Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie kłócie jajników i brzucha po ovu
Odpowiedz

kłócie jajników i brzucha po ovu

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w poprzednim cyklu tylko jeden dzień mnie bolal jajnik po owulce, a w tym od 4dpo do teraz mnie boli jajnik lewy, wczoraj wieczorem tak się zwijalam z bólu ze wzielam nospe. Piersi jak dotkne po zew. Stronie trochę bola tak to nic. Za tydzień robię test kolo 3 listopada. Nie nastawiam sie raczej.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku cykli praktycznie od owulacji mam bóle brzucha i jajników. Za każdym razem mam cichą nadzieję, że to upragniona ciąża, ale niestety @ przyłazi ;/
    Jest u mnie podejrzenie endometriozy więc pewnie stąd takie objawy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja od wczoraj mam bóle w jajnikach i głowy takie, źe wychodzę z siebie. Dwa dni pod rząd zaczynają się po 12 (głowa wcześniej) i trwają z przerwami do wieczora. Najbardziej jak siedzę czy leżę, mniej jak stoję i chodzę. Ale wczoraj i dziś robiłam testy owulacyjne i dwa razy pozytyw, więc uznaję to raczej za efekt mega późnej owulacji (21-22dc), o ile będzie/już jest. A potem dołączam oficjalnie do Was w tym wątku :-)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Hej dziewczyny, w poprzednim cyklu tylko jeden dzień mnie bolal jajnik po owulce, a w tym od 4dpo do teraz mnie boli jajnik lewy, wczoraj wieczorem tak się zwijalam z bólu ze wzielam nospe. Piersi jak dotkne po zew. Stronie trochę bola tak to nic. Za tydzień robię test kolo 3 listopada. Nie nastawiam sie raczej.

Zawsze trzeba mieć nadzieję, ale jak widać bywa różnie.
    Mnie przy pierwszej ciąży taki ból trzymał przez kilka dobrych dni i od razu wiedziałam, że coś jest na rzeczy ;)
    Teraz trochę też boli mnie jajnik, też inaczej niż zawsze... no ale zobaczymy.

Silene lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć słuchajcie.
    Mnie od owu boli raz prawy raz lewy jajnik ale bardziej prawy i rwie do pachwiny. Boli mnie też podbrzusze. sutki bolały mnie kilka dni po owu. Głowa zawsze mnie bolała ale nie aż tak często jak teraz. dzisiaj jest 15dpo i nadal boli prawy jajnik trochę pachwina i tył pleców. ból podbrzusza zazwyczaj pojawia się wieczorami albo w pracy gdy siedzę.
    Wizytę u ginekologa mam w środę.
    Jam myślicie mamy szansę?

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek000 wrote:
    Atra81 wlasnie mam tak samo! dodatkowo w dzien owulacji mialam lekkie plamienie po przytulanku. dzisiaj jest 4 dzien I brzuch nabrzmialy I lewy jajnik kłuje jakby promieniowal, sama nie wiem co o tym myslec bo do @ jeszcze duzo czasu.[/QUOTE

Oby to był dobry znak.
    U mnie było teraz kłucie przez prawie 2 tygodnie, przez co miałam nadzieję... W pierwszej ciąży miałam podobnie.
    Ale w moim przypadku teraz niestety był to zły znak, @ się rozkręcił :(

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Mam dzisiaj 2dpo, strasznie boli mnie jajnik z którego była owulacja (potwierdzona monitoringiem).
    Jaka może być przyczyna tego bólu?

h4zpyx8di03rzb31.png

Aniołek 22.03.2018r. 9tc [*]

zem3df9hktjtbque.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bfaregz2dv47qwdu.png

• Karaluch Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Piszę tu pierwszy raz, ale cos mocno nie daje mi spokoju i potrzebuję porady
    29.01 miałam owulację - dokładnie wiem kiedy pęka mi pęcherzyk i nie jest to przyjemne plus testy owu pozytywne (dzień po już negatywne)… Dziś nie wytrzymałam (4dpo) i zrobiłam progesteron i już jest 15 więc owu była.
    Zawsze dzień po owulacji mam dość uporczywe bóle, ale tym razem trwa to do teraz… Momentami nie mogę się wyprostować. Zanim zrobię siku muszę z bólu trzymać się ściany.
    Zaczęłam się już martwić.
    Testy owulacyjne od wczoraj znów pozytywne - kreska owu dużo mocniejsza od kontrolnej. Nie chcę się nakręcać, że to już ciąża, ale ból nie daje mi spokoju. Czy któraś z Was miała taką sytuację po owulacji?
    lekarz, który jeździ na urlop raz w roku, właśnie wyjechał :/

yyl801z.png
  • karola31 Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki...ja owulacje mialam 4lutego(robilam test ovu)..od tego czasu strasznie bola mnie jajniki...bardziej prawy..i zawsze mialam sucho po ovu a teraz czuje mokro caly czas..staramy sie od jakiegos czasu ale pierwszy raz z testami ovu..kiedy najszybciej moge zrobic test ? strasznie jestem ciekawa..pierwszy raz czuje takie bóle zaraz po ovu :)

karola31
  • Beeblu Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja nie wytrzymałam i po "kłuciach" w jajniku (też prawym na marginesie) test zrobiłam 9 dpo.. i wyszedł już cień cienia ale był widoczny :)

Izik, blue-eyed lubią tę wiadomość

p19uvkcbq15t6635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beeblu wrote:
    Hej,
    ja nie wytrzymałam i po "kłuciach" w jajniku (też prawym na marginesie) test zrobiłam 9 dpo.. i wyszedł już cień cienia ale był widoczny :)

km5sgu1ryemubbho.png

Gratuluję serdecznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola31 wrote:
    hej kobietki...ja owulacje mialam 4lutego(robilam test ovu)..od tego czasu strasznie bola mnie jajniki...bardziej prawy..i zawsze mialam sucho po ovu a teraz czuje mokro caly czas..staramy sie od jakiegos czasu ale pierwszy raz z testami ovu..kiedy najszybciej moge zrobic test ? strasznie jestem ciekawa..pierwszy raz czuje takie bóle zaraz po ovu :)

km5sgu1ryemubbho.png

Kochana najlepiej jakbyś wytrzymała z testem do dnia spodziewanej miesiączki :) myśl pozytywnie, bądź radosna i czekaj... :)
    Ja miałam około 12 dnia po zapłodnieniu kłucie w jednym z jajników, w dniu spodziewanej miesiączki miałam obolałe piersi, co wcześniej mi się nie zdarzało.

• karola31 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie wytrzymalam i zrobilam dzisiaj test..negatywny ...ale nie trace nadzieji bo czuje sie nie wyraznie..no czas pokaze..bede dobrej mysli..zrobilam test dzis bo to Walentynki i pomyslalam ze gdyby wyszedl pozytywny to bylby najlepszy prezent dla mojego meza :) ehh...cykl mam bardzo rozny bo w czerwcu odstawilam tabletki...na poczatku trwaly one ok 30dni pozniej 40,nawet 50 dlatego zdecydowalismy sie na test ovu..buzka pokazala sie w 13 dniu..ehh wiec kiedy mam zrobic ten test jak niewiem kiedy mam sie spodziewac @ ? zakrecone to wszystko...caluski dla Was :* i szczesliwych Walentynek zycze :)

karola31
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, mamy podobnie, prawdopodobnie w piatek mialam owulacje (charakterystyczny ból brzucha), przez cały weekend z mężem próbowaliśmy, i dzisiaj o 6 rano obudził mnie bol w prawym jajniku, bola również plecy, w ogole czuje się dziwnie, duszno mi i słabo, teraz będę czekać parę dni i zrobię test :) mam nadzieje, że się jednak uda :)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • karola31 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    Karola, mamy podobnie, prawdopodobnie w piatek mialam owulacje (charakterystyczny ból brzucha), przez cały weekend z mężem próbowaliśmy, i dzisiaj o 6 rano obudził mnie bol w prawym jajniku, bola również plecy, w ogole czuje się dziwnie, duszno mi i słabo, teraz będę czekać parę dni i zrobię test :) mam nadzieje, że się jednak uda :)

To daj znac jak zrobisz test..ja bede testowac w weekend chyba...wtedy bedzie 18 po owulacji...ehh chcialabym juz wiedziec...nie lubie czekac ;/

karola31
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znac ale nie wiem kiedy zrobie, moze w niedziele jakis cien by sie pokazal. Nie wiem sama. bol troche ustapil ale caly dzien jadlam i bylam glodna non stop a zazwyczaj nie jem za duzo nawet moj maz rano mnie zobaczyl i powiedzial ze ''dziwnie'' wygladam :) no ale coz nadzieja umiera ostatnia ide spac co by te dni szybciej mijały.

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • hajdi Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    mam podobnie jak wy. jestem 6dni po ovu i od trzech dni utrzymuje mi się ból prawego jajnika - nie jest to ani ból owulacyjny ani miesiączkowy - w moim przypadku są one bardzo charakterystyczne. dodatkowo mam dreszcze i jestem rozdrażniona co razczej mi się nie zdarza. do @ jeszcze sporo czasu ponieważ miewam nieregularne - mialam troche stresu pare miesięcy temu i mi się rozregulował cykl i bardzo powoli wraca do normy. jak myślicie kiedy powinnam zrobić test? <tak jak gdzieś było wspomniane ciężko przewidzieć termin @>

fc38d3637f.png
  • karola31 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hajdi wrote:
    hej dziewczyny :)
    mam podobnie jak wy. jestem 6dni po ovu i od trzech dni utrzymuje mi się ból prawego jajnika - nie jest to ani ból owulacyjny ani miesiączkowy - w moim przypadku są one bardzo charakterystyczne. dodatkowo mam dreszcze i jestem rozdrażniona co razczej mi się nie zdarza. do @ jeszcze sporo czasu ponieważ miewam nieregularne - mialam troche stresu pare miesięcy temu i mi się rozregulował cykl i bardzo powoli wraca do normy. jak myślicie kiedy powinnam zrobić test? <tak jak gdzieś było wspomniane ciężko przewidzieć termin @>
    Widze ze jestes w podobnej sytuacji ..czekanie czekanie i jeszcze raz czekanie :(

karola31
  • karola31 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A slyszeliscie cos o pozytywnych testach owulacyjnych wykrywajacych wczesniej ciaze niz ciazowy? sporo tego..informacje sprzeczne...piszcie jak cos ...buzki

karola31
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ