Kogo oszukal test ciazowy?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dla odmiany napisze, że mnie testy nie oszukały. Mało tego, nie miał znaczenia czas odczytu. Nigdy nie pojawiła mi się kreska jak nie było ciąży, nawet cień. Z kolei jak ciąża była, to w 7 dpo zobaczyłam ja dopiero jak test wysechł, bo była bardzo blada. W 10 dpo widać było cień we właściwym czasie, a w 12 dpo krecha była fioletowa. Dlatego wydawało mi się, że kreska, która pojawi się nawet po godzinie jest wiarygodna...
grosza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dorzucę się do tematu. Kilka lat temu dwa testy z rzędu pomyliły się co do mojej osoby tzn wykazały brak ciąży, która jak najbardziej była czego dowodem jest moje dzieciątko . Testy robiłam w odstępie tygodnia w odpowiednio 5 i 6 tygodniu ciąży .
grosza lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, ja tez mam metlik w glowie.
w czwartek - pre-test (2 kreski) ta druga bardzo blada
W sobote zrobilam test z Rosmana ( nie ten pink-jakis niemiecki bialo-niebieskie opakowanie)i byly widoczne 2 kreski ( tzw "bladzioch" ) ucieszylam sie!
w niedziele rano robilam bobo test i negatyw ( po 1 h moze lekka poswiata 2 kreski)ale to chyba omam
dzisiaj zrobilam bete - teraz czekam na wynik ( ma byc po 15)ale jestem nastawiona ze niestety nie tym razem..(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
no i niestety negatywna beta - nastepnym razem nie robie testow(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
nick nieaktualnyMoim zdanie testy są trochę jak wróżba - wczoraj zrobiłam pepino i druga kreska była bardzo blada, więc dziś rano kolejny - druga kreska bledsza od wczorajszej, kolejny pre-test - nie wiem co myśleć - słaba 2 kreska wyszła po ok.15 minutach - na ulotce jest, żeby odczytać po 5 i nie odczytywać po 30 a między 5 i 30 to nie wiem co to znaczy... więc zaszalałam i kupiłam test " ciążowy paskowy" tak się nazywa i przeprowadziłam go z laboratoryjną dokładnością i zegarkiem na ręku. Sądziłam, że jako panikara w stresie może i nie dopatrzyłam czegoś w poprzednich testach:) Dalej nie wiem nic! W ciągu przepisowych 5 minut na odczytanie dopatrzyłam się bledziutkiej kreseczki, po 5 minutach już odczytywać nie można bo wynik może zostać zafałszowany... cóż moja kreska blada nabrała faktycznie lepszego kształtu w ciągu kolejnych 20 minut. Tylko, że ja dalej się zastanawiam - czy ta blada kreska w pierwszych minutach to już była kreska czy jeszcze nie:) Plamienia mam nadal, temperatura w górze i mocne postanowienie - testy tylko w 18 dniu po owu! Niestety dziś z powodu burzy nie zdążyłam do laboratorium a jutro jadę w delegację i też nie zrobię badań. Następny test tylko 18 dnia będę robić, bo szkoda nerwów, chyba że @ się rozkręci z tych plamień..?
-
kookana1987 wrote:Hej Dziewczyny, ja tez mam metlik w glowie.
w czwartek - pre-test (2 kreski) ta druga bardzo blada
W sobote zrobilam test z Rosmana ( nie ten pink-jakis niemiecki bialo-niebieskie opakowanie)i byly widoczne 2 kreski ( tzw "bladzioch" ) ucieszylam sie!
w niedziele rano robilam bobo test i negatyw ( po 1 h moze lekka poswiata 2 kreski)ale to chyba omam
dzisiaj zrobilam bete - teraz czekam na wynik ( ma byc po 15)ale jestem nastawiona ze niestety nie tym razem..
Mam identyczną sytuację, dwa testy z bladą krechą i bob test jako trzeci negatywny. Oddałam dzisiaj krew na betę i chyba umrę do jutra do 10 Szczególnie, że zagłębiając się w temat odkryłam że w takich przypadkach najczęściej ciąży brak. Nigdy się nad tym nie zastanawiałam i nawet w ulotkach pisze, że nie ważny jest kolor kreski testowej, jak jest to jest ciąża i koniec a tu takie zamieszanie w temaci...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 10:30
-
nick nieaktualny
-
Ja mam kupione testy ciazowe z allegro. One step urine pregnancy test strip. Miala ktoras takie testy?Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
nick nieaktualny
-
Domcia23 wrote:Ja mam kupione testy ciazowe z allegro. One step urine pregnancy test strip. Miala ktoras takie testy?
ja tez robiłam te testy i zawsze gdy nie bylo ciązy to nie bylo zadnej drugiej kreski, a wczoraj (27dc) i dzis (28dc) - dwie widoczne krechy!!!!!
http://naforum.zapodaj.net/277b9b670854.jpg.html
http://zapodaj.net/8de77e50b2e7a.jpg.html
sama nie wierzew to co widze, zresztą spójrzcie na mój wykres - - - to cud!!!!