Kogo oszukal test ciazowy?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTeż mi się tak zdaje, chociaż te ciemniejsze kreski a potem ta gruba mnie przeraziły trochę tylko to samopoczucie, mdłości, mogłabym o tym epopeje napisać
Zapomniałam dodać, że ten link to do fotki:
http://imageshack.com/a/img203/5446/0dm1.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 20:35
Monifah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję, to krechy a nie kreseczki
Swan, trzymam kciuki, na pewno będzie wysoka chociaż czytałam gdzieś na jakimś forum, że dziewczyna była w 9 tygodniu i testy zwykłe i badanie krwi, też nie wykazywały (czy to w ogóle możliwe?),dopiero w 10 wykazało.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziękuję, ja tam poczekam dla pewności do wizyty u gin., tyle obumiera do 10 tyg. ciąż, że niektóre kobiety nawet nie wiedzą, że są, wolę się nie nastawiać zbyt mocno, na naturę nie ma rady niestety... a powiedzcie Dziewczyny, idąc pierwszy raz na wizytę, tego 2 kwietnia, na kasę chorych, czytałam, że mogę nie mieć usg, bo nie każdy gabinet gin. nfz ma USG :o masakra, a myślałam, że mamy XXIw... jeśli okaże się, że ten nie ma, to gdzie skieruje mnie lekarka? do szpitala, czy do gab. prywatnego? Tak się zastanawiam? Raz w życiu miałam robione usg dopochwowe u endokrynologa (oczywiście wizyta prywatna), i ze dwa razy usg zwykłe, nie pamiętam gdzie..
polkosia lubi tę wiadomość
-
Niezorientowana, skieruje Cię na USG na NFZ zapewne, ale możesz długo czekać.
Lila84, ja bym testowała. Po 6-8 dniach po zapłodnienieniu zagnieżdża się zarodek i po 48h zaczyna wytwarzać HCG, więc 10 dpo powinien być już wiarygodny.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Lila 11dpo test może już pokazac ciążę jeżeli zagnieżdżenie było dosyc szybko bo może trwac do 12 dni po owu.Ale jak będzie negatyw to nic straconego i warto powtórzyc 14dpo w razie jakby jajeczko dłużej wędrowało i się zagnieżdżało Ja zazwyczaj robię test ok 10dpo i powtarzam w dniu miesiączki jak nie dostaję z rana.Jak do tej pory testy się nie myliły, nie zobaczyłam drugiej kreseczki 3mam mocno kciuki za 2 GRUBAŚNE krechy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 12:36
Lila84 lubi tę wiadomość
-
Dzis jeest 8 dzien jak spoznia mi sie @. Pisalam juz w innym temacie, ale napisze jeszcze tu bo widze ze wiecej was sie udziela. Wedlug wyliczen dni plodne miala od 10-tego marca, owulacja 16 (mniej wiecej). Kochalismy sie od 10-tego co dwa dni, po 8 dniach zrobilam beta, wyszlo 0.075. Okres sie nie pojawia wiec powtorzylam we wtorek, ten sam wynik. @ dalej brak. Boli mnie brzuch, mam wieksze piersi i biale grudki na brodawkach. Mysliscie ze beta HCG moglo sie pomylic ?
-
M4DZI4 wrote:Lila 11dpo test może już pokazac ciążę jeżeli zagnieżdżenie było dosyc szybko bo może trwac do 12 dni po owu.Ale jak będzie negatyw to nic straconego i warto powtórzyc 14dpo w razie jakby jajeczko dłużej wędrowało i się zagnieżdżało Ja zazwyczaj robię test ok 10dpo i powtarzam w dniu miesiączki jak nie dostaję z rana.Jak do tej pory testy się nie myliły, nie zobaczyłam drugiej kreseczki 3mam mocno kciuki za 2 GRUBAŚNE krechy
Również 3mam kciukiM4DZI4 lubi tę wiadomość
-
Picia wrote:albo ze owulacja mi sie przesunela i do zaplodnienia moglo dojsc np pozniej i wtorkowe beta moglo jeszcze nic nie wykazac? Dodam ze okres zawsze mialam regularny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 11:26
-
Witam,
właśnie dołączyłam do portalu ponieważ szukałam artykułów o "kłamliwych" testach. Od siedmiu miesięcy staram się o drugie dziecko- trzy dni temu zrobiłam sobie test, okres spóźniał mi się już drugi tydzień i zaczęło mi się wydawać, że mam objawy ciążowe. Wynik był pozytywny (co prawda druga kreska nieco jaśniejsza, na ale po ok 10 minutach zrównały się kolorami)! Mało nie pękłam ze szczęścia - do dziś!!!! Obudziłam się i co - dostałam okres!!! Czyli test ciążowy pokazał nieprawdę - może był wadliwy - sama nie wiem. Nigdy wcześniej nie mierzyłam sobie temperatury ani nie robiłam wykresów co do dnia płodnego no ale chyba powinnam skoro dziś ponowiłam test i już jest jedna kreska czyli nie ma ciąży – i jakoś tego ogarnąć nie mogę …
-
Mogę się dopisać do dziewczyn oszukanych przez test. 2 dni pod rząd wyszedł mi cień cienia. Biorąc pod uwagę, że miałam cykl bezowulacyjny, byłam zdziwiona i pojawiła się nadzieja... Niestety na 3 dzień pojawiło się krwawienie i ciąży nie ma.
Lepiej nie wpatrywać się w test i poczekać, aż kreska będzie mocno widoczna. Szkoda robić sobie nadziei na coś, czego nie ma. -
A ja dziewczyny pogę potwierdzic to co wcześniej mówiłam, że testy wychodziły już pozytywne i nawet zachowałam sobie je, tylko troszkę zbladły, a ciązy nie było ani widu i ani słychu
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9b50b4b9530b857c.html
i do dziś mam w oczach jak mój przywiózł mnie do ginka i poszedł załatwic swoją sprawę jakś tam, wychodzę z przychodzi a on czeka w samochodzie, później wychodzi z paczuszką rafaello i składa życzenia na święto zakochanych i pyta sie jak nasze dziecię ???? a ja że go nie mamy, bo testy się pomyliły .... i Walentynki miałam tak zwalone, że brak słów.
Ot i tak to wyszły testy i w kolejności pre test, pink test i bobo testWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 12:12