Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kiedy zrobic test??
Odpowiedz

Kiedy zrobic test??

Oceń ten wątek:
  • poziomka80 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Patka:)We krwi można wykryć hormon hcg już po 7 dniach od zagnieżdzenia,więc teoretycznie można próbować.Jednak lepiej poczekać na przynajmniej 14 dzień fazy lutealnej.

Ja się okropnie przeziębiłam,walczę z nim naturalnymi sposobami i boję się o fasolkę:(.
    Pozdrawiam serdecznie!

Patka23 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69376.png

https://www.maluchy.pl/li-69375.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dostać jutro zawsze mam ja w zegarku dzień bądź dwa dni wcześniej plamienie na razie czysto...test robiłam w niedzielę niestety negatyw..ale jeszcze czekam jak przyjdzie @ to się nie poddaje i tak mam koło zapasowe 4 marca jestem umówiona klinice leczenia niepłodności...pozostaje czekanie...

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, z tym czekaniem dziewczyny to wiecie jak jest :) ciężko. ania_mr nie poddawaj się, większość z nas ma jakiś problem żeby zajsc w ciąze głównie to hormony, ale dobry lekarz to podstawa dalej to już tylko będzie coraz bliżej do posiadania upragnionej małej istotki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poziomka80 jeśli zrobię HCG w 14 dniu f. lutealnej to wynik rozumiem będzie już pewny ? Pozdrawiam i trzymaj się razem z fasolinką :)

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka23 wrote:
    No właśnie, z tym czekaniem dziewczyny to wiecie jak jest :) ciężko. ania_mr nie poddawaj się, większość z nas ma jakiś problem żeby zajsc w ciąze głównie to hormony, ale dobry lekarz to podstawa dalej to już tylko będzie coraz bliżej do posiadania upragnionej małej istotki :)

U nas to bardziej wina nasienia, wizyta u lekarza jest więc zapiszemy się na inseminacje...chyba że do środy nie przyjdzie to pójdę na badanie krwi...

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, oby @ nie nadeszła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam test w 11 fl i wyszedl negatywny, a 4 dni pozniej lekarka kazala mi zrobic bete i wyszlo 235 U/l, ze 4-5 tydzien. Moim zdaniem lepiej zrobic bete. Jakas dziewczyna tu na ovu zrobila sobie w 8 dni po owulacji i wyszlo jej juz 7,9... ale tez nie wiem czy to dobrze wiedziec na az ta k wczesnym etapie bo w razie czego procz rozczarowania ze znowu nadszedl okres bedzie jeszcze rozpacz.

Foto_Anna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem też lepsza beta od tych testów, ja ide jutro na betę będzie to 13 dzień fzay lutealnej mam nadzieję ze juz wyjdzie wynik pewny, a 8 dni po owulacji to troche za wczesnie

Julietta lubi tę wiadomość

• Anka1986 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na owulację mam mieć 2,3,4, marzec mam nadzieję że uda mi się zajść w ciążę a na twoim miejscu zrobiłabym 2-3 dni o planowanym @ Powodzenia :)

9be682372777df1d4b421ee5b5298756.png[/url]

Co ma być to będzie siłę znajdę wszędzie :D
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 00:00

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj zrobiłam test i nic, jedna kreska..

czekam na @ bo brzuch mnie na nią boli jak co miesiąć wiecj uż jest blisko :/

88958114fe6af469ea3ad8106f8bae75.png

karola1617, Karolina20 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dziś zrobiłam betę (13 dpo) i zastanawiam się czy ten jutrzejszy wynik będzie już ten 100% wiec 8 dpo to chyba za wcześnie podobno od 10 dnia można robić najwcześniej

youngwife lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TO JA JUŻ NIBY MOGŁABYM IŚĆ NA BETĘ ALE WCZORAJ TEST NEGATYWNY WYSZEDŁ WIĘC NIE WIEM :/

karola1617, Karolina20 lubią tę wiadomość

• IzaK Nowa

Wysłany: 2 marca 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam na becie 12 dpo i wynik pozytywny, wydaje mi się że wszystko zależy od tego kiedy nastąpiło zagnieżdżenie (ale mogę się mylić)

Daila lubi tę wiadomość

3ee177231f163ca501a7cd29e232ceb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj zrobiłam kolejny test i nic. @ nadal brak a dzisiaj powinna przyjść..

Karolina20 lubi tę wiadomość

• ilonka Nowa

Wysłany: 2 marca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) mam pytanie jestem 15 dni po owulacji. Zrobiłam rano dzis dwa testy . Pierwszy bobo test strumieniowy wyszedł negatywny a drugi tez bobo test ale płytkowy wyszedł pozytywny -( ciążowa linia jasna ale jest)co mam o tym myslec?? roznyc wynik dwóch testów tej samej firmy robione z tego samego moczu o tej samej godzinie. Na bete ide dopiero w poniedziałek. czy juz moge sie cieszyc?

• Catherine Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test sie robi najlepiej dzień, dwa po spodziewanej miesiączce, choć ja nie czesto do tego dnia wytrzymuje :P

Chwalebny Ojcze, święty Dominiku, który otrzymałeś od Boga tyle pomocy dla tych, którzy polecają się Tobie w obrazie z Soriano , weź także i mnie pod swoją łaskawą opiekę i wyjednaj łaski dla duszy oraz inne dobrodziejstwa, tak mi obecnie potrzebne. Amen.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj no ale jedna kreska nadal..

Karolina20 lubi tę wiadomość

• Demetrios Nowa

Wysłany: 4 marca 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się tak zastanawiam czy zrobić test. Teoretycznie @ powinna przyjść dzisiaj bądź jutro....

• Kropla Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 00:00

KaRa, Beata, Aga_Andzia, ulek, Karolka14, Arwi, Julia24 lubią tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ