Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kogo oszukal test ciazowy?
Odpowiedz

Kogo oszukal test ciazowy?

Oceń ten wątek:
  • Mila89 Debiutantka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ! Czy ktoś tu jeszcze zagląda ? Staramy się z mężem o drugie dziecko. 11 dni po owulacji zrobiłam test, na którym od razu pojawiła się bardzo jaśniutka druga kreska. Kolejnego dnia powtórzyłam test (innej firmy) i również ukazała się jaśniutka kreska.13 dpo znów zrobiłam test i znów ta sama sytuacja. Mąż również widział te kreski, więc nie są to wymysły zrozpaczonej kobiety. ;) Ale dziś 15 dpo zrobiłam ponownie test, aby sprawdzic czy kreska ciemnieje... i niestety jest negatywny. Byc może widac słabiutki cień, lecz uznałam go za negatywny,bo ciężko było cokolwiek dostrzec. Wiem, że powinnam iśc na betę, ale będę mogła dopiero w piątek. Ale czy powinnam się łudzic po dzisiejszym negatywie ? Wydaje mi się, że jakikolwiek test powinien już wyjśc. Objawów raczej nie mam, nie jestem też z tych, co sobie je wkręcają, bo wolę się nie nakręcac. Jedyne, co mnie zastanowiło, to powiększenie i zaciemnienie brodawek, są takie jakby napuchnięte i lekko bolą mnie piersi. Sama już nie wiem, czy jest nadzieja na ciążę, czy nie ? Jak poczytałam na wątku o tylu oszukanych kreskach, to zwątpiłam całkiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila no ja jestem przykładem że testy kłamią :) w pierwszej ciąży ani jeden mi nie wyszedł :) mimo że na USG ją bąbla widziała i beta pozytywna wyszła to testy za groma mi nie wychodziły. Teraz w drugiej ciąży zrobiłam dwa i dwa wyszły, ale też nie mając pewności poszłam od razu na bete :)

także ja do testów negatywnych podchodzę z dużym dystansem - jeśli @ nie przyjdzie to w piatek śmiało możesz iść na bete :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie znam się aż tak na testach ;-/ ja zazwyczaj kupowałam PiknTesty z Domowego Laboratorium (w Rossmannie są), a teraz kupiłam BoboTesty - ale takie pakowane po dwa, jeden strumieniowy o czułości 10 i drugi płytkowy o czułości 25 - w aptece je znalazłam za coś ok 8-9zł :) nigdy nie kupowałam w tesco czy na allegro ;-/

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !

Kobietki,widzę że jesteście bardziej doświadczone w testowaniu... czy możliwym może być aby 4 testy wyszły negatywnie,każdy innej firmy, w innym dniu robionym, a jednak się mylą? Dziś 33 dc, temp. podwyższona, @ brak, luteina odstawiona 2 dni temu.. cały czas czekam na @... ale jej nie widać...

ganns65gxgno0ohk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak masz podejrzenie że jesteś w ciaży a testy są uparte, to najpewniej będzie zrobić bete :)

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Skarbka za odpowiedź. W zasadzie nie mam żadnych objawów ( jakby znikły, bo wcześniej miałam,ale moze sobie wmawiałam tylko). Na betę mam dość daleko, więc chyba pozostaje mi tylko cierpliwie czekać na @. Może faza lutealna mi się wydłużyła..

ganns65gxgno0ohk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek wykres masz bardzo ładny :) ja tam wierzę że @ nie przjdzie :)

ja też nie miałam objawów ;) na samym początku po owu owszem, bo moja głowa szalała ;) a później zero :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :) U mine ostatni okres byl 23.11.2014 trwal moze ze 3 dni I nie byl zbyt obfity co zawsze u mine trwa conajmniej 6 dni ijest w miare obfity.Zrobilam 2 testy I oba wyszyly pozytywnie,bylam u lekarza I kazali zrobic badanie moczu,po dwoch dniach dostalam wiad,o tej tresci...Wynik Twojego najnowszego testu jest normalny ,nie sapotrzebnedalsze dzialania w tym etapie....! A okresu jak nie bylo tak nie ma.

• Mila89 Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam dziś @ niestety... tak że dołączam do oszukanych przez testy ciążowe. 3 testy różnych firm pokazały mi drugą kreskę. Dziś wyrzucając testy do kosza nawet popatrzyłam na nie i kreski dalej tam były. Niedługo mam wizytę u ginekologa, więc zapytam Panią Dr co o tym sądzi.
    Wczoraj pojawił mi się rozciągliwy "płodny" śluz, a to u mnie niezawodny zwiastun, że następnego dnia będzie @.No i znów się sprawdziło, a @ mam wyjątkowo bolesną i obfitą... nawet z domu nie dałam rady dziś wyjśc, na prawdę nie pamiętam u siebie tak hardcorowego okresu :/
    A co do testów, w kolejnym cyklu czekam do @, gdy się nie pojawi, idę na betę. Nie wierzę już testom ciążowym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila to mogła być ciąża biochemiczna, stąd pozytywne testy i stąd tak bolesny @ :( jeśli chcesz mieć pewność że tak było to zrób bete, powinna jeszcze wyjść malutka z tendencją spadkową ;-/ przykro mi....
    oczywiście mogę sie mylić - nie jestem lekarzem, ale 3 testy, 3 różnych firm - to raczej nie jest przypadek ;-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli kreseczka C wyszła blada rózowa , a kresk T mocno rózowa to co to moze oznaczac?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no albo ciaża albo test popsuty. zrób innej firmy :)

• Psota Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech jak się łudzę, że mnie też oszukał test. Dzisiaj jest 5dpo i zrobiłam test. Wyszedł negatywny :( strasznie mi smutno, bo miałam wrażenie że to właśnie co mam, to są objawy ciąży, czyli lekkie pobolewanie w podbrzuszu i na jajnikach przez 2 tygodnie, mdłości, wrażliwość na zapachy, ale chyba sobie to wszystko wmówiłam.
    Od pół roku z mężem staramy się o dziecko. Żaden lekarz jeszcze mi nie badał pęcherzyka Graafa (już zaczynam myśleć, że może nie mam owulacji :/
    Wczoraj prócz testu ciążowego kupiłam test owulacyjny. Tak na wszelki wypadek. Żeby jak wyjdzie mi test negatywny nie załamywać się i dalej działać.
    Teraz zastanawiam się nad termometrem owulacyjnym. Możecie mi jakiś polecić?
    Korzystam już z aplikacji woman pro, z której jestem zadowolona.

ps. przypadkowo znalazłam to forum szukając tematu, który dodałby mi nadzieję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przede wszystkim 5dpo to dużo za wcześnie na objawy i na robienie testu!!! poczekaj do terminu @, ewentualnie ok 11-12dpo zrób test lub bete. A objawy które masz - pobolewanie przez 2 tyg... no cóż przed owulką jajniki pracują, podczas owulki pracują i po niej też - więc mają prawo boleć! Tak samo podbrzusze. Na mdłości i wrażliwość na zapachy jest zdecydowanie za wcześnie - także to wytwór Twojej głowy :) nie jesteś z tym sama ;) wiele z nas które się starają/starały często jest ofiarą objawów które pochodzą tylko i wyłącznie z głowy :)

ja mierzyłam termometrem zwykłym, rtęciowym :) ważne żeby mierzyć o tej samej porze, albo po dobrze przespanej nocy :)

testy owu są ok :) pomagają w ustaleniu kiedy owu jest :)

powodzenia :) czekaj spokojnie na @ i staraj się nie myśleć o objawach, bo jeśli się jakieś pojawią to przed samym terminem @ i raczej będzie to śluz, piersi, bóle jak na @.... mdłości i wrażliwość na zapachy są później ;)

• Psota Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to chyba źle pisałam :P miałam na myśli 5dpo -czyli tak jak 5 dni po spodziewanej miesiączce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5dpo - 5 Dni Po Owulacji ;)

• Frelka Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanko mam dla mnie w tej chwili bardzo istotne... Jestem w 10 dpo, zrobiłam test i druga kreska pokazała się od razu, nie jest bardzo intensywna ale widać ją na pierwszy rzut oka. Tylko, że... test facelle rossmana, w ulotce pisze, że może dać wynik fałszywie pozytywny przy braniu hormonów tarczycy, a ja od dwóch dni biorę eutyrox i nie wiem co myśleć. Na betę pójdę pewnie po 7.01 więc czekają mnie jeszcze 3 dni niepewności. Czy któraś z Was miała taką sytuację, że przy eutyrexie test był pozytywny chociaż ciąży nie było?

Aniołek [*] 21.11.2013, 5 tc
    Krupeczka <3 29.08.2015
    0e8cf70093.png
  • Psota Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u ginekologa i nic nie stwierdził. Dostałam skierowanie na badanie krwi i jak wyjdzie dodatnie to mam przyjść.

Jak Wy liczycie te dpo? zakładam, że mam owulacje 15. początek cyklu mam 1. Następnego miesiąca nie dostałam @. Liczycie dpo od owulacji po @, której się nie dostało?

• Psota Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech no i dostałam plamienie przedokresowe :(
    smutno mi :<

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pomóżcie, bo zwariuje nie długo. Tydzień przed okresem zrobiłam teścik, druga kreska ledwie widoczna. Dziś - pięć dni przed okresem to samo, cień drugiej kreski. Myślałam, że to zwidy, ale narzeczony też ją widzi. Oba testy z firmy Quixx. Dodam, że sex uprawialiśmy codziennie od 5-go DC do 18-go DC. Poniżej foto testu, który zrobiłam tydzień przed okresem.

out.php?t=931771_cam01518.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 12:07

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ