Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kto testuje ok 10 kwietnia :)?
Odpowiedz

Kto testuje ok 10 kwietnia :)?

Oceń ten wątek:
  • lkc Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna gratuluje!!!!!!!!!!

polkosia, Magdalenna lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • ampoule Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Dzisiaj zrobiłam drugi test i dalej nie wierzę. Jest druga kreseczka, bledsza ale bardzo wyraźna :D Dzisiaj idę na betę, zobaczymy czy się potwierdzi :D

na pewno sie potwierdzi :D dwie kreski to dwie kreski :D

Magdalenna lubi tę wiadomość

[*] 01.02.2014 - 6/7 tc.
    [*] 11.01.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    [*] 13.02.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    12.02.2016 urodził się Nasz Ukochany Synek Filip <3
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam test i negatyw. Czekam na @ tylko jakoś tak dziwnie nie czuje by miała przyjść, wczoraj wieczorem odczuwałam takie dziwne lekkie kłocie w pochwie, później ustało. Sutki trochę powiększone, ale piersi nie bolące bynajmniej nie uciążliwie jak to zwykle przed @. Śluz mokry kremowy (zastanawiające) temp dziś w górę...

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna! Gratulacje!

Ja walki z cieniami dzień drugi. Dzisiaj znów cień cienia, trochę wyraźniejszy, bo wczoraj to był praktycznie ciemniejszy odcień bieli, dziś jest delikatny róż, no ale dalej to jest cień jedynie, a @ planowana na niedzielę, więc spokojnie sobie czekam, bo wiem, że różnie może być...

polkosia lubi tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola ja też mam planowaną na sb/niedziele dziś totalny negatyw więc czekam na @ bo nawet cienia cienia cienia nie było :((((((

Kate

np55zzc.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kitty Ty niegrzeczna!! Nie poczekałaś na mnie z testem :( miałyśmy jutro razem testowac :P No nic to, wybaczam :) Ja się zastanawiam czy jutro zrobic bo tempka spadła nieco i jakoś tak czuję że nic z tego.Zresztą mam tylko testy z allegro a one podobno pózno dosyc cokolwiek pokazują.Do apteki daleko,nie chce się jechac.Chyba się wstrzymam jeszcze pare dni z testowaniem,parę dni nadzieji dłużej :p Przykro mi że Twój teścik negatywny :( Ale jesteś dopiero na początku drogi także czekac na @ i ładnie działac w kolejnym cyklu.Mnie pewnie to też czeka ehh. Buziakuje <3

kittykate lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 wrote:
    Zresztą mam tylko testy z allegro a one podobno pózno dosyc cokolwiek pokazują. <3

No wiem zła jestem na siebie po temp w górę ładnie poszła, też testowałam tym z allegro!!!! cholercia więc jest szansa :)
    MAM BOBO TEST W DOMU ale nie chciałam go psuć na tak ważną chwilę :)
    jak temp nie spadnie to w niedz lub w pon zatestuję bete!

M4DZI4 lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Mee Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za was kciuki!

Ja wczoraj wieczoram zrobiłam test w kiblu knajpianym żeby szybciej było (niż w domu) :D Mimo że wynik negatywny, mega cieszę się że zrobiłam, bo całe napięcie siadło i już normalnie dziś funkcjonuję i nastawiam się na nowy cykl.

Ale gdyby nie test i dzisiejszy mega spadek temperatury (o 0,5!), byłabym pewna że jestem w ciąży, bo nigdy mi się jeszcze tak okres nie spóźniał, a objawów przedokresowych wciąż nie mam.

Mam nadzieję że chociaż jednej z was się uda w tym miesiącu :)

80f9ae3ba5e22e38dd0e65f9baaf4230.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrcze, widzisz wszystko jest możliwe tak nas organizm nakręca i daje nadzieje a potem wielki spadek i wielkie rozczarowanie:(
    Ten mój cykl średnio widzę ... ale póki nie ma @ zawsze mam jakąś tam nadzieję... i to że nie masz objawów jak na @@ zastanawiające - ja zawsze miałam a teraz też nie mam... perfidnie nas oszukuje i z nami pogrywa wredna jedna :/

polkosia, M4DZI4 lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dzisiaj powtorzylam test i kreska jest bledsza niz ostatnio ;(((( tak mi smutno ze nie wytrzymam...

• polkosia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy myślicie, że można wierzyć w test, który rano wychodzi negatywny, a po 2-3h ma drugą kreskę?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia wydaje mi sie ze nie, a robiłaś ???

Kate

np55zzc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dziś zrobiłam, bo mnie rano wzięło na rzyganie przy śniadaniu i się zdziwiłam :P To był test po 5h od przebudzenia i porannego moczu, dlatego nie wiem czy w to wierzyć? Mam nadzieję, że @ nie przyjdzie i w poniedziałek lecę 2x na betę.

A jak u Ciebie?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta w 12 dpo ujemna. Okresu brak.

• isabelle Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    zrobiłam test i negatyw. Czekam na @ tylko jakoś tak dziwnie nie czuje by miała przyjść, wczoraj wieczorem odczuwałam takie dziwne lekkie kłocie w pochwie, później ustało. Sutki trochę powiększone, ale piersi nie bolące bynajmniej nie uciążliwie jak to zwykle przed @. Śluz mokry kremowy (zastanawiające) temp dziś w górę...

Jesteśmy chyba w bardzo podobnym momencie...u mnie od wczoraj też śluz bardzo wodnisty, ale niestety dziś spadek temperatury, umieram z ciekawości, jaka będzie jutro. Poza tym mam cały czas bardzo wrażliwe sutki, nabrzmiałe i wzdęty brzuch. Test rano niestety negatywny. @ planowo w poniedziałek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 19:02

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    No wiem zła jestem na siebie po temp w górę ładnie poszła, też testowałam tym z allegro!!!! cholercia więc jest szansa :)
    MAM BOBO TEST W DOMU ale nie chciałam go psuć na tak ważną chwilę :)
    jak temp nie spadnie to w niedz lub w pon zatestuję bete!

Jak to jest z tymi testami z allegro? Są zawodne? Ja kupiłam płytkowe, były śmiesznie tanie ale wyglądają prawie tak samo jak bobo testy, nie mają żadnych przebarwień ani niczego niepokojącego.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku miesięcy używam testów owulacyjnych z Allegro i jestem bardzo zadowolona. Działają i w 100% się potwierdzają. Myślę, że z ciążowymi może być podobnie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Tak, dziś zrobiłam, bo mnie rano wzięło na rzyganie przy śniadaniu i się zdziwiłam :P To był test po 5h od przebudzenia i porannego moczu, dlatego nie wiem czy w to wierzyć? Mam nadzieję, że @ nie przyjdzie i w poniedziałek lecę 2x na betę.

A jak u Ciebie?

Ja tak miałam, w czwartek. @ planowana na jutro, już dzisiaj wyraźna druga krecha i pierwsze wymioty... powiem Wam lekko nie będzie...

Niech mi ktoś powie, że nie można mieć objawów na tydz przed okresem to udusze osobiscie!! tydz przed czułam nudnosci, klucie i ciagniecie w podbrzuszu!

polkosi nie chce robic niepotrzebnej nadziei, ale brzmisz mi znajomo ;)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to fałszywy alarm. Dziś dwa testy po 1 kresce.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mdłości tylko dwa razy.. tydzien po owulacji i wydawało mi się to za wcześnie - teraz wiem że coś w tym było :)
    Test z allegro 10 dnia pokazał jedną kreske, a testy z apteki (pink test i nordtest) w 12dpo pokazały bladą II kreskę z tym że na nordtest wyszła wyraźniejsza (pink miał czułość 25 nordtest musiał mieć wieksza)

Co do objawów, ból brzucha jeszcze czasem jest ale mały i inny niż ten okresowy, za to mam taki wzdęty wywalony ( wiadomo - endometrium się powiększa), zaczęłam częściej chodzić siku, sutki mam wyraźnie większe, piersi nabrzmiałe, sutki rwą (teraz w staniku mniej) no i śluz wodnisto-kremowy inny niż zwykle... i więcej :)
    Gdyby nie liczyć piątku kiedy czułam się jakby mnie czołg przejechał i taki ból brzucha (mysle ze wtedy było zagnieżdżenie) to wcale nie czułam się tak na 100 % przed okresem... :)
    Powodzenia dziewczyny i czekam z Wami na zielone wieści!
    Jutro lecę na bete!

gosia_9020, Lola30 lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
‹‹ 9 10 11 12 13
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ