Forum W oczekiwaniu na testowanie Która z was jest świeżo po owulce???
Odpowiedz

Która z was jest świeżo po owulce???

Oceń ten wątek:
  • anka Autorytet
    Postów: 2038 551

    Wysłany: 21 stycznia, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia88 wrote:
    Ehhh przykro mi ze beta negatywna :( progesteron trochę niski ale wskazuje ze owu się odbyła , zapytaj lekarza może rzeczywiście po takim progu przepisze dupka ja jak miałam 5 po 7 dniach od owu dostałam progesteron żeby w razie ciąży podskoczył bo najlepiej jak jest powyżej 10 . Ostatnio proga miałam 1,3 w 23 dc i dostałam okresu 😩 także tez przeboje 😒 dziewczyny może luty będzie dla nas lepszy , trzymam kciuki ✊🏻✊🏻
    To owu występuje nawet jak jest poniżej 10? 🤔

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    Homocysteina ponad 11 ❌
    Ferretyna 41,1 ✔️
    2 cykle z Clo + Ovitrelle -brak ciąży
  • Linka94 Koleżanka
    Postów: 42 11

    Wysłany: 21 stycznia, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wynik na covid na szczęście też negatywny 😃😃 mdłości ból Podbrzusza i zmęczenie znowu dały o sb znać. Wstałam dzid o 10 a o 15 poszłam po obiadku spać na 2 h , to zupełnie do mnie niepodobne 🤣🤣 okresu dalej nie ma , dziś 37 dzień cyklu ... Nie ogarniam go zupełnie

  • Jusia88 Autorytet
    Postów: 961 405

    Wysłany: 22 stycznia, 06:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    To owu występuje nawet jak jest poniżej 10? 🤔


    Tak ja miałam 5 i owu była potwierdzona

    Starania od 2019

    Styczeń 2020 Test ciążowy pozytywny

    Luty 2020 Ciąża pozamaciczna prawostronna i operacja ( jajowód zachowany )

    Maj 2020 ponowne starania o kropka

    Grudzień 2020 Klinika niepłodności
    Gonal 💉
    Ovitrelle 💉
    Progesteron 200 mg💊
    🔜 Sono Hsg 3.03.2021

    Proszę o owulacje z lewej strony 🙏🏻

    „ Nigdy nie rezygnuj z marzeń. To że coś nie dzieje się teraz nie znaczy że nigdy nie nastąpi ”
  • anka Autorytet
    Postów: 2038 551

    Wysłany: 22 stycznia, 07:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka94 wrote:
    U mnie wynik na covid na szczęście też negatywny 😃😃 mdłości ból Podbrzusza i zmęczenie znowu dały o sb znać. Wstałam dzid o 10 a o 15 poszłam po obiadku spać na 2 h , to zupełnie do mnie niepodobne 🤣🤣 okresu dalej nie ma , dziś 37 dzień cyklu ... Nie ogarniam go zupełnie
    Ja miałam kiedyś 3 stawiałam że owu nie było raz niecałe 9 i stawiałam że przy takim wyniku owulacji nie było ...

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    Homocysteina ponad 11 ❌
    Ferretyna 41,1 ✔️
    2 cykle z Clo + Ovitrelle -brak ciąży
  • Jusia88 Autorytet
    Postów: 961 405

    Wysłany: 22 stycznia, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka94 wrote:
    U mnie wynik na covid na szczęście też negatywny 😃😃 mdłości ból Podbrzusza i zmęczenie znowu dały o sb znać. Wstałam dzid o 10 a o 15 poszłam po obiadku spać na 2 h , to zupełnie do mnie niepodobne 🤣🤣 okresu dalej nie ma , dziś 37 dzień cyklu ... Nie ogarniam go zupełnie


    Uff dobrze że negatywny , dość długi cykl i te objawy

    Starania od 2019

    Styczeń 2020 Test ciążowy pozytywny

    Luty 2020 Ciąża pozamaciczna prawostronna i operacja ( jajowód zachowany )

    Maj 2020 ponowne starania o kropka

    Grudzień 2020 Klinika niepłodności
    Gonal 💉
    Ovitrelle 💉
    Progesteron 200 mg💊
    🔜 Sono Hsg 3.03.2021

    Proszę o owulacje z lewej strony 🙏🏻

    „ Nigdy nie rezygnuj z marzeń. To że coś nie dzieje się teraz nie znaczy że nigdy nie nastąpi ”
  • Jusia88 Autorytet
    Postów: 961 405

    Wysłany: 22 stycznia, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam dziś test i niestety bielsze nie będzie 😩😩😩 ten moj wykres robi mnie w konia , odstawiam proga i czekam na 🐒 a miedzy 3-5 dc wizyta w klinice i termin na Hsg 😒

    Starania od 2019

    Styczeń 2020 Test ciążowy pozytywny

    Luty 2020 Ciąża pozamaciczna prawostronna i operacja ( jajowód zachowany )

    Maj 2020 ponowne starania o kropka

    Grudzień 2020 Klinika niepłodności
    Gonal 💉
    Ovitrelle 💉
    Progesteron 200 mg💊
    🔜 Sono Hsg 3.03.2021

    Proszę o owulacje z lewej strony 🙏🏻

    „ Nigdy nie rezygnuj z marzeń. To że coś nie dzieje się teraz nie znaczy że nigdy nie nastąpi ”
  • anka Autorytet
    Postów: 2038 551

    Wysłany: 22 stycznia, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia88 wrote:
    Ja zrobiłam dziś test i niestety bielsze nie będzie 😩😩😩 ten moj wykres robi mnie w konia , odstawiam proga i czekam na 🐒 a miedzy 3-5 dc wizyta w klinice i termin na Hsg 😒
    Powodzenia!

    Jusia88 lubi tę wiadomość

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    Homocysteina ponad 11 ❌
    Ferretyna 41,1 ✔️
    2 cykle z Clo + Ovitrelle -brak ciąży
  • Ewwa Przyjaciółka
    Postów: 69 22

    Wysłany: 22 stycznia, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. To moj 2 cykl staran :) na test jest zbyt wczesnie mierze temp. I od owulacji mam 37,5 :) mierzona coddzienie rano. Cykle mam 28 dniowe owulacja byla w poniedzialek dokladnie w 14dc, 18 stycznia. Mozliwe by temperatura utrzymywala sie wyzsza tyle dni po owu? Czy moze jest cien nadzieji ze sie udalo?

  • Alice2990 Przyjaciółka
    Postów: 90 74

    Wysłany: 22 stycznia, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwa wrote:
    Witam. To moj 2 cykl staran :) na test jest zbyt wczesnie mierze temp. I od owulacji mam 37,5 :) mierzona coddzienie rano. Cykle mam 28 dniowe owulacja byla w poniedzialek dokladnie w 14dc, 18 stycznia. Mozliwe by temperatura utrzymywala sie wyzsza tyle dni po owu? Czy moze jest cien nadzieji ze sie udalo?

    Temperatura ładna, ja w drugiej fazie mam Maks 36,9 ostatnio. Za wcześnie żeby określić czy się udało. Wyższe temperatury muszą się utrzymywać przynajmniej przez 18dni fazy lutealnej z tego co pamiętam. Przed okresem zawsze spada.
    A mierzysz przed wstaniem z łóżka?

    Starania od 01.2018r.
    Ja: '91
    Podstawowe badania w normie, owulacja jest,hormony ok,nieregularne cykle 27-40dni
    01.2021 - wiesiołek,niepokalanek,NAC

    eM: '88
    2019-seminogram ok,podstawowe wyniki ok
    01.2021 - wyniki w normie :)

    Oboje na diecie :D

    klz98u69m3es6gqz.png
  • Ewwa Przyjaciółka
    Postów: 69 22

    Wysłany: 22 stycznia, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice2990 wrote:
    Temperatura ładna, ja w drugiej fazie mam Maks 36,9 ostatnio. Za wcześnie żeby określić czy się udało. Wyższe temperatury muszą się utrzymywać przynajmniej przez 18dni fazy lutealnej z tego co pamiętam. Przed okresem zawsze spada.
    A mierzysz przed wstaniem z łóżka?
    Tak mierze przed wstaniem z lozka I caly dzien taka sie tez utrzymuje

  • Alice2990 Przyjaciółka
    Postów: 90 74

    Wysłany: 22 stycznia, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwa wrote:
    Tak mierze przed wstaniem z lozka I caly dzien taka sie tez utrzymuje

    No to trzymam kciuki żeby tak się trzymała:) Planujesz testować przed terminem @?

    Starania od 01.2018r.
    Ja: '91
    Podstawowe badania w normie, owulacja jest,hormony ok,nieregularne cykle 27-40dni
    01.2021 - wiesiołek,niepokalanek,NAC

    eM: '88
    2019-seminogram ok,podstawowe wyniki ok
    01.2021 - wyniki w normie :)

    Oboje na diecie :D

    klz98u69m3es6gqz.png
  • Ewwa Przyjaciółka
    Postów: 69 22

    Wysłany: 22 stycznia, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice2990 wrote:
    No to trzymam kciuki żeby tak się trzymała:) Planujesz testować przed terminem @?
    Wiesz co planuje ale zrobie test z krwi juz zakupilam :) tylko jeszcze zastanawiam sie kiedy zeby byl wiarygodny 😄 nie wiem czy wytrzymam wiec maz ma dzis zakupic 2 testy😅🤣

  • Camarilla Autorytet
    Postów: 349 190

    Wysłany: 22 stycznia, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwa wrote:
    Wiesz co planuje ale zrobie test z krwi juz zakupilam :) tylko jeszcze zastanawiam sie kiedy zeby byl wiarygodny 😄 nie wiem czy wytrzymam wiec maz ma dzis zakupic 2 testy😅🤣

    Nie rob wczesniej niz 8 - 10 dpo bo moze wyjsc falszywie negatywny. Wiem, ze korci, sama obsikalam ich dziesiatki, ale dol ze sie nie udalo jest gorszy niz ta ekscytacja z oczekiwania.

    Daisy90 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2018
    On 39: brak wytrysku
    Ona 30: ok

    Czekamy na cud.
  • Daisy90 Przyjaciółka
    Postów: 63 32

    Wysłany: 23 stycznia, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wykres w tym cyklu jest jakiś dziwny🧐 testować póki co nie zamierzam

    Starania od IV.2020
  • Karo123 Autorytet
    Postów: 258 169

    Wysłany: 23 stycznia, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy90 wrote:
    Mój wykres w tym cyklu jest jakiś dziwny🧐 testować póki co nie zamierzam

    Góry i doliny ale ciagle wysoko 🤩 Trzymam kciuki ✊

    Daisy90 lubi tę wiadomość

    8 cs

    👱🏻‍♀️ Niedoczynosc tarczycy (nie Hashimoto), Letrox 50, TSH w normie, hormony w 3 i 21 dc w normie, Mama DHA+, Niepokalanek, Miovelia, Miovelia NAC, wiesiołek, wit C, E, Mg+B6
    🧔🏼 Spermiogram - 12.2020 znacznie obniżona ruchliwość, hormony w normie -> Fertilman, cynk, selen, wit C, olej z czarnuszki -> 02.2021 ruchliwość idealna, morfo 2%, pozostałe parametry bardzo dobre
  • Linka94 Koleżanka
    Postów: 42 11

    Wysłany: 24 stycznia, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 dzień cyklu , okresu nadal brak, środa do lekarza. Wczoraj mdłości od rana do wieczora. Nic już nie rozumiem 🤣

  • Karo123 Autorytet
    Postów: 258 169

    Wysłany: 25 stycznia, 07:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka94 wrote:
    40 dzień cyklu , okresu nadal brak, środa do lekarza. Wczoraj mdłości od rana do wieczora. Nic już nie rozumiem 🤣
    wow Linka.... a robilas jakiś test znów?

    Ja dziś 29 dc, temp w gorze, test ciążowy biały ;)

    8 cs

    👱🏻‍♀️ Niedoczynosc tarczycy (nie Hashimoto), Letrox 50, TSH w normie, hormony w 3 i 21 dc w normie, Mama DHA+, Niepokalanek, Miovelia, Miovelia NAC, wiesiołek, wit C, E, Mg+B6
    🧔🏼 Spermiogram - 12.2020 znacznie obniżona ruchliwość, hormony w normie -> Fertilman, cynk, selen, wit C, olej z czarnuszki -> 02.2021 ruchliwość idealna, morfo 2%, pozostałe parametry bardzo dobre
  • Linka94 Koleżanka
    Postów: 42 11

    Wysłany: 25 stycznia, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak , w sobotę zrobiłam ponownie ale była 1 kreska . Już sama nie wiem co mam o tym myśleć. Wyczytalam historie, że czasem dopiero po 2 tyg od miesiączki wychodzą pozytywne. Rozmawiałam też z moja ciocia, która bezskutecznie stara się o drugiego dzidziusia ze względu na celiakie (2 poronienia bliźniaków, klinika niepłodności itp) i też mówi że może być za wcześnie, że niekoniecznie w dzień miesiączki musi wyjść. Może i przesunela mi się ta owu, już sama nie wiem. Na pewno jest to duża anomalia dla mojego organizmu.

  • Karo123 Autorytet
    Postów: 258 169

    Wysłany: 25 stycznia, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze jesteś umówiona do lekarza, powinno się coś wyjaśnić :)
    Faktycznie czytałam już na forum historie dziewczyn którym sikane testy nie wychodziły dluuugo, a nie chcesz sprawdzić bete z krwi przed wizytą jeszcze? :)

    8 cs

    👱🏻‍♀️ Niedoczynosc tarczycy (nie Hashimoto), Letrox 50, TSH w normie, hormony w 3 i 21 dc w normie, Mama DHA+, Niepokalanek, Miovelia, Miovelia NAC, wiesiołek, wit C, E, Mg+B6
    🧔🏼 Spermiogram - 12.2020 znacznie obniżona ruchliwość, hormony w normie -> Fertilman, cynk, selen, wit C, olej z czarnuszki -> 02.2021 ruchliwość idealna, morfo 2%, pozostałe parametry bardzo dobre
  • Linka94 Koleżanka
    Postów: 42 11

    Wysłany: 25 stycznia, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam w zeszła środę

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego