Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kto będzie testował w tym tygodniu ?
Odpowiedz

Kto będzie testował w tym tygodniu ?

Oceń ten wątek:
  • Monique Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    no to może ten biust przyniesie ci szczęście ;) mi w poprzedniej ciąży tak szybko rosły, że hoo i juz myslalam, że jak tak urosly to będzie wszystko ok a tu niestety [*]

Przykro mi :( 9tydzień to już przecież dość długo :(

a słuchaj jaki miałas poziom progesteronu jak zaszłaś wtedy w ciążę, pamiętasz może ? wiem ze on się zmienia wciągu dnia po kilka razy, ale tak pytam z ciekawości...

e43bfde7db.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    i dopiero teraz nam mowisz o tym, Monique.......?
    i tak spokojnie czekasz i czekasz??? ja bym juz nie mogla na Twoim miejscu ;-p

ale to dobrze ze zachowujesz zimna krew, nie to co ja- panika na calego :-p
    zazdroszcze:-)

Heheh, ojj jestem strasznie spanikowana dzisiejszym dniem, ostanie cykle 24 dni jak w zegarku !!! No a dziś jest 24-ty, modlę się, żeby nie....jutro jak coś rano teścik :)

slodka100 lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Przykro mi :( 9tydzień to już przecież dość długo :(

a słuchaj jaki miałas poziom progesteronu jak zaszłaś wtedy w ciążę, pamiętasz może ? wiem ze on się zmienia wciągu dnia po kilka razy, ale tak pytam z ciekawości...

ojj nie pamiętam;/

Niby 9tc to długo ale teraz wiem ze pierwsze 12tyg o ile nie wiecej sa takie najbardziej narazone na ryzyka poronienia

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Heheh, ojj jestem strasznie spanikowana dzisiejszym dniem, ostanie cykle 24 dni jak w zegarku !!! No a dziś jest 24-ty, modlę się, żeby nie....jutro jak coś rano teścik :)

oj tak tak jutro rano teścik ;) jak dzis nie dostaniesz @ to na pewno rano ujrzysz 2 piekne krechy ;) ja tak miałam

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    oj tak tak jutro rano teścik ;) jak dzis nie dostaniesz @ to na pewno rano ujrzysz 2 piekne krechy ;) ja tak miałam

rozmarzyłam się :)))) a powiedz jak tam było z Twoimi objawami wtedy, różniły się od tych małpiskowych ?

e43bfde7db.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem ci że na @ chyba żadnych objawów nie miałam ale jak już test wyszedł pozytywny to często miałam w ciąży objawy identyczne jak na @ takie skurcze brzucha itp i bałam sie ze lada moment przyjdzie ale gdzies czytalam ze to sa normalne objawy w ciazy ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumam, czyli 1 pozytywny test wyszedł Ci po terminie małpki ?

e43bfde7db.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zaraz na drugi dzień po terminie @ zrobiłam i piękna gruba krecha i dodam, ze tydzien przed mialam codziennie temp ok 37

Monique lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Silkroad Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po przerwie. U mnie 4 dzien mocnego krwawienia. Licze na to ze wszystko samo sie oczysci. Lekarz mowi, ze mozemy probowac zajsc znowu, miedzy tym krwawieniem po poronieniu a @. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Czekam na wyniku badan na toxo i cytomegalie... Co slychac u Was? Kasandra jest pozytyw? Xpatiiix jak mamusiu sie masz?

11.03.2010 Kacperunio
    12.08.2011 Michaś
    23.02.2014 [*] Aniołek
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silkroad dzięki za pamięć, ale niestety negatyw narazie, ale szyjkę mam bardzo wysoko ledwo jej sięgam, a objawów na @ raczej brak, oprócz tego, że tempka mi spadła troszkę, także czekam co jutro czy dalej spadnie czy się podniesie.... u syna dopiero 5 tygodni od ostatniego dnia miesiączki test mi wyszedł pozytywny, więc jeszcze walczę, ale zobaczymy jak długo ;) ehhhh

Gratuluję wszystkim nowym Mamusiom :)

Silkroad trzymaj się będzie ok, zobaczysz uda się wierzę w to

qbxwkvq.png
  • Silkroad Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra mam nadzieję, że będą wkrótce u Ciebie dobre wiadomości. No ja spokojnie przechodzę to krwawienie, psychicznie też lepiej więc mam nadzieję, że uda się niedługo zajść. I że bobasek tym rzem będzie zdrowy i silny.

11.03.2010 Kacperunio
    12.08.2011 Michaś
    23.02.2014 [*] Aniołek
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, :)

kiedy najwczesniej mozna zrobic test hch?

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z krwi jakies 7-12 dni po owu

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zgłaszam jako testująca w tym tygodniu. To znaczy mam nadzieję, że będę. Jeśli do soboty nie przyjdzie @, to testuję rano. To będzie 13 dzień po owulacji.

Monique lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    z krwi jakies 7-12 dni po owu[/QUO

7-12 to taki spory przedzial :)
    rozumiem ze najwczesniej mozna sprawdzic 7 dpo

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• Silkroad Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski, ja w poprzednim cyklu 8 dni po owu miałam test pozytywny więc hcg możesz próbować ok 9 dnia... Tylko ja straciłam maleństwo.

11.03.2010 Kacperunio
    12.08.2011 Michaś
    23.02.2014 [*] Aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silkroad a w porządku tylko strasznie zmęczona jestem głowa coś boli straszna zgaga mnie męczy od trzech dni i dzisiaj śniadania nie mogłam zjeść takie mdłości miałam.. ale mam nadzieję, że długo nie będę się tak męczyć i mam pierwszą wizytę 7 marca akurat skończę 6 tydzień :) już się nie mogę doczekać :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Silkroad Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Cię Xpatiiix ale cieszy mnie że tak bardzo się źle czujesz bo to znak że Dzidziunia rośnie i jest wszystko ok. Ja w poprzednich ciążach też czułam się wstrętnie, a tym razem nie... I to mnie martwiło... Ale jestem już w 4 dniu więc może za ok 10 dni będzie owu... Będziemy próbować, nie mogę się doczekać.

11.03.2010 Kacperunio
    12.08.2011 Michaś
    23.02.2014 [*] Aniołek
  • gabi1 Nowa

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was Kochane ja testowałam dzisiaj rano 7.10 i dwie kreski na teście bardzo wyraźne:)
    No i powiem wam tak....zaczeło sie od tego że przestałam brać tabletki microgynon 21 po 8 latach ciagłego brania!!!!z mała przerwą po 2 latch, ale później już bez przerwy.
    W sierpniu 2013 wziełam ostatnią tabletkę i powiem że jakoś specjalnie nie starałam się zajść w ciąże.Potem jednak zaczełam zastanawiać się że może już pora mam 29 lat i warto pomyśleć o dzidzi.i dopadły mnie pytania czy po tak długim czasie brania tabsow czy wszystko jest ok czy jestem płodna dodam ze cykle mialam 35-52-58 dni...!!!!poszłam do lekarza i przepisał mi luteine i powiedział że po uregolowaniu cyklu wszystko wroci do normy brałam 5 dni po 2 luteiny pod jezyk... i czekać 14 dni na @ no i nieprzyszła i siedzę teraz z testem
    I jest 2 kreseczki:).Lekarz powiedziałże raczej w pierwszym cyklu z luteina raczej biema szans na zajście a tu prosze jest.
    Objawy tylko i wyłącznie bol piersi.
    I wam życze 2 kreseczek.uda sie Wam.

Bergo lubi tę wiadomość

Gabi1
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nadal czekam na @... I nie chce przyjść.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ