Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona napisałam Ci wiadomość prywatną

szona lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • kasiasiasia28 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem dziewczyny, które testują od 6dpo, taki ich charakter i ciekawość :) Każda fiksuje ciążowo na różne sposoby :D Ja,odkąd się staraliśmy (prawie 4 lata), zrobiłam jeden test, kiedy spóźniała się @ konkretnie, jakiś tydzień, o ile mnie pamięć nie myli. Bardziej byłam zafiksowana na objawach niż na samym testowaniu, temperatura, ból cycek, mdłości i te sprawy... momentami wręcz wmawiałam sobie objawy i czekałam, aż @ nie przyjdzie. Na szczęście po kilku latach bezowocnych starań wyluzowałam totalnie, ale na to trzeba czasu. A Wam nie życzę kilku lat starań, a co najwyżej kilku miesięcy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 09:24

Starania od 2017
    HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
    Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
    2 x IUI nieudane
    03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
    04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
    7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
    9 dpt - beta 114,4, prog 90.
    16 dpt - beta 1652.
    22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
    Spodziewamy się córeczki 🥰😍
    26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
    30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh a mnie Pan Bociek prześladuje 🤔🥰 żeby to tak serio przepowiadał dzieciaczka to było by cudownie 😍 🤪 chyba sobie ulubil łąkę za domem 😜 rano robię chłopca sniadanko a ten nawrotka pod samo okno w kuchni 🤪🥰🤔🙊
    A tu jak na złość stawiam na stracony cykl 😉😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 09:42

*Agape*, szona, moyeu lubią tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam też zawsze przedwcześnie testowałam i nigdy tego nie żałowałam. Lubiłam ten dreszczyk emocji. Gdy sikalam 6 dpo, to wiedziałam, że to nic ostatecznego, a sikanie w dzien @ było dla mnie najbardziej przygnebiajace, bo negatyw to jak uderzenie z liścia. Gdy zaczynałam testować wcześniej, to przynajmniej miałam kilka dni na oswojenie się z myślą, że się nie udało.

Choć mnie akurat testy wychodziły bardzo wcześnie, na kilka dni przed terminem @

*Agape*, Magddullina2, szona, Pauliśka, Rucola, Suszarka, Mlodamezatka, kasiasiasia28, Okularnica_:), agge, Iseko, moyeu, JaSzczurek lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • szona Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam różne fazy sikania na testy. Wcześniej niż 10 dpo RACZEJ nie zaczynam. Tylko mnie cienie kresek nie ruszają - mnie rusza poczucie, że kreski wychodzą gówniane, to może mam coś z jajnikami/komórkami jajowymi i dlaczego tyle to trwa. Kreski Bobkowe też oddzielam na luzaku - ciążowe nie budzą wątpliwości najczęściej. Niemniej w tym cyklu mam już tyle planów, że nie przewiduję testowania za szybko. W maju zaczynam z trenerką ze swojej siłowni 30-dniowy challenge, sporo treningów, dużo relaksu <3 Uruchomiłam już też rower, więc nie będę kminić, który to dzień cyklu ;)

A na tę chwilę ciekawi mnie mój dzisiejszy owulak - czy kreska wyjdzie czarna :D czy może już jaśnieje.

Magddullina2, *Agape*, Daniela, Pauliśka, kasiasiasia28, Nuch2, Pati96, olik321, Rucola, eemmiilliiaa, Suszarka, Okularnica_:), kittinka, agge, Iseko, moyeu, moni05 lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje pozytywnych testów! ❤️

Ja dzisiaj mam urodziny i pierwsze takie dziwne, co roku zawsze gdzieś lecieliśmy za granicę, w tym roku że względu na ciąże i tak byśmy zrezygnowali, ale pewnie gdzieś w Polskę byśmy pojechali. Dzisiaj pozostaje nam wyjść do parku 😂 Ale i tak jestem najszczęśliwsza! Bo moje marzenie właśnie rośnie we mnie, więc to doceniam❤️🌸

Magddullina2, lorinka9191, Pati96, olik321, Fiore, Rucola, Suszarka, Madziandzia, eemmiilliiaa, szona, Makino, kasiasiasia28, Nuch2, Okularnica_:), agge, MonikA_89!, Iseko, Annie1981, moyeu lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:

Ja dzisiaj mam urodziny i pierwsze takie dziwne, co roku zawsze gdzieś lecieliśmy za granicę, w tym roku że względu na ciąże i tak byśmy zrezygnowali, ale pewnie gdzieś w Polskę byśmy pojechali. Dzisiaj pozostaje nam wyjść do parku 😂 Ale i tak jestem najszczęśliwsza! Bo moje marzenie właśnie rośnie we mnie, więc to doceniam❤️🌸

Wszystkiego najlepszego słońce!!! 🥰😘😍

Inga28 lubi tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim donoszenia ciąży do terminu i zdrowego maluszka 🙂

Inga28 lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale smarujecie te strony! Normalnie nie nadążam ;)
    Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich wpisów, ale ciężko wszystko zapamiętać.

Sasanko, bardzo mi przykro z powodu Twojego teścia :( Dziwię się, że już tyle czasu odwołują mu chemię, podejrzewam, jak bardzo musi być Wam ciężko z tego powodu. Moja znajoma ma normalnie podawaną mimo tego całego wirusa, także pewnie to wszystko zależy od szpitala...
    Sasanko, cudownie, że beta spada!!! :*

Suszarko, baaaardzo się cieszę, że wszystko u Was w porządku! :*

Ladinola, serce pęka :( kochana tak bardzo mi przykro :( Nawet nie wiem co napisać... Przytulam Cię mocno :*

Judit, świetnego masz lekarza :) Trzymam kciuki, żeby biopsja jednak nie była potrzebna :)

kasiasiasia28, super przyrost bety!

Szona, owulak jak malowany! Nic tylko działać :D

Madziandzia, Twój tata rozbawił mnie do łez :P

Dolores, piękna krecha!

Inga, wszystkiego najpiękniejszego z okazji urodzin! :*

Misiaa, co u Ciebie kochana?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 10:07

Suszarka, Madziandzia, Inga28, Sasanka55., szona, dolores12 lubią tę wiadomość

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    zaspałam dziś do pracy ;p a Wy od rana już tyle natrzaskałyście!

Ldinola przytulam Cię mocno... mam nadzieję, że za chwilę będzie mógł przytulić Cie mąż

Inga sto lat!

Laski leciec na bety, bo testy piękne!

Ja w tym cyklu bardzo bym chciałą długo nie sikać.. ale nie wiem...
    przeważnie sikałam około 12dpo jeśli w ogóle. Tzn w pierwszych syklach starań już 9dpo, ale życie szybko zweryfikowała i nadzieją malała.. Teraz mam nową wiarę, że kiedyś się uda, a więc więcej chęci do sikania ;p

Rucola, Inga28 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Fiore Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga wszystkiego dobrego! 🌷

Inga28 lubi tę wiadomość

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, wszystkiego najlepszego!!!

Ja wg planów miałam być w tym czasie nad Lago Maggiore z rodziną. Ustawialam termin pod pogodę (nie lubimy upałów), ewentualną ciąże (że to jeszcze dobry moment na podróże) i przedszkole syna. No nic, może za dwa lata się uda :)

Inga28, szona, Rucola lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga wszystkiego najlepszego 😘

Inga28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinko, dziekuje, a jak u Ciebie? :* Planujesz jeszcze jakas bete? Jak sie czujesz?

Ladinola, dowiedzialas sie czegos na obchodzie?

• szona Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:

Najlepsze życzenia! Dużo zdrowia i radości, a wycieczkę sobie strzelicie we troje :)

Inga28 lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga wszystkiego najlepszego ❤️
    Dziewczyny, kciuki za bety ✊🍀
    Madziandzia, ale sytuacja z tatą. Dobry agent z niego.
    Daniela, fajne miejsce na wakacje 😍 masz jakąś sprawdzone noclegi tam?
    Magdulina, jak w zeszłym roku pojechaliśmy w Polskę na wakacje to zakochałam się w tym ile na Podlasiu jest bockow. Całe pola i łąki ❤️

szona, Inga28, kasiasiasia28, Magddullina2, Madziandzia, Iseko lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Lorinko, dziekuje, a jak u Ciebie? :* Planujesz jeszcze jakas bete? Jak sie czujesz?

Ladinola, dowiedzialas sie czegos na obchodzie?
    Tylko tego, że zostaje, jutro zobaczą jak ta beta się zachowuje. Chciałabym być w domu i w domu czekać na poronienie, do szpitala mam może maks minute od domu, bo mieszkamy na tej samej ulicy. Ja tu się czuję fatalnie. Psychicznie już nie daje rady sama.

• szona Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Magdulina, jak w zeszłym roku pojechaliśmy w Polskę na wakacje to zakochałam się w tym ile na Podlasiu jest bockow. Całe pola i łąki ❤️

Taaaaaaaak! <3
    Ja dopiero teraz odkrywam, w jakim fajnie przyrodniczo miejscu mieszkam. Tu jest tyle dziewyczych lasów, puszcze, parki narodowe. A w najbliższych dniach wyciągnę Starego do Białowieży.

*Agape*, Fiore, olik321, Rucola, Madziandzia, kittinka lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• olik321 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a my postanowiliśmy umówić się do kliniki niepłodności..
    polecono nam w Invicie lekarkę i do niej terminy są na początek maja
    a drugiego lekarza z Invimedu i tu termin dopiero na połowe lipca .. :(

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, sto lat! Duuuzo zdrowia, usmiechu, spelnienia wszystkich marzen 🌈🌈🌈🌈💐💐💐💐💐🥰😍🥰😍🥰🤩💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐🌈🌈🌈😚🌈🌈💐💐💐💐 Niech sloneczko zawsze Ci przyswieca, a dobry humor nie opuszcza

‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ