Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ssylwia, a może jakiś kombinezon ? Ja wczoraj byłam na chrzcinach właśnie w kombinezonie. Szpilki i marynarka i wygląda super :)

    Magduullina, szona, Angelika1313, Sasanka55, syllwia91, Malinaa90 lubią tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie nie za dobrze. Beta 13314 ,więc przyrost około 30 procent więc słabo.. napisałam do mojego lekarza i czekam na odpowiedź co dalej... nie mam już siły na nic...

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Iseko, opatrzność czuwa. A powiedz czy to ty wrzucalas ostatnio wyniki swojej koleżanki, która stara się o dziecko? Z podwyzszona prolaktyna. Czy to była nuch, albo Angelika?
    Tak, to byłam ja. I właśnie dostałam od niej zdjęcie pozytywnego testu ciazowego - to wyjaśnia poziom prolaktyny.

    Malgonia, ElfiaKsiężniczka, szona, Madziandzia, aeiouy, Ochmanka, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Twój wynik wcale nie jest zły. Betę w zasadzie powinno się badać do 5000, potem już nie jest miarodajna. Jedyne co możesz sprawdzić to ze rośnie, a ona urosła i to znacznie (pomyśl jakie bety mamy na początku a tu w 2 dni aż 3tys!!!)
    Bądź dobrej myśli. Tak czy inaczej usg Cię nie minie.

    Magduullina, szona, Sasanka55, moni05, agge, aeiouy lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaga, super!

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, jeśli na tym etapie urosła 30% to chyba i tak dobrze? Ważne, że rośnie :* Poczekaj do usg, nie denerwuj się niepotrzebnie :*

    Magduullina, aeiouy lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dobrze dziewczyny mowia czekaj na usg. A jak nie to idz gdzies prywatnie uspokoisz sie bo juz powinno byc widac zarodek z pieknym serduszkiem

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi odpisał, że przyrost jest zły i mam powtórzyć betę jeszcze raz za 48 h.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Iseko a już myślałam że będziemy się trzymać za ręce na sali operacyjnej! 😀
    Sylwia, ale przecież Ty 9.05, to też juz zaraz😁

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Dziewczyny u mnie nie za dobrze. Beta 13314 ,więc przyrost około 30 procent więc słabo.. napisałam do mojego lekarza i czekam na odpowiedź co dalej... nie mam już siły na nic...

    Wydaje mi się, że jest ok. Skoro powinna sie podwoić po 96h, to u Ciebie w takim tempie właśnie po tych 96h miałabyś ok. 18tys, albo nawet i więcej. Najważniejsze, że rośnie!

    Malgonia lubi tę wiadomość

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cofam wszystko, moja @ jest okropna!!! Boli cholernie, ale podobno ta pierwsza po laparo taka sucz jest :((

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Wydaje mi się, że jest ok. Skoro powinna sie podwoić po 96h, to u Ciebie w takim tempie właśnie po tych 96h miałabyś ok. 18tys, albo nawet i więcej. Najważniejsze, że rośnie!

    Właśnie nie byłoby tyle ,bo od badania minęło 61 h ,a nie 48h. Tak ,więc raczej lipa..

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati tez mi się wydaje, że jest ok, ale tylko usg Ci prawdę powie na tym etapie.

    Izape, ona taka mocna, bo to ostatnia w najbliższym czasie :P musi dać Ci wkość bo później się długo nie zobaczycie :)

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Salome Autorytet
    Postów: 2659 3940

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, a czemu lekarz zlecił Ci badanie bety? Pierwsze słyszę, żeby robić to przy takich wysokich wartościach.

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina ok
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Pati tez mi się wydaje, że jest ok, ale tylko usg Ci prawdę powie na tym etapie.

    Izape, ona taka mocna, bo to ostatnia w najbliższym czasie :P musi dać Ci wkość bo później się długo nie zobaczycie :)

    Tylko na usg też muszę czekać, bo w szpitalu mówili mi ,że jak wtedy nie było zarodka to nie ma sensu robić usg szybciej niż za 10 dni.

    Mam nadzieję, że macie dobre przeczucia..

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Pati, a czemu lekarz zlecił Ci badanie bety? Pierwsze słyszę, żeby robić to przy takich wysokich wartościach.

    Lekarz w szpitalu mi zlecił, bo nie bylo zarodka w 6t6d. I podejrzewał, że ciaza się źle rozwija ..

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • szona Autorytet
    Postów: 7236 16303

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Właśnie nie byłoby tyle ,bo od badania minęło 61 h ,a nie 48h. Tak ,więc raczej lipa..

    Kurde! A wszyscy mówią, że ta beta bardzo zwalnia przy tych dużych wartościach :/ Kiefy usg? (Może pisałaś, przepraszam, wpadam jednym okiem)

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7236 16303

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Lekarz w szpitalu mi zlecił, bo nie bylo zarodka w 6t6d. I podejrzewał, że ciaza się źle rozwija ..

    Ale ale ale! Ty możesz mieć młodsza ciaze! Albo lekarz ślepy jak dupa (za przeproszeniem). Serio uważam, ze nic nie jest przesadzone.

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Kurde! A wszyscy mówią, że ta beta bardzo zwalnia przy tych dużych wartościach :/ Kiefy usg? (Może pisałaś, przepraszam, wpadam jednym okiem)

    Wizytę mam 25.04 . Jak narazie lekarz mówi, że to dobry termin i lepiej go nie zmieniać.

    Może być młodsza też tak mówił, ale beta może mówić też o tym drugim..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 14:52

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • szona Autorytet
    Postów: 7236 16303

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Wizytę mam 25.04 . Jak narazie lekarz mówi, że to dobry termin i lepiej go nie zmieniać.

    Może być młodsza też tak mówił, ale beta może mówić też o tym drugim..

    Ale w takim razie trzymajmy się dobrej myśli, co Ty na to? :) Ja zaciskam mocno za Ciebie kciuki, Ty kiedyś może zaciśniesz za mnie. Jakie mamy fakty: nie wiem jaki jest wiek ciazy, plamienie było prawdopodobnie z krwiaka, nie krwawisz obecnie, a beta i tak rośnie. W drugim narożniku: ślepy lekarz, gdybanie i badanie bety, która ma poziom w dziesiątkach tysięcy. Uważam, ze pierwszy narożnik wygra :)

    Pati96, Malgonia, Sasanka55, Tele...79, aeiouy, Ochmanka, Salome, MonikA_89!, Agamk lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ