X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulaa22 wrote:
    Dziękuję wszystkim za gratulacje! ;*
    Luśka- mi też 2 ciążę skończyły się w 6/7 tygodniu...dzisiaj zrobiłam test i 2 kreski ;) nie wiem kiedy umówić się do ginekologa...🤔
    Gratuluje! Trzymam kciuki 😘 no właśnie stoje przed tym samym dylematem, mam niby wizytę na wtorek i tak jak dziewczyny mówią wiem że to wcześnie ale po tamtych doświadczeniach nie wiem co robic teraz....

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    A nie boisz się teraz szczepić? To żywa szczepionka jest i istnieje małe, ale jednak, ryzyko zarażenia się od dziecka zaszczepionego. Z tego co wiem, to większość lekarzy odradza szczepic, kiedy ktoś w bliskiej rodzinie jest w ciąży. Koleżankom lekarze odradzali, kazali przyjść jak już urodzi, a jednej w ogóle lekarz kazał przyjść z dwójką, jak już młodsze rok skończy :P
    Ja bym się bała Właśnie z tego względu, że to jest żywa szczepionka i można zarażać chyba do 2 tygodni.
    Nie. Nie boje się. Jakoś jestem o to spokojna. My tu nie mamy innych dzieci. Wojtus jest sam. A przez najblizsze 2 tyg bedziemy unikac placow zabaw. Rozyczke przechodzilam,swinke tez. A na odre mysle,ze po szczepionce nie zachoruje. 31maja idziemy na pneumokoki

• szona Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Luśka - z progesteronem jest u Was ok?

🙈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luśka wrote:
    Gratuluje! Trzymam kciuki 😘 no właśnie stoje przed tym samym dylematem, mam niby wizytę na wtorek i tak jak dziewczyny mówią wiem że to wcześnie ale po tamtych doświadczeniach nie wiem co robic teraz....
    A to lekarz po tych dwpch poronieniach nie powiedzial Ci,ze trzeba bedzie wdrozyc heparyne albo chociaz acard?

• agge Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Tzw. CUD macierzyństwa :) ach ciąża to faktycznie błogosławiony stan :D

Kobiety to jednak niesamowite są. Dziecko rodzące się dziewczynką powinno już na wstępie dostawać jakąś nagrodę :D
    Dokładnie 🤣

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luśka, w takim razie jak najbardziej zasadne to jest. Będzie dobrze :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, współczuję... moja koleżanka ze studiów tez miała takie uporczywe wymioty przez całą ciążę, aż trafiła to szpitala z odwodnienia

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Dziewczyny co do kamieni w woreczku nie chce straszyc ale troche sie nie zgodze ...
    Ja mialam usuniete laparoskopowo 7 lat temu i bardzo dobrze.
    Lezac na oddziale widzialam osoby takie ,ktore sobie ,,chodzily'' z tymi kamieniami pare lat .
    Po 1 kamienie mogą zablokowac drogi żółciowe co grozi z tego co pamietam powaznymi konsekwencjami.
    Moze uszkodzic trzustke .Ogolnie wtedy juz operacja.Obok mnie lezala babka po takiej wlasnie operacji.Caly brzuch rozciety i juz 2 tydzien lezala.
    Po laparo 3 male naciecia.
    Moim zdaniem jak sie juz wie o tym,ze cos jest lepiej to usunac.Nie pamietam juz dlaczego ale kiedys czytalam ,ze takie bole przez kamienie czesto w ciazy daja znac o sobie.Dlatego duzo osob dowiaduje sie dopiero w ciazy ,ze ma kamienie w woreczku
    Ja na swoim przykladzie bede zawsze namawiac do laparo
    Ja dopiero poznym wieczorem znalazlam moje usg brzucha z 2000 i 2004 roku. W 2004 mialam juz te kamienie :/ wpisali mi wtedy "kilka- ok 4 miekkich zlogow 5-6mm". Wiec ja juz je mam 15 lat co najmniej

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację z tymi dziewczynka i, dlatego chyba wolałabym mieć syna, bo faceci maja dużo łatwiej w życiu...

nick nieaktualny, moni05, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, progesteron, przeciwciala antykardioloipinowe, prolaktyna, tsh, atpo wszystko ok w normie.
    Szczęśliwa_mamusia acard bralam w poprzednim cyklu do teraz(inny lekarz) obecny kazal zaprzestac brac jak tylko sie zorientuje ze jestem w ciazy🤷

szona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Witam się z rana wyspana i podziurkowana już :p krew na proga i estradiol oddana. Zrobiłam sobie też żelazo bo ostatnio kiepsko z nim było, brałam w tabletkach i zobaczymy czy się poprawiło coś, bo znowu mi lecą włosy.

Macie jakieś sprawdzone sposoby na walkę z wypadajacymi włosami? Dopiero się chwalilam że nic mi nie wypada i oczywiście sruuu, przed operacja znowu zaczęły, a po narkozie to też lecą, więc chciałabym nie wylysiec do reszty, takie moje skromne życzenie :D Wy napewno coś wiecie! Zaopatrzylam się w skrzyp polny i jakieś ziołowe plukanki do włosów irobie z tego kąpiele czyt. Wlewam to do miski i siedzę z głową w misce przez 10 minut hahah :p mój aż patrzy na mnie z politowaniem, ale cóż zrobić, kobieta żeby być piekna wiele poświęci hahaha
    Kochana na poprawe kondycji wlosow i zapobieganie wypadaniu 2-3 razy w tygodniu rob sobie maseczke ( olejek rycynowy, nafta kosmetyczna-kupisz w aptece za grosze + zoltko jajka,troche soku z cytryny ) do 2 tygodni zobaczysz zmiane to sie miesza i naklada przed myciem od skury sie masuje wklepuje i trzyma okolo pol h ta maseczke pokecam bo dziala :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luska- to idz na wizyte. Moze wdrozy jakies leki.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Macie rację z tymi dziewczynka i, dlatego chyba wolałabym mieć syna, bo faceci maja dużo łatwiej w życiu...

Z tym to raz, ale baby są wredne i to już w zerówce. Moja córa płakała już dwa razy w ciągu tygodnia przez swoją "przyjaciółkę"... A co tu dalej... Też trzymam kciuki żeby ten siusiak u dzidzi w brzuchu został, bo z takim babińcem nie dam rady :P ja mam prawie tylko kolegów i przyjaciół męskich... Nie pasuję do tego świata 😂

nick nieaktualny, Ochmanka, Izape_91, nick nieaktualny, MonikA_89! lubią tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam_marzenie_synek❤ wrote:
    Magduullina! Trzymam kciuki za dziewczynkę najmocniej jak mogę! Ja mam jedna córkę z października, druga z czerwca i szczerze wolę rodzić w chłodniejsze miesiące 😉 w czerwcu z takim maluchem było naprawdę ciężko!
    Oj napewno ciezko choc z drugiej strony tego malucha nie trzeba tak otulac w ubranka w czerwcu ;) ale jakos ja tez wole w zimie rodzic lub wczesna wiosna :* no zobaczymy tym razem z mezem dzialamy prawie codziennie jaki on zadowolony lazi :D

nick nieaktualny, Ania_85_, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieknie sie kwiecien zapiwiada :) gratulacje dziewczynki kreseczek!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Z tym to raz, ale baby są wredne i to już w zerówce. Moja córa płakała już dwa razy w ciągu tygodnia przez swoją "przyjaciółkę"... A co tu dalej... Też trzymam kciuki żeby ten siusiak u dzidzi w brzuchu został, bo z takim babińcem nie dam rady :P ja mam prawie tylko kolegów i przyjaciół męskich... Nie pasuję do tego świata 😂
    Moni bedzie synus! Ja tez zawsze tylko sami koledzy heh teraz mam ssmych chlopow w domu ale nie ukrywam marzen o takiej rozowej kokosi ktora bym stroila ,wloski czesala ,pletla warkoczyki ,plecionki ahhh a i jeszcze zeby odziedziczyla loczki po mamusi byloby super :) heh bo charakter nie :D hihi :D bylaby taka kokoszka bo wszedzie tylko chlopcy w rodzinie na okoko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 09:51

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko u mnie 4 dpo :)
    Własnie rozkminiam czy zaczac brac dupka ale chyba jednak nie...
    Jestem po pregnylu wiec do testowania musze troche poczekac.
    A boje sie dupka brac bo nie chce ,zeby mi @ opoznil.
    18 kwietnia musze juz ją miec bo w ten dzien tel do ginki i umawia mi hsg najprawdopodobniej na 25 kwietnia
    Jak nie dostane @ do 18 to bedzie lipa.Wiec chyba zdam sie na nature tym bardziej,ze proga swojego 7-8 dpo mam ok 19-20

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Moni bedzie synus! Ja tez zawsze tylko sami koledzy heh teraz mam ssmych chlopow w domu ale nie ukrywam marzen o takiej rozowej kokosi ktora bym stroila ,wloski czesala ,pletla warkoczyki ,plecionki ahhh a i jeszcze zeby odziedziczyla loczki po mamusi byloby super :) heh bo charakter nie :D hihi :D bylaby taka kokoszka bo wszedzie tylko chlopcy w rodzinie na okoko :)
    Tez mi sie dziewczynka marzy, czekać wloski i stroic w sukienki 😁

nick nieaktualny, MonikA_89! lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, dziewczyny... Moja biega w dresach i kitce, warkoczu ewentualnie.
    Ma zdiagnozowaną w SI nadwrażliwość dotykową... Po ROKU udało mi się ubrac jej legginsy i zwykłe, grubsze skarpetki... Sukienki ubierze, od wielkiego dzwonu :)
    Czasem marzenia vs. rzeczywistość = 💩

nick nieaktualny, szona, agge, nuśka91, nick nieaktualny, MonikA_89! lubią tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • szona Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ha, dziewczyny... Moja biega w dresach i kitce, warkoczu ewentualnie.
    Ma zdiagnozowaną w SI nadwrażliwość dotykową... Po ROKU udało mi się ubrac jej legginsy i zwykłe, grubsze skarpetki... Sukienki ubierze, od wielkiego dzwonu :)
    Czasem marzenia vs. rzeczywistość = 💩

Tak właśnie. Moja mama ma 3 córki. Chodziłyśmy po drzewach, a ja grałam w piłkę nożną z chłopakami. Gdyby ktoś mnie ubrał w róż, to bym chyba zerwała to z siebie jak jakiś demon 😂 Także przychylam się do wniosku Moni - rzeczywistość czasem daje popalić ;)

nick nieaktualny, moni05, nuśka91, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

🙈
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ