Forum W oczekiwaniu na testowanie Która z was jest świeżo po owulce???
Odpowiedz

Która z was jest świeżo po owulce???

Oceń ten wątek:
  • Karo123 Autorytet
    Postów: 258 169

    Wysłany: 20 stycznia, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    No ja już chciałam dzisiaj robić ale tempka spadła trochę więc jak jutro jeszcze spadnie to chyba odpuszczę testowanie..ale i tak dziękuję ♥️

    8 dpo też dobrze, ja szłam akurat 6dpo bo 7 i 8 to był week . Trzymam kciuki żeby próg był piękny 😊🍀

    Faktycznie lekki spadek u Ciebie, ale mam nadzieje ze jutro odbije za dziś! ☺️💚

    8 cs

    👱🏻‍♀️ Niedoczynosc tarczycy (nie Hashimoto), Letrox 50, TSH w normie, hormony w 3 i 21 dc w normie, Mama DHA+, Niepokalanek, Miovelia, Miovelia NAC, wiesiołek, wit C, E, Mg+B6
    🧔🏼 Spermiogram - 12.2020 znacznie obniżona ruchliwość, hormony w normie -> Fertilman, cynk, selen, wit C, olej z czarnuszki -> 02.2021 ruchliwość idealna, morfo 2%, pozostałe parametry bardzo dobre
  • anka Autorytet
    Postów: 2038 551

    Wysłany: 20 stycznia, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo123 wrote:
    Faktycznie lekki spadek u Ciebie, ale mam nadzieje ze jutro odbije za dziś! ☺️💚
    Zobaczymy 😊🍀 ale nie liczę na dużo bo te objawy chyba typowo na okres 😄

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    Homocysteina ponad 11 ❌
    Ferretyna 41,1 ✔️
    2 cykle z Clo + Ovitrelle -brak ciąży
  • Jusia88 Autorytet
    Postów: 961 405

    Wysłany: 20 stycznia, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , u mnie temperatura wzrosła ale czuje ze to przez brany progesteron , piersi bolą jak na okres wiec chyba u mnie nic z tego nie będzie 😩 czyje się jak przy Pms patrzyłam swoje ostatnie cykle i w listopadzie było identycznie

    Starania od 2019

    Styczeń 2020 Test ciążowy pozytywny

    Luty 2020 Ciąża pozamaciczna prawostronna i operacja ( jajowód zachowany )

    Maj 2020 ponowne starania o kropka

    Grudzień 2020 Klinika niepłodności
    Gonal 💉
    Ovitrelle 💉
    Progesteron 200 mg💊
    🔜 Sono Hsg 3.03.2021

    Proszę o owulacje z lewej strony 🙏🏻

    „ Nigdy nie rezygnuj z marzeń. To że coś nie dzieje się teraz nie znaczy że nigdy nie nastąpi ”
  • Daisy90 Przyjaciółka
    Postów: 63 32

    Wysłany: 20 stycznia, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia88 wrote:
    Hej dziewczyny , u mnie temperatura wzrosła ale czuje ze to przez brany progesteron , piersi bolą jak na okres wiec chyba u mnie nic z tego nie będzie 😩 czyje się jak przy Pms patrzyłam swoje ostatnie cykle i w listopadzie było identycznie
    Jusia, moim zdaniem masz bardzo ładny wykres! Pamiętaj, że niejednokrotnie objawy wczesnej ciazy są bardzo do zbliżone do objawów pms. Nie zamartwiaj się na zapas, dopóki nie ma @- Piłka jest w grze.
    3mam kciuki 🍀

    Jusia88 lubi tę wiadomość

    Starania od IV.2020
  • anka Autorytet
    Postów: 2038 551

    Wysłany: 20 stycznia, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia88 wrote:
    Hej dziewczyny , u mnie temperatura wzrosła ale czuje ze to przez brany progesteron , piersi bolą jak na okres wiec chyba u mnie nic z tego nie będzie 😩 czyje się jak przy Pms patrzyłam swoje ostatnie cykle i w listopadzie było identycznie
    Przybijamy piąteczka u mnie pewnie w sobotę lub w niedzielę będzie a w pon pewnie będę umawiać monitoring 😏 kiedy te starania się skończą... Gdybym znała datę końca byłoby mi łatwiej...

    Jusia88 lubi tę wiadomość

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    Homocysteina ponad 11 ❌
    Ferretyna 41,1 ✔️
    2 cykle z Clo + Ovitrelle -brak ciąży
  • Daisy90 Przyjaciółka
    Postów: 63 32

    Wysłany: 20 stycznia, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Przybijamy piąteczka u mnie pewnie w sobotę lub w niedzielę będzie a w pon pewnie będę umawiać monitoring 😏 kiedy te starania się skończą... Gdybym znała datę końca byłoby mi łatwiej...
    Dla mnie te starania też są uciążliwe. Mam wrażenie, że moje życia obraca się tylko wokół cyklu- najpierw czekanie aż okres się skończy, potem czekanie na owulke, potem śledzenie wykresu i czekanie na @. I tak miesiąc w miesiąc...
    Jedyny plus, że tak jak Karo123 przestałam zapisywać objawy domniemanej ciąży - czuję większy spokój psychiczny gdy nie przypisuje każdego ukłucia itp. ciąży (dotychczas tylko urojonej) :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 10:44

    Karo123 lubi tę wiadomość

    Starania od IV.2020
  • anka Autorytet
    Postów: 2038 551

    Wysłany: 20 stycznia, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy90 wrote:
    Dla mnie te starania też są uciążliwe. Mam wrażenie, że moje życia obraca się tylko wokół cyklu- najpierw czekanie aż okres się skończy, potem czekanie na owulke, potem śledzenie wykresu i czekanie na @. I tak miesiąc w miesiąc...
    Jedyny plus, że tak jak Karo123 przestałam zapisywać objawy domniemanej ciąży - czuję większy spokój psychiczny gdy nie przypisuje każdego ukłucia itp. ciąży (dotychczas tylko urojonej) :)
    Też mam takie wrażenie chociaż ja osobiście gorzej się czułam jak czekałam na hsg bo czekałam na nie około 3 miesięcy... Teraz jak działam mimo wszystko psychicznie mi lepiej bo coś robię w tym kierunku każdej z nas w końcu się uda :)

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    Homocysteina ponad 11 ❌
    Ferretyna 41,1 ✔️
    2 cykle z Clo + Ovitrelle -brak ciąży
  • Karo123 Autorytet
    Postów: 258 169

    Wysłany: 20 stycznia, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia88 wrote:
    Hej dziewczyny , u mnie temperatura wzrosła ale czuje ze to przez brany progesteron , piersi bolą jak na okres wiec chyba u mnie nic z tego nie będzie 😩 czyje się jak przy Pms patrzyłam swoje ostatnie cykle i w listopadzie było identycznie

    Jusia gdzieś kiedyś czytałam na forum ze sztuczny progesteron nie wpływa na temperaturę i nie wykryje się go badając proga z krwi 🤔 Nie pamietam w jakim mechanizmie ale podrzucam temat, może ktoś coś więcej wie. Piłka w grze, trzymamy ✊✊✊

    Anka dokładnie to samo przemyślenie miałam dziś rano.... Gdyby mi tylko ktoś powiedział ze za dwa lata w czerwcu będę w ciąży to brałabym to w ciemno i żyła jak zwykły szczęśliwy człowiek. A najgorsze jest to ze nigdy nie wiadomo czy może to w tym cyklu, kolejnym, za rok albo nigdy 😓 Wiem ze ja dopiero 7cs ale mocno mi siedzi w głowie myśl ze czas leci tak szybko ze niedługo może być to mój 14 cs albo i 30...

    8 cs

    👱🏻‍♀️ Niedoczynosc tarczycy (nie Hashimoto), Letrox 50, TSH w normie, hormony w 3 i 21 dc w normie, Mama DHA+, Niepokalanek, Miovelia, Miovelia NAC, wiesiołek, wit C, E, Mg+B6
    🧔🏼 Spermiogram - 12.2020 znacznie obniżona ruchliwość, hormony w normie -> Fertilman, cynk, selen, wit C, olej z czarnuszki -> 02.2021 ruchliwość idealna, morfo 2%, pozostałe parametry bardzo dobre
  • anka Autorytet
    Postów: 2038 551

    Wysłany: 20 stycznia, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo123 wrote:
    Jusia gdzieś kiedyś czytałam na forum ze sztuczny progesteron nie wpływa na temperaturę i nie wykryje się go badając proga z krwi 🤔 Nie pamietam w jakim mechanizmie ale podrzucam temat, może ktoś coś więcej wie. Piłka w grze, trzymamy ✊✊✊

    Anka dokładnie to samo przemyślenie miałam dziś rano.... Gdyby mi tylko ktoś powiedział ze za dwa lata w czerwcu będę w ciąży to brałabym to w ciemno i żyła jak zwykły szczęśliwy człowiek. A najgorsze jest to ze nigdy nie wiadomo czy może to w tym cyklu, kolejnym, za rok albo nigdy 😓 Wiem ze ja dopiero 7cs ale mocno mi siedzi w głowie myśl ze czas leci tak szybko ze niedługo może być to mój 14 cs albo i 30...
    Ja też tak miałam jak nie minął jeszcze ten rok ja od początku wiedziałam że jest coś nie tak dlatego po pół roku zaczęłam się diagnozować ale lekarze nie traktowali mnie poważnie... Wtedy wiadomo na nfz nie miałam prawie żadnego doświadczenia o niepłodności dopiero po 2 latach lekarz potwierdził moje obawy że może być problem z owu .
    Jestem zdania że lepiej szybciej się diagnoeawac jeśli ma się jakieś przypuszczenia.

    Karo123 lubi tę wiadomość

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    Homocysteina ponad 11 ❌
    Ferretyna 41,1 ✔️
    2 cykle z Clo + Ovitrelle -brak ciąży
  • Jusia88 Autorytet
    Postów: 961 405

    Wysłany: 20 stycznia, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo123 wrote:
    Jusia gdzieś kiedyś czytałam na forum ze sztuczny progesteron nie wpływa na temperaturę i nie wykryje się go badając proga z krwi 🤔 Nie pamietam w jakim mechanizmie ale podrzucam temat, może ktoś coś więcej wie. Piłka w grze, trzymamy ✊✊✊

    Anka dokładnie to samo przemyślenie miałam dziś rano.... Gdyby mi tylko ktoś powiedział ze za dwa lata w czerwcu będę w ciąży to brałabym to w ciemno i żyła jak zwykły szczęśliwy człowiek. A najgorsze jest to ze nigdy nie wiadomo czy może to w tym cyklu, kolejnym, za rok albo nigdy 😓 Wiem ze ja dopiero 7cs ale mocno mi siedzi w głowie myśl ze czas leci tak szybko ze niedługo może być to mój 14 cs albo i 30...

    Progesteron który biorę jest wykrywany w krwi i naturalnie go podwyższa np duphaston nie jest wykrywany we krwi to wiem na pewno . Niestety nigdy nie nie dowiemy kiedy to się skończy mnie już czasem to meczy i przerasta bo myśle tylko o tym i inne rzeczy które lubiałam robić już mnie tak nie cieszą i odkładam je na bok 😩 i tak jak ty Daisy czekam na okres później na dni płodne i później na testowanie i tak w kółko , czasami nie wiem jaka jest data ale zawsze wiem który mam dzień cyklu 🙈

    Karo123 lubi tę wiadomość

    Starania od 2019

    Styczeń 2020 Test ciążowy pozytywny

    Luty 2020 Ciąża pozamaciczna prawostronna i operacja ( jajowód zachowany )

    Maj 2020 ponowne starania o kropka

    Grudzień 2020 Klinika niepłodności
    Gonal 💉
    Ovitrelle 💉
    Progesteron 200 mg💊
    🔜 Sono Hsg 3.03.2021

    Proszę o owulacje z lewej strony 🙏🏻

    „ Nigdy nie rezygnuj z marzeń. To że coś nie dzieje się teraz nie znaczy że nigdy nie nastąpi ”
  • Linka94 Koleżanka
    Postów: 42 11

    Wysłany: 20 stycznia, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na becie , no i w ciąży nie jestem na pewno.
    Okresu dalej nie ma ... rodzinny wysłał mnie dziś na test covid zobaczymy

  • Jusia88 Autorytet
    Postów: 961 405

    Wysłany: 20 stycznia, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka94 wrote:
    Byłam na becie , no i w ciąży nie jestem na pewno.
    Okresu dalej nie ma ... rodzinny wysłał mnie dziś na test covid zobaczymy

    Ehhh ☹️ Mam nadzieje ze okres szybko przyjdzie i następny cykl będzie tym szczęśliwym . No i życzę negatywnego testu na covid a czemu Cię wysłał masz jakieś objawy ?

    Starania od 2019

    Styczeń 2020 Test ciążowy pozytywny

    Luty 2020 Ciąża pozamaciczna prawostronna i operacja ( jajowód zachowany )

    Maj 2020 ponowne starania o kropka

    Grudzień 2020 Klinika niepłodności
    Gonal 💉
    Ovitrelle 💉
    Progesteron 200 mg💊
    🔜 Sono Hsg 3.03.2021

    Proszę o owulacje z lewej strony 🙏🏻

    „ Nigdy nie rezygnuj z marzeń. To że coś nie dzieje się teraz nie znaczy że nigdy nie nastąpi ”
  • anka Autorytet
    Postów: 2038 551

    Wysłany: 20 stycznia, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka94 wrote:
    Byłam na becie , no i w ciąży nie jestem na pewno.
    Okresu dalej nie ma ... rodzinny wysłał mnie dziś na test covid zobaczymy
    przykro mi :( mam nadzieje że nowy cykl jak już sie zacznie bedzie szczesliwy :)

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    Homocysteina ponad 11 ❌
    Ferretyna 41,1 ✔️
    2 cykle z Clo + Ovitrelle -brak ciąży
  • Daisy90 Przyjaciółka
    Postów: 63 32

    Wysłany: 20 stycznia, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka94 wrote:
    Byłam na becie , no i w ciąży nie jestem na pewno.
    Okresu dalej nie ma ... rodzinny wysłał mnie dziś na test covid zobaczymy
    Ach, ta wstrętna @- mogłaby się chociaż nie spóźniać!
    trzymam kciuki za kolejny cykl ✊

    Gdybym zaciążyła w pierwszym cyklu starań to termin porodu przypadłby mi na pierwsze dni stycznia - pamiętam, że byłam z tego faktu niezadowolona. Teraz wiem jaka byłam głupia :D

    Jusia88 lubi tę wiadomość

    Starania od IV.2020
  • Linka94 Koleżanka
    Postów: 42 11

    Wysłany: 21 stycznia, 01:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie te objawy, które przypisywalam spozniajacej się @ lekarz rodzinny stwierdził żeby sprawdzić pod kątem covid 😅 A ja myślałam że może się udało, toc to pierwszy raz kiedy okres mi się spóźnia

  • anka Autorytet
    Postów: 2038 551

    Wysłany: 21 stycznia, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test negatywny zresztą tempka już całkiem spadła. Żeby trochę się podtrzymać na duchu to sobie zamówiłam clo teraz czekam na okres i działamy dalej :)
    Za was wszystkie trzymam kciuki! 🍀

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    Homocysteina ponad 11 ❌
    Ferretyna 41,1 ✔️
    2 cykle z Clo + Ovitrelle -brak ciąży
  • Karo123 Autorytet
    Postów: 258 169

    Wysłany: 21 stycznia, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka, Anka przykro mi 😓 Trzymajcie się i szykujcie na kolejny cykl! 💚✊✊✊✊✊

    8 cs

    👱🏻‍♀️ Niedoczynosc tarczycy (nie Hashimoto), Letrox 50, TSH w normie, hormony w 3 i 21 dc w normie, Mama DHA+, Niepokalanek, Miovelia, Miovelia NAC, wiesiołek, wit C, E, Mg+B6
    🧔🏼 Spermiogram - 12.2020 znacznie obniżona ruchliwość, hormony w normie -> Fertilman, cynk, selen, wit C, olej z czarnuszki -> 02.2021 ruchliwość idealna, morfo 2%, pozostałe parametry bardzo dobre
  • anka Autorytet
    Postów: 2038 551

    Wysłany: 21 stycznia, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo123 wrote:
    Linka, Anka przykro mi 😓 Trzymajcie się i szykujcie na kolejny cykl! 💚✊✊✊✊✊
    Ja już jestem gotowa do działania! 🙈

    Karo123 lubi tę wiadomość

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    Homocysteina ponad 11 ❌
    Ferretyna 41,1 ✔️
    2 cykle z Clo + Ovitrelle -brak ciąży
  • anka Autorytet
    Postów: 2038 551

    Wysłany: 21 stycznia, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn mierzące tempke już parę miesiecy. W jakim dniu po zauważyliście spadek tempki?

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    Homocysteina ponad 11 ❌
    Ferretyna 41,1 ✔️
    2 cykle z Clo + Ovitrelle -brak ciąży
  • Alice2990 Przyjaciółka
    Postów: 90 74

    Wysłany: 21 stycznia, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Pytanie do dziewczyn mierzące tempke już parę miesiecy. W jakim dniu po zauważyliście spadek tempki?

    U mnie w 12dpo jest spadek i zazwyczaj już lekkie plamienie. Następnego dnia okres,moja faza lutealna trwa 13dni.

    Starania od 01.2018r.
    Ja: '91
    Podstawowe badania w normie, owulacja jest,hormony ok,nieregularne cykle 27-40dni
    01.2021 - wiesiołek,niepokalanek,NAC

    eM: '88
    2019-seminogram ok,podstawowe wyniki ok
    01.2021 - wyniki w normie :)

    Oboje na diecie :D

    klz98u69m3es6gqz.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego