Kwiecień 2019-testowanie.
-
WIADOMOŚĆ
-
moni05 wrote:Nuśka, nasmarowalam tam na fiolecie kilka rzeczy odnośnie tego, jak ja widzę ta amino...
No i niestety, wolnoc Tomku w swoim domku, jeśli właścicielka zezwala na palenie w mieszkaniu to ja nie mogę im zabronić
Dobrze, że napisałaś... Ja wiem, że to inny przypadek, ale zmartwiło mnie to, że dzisiaj wizyta a jutro już ma amnio. Ani dnia na zastanowienie się i konsultacje z innym lekarzem...
A co do sąsiadów to musi być jakiś sposób. Skoro przepisy regulują, że nie można np słuchać głośno muzyki w nocy i robić grilla na balkonie (w zasadzie też m.in. przez dym) to takie coś też musi być karalne. To tak jakby ktoś codziennie sikał na drzwi komuś innemu i nie dało się z tym nic zrobić 😕 To jest normalne zatruwanie życia, a nie tylko uprzykrzanie. Może jakaś pisemna skarga, tylko nie wiem do jakiego organu...moni05 lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa_mamusia bardzo ładne ze strony lekarza, ale wizyta mimo wszystko strasznie droga 😮 ja płacę 110 zł, a zdarzało się, że za takie szybkie usg w czasie monitoringu brał ode mnie 20 zł 😉 ale jak uważasz, myślę, że rogalikami nikt nie pogardzi 😊
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynuśka91 wrote:Szczęśliwa_mamusia bardzo ładne ze strony lekarza, ale wizyta mimo wszystko strasznie droga 😮 ja płacę 110 zł, a zdarzało się, że za takie szybkie usg w czasie monitoringu brał ode mnie 20 zł 😉 ale jak uważasz, myślę, że rogalikami nikt nie pogardzi 😊
Magduullina lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa, ja chyba sprobuje a6w, może uda sie namówić meza. Ale nie będziemy robić przez cale 42 dni, bo lecimy do bulgarii 17 maja. Chociaż może nawet tam bam by sie udało poćwiczyć
-
Nuśka, no właśnie nie 😒 to nawet nie jest wspólnota tylko prywatny budynek właścicielki...
szukamy większego mieszkania, ale nie wiadomo jak się trafi 🤷🏻♀️Magduullina lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
5ylwian wrote:A to ma to samo dzialanie co Acard? I jest lekiem i na Ana i na reszte?
Działa trochę inaczej. Jeśli dobrze zrozumiałam mojego hematologa to heparyna nie dopuszcza do powstania zakrzepu, a Acard "rozpuszcza" zakrzepy. Mi lekarz zlecił brać heparyne rano a wieczorem accard.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 19:01
5ylwian lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Nikodemka wrote:Aeiouy - jak u Ciebie??
Ale mam zle wiesci: prawy jajowod niedrozny. Przez lewy kontrast ladnie przeszedl, a przez prawy nic nawet nie drgnelo...
I teraz nie wiem co dalej. Monitoringi, kotre mialam do tej pory robione zawsze pokazywaly owulacje z lewego jajnika. Moze jutro podskocze na monitoring (bo to bedzie moj 12 dc), zeby sprawdzic czy ta owulacje mam tylko z lewego jajnika? Czy prawy nie pracuje wogole?
Lekarza w klinice mam umowionego na 06.05
Czytam tez o ziolach ojca Klimuszki i o laparoskopii...
Caly moj entuzjazm wlasnie poszedl sobie w las....Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 19:16
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
ef36 wrote:Działa trochę inaczej. Jeśli dobrze zrozumiałam mojego hematologa to heparyna nie dopuszcza do powstania zakrzepu, a Acard "rozpuszcza" zakrzepy. Mi lekarz zlecił brać heparyne rano a wieczorem accard.
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Hope&Baby wrote:Ok 13-14
To faktycznie trochę nisko, ale to o niczym nie przesądza. Zagnieżdżenie może nastąpić nawet do 12 dpo, a dopiero dzień czy dwa później rośnie beta. Może miałaś późne zagnieżdżenie albo późniejszą owulację.malamisia, Sasanka55, szona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHope&Baby wrote:11,8 nisko strasznie 😢
Przepraszam, że się wcinam... dla pocieszenia ja miałam bhcg 14 dpo ---> 13.4 . Także nos do góry i sprawdzić przyrost, bo to najważniejsze. 😚ef36, JaSzczurek, madziorek86, malamisia, MonikA_89!, agge, 5ylwian, Sasanka55, szona, Ochmanka, Iseko lubią tę wiadomość
-
5ylwian wrote:Dzieki kochana :* no wlasnie czytalam,ze acard wieczorem. Chyba nawet wezme dzisiaj,bo skoro1 dzien po owu bylo bzykanko bez zabezpieczenia (troche bezmyslnie) to gdyby cos mialo z tego byc to chociaz do @ pobiore acard a potem odstawie juz na te 3 mies do powtornych badan
Podobno przy okazji poprawia ukrwienie endo I wspamaga zagnieżdzenie.
A raczej nie zaszkodzi.
Ja jak wyszłam dziś z domu o 10 to usiadłam dopiero teraz... załatwiłam już prawie całą papierologie.1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
nick nieaktualny
-
aeiouy wrote:Ja juz po. Mnie nie bolalo, no moze szczypalo, takze przynajmniej tyle....
Ale mam zle wiesci: prawy jajowod niedrozny. Przez lewy kontrast ladnie przeszedl, a przez prawy nic nawet nie drgnelo...
I teraz nie wiem co dalej. Monitoringi, kotre mialam do tej pory robione zawsze pokazywaly owulacje z lewego jajnika. Moze jutro podskocze na monitoring (bo to bedzie moj 12 dc), zeby sprawdzic czy ta owulacje mam tylko z lewego jajnika? Czy prawy nie pracuje wogole?
Lekarza w klinice mam umowionego na 05.06.
Czytam tez o ziolach ojca Klimuszki i o laparoskopii...
Caly moj entuzjazm wlasnie poszedl sobie w las....aeiouy lubi tę wiadomość
❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie
Starania od 11.2018 r. z przerwami -
nick nieaktualny
-
Hope&Baby wrote:Płakać mi się chce bez kitu kiedy mam teraz zrobić?