X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki a czy któraś miała tak że zrobiła sikańca i tylko jedna kreska-a po większym czasie niż pokazuje ulotka ze wynik odczytać do 5 min ( ok godzinki ),pojechałam odebrać młodego z przedszkola-chciałam wywalić test a tam ledwiuśka kreseczka... wiem że to głupie rozumowania ale jakoś się spiełam .. :( poza tym @ dopiero ok 5 maja-już by coś pokazało ? watpie .. chyba że tak pomieszany cykl że zaraz po @ ovu-testy były niemalże pozytywne-potem nic ... eh ciężkie jest życie kobiety :(

xnw4krntb6zbdc82.png
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:
    dziewczynki a czy któraś miała tak że zrobiła sikańca i tylko jedna kreska-a po większym czasie niż pokazuje ulotka ze wynik odczytać do 5 min ( ok godzinki ),pojechałam odebrać młodego z przedszkola-chciałam wywalić test a tam ledwiuśka kreseczka... wiem że to głupie rozumowania ale jakoś się spiełam .. :( poza tym @ dopiero ok 5 maja-już by coś pokazało ? watpie .. chyba że tak pomieszany cykl że zaraz po @ ovu-testy były niemalże pozytywne-potem nic ... eh ciężkie jest życie kobiety :(

A kiedy zaczął się ten cykl? Kiedy była owu? I czy ta kreska druga była jaśniejsza od tła, czy ciemniejsza? Jak test wysycha to może pojawić się po prostu kreska pokazująca miejsce, w którym pojawiłaby się kreska testowa gdyby test był pozytywny. Dlatego właśnie nie należy odczytywać wyniku po tych 5, czy 10 minutach od zrobienia testu. :(

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, jak robiłyście TSH to miałyście wyniki tego samego dnia, czy następnego? Wiem, że to zależy od laboratorium, ale sprawdzić czy jest w ogóle szansa, że będą tego samego dnia. :P

Alicja | 24 l | 11 cs
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego samego ja miałam ;)

Almanah lubi tę wiadomość

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:
    U mnie było rano śliczne słońce, potem jak wracałam z biegania zaczęło padać i znowu słońce wyszło. Niby nad morzem, a pogoda jak w górach...
    Mimo tego, że moja babcia już od kilku lat nie żyje wciąż śni mi się po nocach jak ma do mnie pretensje, że nie chcę jeść i podtyka mi pod nos kolejne rzeczy do zjedzenia. :P Najlepsze jest to, że za kilkadziesiąt lat będziemy takie same. :D
    Obyśmy były takie same, bo jak tak dalej pójdzie to nawet dzieci nie będzie, ajajaj :P już wróciłam, taaaaaaaak się najadlam :D

• marta95 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:
    Po jakimś czasie test się nie liczy, nawet na ulotce pisze żeby nie odczytywać wyniku po tych 5 min czekania;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 16:53

• Seraya Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:
    Powiedzcie mi, jak robiłyście TSH to miałyście wyniki tego samego dnia, czy następnego? Wiem, że to zależy od laboratorium, ale sprawdzić czy jest w ogóle szansa, że będą tego samego dnia. :P
    Ja też tego samego, zresztą w większości lab jak się teraz robi to dają kod do sprawdzenia przez internet i zwykle ok 12-13 już są wyniki.

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:
    Ja miaąłm tego samego dnia za jakies 6 godz. Sprawdzałam w internecie, ale to zależne od laboratorium.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:

Mi się wydaje, że to zależy od miasta w większych miastach szybko a w tych mniejszych... U mnie wyniki zazwyczaj na drugi dzień bo zanim zawiozą do Wrocka :/musiałam nadrabiać czytanie tak się rozpisalyscie

17.11.17-poronienie całkowite
  • Seraya Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą piersi i brzuch jak na miesiączkę...czuję, że nic z tego nie będzie w tym cyklu. Jakoś mam wrażenie, że to nie ten...

• reddie137 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Seraya nie załamuj się dopiero 6 dpo. Jeszcze wszystko może się zdarzyć ;) uszy do góry dziewczyno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 17:34

Seraya lubi tę wiadomość

• Seraya Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reddie137 wrote:
    Ej Seraya nie załamuj się dopiero 6 dpo. Jeszcze wszystko może się zdarzyć ;) uszy do góry dziewczyno :)
    Dzięki :-) ale jakieś mam złe przeczucia...ale nic już nie zmienię więc może nie ma co rozmyślać...

• Kozisina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i test znów negatywny. Aż kupiłam do porównania w aptece również. Wyszły identycznie...

4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. ;) Ostatnio byłam w przychodni, w której pani zrobiła zdziwioną minę jak spytałam, czy wyniki można sprawdzić w internecie. Teraz się wybieram w inne miejsce i wiem, że tam wstawiają wyniki na stronę. No to jutro idę oddać krew. Nie znoszę tego, ale jak mus to mus...

Alicja | 24 l | 11 cs
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:
    Dzięki dziewczyny. ;) Ostatnio byłam w przychodni, w której pani zrobiła zdziwioną minę jak spytałam, czy wyniki można sprawdzić w internecie. Teraz się wybieram w inne miejsce i wiem, że tam wstawiają wyniki na stronę. No to jutro idę oddać krew. Nie znoszę tego, ale jak mus to mus...

Hihi cóż to przy porodzie;)
    Trzeba się wprawiać ;)

• Brychra Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam 24 dniowe cykle i wczesna najprawdopodobniej owulacje. Lekarz stwierdził że 10 dc. No więc biorąc to pod uwagę zadaje mega głupie pytanie otóż czy 1 dpo (11 dc)mogą boleć sutki.. normalnie dotknąć się nie mogę. A prysznic to koszmar. Dodam że w poprzedniej poronionej ciazy miałam tak ale 28 dc... zglupialam

Brychta
  • Australijka Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy miałyście mdłości i zawroty głowy w drugiej fazie cyklu? Dzisiaj ciągle mi niedobrze, słabo mi i w głowie się krèci. Staramy się już kilka lat i jeszcze tak nie miałam, ale... Może tak się zdarza? Duża ilość hormonów albo inna franca?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 19:02

Australijka
  • Bunia25 Debiutantka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Pomóżcie w zrozumieniu :)

Owulacje miałam dokładnie w 18 dniu cyklu (wiem dlatego ze byłam na usg u lekarza bi strasznie bolał mnie brzuch)
    Zgodnie z zaleceniami lekarza staraliśmy sie intensywnie tego i następnego dnia.
    Dziś oddałam krew na bhcg dlatego ze mam jakieś dziwne zachowania strasznie swędzą mnie sutki, odbija mi sie po jedzeniu ale tak ze prawie mi sie zwraca i przez cały dzień mam na zmianę ból głowy lub zawroty.

Niestety dostałam już wynik jest <0,1

Jak myślicie jest jeszcze za wcześnie żeby badanie wykryło ciąże czy objawy sobie wymówiłam?

Bunia25
  • Seraya Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia25 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Pomóżcie w zrozumieniu :)

Owulacje miałam dokładnie w 18 dniu cyklu (wiem dlatego ze byłam na usg u lekarza bi strasznie bolał mnie brzuch)
    Zgodnie z zaleceniami lekarza staraliśmy sie intensywnie tego i następnego dnia.
    Dziś oddałam krew na bhcg dlatego ze mam jakieś dziwne zachowania strasznie swędzą mnie sutki, odbija mi sie po jedzeniu ale tak ze prawie mi sie zwraca i przez cały dzień mam na zmianę ból głowy lub zawroty.

Niestety dostałam już wynik jest <0,1

Jak myślicie jest jeszcze za wcześnie żeby badanie wykryło ciąże czy objawy sobie wymówiłam?
    a kiedy był ten Twój 18 dc?

• reddie137 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Australijka wrote:
    Dziewczyny, czy miałyście mdłości i zawroty głowy w drugiej fazie cyklu? Dzisiaj ciągle mi niedobrze, słabo mi i w głowie się krèci. Staramy się już kilka lat i jeszcze tak nie miałam, ale... Może tak się zdarza? Duża ilość hormonów albo inna franca?

Miałam tak, ale chyba wszystko sobie wmowilam, bo ciąży nie było :(

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ