kłócie jajników i brzucha po ovu
-
WIADOMOŚĆ
-
To zależy czy jajeczko dopiero zostało uwolnione, i to zależy gdzie się znajduję, a gdzie znajdują się plemniki. Nie da się określić dokładnie momentu kiedy dochodzi do zapłodnienia. Komórka jajowa jest w stanie przetrwać do 24 godzin. Piszesz już wszędzie gdzie się da, tak jak byś koniecznie chciała aby ktoś Ci powiedział : tak jesteś w ciąży. Ale tak się nie stanie bo nie jesteśmy jasnowidzami. Wszystko wskazuje na to, że teraz masz dni płodne, powinnaś w tym czasie współżyć aby zwiększyć szansę na poczęcie. I tak Ci podpowiadają wszyscy, którzy odpisują Ci na zadawane przez ciebie pytanie. Poczytaj sobie chociaż artykuły na ovufriend może one Ci więcej wyjaśnią. Możesz pobawić się w kalkulator dni płodny ( znajdziesz tego mnóstwo w internecie)oczywiście to tylko jest wskazówka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 14:47
kittykate, Magdalenna, agnieszka1804, strawberry marg, Renka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć wszystkim. Jestem tu pierwszy raz. tak więc przybliżę sytuację. w środę robiłam test ciążowy , wyszedł negatywny. miesiączkę miałam 12kwietnia i skończyła się prawidłowo 17 kwietnia. niestety ostatnio czuje bóle jajników i zbliżone do miesiączkowania bóle brzucha, do tego wszystkiego miałam duży apetyt a moje piersi były tak obolałe, że nie wiedziałam co mam z nimi zrobić dni płodne miałam od 19 do 25 kwietnia przy czym kochałam się z chłopakiem 18kw. ("doszedł"we mnie) czy jest możliwość, że zaszłam w ciażę ? czy to mogą być wczesne objawy? dziękuję za odpowiedzi. Przepraszam z góry za dosłowność ale az nie wiem jak to opisać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 21:55
-
robaczek11 piszesz tak samo jak byś była użytkowniczką JUTA... Po pierwsze co ile masz cykle. Po drugie :
1. jeżeli zrobiłaś test i wyszedł negatywny to znaczy , że nie jesteś w ciąży
2. jeżeli zrobiłaś test , wyszedł negatywny a nadal nie ma miesiączki zrób kolejny test albo badanie krwi BETA HCG bądź idź do ginekologa
3. Objawy, które opisujesz mągą być objawami ciążowymi jak i mogą być objawami typowymi przed wystąpieniem miesiączki.
Dlaczego uważasz, że dni płodne przypadały Ci tuz po miesiączce?kapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWidze ze kazda z Was innego dnia odczuwa bole malpowe. Ja po pierwszej inseminacji chodzilam i spalam z bolem caly tydzien. Teraz po drugiej iui klocie w 9 i dzs- w 10dpo iui. Do tego bol w pachwinie prawej. Pomijajac ze piersi ciezkie obrzmiale i bolace. I co z tego wyjdzie?
asiaP lubi tę wiadomość
-
Anula23 trzymam kciuki by się powiodło Ja jestem dopiero 4 dni po owulce. Boli mnie też pachwina i dziwnie pełny brzuch mam - piersi bolą, ale to normalne przed miesiączką. Staram się nic sobie nie wkręcać bo zawsze się człowiek potem rozczarowuje Jest jeden objaw o którym żadna z Was nie wspominała tylko się nie śmiejcie, a więc... Jak moja szwagierka była w ciąży to nasz pies - Matylda - jak do nas przyjechała, cały czas za nią łaziła, leżała przy niej, broniła jak ktoś chciał do niej podejść. A mój mąż zauważył wczoraj, że Matylda cały czas przy mnie leży, chodzi za mną itp Śmialiśmy się, że jeśli Ona to wyczuwa, to znak, że jest najlepszym TESTEM CIĄŻOWYM EVER na dodatek nic nie musisz robić sama się aktywuję Oczywiście powodów może być wiele, ale co tam jak się udało, to będę w MEGA SZOKU - to dopiero będzie pierwszy objaw ciąży - Łażący i spiący przy Tobie pies hihihih
strawberry marg, Sellenia lubią tę wiadomość
-
mój aktualnie ma mnie gdzieś bo jest gorąco, ale w czasie po owulacji nie spał kilka nocy, był jakiś pobudzony i cały czas kładł mi się na brzuchu..... hehe może rzeczywiście coś jest na rzeczy..... OBY
asiaP lubi tę wiadomość
-
Hej Kobietki
To i ja mam do was pytanie, zastanawiam się czy mogę być w ciąży. owulację miałam 13 czerwca (cykl 31 dni) z mężem bawiliśmy się i w owulację jak również przed i po :)Ale nie ze względu na poczęcie dziecka ( ale jak się przytrafi to płakać nie będziemy, dopiero po fakcie zauważyłam w kalendarzyku ze to był czas owulacji )Od trzech dni mam takie dość odczuwalne bóle w podbrzuszu, takie ciągnące się od jajników w dół zanikają po jakimś czasie i znowu się przypominają. Wiem że czasami na @ też mam podobne bóle ale nie tak często się powtarzające, do tego bolące sutki ale tylko troszkę i co jakiś czas czuję takie przeszycie bólu w biuście. Nic więcej mojej uwagi nie przykuło Jak jest u was miałyście takie objawy a potem się okazywało że jesteście w ciąży? Wiem że nikt nie zdiagnozuje mnie przez internet, ale pytam z ciekawości. Bo pierwszą ciąże miałam totalnie bezobjawową i nie przerabiałam tego:) Dzięki za odpowiedźWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 17:04
-
nick nieaktualnyCześć . Założyłam tutaj nie dawno konto .
Nie jestem na razie zaawansowana .. tutaj we wszystko.
Jedynie to mam takie pytania .. staram się z narzeczonym o dziecko lecz nie myślę o tym tak i staram się nie stresować.
Łykam kwas foliowy jem dużo warzyw,owoców .
Jestem 11 dni po owulacji .. i mam nadzieje że mi się uda .
Niestety nie mam pewności bo mam trochę komplikacje bo mam macicę dwurożną
Dodam też że jestem po 20 .
Są tutaj też takie osoby?
Pozdrawiam gorąco przyszłe mamusie i teraźniejsze -
nick nieaktualnyCześć . Założyłam tutaj nie dawno konto .
Nie jestem na razie zaawansowana .. tutaj we wszystko.
Jedynie to mam takie pytania .. staram się z narzeczonym o dziecko lecz nie myślę o tym tak i staram się nie stresować.
Łykam kwas foliowy jem dużo warzyw,owoców .
Jestem 11 dni po owulacji .. i mam nadzieje że mi się uda .
Niestety nie mam pewności bo mam trochę komplikacje bo mam macicę dwurożną
Dodam też że jestem po 20 .
Są tutaj też takie osoby?
Pozdrawiam gorąco przyszłe mamusie i teraźniejsze -
nick nieaktualnyWitajcie Dziewczyny:) Jestem tu po raz pierwszy. Mam podobne objawy co Wy. Owu miałam 14.07 lub 15.07 biorąc pod uwagę testy... 16.07 robiłam progesteron, który wskazywał przebytą owulację. Wczoraj byłam na wizycie u gina i widac było ciałko żółte. od 3 dni boli mnie lewy jajnik, z którego była owulka i "ćmi" podbrzusze. Mam nadzieje, że fasolka się zagnieżdża. :)dodam że ostatnie przytulanko przed owu było tylko 13.07 ponieważ plemniki wyjechały w delegacje Oby coś z tego było... Pozdrawiam wszystkie starające
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny