Kwiecień 2019-testowanie.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypaulaa22 wrote:Dziękuję wszystkim za gratulacje! ;*
Luśka- mi też 2 ciążę skończyły się w 6/7 tygodniu...dzisiaj zrobiłam test i 2 kreski nie wiem kiedy umówić się do ginekologa...🤔 -
nick nieaktualnyagge wrote:A nie boisz się teraz szczepić? To żywa szczepionka jest i istnieje małe, ale jednak, ryzyko zarażenia się od dziecka zaszczepionego. Z tego co wiem, to większość lekarzy odradza szczepic, kiedy ktoś w bliskiej rodzinie jest w ciąży. Koleżankom lekarze odradzali, kazali przyjść jak już urodzi, a jednej w ogóle lekarz kazał przyjść z dwójką, jak już młodsze rok skończy
Ja bym się bała Właśnie z tego względu, że to jest żywa szczepionka i można zarażać chyba do 2 tygodni. -
nick nieaktualnyLuśka wrote:Gratuluje! Trzymam kciuki 😘 no właśnie stoje przed tym samym dylematem, mam niby wizytę na wtorek i tak jak dziewczyny mówią wiem że to wcześnie ale po tamtych doświadczeniach nie wiem co robic teraz....
-
szona wrote:Tzw. CUD macierzyństwa ach ciąża to faktycznie błogosławiony stan
Kobiety to jednak niesamowite są. Dziecko rodzące się dziewczynką powinno już na wstępie dostawać jakąś nagrodę -
Luśka, w takim razie jak najbardziej zasadne to jest. Będzie dobrze
Malinaa90 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Agge, współczuję... moja koleżanka ze studiów tez miała takie uporczywe wymioty przez całą ciążę, aż trafiła to szpitala z odwodnienia
-
Beti82 wrote:Dziewczyny co do kamieni w woreczku nie chce straszyc ale troche sie nie zgodze ...
Ja mialam usuniete laparoskopowo 7 lat temu i bardzo dobrze.
Lezac na oddziale widzialam osoby takie ,ktore sobie ,,chodzily'' z tymi kamieniami pare lat .
Po 1 kamienie mogą zablokowac drogi żółciowe co grozi z tego co pamietam powaznymi konsekwencjami.
Moze uszkodzic trzustke .Ogolnie wtedy juz operacja.Obok mnie lezala babka po takiej wlasnie operacji.Caly brzuch rozciety i juz 2 tydzien lezala.
Po laparo 3 male naciecia.
Moim zdaniem jak sie juz wie o tym,ze cos jest lepiej to usunac.Nie pamietam juz dlaczego ale kiedys czytalam ,ze takie bole przez kamienie czesto w ciazy daja znac o sobie.Dlatego duzo osob dowiaduje sie dopiero w ciazy ,ze ma kamienie w woreczku
Ja na swoim przykladzie bede zawsze namawiac do laparo
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Macie rację z tymi dziewczynka i, dlatego chyba wolałabym mieć syna, bo faceci maja dużo łatwiej w życiu...
Magduullina, moni05, Sasanka55 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnySzona, progesteron, przeciwciala antykardioloipinowe, prolaktyna, tsh, atpo wszystko ok w normie.
Szczęśliwa_mamusia acard bralam w poprzednim cyklu do teraz(inny lekarz) obecny kazal zaprzestac brac jak tylko sie zorientuje ze jestem w ciazy🤷szona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzape_91 wrote:Witam się z rana wyspana i podziurkowana już :p krew na proga i estradiol oddana. Zrobiłam sobie też żelazo bo ostatnio kiepsko z nim było, brałam w tabletkach i zobaczymy czy się poprawiło coś, bo znowu mi lecą włosy.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na walkę z wypadajacymi włosami? Dopiero się chwalilam że nic mi nie wypada i oczywiście sruuu, przed operacja znowu zaczęły, a po narkozie to też lecą, więc chciałabym nie wylysiec do reszty, takie moje skromne życzenie Wy napewno coś wiecie! Zaopatrzylam się w skrzyp polny i jakieś ziołowe plukanki do włosów irobie z tego kąpiele czyt. Wlewam to do miski i siedzę z głową w misce przez 10 minut hahah :p mój aż patrzy na mnie z politowaniem, ale cóż zrobić, kobieta żeby być piekna wiele poświęci hahaha -
nick nieaktualny
-
Izape_91 wrote:Macie rację z tymi dziewczynka i, dlatego chyba wolałabym mieć syna, bo faceci maja dużo łatwiej w życiu...
Z tym to raz, ale baby są wredne i to już w zerówce. Moja córa płakała już dwa razy w ciągu tygodnia przez swoją "przyjaciółkę"... A co tu dalej... Też trzymam kciuki żeby ten siusiak u dzidzi w brzuchu został, bo z takim babińcem nie dam rady ja mam prawie tylko kolegów i przyjaciół męskich... Nie pasuję do tego świata 😂Magduullina, Ochmanka, Izape_91, Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnymam_marzenie_synek❤ wrote:Magduullina! Trzymam kciuki za dziewczynkę najmocniej jak mogę! Ja mam jedna córkę z października, druga z czerwca i szczerze wolę rodzić w chłodniejsze miesiące 😉 w czerwcu z takim maluchem było naprawdę ciężko!
mam_marzenie_synek❤, Ania_85_, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymoni05 wrote:Z tym to raz, ale baby są wredne i to już w zerówce. Moja córa płakała już dwa razy w ciągu tygodnia przez swoją "przyjaciółkę"... A co tu dalej... Też trzymam kciuki żeby ten siusiak u dzidzi w brzuchu został, bo z takim babińcem nie dam rady ja mam prawie tylko kolegów i przyjaciół męskich... Nie pasuję do tego świata 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 09:51
-
Sasanko u mnie 4 dpo
Własnie rozkminiam czy zaczac brac dupka ale chyba jednak nie...
Jestem po pregnylu wiec do testowania musze troche poczekac.
A boje sie dupka brac bo nie chce ,zeby mi @ opoznil.
18 kwietnia musze juz ją miec bo w ten dzien tel do ginki i umawia mi hsg najprawdopodobniej na 25 kwietnia
Jak nie dostane @ do 18 to bedzie lipa.Wiec chyba zdam sie na nature tym bardziej,ze proga swojego 7-8 dpo mam ok 19-20 -
Magduullina wrote:Moni bedzie synus! Ja tez zawsze tylko sami koledzy heh teraz mam ssmych chlopow w domu ale nie ukrywam marzen o takiej rozowej kokosi ktora bym stroila ,wloski czesala ,pletla warkoczyki ,plecionki ahhh a i jeszcze zeby odziedziczyla loczki po mamusi byloby super heh bo charakter nie hihi bylaby taka kokoszka bo wszedzie tylko chlopcy w rodzinie na okoko
Magduullina, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Ha, dziewczyny... Moja biega w dresach i kitce, warkoczu ewentualnie.
Ma zdiagnozowaną w SI nadwrażliwość dotykową... Po ROKU udało mi się ubrac jej legginsy i zwykłe, grubsze skarpetki... Sukienki ubierze, od wielkiego dzwonu
Czasem marzenia vs. rzeczywistość = 💩Magduullina, szona, agge, nuśka91, Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Ha, dziewczyny... Moja biega w dresach i kitce, warkoczu ewentualnie.
Ma zdiagnozowaną w SI nadwrażliwość dotykową... Po ROKU udało mi się ubrac jej legginsy i zwykłe, grubsze skarpetki... Sukienki ubierze, od wielkiego dzwonu
Czasem marzenia vs. rzeczywistość = 💩
Tak właśnie. Moja mama ma 3 córki. Chodziłyśmy po drzewach, a ja grałam w piłkę nożną z chłopakami. Gdyby ktoś mnie ubrał w róż, to bym chyba zerwała to z siebie jak jakiś demon 😂 Także przychylam się do wniosku Moni - rzeczywistość czasem daje popalić
Magduullina, moni05, nuśka91, Sasanka55 lubią tę wiadomość