kłócie jajników i brzucha po ovu
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, w poprzednim cyklu tylko jeden dzień mnie bolal jajnik po owulce, a w tym od 4dpo do teraz mnie boli jajnik lewy, wczoraj wieczorem tak się zwijalam z bólu ze wzielam nospe. Piersi jak dotkne po zew. Stronie trochę bola tak to nic. Za tydzień robię test kolo 3 listopada. Nie nastawiam sie raczej.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo ja od wczoraj mam bóle w jajnikach i głowy takie, źe wychodzę z siebie. Dwa dni pod rząd zaczynają się po 12 (głowa wcześniej) i trwają z przerwami do wieczora. Najbardziej jak siedzę czy leżę, mniej jak stoję i chodzę. Ale wczoraj i dziś robiłam testy owulacyjne i dwa razy pozytyw, więc uznaję to raczej za efekt mega późnej owulacji (21-22dc), o ile będzie/już jest. A potem dołączam oficjalnie do Was w tym wątku
-
werni wrote:Hej dziewczyny, w poprzednim cyklu tylko jeden dzień mnie bolal jajnik po owulce, a w tym od 4dpo do teraz mnie boli jajnik lewy, wczoraj wieczorem tak się zwijalam z bólu ze wzielam nospe. Piersi jak dotkne po zew. Stronie trochę bola tak to nic. Za tydzień robię test kolo 3 listopada. Nie nastawiam sie raczej.
Zawsze trzeba mieć nadzieję, ale jak widać bywa różnie.
Mnie przy pierwszej ciąży taki ból trzymał przez kilka dobrych dni i od razu wiedziałam, że coś jest na rzeczy
Teraz trochę też boli mnie jajnik, też inaczej niż zawsze... no ale zobaczymy.Silene lubi tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Cześć słuchajcie.
Mnie od owu boli raz prawy raz lewy jajnik ale bardziej prawy i rwie do pachwiny. Boli mnie też podbrzusze. sutki bolały mnie kilka dni po owu. Głowa zawsze mnie bolała ale nie aż tak często jak teraz. dzisiaj jest 15dpo i nadal boli prawy jajnik trochę pachwina i tył pleców. ból podbrzusza zazwyczaj pojawia się wieczorami albo w pracy gdy siedzę.
Wizytę u ginekologa mam w środę.
Jam myślicie mamy szansę? -
motylek000 wrote:Atra81 wlasnie mam tak samo! dodatkowo w dzien owulacji mialam lekkie plamienie po przytulanku. dzisiaj jest 4 dzien I brzuch nabrzmialy I lewy jajnik kłuje jakby promieniowal, sama nie wiem co o tym myslec bo do @ jeszcze duzo czasu.[/QUOTE
Oby to był dobry znak.
U mnie było teraz kłucie przez prawie 2 tygodnie, przez co miałam nadzieję... W pierwszej ciąży miałam podobnie.
Ale w moim przypadku teraz niestety był to zły znak, @ się rozkręcił
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny Piszę tu pierwszy raz, ale cos mocno nie daje mi spokoju i potrzebuję porady
29.01 miałam owulację - dokładnie wiem kiedy pęka mi pęcherzyk i nie jest to przyjemne plus testy owu pozytywne (dzień po już negatywne)… Dziś nie wytrzymałam (4dpo) i zrobiłam progesteron i już jest 15 więc owu była.
Zawsze dzień po owulacji mam dość uporczywe bóle, ale tym razem trwa to do teraz… Momentami nie mogę się wyprostować. Zanim zrobię siku muszę z bólu trzymać się ściany.
Zaczęłam się już martwić.
Testy owulacyjne od wczoraj znów pozytywne - kreska owu dużo mocniejsza od kontrolnej. Nie chcę się nakręcać, że to już ciąża, ale ból nie daje mi spokoju. Czy któraś z Was miała taką sytuację po owulacji?
lekarz, który jeździ na urlop raz w roku, właśnie wyjechał -
hej kobietki...ja owulacje mialam 4lutego(robilam test ovu)..od tego czasu strasznie bola mnie jajniki...bardziej prawy..i zawsze mialam sucho po ovu a teraz czuje mokro caly czas..staramy sie od jakiegos czasu ale pierwszy raz z testami ovu..kiedy najszybciej moge zrobic test ? strasznie jestem ciekawa..pierwszy raz czuje takie bóle zaraz po ovukarola31
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykarola31 wrote:hej kobietki...ja owulacje mialam 4lutego(robilam test ovu)..od tego czasu strasznie bola mnie jajniki...bardziej prawy..i zawsze mialam sucho po ovu a teraz czuje mokro caly czas..staramy sie od jakiegos czasu ale pierwszy raz z testami ovu..kiedy najszybciej moge zrobic test ? strasznie jestem ciekawa..pierwszy raz czuje takie bóle zaraz po ovu
Kochana najlepiej jakbyś wytrzymała z testem do dnia spodziewanej miesiączki myśl pozytywnie, bądź radosna i czekaj...
Ja miałam około 12 dnia po zapłodnieniu kłucie w jednym z jajników, w dniu spodziewanej miesiączki miałam obolałe piersi, co wcześniej mi się nie zdarzało. -
No i nie wytrzymalam i zrobilam dzisiaj test..negatywny ...ale nie trace nadzieji bo czuje sie nie wyraznie..no czas pokaze..bede dobrej mysli..zrobilam test dzis bo to Walentynki i pomyslalam ze gdyby wyszedl pozytywny to bylby najlepszy prezent dla mojego meza ehh...cykl mam bardzo rozny bo w czerwcu odstawilam tabletki...na poczatku trwaly one ok 30dni pozniej 40,nawet 50 dlatego zdecydowalismy sie na test ovu..buzka pokazala sie w 13 dniu..ehh wiec kiedy mam zrobic ten test jak niewiem kiedy mam sie spodziewac @ ? zakrecone to wszystko...caluski dla Was :* i szczesliwych Walentynek zyczekarola31
-
Karola, mamy podobnie, prawdopodobnie w piatek mialam owulacje (charakterystyczny ból brzucha), przez cały weekend z mężem próbowaliśmy, i dzisiaj o 6 rano obudził mnie bol w prawym jajniku, bola również plecy, w ogole czuje się dziwnie, duszno mi i słabo, teraz będę czekać parę dni i zrobię test mam nadzieje, że się jednak uda
-
Klaudia N. wrote:Karola, mamy podobnie, prawdopodobnie w piatek mialam owulacje (charakterystyczny ból brzucha), przez cały weekend z mężem próbowaliśmy, i dzisiaj o 6 rano obudził mnie bol w prawym jajniku, bola również plecy, w ogole czuje się dziwnie, duszno mi i słabo, teraz będę czekać parę dni i zrobię test mam nadzieje, że się jednak uda
To daj znac jak zrobisz test..ja bede testowac w weekend chyba...wtedy bedzie 18 po owulacji...ehh chcialabym juz wiedziec...nie lubie czekac ;/karola31 -
Dam znac ale nie wiem kiedy zrobie, moze w niedziele jakis cien by sie pokazal. Nie wiem sama. bol troche ustapil ale caly dzien jadlam i bylam glodna non stop a zazwyczaj nie jem za duzo nawet moj maz rano mnie zobaczyl i powiedzial ze ''dziwnie'' wygladam no ale coz nadzieja umiera ostatnia ide spac co by te dni szybciej mijały.
-
hej dziewczyny
mam podobnie jak wy. jestem 6dni po ovu i od trzech dni utrzymuje mi się ból prawego jajnika - nie jest to ani ból owulacyjny ani miesiączkowy - w moim przypadku są one bardzo charakterystyczne. dodatkowo mam dreszcze i jestem rozdrażniona co razczej mi się nie zdarza. do @ jeszcze sporo czasu ponieważ miewam nieregularne - mialam troche stresu pare miesięcy temu i mi się rozregulował cykl i bardzo powoli wraca do normy. jak myślicie kiedy powinnam zrobić test? <tak jak gdzieś było wspomniane ciężko przewidzieć termin @> -
hajdi wrote:hej dziewczyny
mam podobnie jak wy. jestem 6dni po ovu i od trzech dni utrzymuje mi się ból prawego jajnika - nie jest to ani ból owulacyjny ani miesiączkowy - w moim przypadku są one bardzo charakterystyczne. dodatkowo mam dreszcze i jestem rozdrażniona co razczej mi się nie zdarza. do @ jeszcze sporo czasu ponieważ miewam nieregularne - mialam troche stresu pare miesięcy temu i mi się rozregulował cykl i bardzo powoli wraca do normy. jak myślicie kiedy powinnam zrobić test? <tak jak gdzieś było wspomniane ciężko przewidzieć termin @>karola31