Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Cofam wszystko, moja @ jest okropna!!! Boli cholernie, ale podobno ta pierwsza po laparo taka sucz jest :((
    Serio? Jak będę miała jeszcze gorsza niż normalnie to mogę się nie podnieść ;)

    Biedna, trzymaj się :*

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja na tym etapie co Ty teraz miałam betę niecałe 10tys, na usg widoczny był pęcherzyk bez zarodka, moja gin kazała czekać do 10tc i miała rację, Florek zaraz skończy 8msc.
    Wszystko też zależy od tego na jakim sprzęcie miałaś robione usg i kto je robił. Aaaa i moja gin nie chciała już badania bety, bo mówiła, że na takim etapie jedynie usg jest miarodajne.

    Pati96, Sasanka55, szona, Ochmanka, MonikA_89! lubią tę wiadomość

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Pati ja na tym etapie co Ty teraz miałam betę niecałe 10tys, na usg widoczny był pęcherzyk bez zarodka, moja gin kazała czekać do 10tc i miała rację, Florek zaraz skończy 8msc.
    Wszystko też zależy od tego na jakim sprzęcie miałaś robione usg i kto je robił. Aaaa i moja gin nie chciała już badania bety, bo mówiła, że na takim etapie jedynie usg jest miarodajne.

    Mam nadzieję, że u mnie też tak będzie. Ja mam już taki mętlik w głowie,że masakra. Tamten lekarz mi zlecił betę, mój gin mówi, że mam powtórzyć. I sama nie wiem co robić, czy robić, czy nie robić.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati rób tak jak Ci serce podpowiada. Jak masz możliwość to umów się n USG prywatnie, tam gdzie mają najlepszy sprzęt. Już nie raz były historie, że na jednym usg lekarz mówił, że nic nie ma, a na drugim-lepszy sprzęt, że jest zarodeczek.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska, dziekuje, ze pytasz :* Jest ok :) Fizycznie super, psychicznie gorzej, bo czuje ogromna obojetnosc, rozleniwienie i jakis taki niesmak do samej siebie. Mam nadzieje, ze Twoje mdlosci szybko sie skoncza :* Z tym marznieciem to moze wina ciazowego stanu podgoraczkowego? Tule mooocno :)

    Elfia, nooo, avatarek radosny :) Mam nadzieje, ze faktycznie odzwierciedla Twoj nastroj :*

    Pati, jak w lipcu mialam bete okolo 30tys, to lekarze nie pozwolili mi patrzec na przyrosty, czy wynosza 66%, tylko czy po prostu beta rosnie... Mam nadzieje, ze teoria, ze na tym etapie ciazy, hormony zwalniaja, jest w 100% prawdziwa... Mocno trzymam kciuki, by jednak bylo dobrze :*

    Izape, wspolczuje bolesnej @... Oby szybko przestalo bolec

    Kingulla, kiedy Twoje wyniki? Tak sie ucieszylam, jak napisalas druga wersje o przebijajacym cieniu :) Juz myslalam, ze bede musiala tego swojego wrozbite Macieja z domu wygonic :)

    Izape_91, APrzybylska lubią tę wiadomość

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Pati rób tak jak Ci serce podpowiada. Jak masz możliwość to umów się n USG prywatnie, tam gdzie mają najlepszy sprzęt. Już nie raz były historie, że na jednym usg lekarz mówił, że nic nie ma, a na drugim-lepszy sprzęt, że jest zarodeczek.

    Ja właśnie chodzę prywatnie i ten lekarz ma chyba najlepszy sprzęt. A w piątek badali mnie w szpitalu ,tam jest gorszy ,ale chyba nie najgorszy. Porozmawiam jeszcze z mężem co robić, ale kurczę ufam mojemu lekarzowi ,ale jak czytam ,że nie powinno się już robić bety to nie wiadomo co robić.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Sylwia, ale przecież Ty 9.05, to też juz zaraz😁
    Kochana nieee przecież ja mam laparo 23.05 😘

  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2637 2751

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Ja właśnie chodzę prywatnie i ten lekarz ma chyba najlepszy sprzęt. A w piątek badali mnie w szpitalu ,tam jest gorszy ,ale chyba nie najgorszy. Porozmawiam jeszcze z mężem co robić, ale kurczę ufam mojemu lekarzowi ,ale jak czytam ,że nie powinno się już robić bety to nie wiadomo co robić.
    Ja bym zrobiła betę skoro każe, ale nie przywiązywała do niej uwagi i poszła na usg jak najszybciej. Zarodek może się pojawić dosłownie w każdej chwili, może już tam jest i niepotrzebnie się martwisz. Mówiłaś, że ciałko żółte widać, prawda? Może trafili akurat z ostatnim usg w moment kiedy ciałko żółte dopiero się pojawiło, a zarodek parę dni po tym.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 15:24

    Tom 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    Freya 26/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Ja bym zrobiła betę skoro każe, ale nie przywiązywała do niej uwagi i poszła na usg jak najszybciej. Zarodek może się pojawić dosłownie w każdej chwili, może już tam jest i niepotrzebnie się martwisz. Mówiłaś, że ciałko żółte widać, prawda? Może trafili akurat z ostatnim usg w moment kiedy ciałko żółte dopiero się pojawiło, a zarodek parę dni po tym.

    Ciałko żółte miałam już na pierwszym usg w 5 tygodniu. Dlatego tak się martwię.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek86 wrote:
    Dziewczyny, melduję 12 dpo:
    Beta 145.5
    Prog 33.5
    :)
    💞💞💞💞💞💞
    Gratulacje!

    madziorek86 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Beta 53,89! W piątek była 7,8 :)
    Super!

    Malinaa90 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, może spróbuj skonsultować się z innym lekarzem? Zawsze to dwa spojrzenia na sytuacje :) moim zdaniem z tą betą to nonsens...

    Agge❓❓❓

    agge, szona lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati naprawdę nie wiem, co bym zrobiła na Twoim miejscu... ciężka sytuacja. Ale musimy być dobrej myśli i wierzyć w Twojego Kropka!

    Malina pięknie rośnie!

    Elfia super wiadomość, to już za miesiąc :) i super nowy avatarek, tamten mi się nie podobał 😂

    Agge po wizycie? Lekarz nie został obrzygany?

    agge, Ochmanka, Malinaa90 lubią tę wiadomość

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ja też bym się tak nie przejmowała tym przyrostem. Nie musi nic oznaczać przy takim poziomie bety już. Trzymam dalej kciuki

    Pati96 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikogo nie obrzygałam, na szczęście 😂 dzięki za kciuki. Już Wam napiszę co i jak.
    Jestem padnięta, w poczekalni siedziałam 3,5h, masakra!

    Malgonia, moni05, Ewelina29 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest zarodek, bije serduszko 😍 więc wszystko jest tak, jak ma być.
    Z wymazu wyszła jakaś bakteria, ale wynik nie jest jednoznaczny, więc wymaz do powtórki.

    A to Fasolka :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f4dfc9e0d05.jpg

    Irvine90, Kingulla, Emmainthegarden, Malinowa91, Iseko, Sasanka55, Nuch, Justa29, madziorek86, frezyjciada, Pati96, moni05, Szczesliwa_mamusia, Izape_91, szona, aeiouy, Ochmanka, Angelika1313, MamaStasia :), Salome, Niecierpliwa..., moyeu, APrzybylska, Tele...79, syllwia91, Madziandzia, Ewelina29, buba123, MonikA_89!, Magduullina, 5ylwian, malamisia, nuśka91, Beti82, OO83, eemmiilliiaa, Mila1996, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta 450, przyrost od piątku 305%, średni dwudniowy 154% :)
    Więcej nie robię, biorę tylko leki i grzecznie czekam do wizyty :)

    Agge, gratulacje!! <3

    agge, Emmainthegarden, Malinowa91, Sasanka55, Iseko, Nuch, Justa29, madziorek86, Pati96, moni05, Szczesliwa_mamusia, Izape_91, szona, aeiouy, Ochmanka, Angelika1313, MamaStasia :), Salome, Niecierpliwa..., moyeu, APrzybylska, ElfiaKsiężniczka, syllwia91, Madziandzia, Ewelina29, buba123, MonikA_89!, Malinaa90, Magduullina, 5ylwian, nuśka91, Beti82, OO83, Agamk, eemmiilliiaa, Ania_85_, makowa lubią tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Moja beta 450, przyrost od piątku 305%, średni dwudniowy 154% :)
    Więcej nie robię, biorę tylko leki i grzecznie czekam do wizyty :)

    Agge, gratulacje!! <3
    Super!!

    Irvine90 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Kochana nieee przecież ja mam laparo 23.05 😘
    O kurcze, przepraszam! Coś mi się sfilmiło, że pisałaś o 9.05 i tak mi w głowie utkwiło! To faktycznie byśmy się za ręce trzymały ;p Ale to też nie tak daleko już :* A może się okaże niepotrzebna? ;)

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 0,2 czyli dupa jednym słowem mówiąc. Progesteronu nie zauważyli i mają dorobić :/ ehhh.... może maj będzie dla mnie łaskawszy.
    Dziwne tylko dla mnie jest to, że tyle czasu mi schodzi ovitrelle z organizmu - dziś już 17 dzień po zastrzyku a coś tam dalej siedzi... jakaś dziwaczna jestem i wychodzi na to, że nie mam co sikać tylko od razu na betę musze chodzić.

    Magduullina lubi tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ