Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • madziorek86 Autorytet
    Postów: 1042 2954

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope! przecież to CIĄŻUNIA! <3 Jak Ci się chce płakać to sobie płacz :D hormony rosną - to dlatego! Ale się nie nakręcaj i uwierz w Okruszka, który się tam wgryza :)))) Powtórz badanie po 48h od ostatniego pobrania.

    moni05, Magduullina lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope&Baby, uśmiechnij się, jesteś w ciąży :) będzie dobrze. Z betą poczekaj co najmniej 48 h.

  • Hope&Baby Autorytet
    Postów: 345 166

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje się że może spadac i dlatego. Owulacja była na pewno co najmniej 13dni temu bo byłam na usg i był był . Takze... a w takim dniu juz powinno byc ladnie a nie 11 :(

    02.2019- laparoskopia z elektrokauteryzacją
    03.2019- szczęśliwy cykl ❤
    05.2019- Aniołek [*]👼
    11.07.2019 powrót do walki ✊
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 22:07

    madziorek86, malamisia, Magduullina, Sasanka55 lubią tę wiadomość

  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1589 3043

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope&Baby wrote:
    11,8 nisko strasznie 😢

    Nie marudź! Wazne, ze beta pozytywna.. moze owu Ci sie przesunela i jest ciaza ciut mlodsza..mialas monitoring? Teraz najwazniejszy jest przyrost! Bardzooo mocno trzymam kciuki😉😉😉

    Sasanka55, szona lubią tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • Hope&Baby Autorytet
    Postów: 345 166

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 19:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Nie marudź! Wazne, ze beta pozytywna.. moze owu Ci sie przesunela i jest ciaza ciut mlodsza..mialas monitoring? Teraz najwazniejszy jest przyrost! Bardzooo mocno trzymam kciuki😉😉😉
    Miałam miałam. Byłam jak miał w 15dc mial 17,5mm a w 19dc byl plyn juz

    02.2019- laparoskopia z elektrokauteryzacją
    03.2019- szczęśliwy cykl ❤
    05.2019- Aniołek [*]👼
    11.07.2019 powrót do walki ✊
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    8.5 km przebiegniete i pierwszy dzień ćwiczeń zaliczony. Pozostało 41 dni wyzwania :):)
    Umieram:) ale za to krokomierz ladnie sie prezentuje :)

    aeiouy, madziorek86, MonikA_89!, agge, ef36, Sasanka55, moni05, Nuch, ElfiaKsiężniczka, eemmiilliiaa, Szczesliwa_mamusia, Magduullina, Malgonia, szona, Ochmanka, Malinaa90, Iseko, moyeu lubią tę wiadomość

  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 553 1850

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope&Baby wrote:
    Boje się że może spadac i dlatego. Owulacja była na pewno co najmniej 13dni temu bo byłam na usg i był był . Takze... a w takim dniu juz powinno byc ladnie a nie 11 :(
    U mnie teraz 13 dpo beta była 31.9, więc niewiele więcej niż u Ciebie. Też się martwilam, bo 13dpo wszyscy mają dużo więcej przecież, a po 48h już urosło do 111. Sprawdź za 2 dni i do tego czasu niczym nie masz prawa się martwić :)

    aeiouy, 5ylwian, Sasanka55, moni05 lubią tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, tak jak mówią dziewczyny, zapomnij o wartości do kolejnej bety, a teraz cóż się pozytywem :)

    Moni i Sasanko, z moimi migrenami jest tak, że sobie jest o potem przerwa z tydzień lub dwa przy dobrych wiatrach, więc na razie mam przerwę :)
    Za to mam dziś wkurw na corke, bo ma jakiś regres... Dwa razy dziś już narobila w gacie a siku popuściła ze 3. A tak ładnie robiła na nocnik i zawsze na czas powiedziała... Ehhh

    Sasanko już Ci dziewczyny pisaly, że beta nie spada wraz z opóźnieniem macicy tylko stopniowo z krwi. Przecież po lyzeczkowaniu nie ma się od razu 0 :) będzie dobrze.

    Moni cieszę się, że nie będzie amniopunkcji!
    A z tymi palaczami... Współczuję, nie znoszę tego smrodu. U mnie wali na klatce schodowej, przez sąsiadów z góry, ale widzę, że to w sumie na szczęście, że nie w łazience :(

    Gratuluję wizyt udanych, pięknych maluszków :)

    Malgonia w 1 ciąży wcale nie miałam objawów, tylko czekałam na okres, a test zrobiłam w 7 tygodniu ciąży jak się spóźnił 2 tyg, bo dziwnie byłam zmęczona podczas rozgrzewki na siatkówce. To był ten objaw, zobacz po jakim czasie. Odpoczywaj kochana!

    Sasanka55, moni05 lubią tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7171 10086

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, ja kilka lat temu próbowałam 6 Weidera, ale po tygodniu mnie tak plecy bolały, że nie dawałam już rady funkcjonować. Więcej się nie piszę na takie atrakcje :P

    Szczęśliwa mamusia, ale fajowy lekarz ci się trafił. Złoty człowiek :) Myślę, że rogaliki to zawsze dobry pomysł. Takie smaczne i od serca :) Na pewno doceni!

    Hope&baby, beta jest dwucyfrowa! 13-14 dpo to bardzo wcześnie. Mogła być późniejsza implantacja i dlatego taki wynik. Zrób powtórkę w piątek, a ja już po cichu gratuluję, ciężaroweczko!

    Aeiouy, skoro owulację masz zawsze z lewego jajnika a ta strona jest drożna, to chyba nie jest tak źle. Lekarze mówił czy są jakieś metody na odetkanie jajowodu?

    Syllwia91, to owulacja już za rogiem :) rzucaj się na męża!

    syllwia91, Niecierpliwa..., Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1207 1149

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Podobno przy okazji poprawia ukrwienie endo I wspamaga zagnieżdzenie.
    A raczej nie zaszkodzi.

    Ja jak wyszłam dziś z domu o 10 to usiadłam dopiero teraz... załatwiłam już prawie całą papierologie.
    Wspolczuje Ci :( chyba niewiele spraw w zyciu az tak oddzialuje na nerwy i psychike :( ale co nas nie zabije to nas wzmocni, teraz bedzie juz tylko lepiej :*

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2600 2682

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @moni, potrzebuję Twojej pomocy.
    Zrobiłam dziś test na toxo i wyszło mi pozytywne igm 1.25 (obecne od 1.00), negatywne igg <0.13. Jak się nazywa ta pani docent z Poznania? Właśnie lecę na Polną...

    w57vflw150daid8s.png
    3/07 jest ❤ 5cs (kp)
    qb3c9vvjma9lllrs.png
    19/07 (42+0/42+3) 3625g 50 cm <3
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope&Baby wrote:
    11,8 nisko strasznie 😢
    Kochana jesteś w ciąży. Gratulacje!
    Ja w poprzedniej ciąży 13dpo zrobiłam betę bo miałam zaplanowaną imprezę, beta wyszła 0.1 więc się najebałam a 5 dni pózniej że nadal nie miałam @ to znowu zrobiłam betę i już była 139.1
    Więc ciesz się bo jesteś w ciąży. Wczoraj robiłaś swoją betę to jutro powtórz tak żeby było 48h przerwy między badaniami.

    Syllwia idz z molestować chłopa.

    Niecierpliwa wow szalejesz. Ja też od 2 tygodni mierzę kroki i robie wszystko żebym miała chociaż 8 000 dziennie.

    Niecierpliwa..., Magduullina, szona lubią tę wiadomość

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1315 4760

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope przywracam Cię do porządku! Pierwsza beta ma tylko i wyłącznie potwierdzić ciążę. Dopiero po drugiej można wstępnie stwierdzić, czy wszystko zmierza w dobrym kierunku.

    Magduullina, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 4994 11595

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope nie myśl tyle, pojutrze powtórz betę i sprawdź przyrost, stres naprawde szkodzi maluszkowi, wiem że jest ciężko ale dasz radę! Zawsze jutro rano Może zrobić test żeby sprawdzić kreche.

    Melevisku, czy ja Ci gratulowalam maluszka? Trzymam za Was mocno kciuki, no musi być dobrze teraz!



    Sylwia, ale Ty masz ekspresowe te owulacje, masakra, ja to może gdzieś za tydzień! Nawet śluzu plodnego jeszcze nie mam, a też mam 10 dc.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 20:22

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Hope&Baby Autorytet
    Postów: 345 166

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tele...79 wrote:
    Kochana jesteś w ciąży. Gratulacje!
    Ja w poprzedniej ciąży 13dpo zrobiłam betę bo miałam zaplanowaną imprezę, beta wyszła 0.1 więc się najebałam a 5 dni pózniej że nadal nie miałam @ to znowu zrobiłam betę i już była 139.1
    Więc ciesz się bo jesteś w ciąży. Wczoraj robiłaś swoją betę to jutro powtórz tak żeby było 48h przerwy między badaniami.

    Syllwia idz z molestować chłopa.

    Niecierpliwa wow szalejesz. Ja też od 2 tygodni mierzę kroki i robie wszystko żebym miała chociaż 8 000 dziennie.
    Wczoraj robiłam ale to nie ten wynik. Tamtego nie odebrałam bo ciężko mi wyrobić soe zeby go odebrać bo kończę prace o 14
    Dziś robiłam gdzie indziej '
    A powiedzcie mi isc jutro do gina?
    I co z praca? Pracuje w sklepie i nie wiem co robic ... czy czekac do przyszłego tygodnia az beta wyjasni
    Dziękuję wam DziewczYny ;* jesteście kochane. Przeszłam trochę i stąd ten stres. Nowa sytuacja dla mnie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 20:22

    02.2019- laparoskopia z elektrokauteryzacją
    03.2019- szczęśliwy cykl ❤
    05.2019- Aniołek [*]👼
    11.07.2019 powrót do walki ✊
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4021 6159

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    @moni, potrzebuję Twojej pomocy.
    Zrobiłam dziś test na toxo i wyszło mi pozytywne igm 1.25 (obecne od 1.00), negatywne igg <0.13. Jak się nazywa ta pani docent z Poznania? Właśnie lecę na Polną...
    Kurczę, ot tak z nią nie załatwisz, to jeszcze minimalne wartości. Docent Małgorzata Paul. Najpierw udaj się do zakaźnego, ale nie daj sobie wcisnąć żadnych leków. Za 4 tygodnie obowiązkowo powtórka całego panelu plus zrób awidnosc!
    Jesteś pewna, ze nie przechodziłas toxo? pani Docent i tak głównie ocenia poziom IgG. Mylnie oceniane jest IgM, które może się utrzymywać LATAMI w organizmie.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy - to dobrze, ze nie bolalo. Kurcze, niedobrze z tym jajowodem, ale jesli drugi jest drozny i owu z niego, to nie jest tak zle... Ja bym na Twoim miejscu poszla na dwa monitoringi jeden po drugim, mialabys pelen obraz czy jajniki dzialaja naprzemiennie czy caly czas owulacja jest z jednego.
    Podobno jesli jeden jajowod jest niedrozny, to drugi potrafi „przechwycic” komorke jajowa :)

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2600 2682

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Kurczę, ot tak z nią nie załatwisz, to jeszcze minimalne wartości. Docent Małgorzata Paul. Najpierw udaj się do zakaźnego, ale nie daj sobie wcisnąć żadnych leków. Za 4 tygodnie obowiązkowo powtórka całego panelu plus zrób awidnosc!
    Jesteś pewna, ze nie przechodziłas toxo? pani Docent i tak głównie ocenia poziom IgG. Mylnie oceniane jest IgM, które może się utrzymywać LATAMI w organizmie.
    Oddział zakaźny w szpitalu? Bo pojechałam na izbę przyjeć, ale tu chyba nie bardzo ogarniają, mowią żeby do swojego lekarza iść.
    Miesiąc temu robiłam badanie to wyszło mi ujemne igg oraz ujemne igm. Przed ciążą też oba ujemne.
    (edit) odesłali mnie żeby jutro zrobić awidność właśnie w tym szpitalu gdzie ta Pani Docent jest

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 20:34

    w57vflw150daid8s.png
    3/07 jest ❤ 5cs (kp)
    qb3c9vvjma9lllrs.png
    19/07 (42+0/42+3) 3625g 50 cm <3
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3764 6161

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj 8000 kroków, zmusilam tez męża, a6w chyba sie jednak już nie podejmę 🙁

    Niecierpliwa..., agge, Szczesliwa_mamusia, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego