Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape chyba przez stymulacje. W piątek idę sprawdzić czy pękł. Śluzu plodnego też nie mam. Prawidłowo w piątek powinnam mieć owu pewnie?

    Rzucę się na niego rzucę
    😘

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 20:53

    Tele...79 lubi tę wiadomość

  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope&Baby wrote:
    Wczoraj robiłam ale to nie ten wynik. Tamtego nie odebrałam bo ciężko mi wyrobić soe zeby go odebrać bo kończę prace o 14
    Dziś robiłam gdzie indziej '
    A powiedzcie mi isc jutro do gina?
    I co z praca? Pracuje w sklepie i nie wiem co robic ... czy czekac do przyszłego tygodnia az beta wyjasni
    Dziękuję wam DziewczYny ;* jesteście kochane. Przeszłam trochę i stąd ten stres. Nowa sytuacja dla mnie
    A to sorki gdzieś przeoczyłam że ta beta jest z dziś,ale tak czy siak powtórz po 48h.
    Raczej do gina nie masz po co iść bo na razie nic tam nie widać,no chyba że masz brać jakieś leki,albo coś cię niepokoi. Teraz jest czas oczekiwania,trzeba się po prostu uzbroić w cierpliwość. Nie wiem w jakim sklepie pracujesz ale najważniejsze żebyś teraz nie dzwigała. No chyba że masz ciężką pracę i chcesz L4 to idz,tylko nie wiem czy Ci lekarz da od razu ciążowe.
    A teraz już się nie martw, myśl pozytywnie i zobaczysz że będzie wszystko dobrze.

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4021 6159

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Oddział zakaźny w szpitalu? Bo pojechałam na izbę przyjeć, ale tu chyba nie bardzo ogarniają, mowią żeby do swojego lekarza iść.
    Miesiąc temu robiłam badanie to wyszło mi ujemne igg oraz ujemne igm. Przed ciążą też oba ujemne.
    (edit) odesłali mnie żeby jutro zrobić awidność właśnie w tym szpitalu gdzie ta Pani Docent jest
    Na Przybyszewskiego 49. To jest wejście H chyba, tam jest rejestracja. Tzn powinien być nawet teraz tam jakiś lekarz dyżurny... no bo w sumie od razu nic Ci nie zrobią, to działania raczej długofalowe, ale powinni pobrać Ci krew od razu, tak mi zrobili w Toruniu.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Hope&Baby Autorytet
    Postów: 345 166

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tele...79 wrote:
    A to sorki gdzieś przeoczyłam że ta beta jest z dziś,ale tak czy siak powtórz po 48h.
    Raczej do gina nie masz po co iść bo na razie nic tam nie widać,no chyba że masz brać jakieś leki,albo coś cię niepokoi. Teraz jest czas oczekiwania,trzeba się po prostu uzbroić w cierpliwość. Nie wiem w jakim sklepie pracujesz ale najważniejsze żebyś teraz nie dzwigała. No chyba że masz ciężką pracę i chcesz L4 to idz,tylko nie wiem czy Ci lekarz da od razu ciążowe.
    A teraz już się nie martw, myśl pozytywnie i zobaczysz że będzie wszystko dobrze.
    Spożywczym. Z dzwiganiem różnie bywa jak to w sklepie.
    No nic pozostaje czekac i tyle.

    02.2019- laparoskopia z elektrokauteryzacją
    03.2019- szczęśliwy cykl ❤
    05.2019- Aniołek [*]👼
    11.07.2019 powrót do walki ✊
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4021 6159

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek, a powiedz mi, miesiąc temu robiłaś w tym samym labo?
    Kurczę, dawaj znać co i jak u Ciebie...

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2600 2682

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    JaSzczurek, a powiedz mi, miesiąc temu robiłaś w tym samym labo?
    Kurczę, dawaj znać co i jak u Ciebie...
    Nie, miesiąc temu robiłam w Norwegii, nie mam dokładnych wyników tylko, że Igg nie wykryto, Igm nie wykryto. Tylko nie wiem jak to faktycznie jest z tym ich "nie wykryto", bo może po prostu tak zinterpretowali wynik, który wcale nie był zerowy. W każdym razie znalazłam wyniki sprzed ciąży, niestety wtedy robiłam tylko Igg, które wyszło <0,13. Więc może ja po prostu mam takie Igm naturalnie? Nie wiem, ale trochę dziwnie, że dwa lata temu miałam Igg <0,13 i teraz też 0,13. Niestety wszystko w różnych laboratoriach. Jutro pójdę tam na Przybyszewskiego, ale wydaje mi się, że to może być fałszywie dodatni wynik Igm, bo 1.25 to chyba jakby infekcja była dosłownie "z wczoraj".

    w57vflw150daid8s.png
    3/07 jest ❤ 5cs (kp)
    qb3c9vvjma9lllrs.png
    19/07 (42+0/42+3) 3625g 50 cm <3
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6023 5833

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope- pamietaj,że owu swoja drogą, ale implantacja może być nawet 12po. Wiec kropek pewnie sie dopiero wgryza. Gratuluje- jestes w ciąży :-) skoro wczoraj robilas tą betę, to możesz powtórzyc jutro. Trzymam mocno kciuki

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4021 6159

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Nie, miesiąc temu robiłam w Norwegii, nie mam dokładnych wyników tylko, że Igg nie wykryto, Igm nie wykryto. Tylko nie wiem jak to faktycznie jest z tym ich "nie wykryto", bo może po prostu tak zinterpretowali wynik, który wcale nie był zerowy. W każdym razie znalazłam wyniki sprzed ciąży, niestety wtedy robiłam tylko Igg, które wyszło <0,13. Więc może ja po prostu mam takie Igm naturalnie? Nie wiem, ale trochę dziwnie, że dwa lata temu miałam Igg <0,13 i teraz też 0,13. Niestety wszystko w różnych laboratoriach. Jutro pójdę tam na Przybyszewskiego, ale wydaje mi się, że to może być fałszywie dodatni wynik Igm, bo 1.25 to chyba jakby infekcja była dosłownie "z wczoraj".

    Każde labo ma inna technikę badań i prawdopodobnie Twoje wyniki nie są porównywalne. O nie, no jeśli tak było to chyba faktycznie. A nigdy wcześniej nie miałaś badań? No, ale zrób w razie co. I awidnosc tez. Ale to będą wiedzieli. Najlepiej jak trafiłabys na jej dyżur.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1315 4760

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape dziękuję Ci kochana <3 ja za Ciebie też mocno trzymam kciuki, maj już niedługo!

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Hope&Baby Autorytet
    Postów: 345 166

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Hope- pamietaj,że owu swoja drogą, ale implantacja może być nawet 12po. Wiec kropek pewnie sie dopiero wgryza. Gratuluje- jestes w ciąży :-) skoro wczoraj robilas tą betę, to możesz powtórzyc jutro. Trzymam mocno kciuki
    Dziś robiłam a tej z wczoraj nie odebralam bo nie mam kiedy nawet. Robiona na nfz . A.dzis poszłam prywatnie

    02.2019- laparoskopia z elektrokauteryzacją
    03.2019- szczęśliwy cykl ❤
    05.2019- Aniołek [*]👼
    11.07.2019 powrót do walki ✊
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6023 5833

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope&Baby wrote:
    Dziś robiłam a tej z wczoraj nie odebralam bo nie mam kiedy nawet. Robiona na nfz . A.dzis poszłam prywatnie
    To powtorz pojutrze. Puki co nie zamartwiaj sie. To nie pomoże.

    ef36, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem że to pytanie nie pasuje do forum ale mam problem i szukam rozwiązania wszędzie. Napewno wiecie czego nie wolno robić w ciąży bo powoduje skurcze macicy i poronienia.. ja w sytuacji w której się znalazłam jestem teraz bardzo zainteresowana skurczami i krwawieniem bo poniedziałkowa wizyta w szpitalu mnie przeraża. Pije krwawnik i szałwie, biorę polopiryne przed gorącym prysznicem. może coś jeszcze dałoby się zrobić?

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2600 2682

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Każde labo ma inna technikę badań i prawdopodobnie Twoje wyniki nie są porównywalne. O nie, no jeśli tak było to chyba faktycznie. A nigdy wcześniej nie miałaś badań? No, ale zrób w razie co. I awidnosc tez. Ale to będą wiedzieli. Najlepiej jak trafiłabys na jej dyżur.
    Ehh masakra. Tylko stres dodatkowy... A wiesz czy trzeba mieć do tej poradni skierowanie?

    w57vflw150daid8s.png
    3/07 jest ❤ 5cs (kp)
    qb3c9vvjma9lllrs.png
    19/07 (42+0/42+3) 3625g 50 cm <3
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7169 10086

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Dziewczyny, wiem że to pytanie nie pasuje do forum ale mam problem i szukam rozwiązania wszędzie. Napewno wiecie czego nie wolno robić w ciąży bo powoduje skurcze macicy i poronienia.. ja w sytuacji w której się znalazłam jestem teraz bardzo zainteresowana skurczami i krwawieniem bo poniedziałkowa wizyta w szpitalu mnie przeraża. Pije krwawnik i szałwie, biorę polopiryne przed gorącym prysznicem. może coś jeszcze dałoby się zrobić?
    Czytałam, że świeże zioła tj. rozmaryn czy tymianek, spożywane w większych ilościach mogą powodować skurcze. Może spróbuj?

    ef36 lubi tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Aeiouy - to dobrze, ze nie bolalo. Kurcze, niedobrze z tym jajowodem, ale jesli drugi jest drozny i owu z niego, to nie jest tak zle... Ja bym na Twoim miejscu poszla na dwa monitoringi jeden po drugim, mialabys pelen obraz czy jajniki dzialaja naprzemiennie czy caly czas owulacja jest z jednego.
    Podobno jesli jeden jajowod jest niedrozny, to drugi potrafi „przechwycic” komorke jajowa :)
    Dokladnie tak zrobie z tym monitoringiem
    Mialam robiony w zeszlym cyklu (i owu byla z lewego) i zrobie i w tym + moze i w kolejnym. Tak dla pewnosci!

    Co do dalszych krokow co z tym jajowodem, to nie wiem. Pani doktor, ktora robila mi badanie mowila, ze laparo raczej mi nie pomoze:(

    Musze poczytac na ten temat. Przejrzec fora. Poczekac co doktorek powie... takiego wyniku sie nie spodziewalam, bo przeciez bylam 2x w ciazy.... a tu prosze...

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Czytałam, że świeże zioła tj. rozmaryn czy tymianek, spożywane w większych ilościach mogą powodować skurcze. Może spróbuj?
    Jutro poszukam i będę jadła garściami...

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Dziewczyny, wiem że to pytanie nie pasuje do forum ale mam problem i szukam rozwiązania wszędzie. Napewno wiecie czego nie wolno robić w ciąży bo powoduje skurcze macicy i poronienia.. ja w sytuacji w której się znalazłam jestem teraz bardzo zainteresowana skurczami i krwawieniem bo poniedziałkowa wizyta w szpitalu mnie przeraża. Pije krwawnik i szałwie, biorę polopiryne przed gorącym prysznicem. może coś jeszcze dałoby się zrobić?

    Chociaż wiem, że najchętniej w takiej sytuacji się leży na kanapie pod kocem, to u mnie zawsze po długim spacerze się rozkręcało. Tylko jakby co, nie wybieraj się proszę bez towarzystwa, gdybyś się gorzej poczuła. I rób odpoczynki na ławeczkach.

    ef36 lubi tę wiadomość

  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Dokladnie tak zrobie z tym monitoringiem
    Mialam robiony w zeszlym cyklu (i owu byla z lewego) i zrobie i w tym + moze i w kolejnym. Tak dla pewnosci!

    Co do dalszych krokow co z tym jajowodem, to nie wiem. Pani doktor, ktora robila mi badanie mowila, ze laparo raczej mi nie pomoze:(

    Musze poczytac na ten temat. Przejrzec fora. Poczekac co doktorek powie... takiego wyniku sie nie spodziewalam, bo przeciez bylam 2x w ciazy.... a tu prosze...

    A udrażnianie jajowodów?
    Słyszałam też kiedyś o metodzie obserwacji cyklu i staraniach tylko gdy owulacja jest po właściwej stronie...

    aeiouy lubi tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4021 6159

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 22:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Ehh masakra. Tylko stres dodatkowy... A wiesz czy trzeba mieć do tej poradni skierowanie?

    Ja miałam, bo pierwsze, co mi do głowy przyszło to SMS do mojego lekarza... w sensie jak odebrałam wyniki. Może spróbuj ta droga, a później umów się na wizytę u Pani Docent. To się nazywa specjalistyczna konsultacja i kosztuje 100zl. Niska cena, jak za uspokojenie nerwów i lekarza z taka wiedza.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malamisia wrote:
    Chociaż wiem, że najchętniej w takiej sytuacji się leży na kanapie pod kocem, to u mnie zawsze po długim spacerze się rozkręcało. Tylko jakby co, nie wybieraj się proszę bez towarzystwa, gdybyś się gorzej poczuła. I rób odpoczynki na ławeczkach.

    Nie pamiętam co to kanapa. Od wyjscia ze szpitala chodzę całkiem sporo. Załatwiłam już urlop macierzyński i pogrzeb, wiec jutro będę miała czas na rower lub bieganie. Może bieganie bezpieczniejsze, bo w razie czego będę mogła zrezygnować i zmienić je na spacer.
    Mam nadzieję, że wystarczy i krwawienie mnie uraczy swoją obecnością...

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego