Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
-
WIADOMOŚĆ
-
flowerbox wrote:Kobietki, dziś testowałam. Testy z allegro. Co sądzicie? Dodam że jestem teoretycznie 12dpo. Oczywiście test w regulaminowym czasie pokazał taki wyniki 😲
https://zapodaj.net/5dc9e8733fa49.jpg.html
dajcie znać jakie macie doświadczenia z tymi testami 🙈
EDIT! przechyliłam monitor i COŚ TAM JEST!!! Więc leć na betęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 07:53
flowerbox lubi tę wiadomość
Starania od 2017
HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
2 x IUI nieudane
03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
9 dpt - beta 114,4, prog 90.
16 dpt - beta 1652.
22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
Spodziewamy się córeczki 🥰😍
26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙 -
nick nieaktualnySasanka55. wrote:Madziandzia, Twoj tata jest mistrzeeem 😂
Dolores, widac wyraznie Po cichutku gratuluje
Ladinola, jak po nocy sie czujesz? Daj znac, prosze, po obchodzie :* -
Nati111 wrote:Ja cykl wcześniej tak robiłam, niepotrzebny stres Trzeba poczekać do czasu @, jak nie przyjdzie to wtedy zrobić teścik.
Rucola, szona lubią tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
nick nieaktualny
-
Gosia1234 wrote:ja tez od wczoraj testuje ale tysty owu!! wreszcie przyszla przesylka i mam cleareblue dual. on bada LH ale wczesniej wyznacza tez estrogen. dzieki temu, ze bada estrogem pokazuje ze LH sie zbliza i powinno byc teoretycznie w cigu 2 dni. fajne sa powiem szczerze! do tego mam paskowe testy owu ale one jakies takie malutkie, na koncu maja zielony kolor i niby napisane jest na niz ze tylko do in vitro🤷♀️ nie wiem czemu. tez badan je i porownuje do clerblue. nawet stosuje koktajle na plodnosc i staram sie jesc produkty na plodnosc 🙃 wchodze w temat na ostro widze 🤣🤣 co miesiac to lepiej 🙃😁
Gosia w napisie że do testowania in vitro chodzi o to że do stosowania „zewnetrznego”, „poza organizmem” nie wiem jak Ci to inaczej wyjaśnić, na pewno nie chodzi o procedurę wspomaganego rozrodu 😏
Dolores gratulacje piękne kreseczki 😍 dziewczyny do lekarza chodzą tak w okolicy 6-7 tc żeby było coś widać, chociaż jeśli lekarz ma dobry sprzęt to pewnie i w 5 tc coś może znaleźć 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 08:10
Gosia1234, Pauliśka, dolores12 lubią tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
dolores12. Gratulacje 🙂
Serduszko widać mniej więcej od 6+2 tc. Ja dla bezpieczeństwa w 2 ciążach chodziłam na USG 6+6 tc i zawsze było. Różnie to jednak bywa, u jednych kobiet można zobaczyć już w 5tc a u innych dopeiro 7-8tc.
flowerbox. Ta kreska taka bardziej szara niz różowa. Powtórz jutro.
Miałam ostatnio podobny cień i nic nie znaczył, ale trzymam za Ciebie kciuki.
Odnośnie testowania to ja w poprzednim cyklu, pierwszy raz, zaczęłam szaleć z testami od 9dpo i oczywiście zobaczylam cień. Mega ekscytacja, zrobiłam tonę innych testów, ale żaden go nie potwierdził. W końcu @ przyszła spóźniona 2 dni.
7 dni mega stresu. Już więcej sobie tego nie zrobię. Wolę poczekać do 12-13dpo niż się łudzić, że negatyw jeszcze zrobi się pozytywem i się nakręcać. To nie na moje nerwy 😁
flowerbox lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Dzień dobry Dziewczyny!!!
Dolores, krecha jak byk!! Gratulacje!
Flowerbox widzę a na tym teście różowa krecha to pewniak pozytywnej bety. Migusiem do labu!!!!
Ladinola jestem myślami z Tobą :* Trzymaj się....
Ja się przyznam szczerze, że moja częstotliwoć sikania na testy zależy od cyklu. Zdarza mi się sikać od 6dpo ale wczesne sikanie zabiera nadzieję a czasem lubię się łudzić... W innych cyklach nie mam totalnie nadziei więc nie bardzo widzę sens w sikaniu... A czasem tak jak teraz podchodzę racjonalnie i stwierdzam, ze nie ma sensu sikać przed planowaną @ bo krecha może pojawić się nawet po 12dpo. uważam, ze każdy ma prawo sikać jak chce, kiedy chce i na co chce :p*Agape*, Gosia1234, flowerbox, szona, Pauliśka, kasiasiasia28, Daniela, dolores12, olik321, MonikA_89!, GrubAsia, Iseko, moyeu lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Nati111 wrote:Życzmy sobie widocznych kresek a nie cieni
A ja życzę nam donoszonych ciąż i zdrowych dzieci 🙂Gosia1234, Suszarka, Rucola, kasiasiasia28, Daniela, eemmiilliiaa, agge, Iseko, moyeu lubią tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
jakie piekne wpisy 😍😍🥰🥰
u mnie powiem Wam z tym testowaniem to wlasnie taz jest 10 dpo a jak nie widze nic to czekam do dnia @. teraz to nie wiem kiedy zaczne testowac ciazowe. boje sie lecz moze minie mi to. natomiast mega frajde sprawiaja mi owulacyjne teraz 🤪🤣
lecz prawda jest tak jak dziewczyny pisza! testowac mozna kiedy sie chce ale oby ciaze byly donoszone, a dzieci zdrowe 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
a po NAC nawet szescioraczki przyjme z pgromna radoscia i spelnieniem marzen 😍😍😍
wiem poszalalam 🤪 ale zawsze mowilam ze ciza mnoga to cos pieknego tylko oby dzieciaczki byly zdrowe🤷♀️
Magddullina2 lubi tę wiadomość
hashimoto, letrox 125
pregna plus, pregna DHA, acard, folian 400, metylowana wit b 12, wit D 2000, duphaston
15.05.2020 7pdo
⏸ beta HCG 19,7 🙏 🎈
18.05.2020 10 dpo
beta HCG 170,6 🎈
20.05.2020 12 dpo
beta HCG 375,3 🎈
TSH 1,211
progesteron 36,9
🔜 wizyta u ginekologa 29.05.2020 (6+0)
pecherzyk ciazowy 12,7 i ciałko żółte 😍pozniejsza owulacja raczej 5+4.
🔜 wizyta u ginekologa 10.06.2020 czekamy na zarodek i serduszko ♥️
pregna start,
14.04.20 II kreski
14.04.20 beta HCG - 45,1
TSH - 0,179
16.04.20 beta HCG 30😭
18.04.20 beta HCG 15😭
Ciaza biochemiczna strata ✨ -
Widzę kreski na wszystkich wrzuconych tu dziś testach. Myślę, że bhcg wyjdzie spoko.
Jeśli ktoś ma jasną kreskę na innym teście - Bobo test przy ciąży wybarwi się konkretnie.
Ladinola, serce rozrywa Naprawdę nie mam słów, jak bardzo mi przykro, że Cię to spotkałoPauliśka lubi tę wiadomość
-
szona wrote:Agape, dawaj fotkę
Ja widzę, ale nie chcę nakręcania, bo wiem jak testy mogą oszukiwać 😅
I naprawdę w ogóle się nie nastawiam, a po prostu kupiłam 20 allegraków, to z nich korzystam 😄
A że brzuch co jakiś czas boli charakterystycznie 🙈 to już w ogóle się nie sugeruję testami 🤪Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
Właśnie moje prawie czteroletnie dziecko po tym, jak chciałam mu dać łyżeczką jogurt powiedziało: nie, nie, nie karm mnie, nie jestem dzieckiem 😳
Rucola, Magddullina2, Pauliśka, Nuch2, szona, Madziandzia, lorinka9191, ElfiaKsiężniczka, Pati96, olik321, Suszarka, Sasanka55., Gosiek1993, eemmiilliiaa, Mlodamezatka, kittinka, agge, GrubAsia, Iseko, moyeu, moni05 lubią tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
Każdy ma prawo testować wtedy kiedy chce, to prawda. Tylko ciężko się czasem patrzy na wylane łzy, bo cień cienia się potem okazał pomyłką i przyszła @.
Każdy jednak indywidualnie podejmuje decyzję czy chce przechodzić przez taki kołowrotek, bo jednym to dużo zrobi a innym wcale.
Ja się z tego wypisuję, bo dla mnie to stres, wolę mieć dłuższy spokój 😉Rucola lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
*Agape* wrote:Właśnie moje prawie czteroletnie dziecko po tym, jak chciałam mu dać łyżeczką jogurt powiedziało: nie, nie, nie karm mnie, nie jestem dzieckiem 😳
*Agape*, szona, Suszarka, Okularnica_:) lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:no widzisz, musisz sobie zmajstrować kolejne do karmienia
On to już taki cwaniaczek, bo nie pozwala się pocałować w czółko 😭 a jak pocałuję, to zaraz się wyciera 😭 😂Nuch2 lubi tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼