Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    ahaha, może niedługo, może kiedyś :D prędzej wy mnie tu zostawicie i sobie pójdziecie na fiolet :P
    Ja tam nie zamierzam przechodzić na żadną fioletową stronę nawet jeśli bym była w ciąży, wolę z Wami posiedzieć. Poza tym my wszystkie będziemy zielone tylko po prostu tutaj sobie zostaniemy :D

Rudzielec91 lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Teraz na szczęście dają pieniążki dla niepracujących mam. Więc jak zaciążysz to i tak będziesz miała na dzieciątko :) No z pracą ciężko. Ja mam umowę o pracę na czas nieokreślony ale ja już pracuję w tej firmie 7 rok, z przerwą na malucha.
    No to sporo czasu pracujesz i należała Ci się umowa!
    właśnie jak to z tymi pieniążkami jest dla niepracujących mam ? bo coś słyszałam, ale nie do końca

• Kozisina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    Pytając się u umowę o pracę usłyszałam: coo? jaka umowa? może za kilka lat. :O
    i to w sumie prawda, niektóre dziewczyny umowę dostały po 3 latach robienia na umowe zlecenie, dlatego szukam gdzieś coś innego, ale to jest masakra jakas! takie małe miasteczko to wiadomo ile pracy :/

O matko... w takich chwilach czuję, że Boga za nogi złapałam tym, że mam UoP na czas nieokreślony... nie w zawodzie, ale jednak stabilność jest.

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Ja tam nie zamierzam przechodzić na żadną fioletową stronę nawet jeśli bym była w ciąży, wolę z Wami posiedzieć. Poza tym my wszystkie będziemy zielone tylko po prostu tutaj sobie zostaniemy :D
    okej, trzymam za słowo! :D

• marta95 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    O matko... w takich chwilach czuję, że Boga za nogi złapałam tym, że mam UoP na czas nieokreślony... nie w zawodzie, ale jednak stabilność jest.
    no niestety tak jest :/ trochę smutno, ze takie traktowanie jest ale co zrobić, trzeba przezyć :D

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    tulę :* rób szybko obiad i idź się kobieto połóż na chwilkę chociaż ! :)
    Przy moim maluchu to niemożliwe, jak tylko widzi, ze leżę to już...mama tuuu :D Dzisiaj mnie obudził o 7 taki zadowolony i wyspany, ja niekoniecznie :D
    Dzieci są kochane i zmieniają człowieka, nawet jakby mi się chciało mega spać to wstanę z uśmiechem na twarzy bo jak nie kochać takiego bobasa z ciągłym uśmiechem na twarzy.
    Trafił mi się wyjątkowy "egzemplarz" :D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • reddie137 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem ma być 1000 zł zasiłku dla ciężarnej bezrobotnej ;) Oczywiście minimum ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 09:52

• Kozisina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    no niestety tak jest :/ trochę smutno, ze takie traktowanie jest ale co zrobić, trzeba przezyć :D

Mnie najbardziej przerażało to, że ja naprawdę poważnie się zastanawiałam po jakim czasie "wypada" zajść w ciążę- dramat. Przecież zawsze wypadam straszne że społeczeństwo zmuszone jest tak podchodzić do tematu.

Ale we wcześniejszej pracy też byłam na UZ, i miałam dostać UoP, zwodzili, zwodzili... a potem pod byle pretekstem (że jestem w ciąży, hahaaha! po dziś dzień nie urodziłam, no noszę jak słonica) wywalili.

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Przy moim maluchu to niemożliwe, jak tylko widzi, ze leżę to już...mama tuuu :D Dzisiaj mnie obudził o 7 taki zadowolony i wyspany, ja niekoniecznie :D
    Dzieci są kochane i zmieniają człowieka, nawet jakby mi się chciało mega spać to wstanę z uśmiechem na twarzy bo jak nie kochać takiego bobasa z ciągłym uśmiechem na twarzy.
    Trafił mi się wyjątkowy "egzemplarz" :D
    ooo :) zazdroszczę :) ale jeszcze chwilka i wszystkie będziemy się cieszyć swoimi maluszkami :)

Offca88 lubi tę wiadomość

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    No to sporo czasu pracujesz i należała Ci się umowa!
    właśnie jak to z tymi pieniążkami jest dla niepracujących mam ? bo coś słyszałam, ale nie do końca
    No kiedyś u nas szef dawał tylko takie umowy, teraz już daje umowy na czas określony, takim nowym pracownikom, bo wiele się nie sprawdza niestety.

Z tego co wiem, to ma być tak, że jak urodzisz, a nie masz wtedy pracy to i tak miesięcznie będą Ci wypłacać 1 tys zł . Jedynie w ciąży nic byś nie miała. No ale w sumie wydatki zaczną się przy maluchu. Przynajmniej tak to miało być, więc myślę, że nic nie zmienili :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znaczy przez rok wypłacają tak jak trwa macierzyński :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Mnie najbardziej przerażało to, że ja naprawdę poważnie się zastanawiałam po jakim czasie "wypada" zajść w ciążę- dramat. Przecież zawsze wypadam straszne że społeczeństwo zmuszone jest tak podchodzić do tematu.

Ale we wcześniejszej pracy też byłam na UZ, i miałam dostać UoP, zwodzili, zwodzili... a potem pod byle pretekstem (że jestem w ciąży, hahaaha! po dziś dzień nie urodziłam, no noszę jak słonica) wywalili.
    oni zawsze tak zwodzą :/ bez sensu...

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reddie137 wrote:
    Z tego co wiem ma być 1000 zł zasiłku dla ciężarnej bezrobotnej ;) Oczywiście minimum ;)
    ciężarnej? Ja słyszałam że dla mamy po urodzeniu już, a o ciężarnej to nic nie wiem :P

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    No kiedyś u nas szef dawał tylko takie umowy, teraz już daje umowy na czas określony, takim nowym pracownikom, bo wiele się nie sprawdza niestety.

Z tego co wiem, to ma być tak, że jak urodzisz, a nie masz wtedy pracy to i tak miesięcznie będą Ci wypłacać 1 tys zł . Jedynie w ciąży nic byś nie miała. No ale w sumie wydatki zaczną się przy maluchu. Przynajmniej tak to miało być, więc myślę, że nic nie zmienili :)
    AAA no to właśnie coś o tym słyszałam, no nawet spoko takie rozwiązanie, ale wiesz zawsze lepiej mieć umowę o prace :D

• reddie137 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    ciężarnej? Ja słyszałam że dla mamy po urodzeniu już, a o ciężarnej to nic nie wiem :P

Hej oczywiście masz rację to jest po porodzie jakoś nie rozdzieliłam tego myślowo :P

Offca88 lubi tę wiadomość

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:

Masakra co za świat. Co za ludzie. :/

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina jaka Ty masz tempkę!!! pięknie;) idzie w górę jak szalona :)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    AAA no to właśnie coś o tym słyszałam, no nawet spoko takie rozwiązanie, ale wiesz zawsze lepiej mieć umowę o prace :D
    No tak jedynie tyle gorzej, że nie masz wychowawczego. Niby też jest bezpłatny, ale już pracodawca musi płacić składki.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Seraya Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny...a mnie od wczoraj boli brzuch jak na okres...coraz mocniej i trochę jajniki, na zmianę lewy i prawy, piersi też delikatnie bolą, a do miesiączki jeszcze trochę więc sama nie wiem...

• marta95 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, ale najważniejsze żeby w końcu to maleństwo się pojawiło, a z pieniążkami zawsze da sie jakoś radę, zawsze się wychowa ;):)

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ