Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Dokładnie tak jest. Utrzymywanie się kilka dni pozytywu oznacza, że pik był mocny, a lh spada wolno. Ja z kolei tak jestem w szoku z pozytywu w 7 dc, że chciałam sprawdzić jak się będzie zachowywać lh w kolejnych dniach. Na dobrą sprawę owulacja może być do 2-3 dni od piku, więc w 9-10 dc. Chcę zobaczyć jaśniejszą kreskę, to będę miała pewność, że pik już był. A czy była też owulacja - dowiem się 04.05 ;)
    Toż to moje imieniny! Życzę sobie zatem dwóch kresek na twoim teście ✊😊

szona, kasiasiasia28 lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Toż to moje imieniny! Życzę sobie zatem dwóch kresek na twoim teście ✊😊

Hehe, to będzie środek cyklu, udało mi się wtedy wbić do Kriobanku. Chciałabym jednak zrobić Ci spóźniony prezent imieninowy niewiele później ;) Ale brzmi to dla mnie jak misja na Marsa. No serio, nie umiem sobie już zwizualizować ciąży, dziecka. Mózg mi się zawiesił.

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam.

Inga wszystkiego najlepszego! Juz spoznione ale z calego serca ❤️ Zdrowia dla kurczaczka 🤰🏻

Wszystkich pozytywnych testow gratuluje i trzymam kciuki za pozytywny wynik zdarzen ✊🏻🍀

Grubasia to super wiesci! Trzymam juz kciuki, z koncem maja wlecisz tu z pozytywem 🤰🏻✊🏻

Dziekuje za slowa otuchy. Wiem ze praca to tylko praca ale przez tego koronawirusa nie moglam odejsc tak jak planowalam. Maz ma wlasna firme i teraz nie wiadomo co bedzie z wakacjami a to okres gdy zarabia. Takze on aktualnie nie zarabia w ogole wiec ja musze zostac w tym cholernym korpo.
    Nawet nie chodzi o samo korpo bo sie nie uprzedzam, ale dzial w ktorym pracuje, zespol i do tego wredna menagerka po prostu zaczynaja mi siadac na psyche. Wieczna presja czasu, wynikow i tempa pracy. Wymagaja od nas bog wie czego ale nie daja na to odpowiedniej ilosci czasu. Musze ten czas jakos przeczekac
    Poszlam z psem na spacer, potem pojechalam sobje po lody a na koniec zrobilam maraton na Netflixie z „Przyjaciolmi”. Troszke mi lepiej juz. W ten cykl nie wierze. Mierze temperature juz tylko po to zeby wiedziec kiedy przestac brac wieksza dawke nac tak just in case.

Ale dziekuje wam za slowa otuchy. Jestescie niezastapione ❤️

Inga28, szona, Gosia1234 lubią tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka ja nic nie gadam i nie,wrróżę ale po 24.maja chce u widzieć Twojego kurczaczka i Sasanki!

szona lubi tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ladinola, bardzo mi przykro :( Wyjdź do domu, jeśli czujesz, że tam będziesz bezpieczniejsza, zwłaszcza że masz tak blisko. Psychika też jest ważna

szona, agge lubią tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Elfia,
    nad Lago Maggiore jeszcze nigdy nie byłam. Ale mieliśmy upatrzony ten camping https://www.isolino.it/it/foto
    Nam najbardziej z dziećmi sprawdza się opcja campingu. Bo nie ma co się oszukiwac, wyjazdy w dużej mierze są pod dzieci, zwłaszcza w takim wieku jak moje. Więc plac zabaw na miejscu, baseny, to najlepsza opcja dla nas. Dwa lata temu, gdy wakacje spędzaliśmy w Beskidach, chcieliśmy zwiedzić zamek w Niedzicy - pierwsze pytanie było, czy jest dmuchany :) Wiadomo, trochę pod siebie też robimy, ale na pewno zwiedzanie nie może dominować. W ubiegłym roku byliśmy w Jarosławcu i było super, bo teren zamknięty, my w domku na tarasie graliśmy w karty, starszaki na widoku na placu zabaw, a najmłodszy spał w wózku.
    Planowaliśmy na drugi tydzień jechać jeszcze nad Gardę. Tam byliśmy już kiedyś, ale pod namiotem, jeszcze w czasach bezdzietnych, teraz mieliśmy nocować tutaj https://www.campingspiaggiadoro.com/en/

Tak więc miejscówek noclegowych sprawdzonych nie mam, ale w sumie nigdy się we Włoszech nie nacięłam i teraz też jestem przekonana, że bylibyśmy zadowoleni. Ja tematu nie odpuszczę, ale podejrzewam, że najwcześniej uda nam się za dwa lata, a w przyszłym roku, z maluszkiem, wybierzemy się w Polskę :)
    Może właśnie na Podlasie, bo słabo znamy ten teren jeszcze :)

super wypatrzylas te campingi. Bardzo ładne.
    My w 2018 podczas podróży do Włoch zatrzymaliśmy się nad jeziorem Trasimeno na campingu Parco dei Pini. Pająki nas tam prawie zazarly żywcem a bungalow był bardzo stary z niewygodna rozkładana sofa, na której spędziłam najgorsze 3 noce (nie licząc nocy pod namiotem w krzywym gaju oliwnym). Piecyk gazowy gasl co chwilę i mię było ciepłej wody.

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto dziś sika na patyka? 😄

Nie śpię od 2 godzin, co za dramat 😭

Edit: Pytanie, komu testy z allegro pokazywały fałszywe kreski? O Szonie wiem (pozdrawiam Cię 😘)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 07:00

dolores12, szona lubią tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • Lilou Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czekam na jakieś siki!

Życzę Wam pięknego dnia. 😀

dolores12 lubi tę wiadomość

PCOS❌
    Starania od 11.2019

🏳 - 2022 - IVF.
    START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
    2 ❄❄
    24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
    27.05.22 - transfer ❄ 💔😥

Naturalne cudy:
    26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
    10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔

06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
    9 dpo - II
    5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i <3 -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm <3 -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹

Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo

Zostań z Nami 🙏🙏🙏

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka, bardzo mi przykro, ze przezywasz az taki stres :( Korporacje sa niestety bezlitosne i ciezko wmowic sobie, ze praca to tylko praca, zwlaszcza, gdy nie mozna zaryzykowac jej utraty. Moja menadzerka akurat ciagle powtarza mi, zebym przestala sie przejmowac, stresowac i stawiala zawsze swoje dobro ponad wszystko, w tym obowiazki sluzbowe, a mimo to czesto nie spie przez prace. Kochanie, sprobuj, prosze, zacisnac zeby i przeczekac ten cholerny okres, az sytuacja epidemiczna sie ustabilizuje, myslac tylko o tym, ze niedlugo odejdziesz, znajdziesz mniej stresujaca prace i nigdy wiecej nie zaplaczesz przez obowiazki sluzbowe. Wroze Ci tez inne rozwiazanie- dluuugie, ciazowe L4 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 06:46

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co to ja też już nie śpię i czekam na dwie kreski ✊
    szona, nawet nie wiesz jak się cieszę z tego że aktualnie uważasz że ciąża to coś niemożliwego. Miałam identycznie w zeszłym cyklu i przyniosło mi to najlepszą możliwą niespodziankę. Z całego serca życzę Ci tego samego. Mlodamezatka to samo się tyczy Ciebie :) w tym cyklu mierzyłam temperaturę bo chciałam wiedzieć kiedy @ przyjdzie. Nawet mi się nie chciało uprawiać seksu w dni płodne bo miałam przekonanie że i tak nic z tego nie będzie i ewentualnie MOŻE będziemy mieć jakieś szanse w czerwcu najwcześniej. Także moim zdaniem obie macie spore szanse w maju wysikać II ♥️

kasiasiasia28, szona lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w środę!

Mam podobne doświadczenia co dziewczyny.. w szcześliwym cyklu jeżdziłam 3 razy w tyg 300 km w jedną stronę w delegację. Wracałam zmęczona jak szczurek. Zdawałam egzamin państwowy i ... zaszłam w ciążę.
    Jak do dziś nie wiem hahah

Młodomężatka wysyłam ciepłe myśli, wiem jak ciężko być w pracy, w której nie chce się być.. Mi pomogło myślenie "a w dupie Was mam ' :P gadali gadali, starałam się wypełniać obowiązki na tyle ile mogła i koniec. Że ktoś ma chore ambicje i nie potrafi porządnie rozdzielić obowiązków miarodajnie do czasu pracownika to jego problem nie mój.
    Wiem, że to bardzo ciężkie, starałam sie ile mogłam odciąć. Czasami brałam lewe l4 by odetchnąć i jakoś szło. Trzymam kciuki, by i u Ciebie jakoś poszło.

U nas dziś deszczowy poranek.. aż się nie chce z domu wyjść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 07:04

Annie1981 lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziewczyny polecacie jakieś kwasy omega?
    Bo w sumie jemy ryby i różne oleje, w tym z czarnuszki
    Ale wiadomo kwasu nigdy za wiele

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    super wypatrzylas te campingi. Bardzo ładne.
    My w 2018 podczas podróży do Włoch zatrzymaliśmy się nad jeziorem Trasimeno na campingu Parco dei Pini. Pająki nas tam prawie zazarly żywcem a bungalow był bardzo stary z niewygodna rozkładana sofa, na której spędziłam najgorsze 3 noce (nie licząc nocy pod namiotem w krzywym gaju oliwnym). Piecyk gazowy gasl co chwilę i mię było ciepłej wody.

Oj, to faktycznie słabo.

My kiedyś źle trafiliśmy z hotelem w Paryżu. Mieliśmy być na trzy noce, ale na szczęście udało się odzyskać kasę i po jednej pojechaliśmy dalej. Hotel był po prostu fuj. Na samo wspomnienie mnie wzdryga.

Ale tak to wszędzie trafiliśmy super i spotykaliśmy się też z życzliwością. Kiedyś na camping przyjęto nas w środku nocy i jeszcze nam narzędzia do namiotu pożyczono, bo nie mieliśmy. Choć samo instalowanie się po cichu było już niezłym wyzwaniem.

Jak mi się chce wakacji!!!

To która dziś testuje?

szona lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Aaa dziewczyny polecacie jakieś kwasy omega?
    Bo w sumie jemy ryby i różne oleje, w tym z czarnuszki
    Ale wiadomo kwasu nigdy za wiele
    Olik osobiście polecam z alg ze strony myprotein.pl :)

olik321, szona lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • flowerbox Debiutantka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś test facelle o czułości 10, myślałam że to czysta formalność po wczorajszym bobo teście który miał już różowy cień a tu nic, biało... dacie wiarę? powiem Wam że załamka.. 😪

• szona Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flowerbox wrote:
    Zrobiłam dziś test facelle o czułości 10, myślałam że to czysta formalność po wczorajszym bobo teście który miał już różowy cień a tu nic, biało... dacie wiarę? powiem Wam że załamka.. 😪

Bobo niestety umie zrobić takie kuku... dla mnie Twoja kreska była taka na pograniczu pozytywu i tego, co mam na bobku często :/ Który to dpo?

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• flowerbox Debiutantka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Bobo niestety umie zrobić takie kuku... dla mnie Twoja kreska była taka na pograniczu pozytywu i tego, co mam na bobku często :/ Który to dpo?

wg mnie 13dpo, natomiast mam tak dziwny cykl że to moje przypuszczenia. Tempratura niezmiennie na wyższym poziomie 36.9 - dziś nawet wyzsza niż wczoraj.. kurczę smutno 😒

• Daniela Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowerbox, a który to u Ciebie dpo?

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • szona Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Agape* wrote:
    Kto dziś sika na patyka? 😄

Nie śpię od 2 godzin, co za dramat 😭

Edit: Pytanie, komu testy z allegro pokazywały fałszywe kreski? O Szonie wiem (pozdrawiam Cię 😘)

Chcesz nam coś powiedzieć? Albo pokazać ? :D

Sasanka55., *Agape*, olik321, Iseko, Madziandzia lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• flowerbox Debiutantka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Flowerbox, a który to u Ciebie dpo?

myślę że 13dpo ale tak jak pisałam,mam dość dziwny cykl 🥴

‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ