Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Rudzielec91 plan był taki, że w dniu@ czyli tego samego dnia ;) Ale... co prawda dzisiaj dopiero 7dpo, ale objawy jak przy pierwszej ciąży i skusiłam się dzisiaj na test, wyszedł cień cienia. Potem zauważyłam, że test grubo po terminie, więc nie sugeruje się nim wcale i czekam dalej ;)
    super to zatestujemy w ten sam dzień :)nawet jakby był nie po terminie to 7 dpo to zdecydowanie za szybko :) także czekaj cierpliwie :) ważne , że objawy są :) trzymam mocno kciuki!!! a można się dowiedzieć jakie masz objawy?:)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Czy któraś z Was stara się o drugie dziecko, tak jak ja? Jeśli tak to w ile miesięcy po porodzie zdecydowałyście się na kolejne bobo? ;)
    Ja się staram o drugie, ale zaczęłam dopiero jak mały miał 2 latka i 2 miesiące :D
    To dopiero mój 2 cykl starań:) Szczerze podziwiam , że dajesz radę tak szybko u mnie nie było mowy wcześniej. Musiałam swoje odczekać żeby się psychicznie przełamać. Nie dlatego, że dziecko miałam złe bo właśnie wyjątkowo dobre w wychowaniu, ale potrzebowałam czasu po tym wszystkim :D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Ja staram się też nie myśleć i serduszkować co drugi dzień, no ale wiadomo, w dni płodne jest taka presja którą ciężko nam zignorować. Przykro mi że tak Cię to przyłamało, ale zostań z nami jest raźniej, na pewno otrzymasz wsparcie i pogaduchy które pozwolą troszeczkę zapomnieć o sobie :D

Wiem że dni płodnie to wielka presja.Mój N na początku starań w dni płodne miał coś takiego że w ogóle nie miał na to ochoty.Nie mam zamiaru opuszczać ovu ale nie udostępniam na razie wykresu żeby odpocząć :-) Ja jestem takiego zdania że tylko kobieta która przeżywa to samo podczas starań jest w stanie zrozumieć inną staraczkę :-)

Offca88 lubi tę wiadomość

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż mam nadzieję, że ten cień cienia pokazałby się nawet jakby był dobry :) byłoby super! :) dobrze, że jak tak nie mam bo pewnie nie popatrzyłabym na datę ważności tylko już bym skakała z radości :P

ckai9n73i3etzh5b.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam23 wrote:
    Tej kawy to być musiała chyba nagotować w 10 litrowym garze żeby dla każdej z nas starczyło :-P A tego ciasta to by nie było w ciągu minuty :-)
    Spoko robię jeszcze czekoladowe :P

dam23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    Spoko robię jeszcze czekoladowe :P

Oj Martuś Ty nas tak lepiej nie zapraszaj bo nie będziemy chciał Ci z domu się wymieść jak nam będziesz serwowała takie pyszności ;-) <3

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam23 wrote:
    Wiem że dni płodnie to wielka presja.Mój N na początku starań w dni płodne miał coś takiego że w ogóle nie miał na to ochoty.Nie mam zamiaru opuszczać ovu ale nie udostępniam na razie wykresu żeby odpocząć :-) Ja jestem takiego zdania że tylko kobieta która przeżywa to samo podczas starań jest w stanie zrozumieć inną staraczkę :-)
    dam to troszkę go oszukaj ;) powiedz, że dni płodne masz szybciej kilka dni a jak będą te prawdziwe a on nie będzie o tym wiedział to na pewno wyluzuje i przyjdzie mu ochota ;) ja mojemu też nie mówiłam żeby go nie stresować :P

dam23 lubi tę wiadomość

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam23 wrote:
    Jasne jeśli ma Ci to pomóc to ok :)
    No mój też się tak blokował, przed płodnymi i po nie było problemów a podczas no...seks był ale czasami bez zakończenia co się nam normalnie nie zdarzało.
    Z jednej strony go nie winie, ale z drugiej to miałam takie nerwy że akurat wtedy...no ale nic, trzeba po prostu próbować dalej. Z tym że czuję , że im później tym gorzej będzie. W sensie psychicznym.

dam23 lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    dam to troszkę go oszukaj ;) powiedz, że dni płodne masz szybciej kilka dni a jak będą te prawdziwe a on nie będzie o tym wiedział to na pewno wyluzuje i przyjdzie mu ochota ;) ja mojemu też nie mówiłam żeby go nie stresować :P
    Ja mojego tak nie oszukam , bo normalnie mam tak sucho że szok, trzeba się nawilżać , a w płodne aż się ze mnie leje :D

dam23 lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wiem, że za szybko, ale ta nieciepliwość... ;) Co do objawów dość silne mdłości, ból dolnej części kręgosłupa i baaardzo wrażliwy węch ;) W poprzedniej ciązy miałam to samo, ale byłam ewna, że to nie to bo byłam chora w czasie owulki i za wiele nie działaliśmy ;)

Offca moja Hania to typ aniołka, ale czasem żeby nie było tak różowo, oczywiście tez daje popalić :) Zawsze chciałam żeby między dziećmi była mała różnica wieku. Mam nadzieję tylko, że drugi dzieć będzie równie grzeczny ;)

Offca88 lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • marta95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam23 wrote:
    Oj Martuś Ty nas tak lepiej nie zapraszaj bo nie będziemy chciał Ci z domu się wymieść jak nam będziesz serwowała takie pyszności ;-) <3
    Jesteście takie kochane ze nie wygonilabym Was :):):)

dam23 lubi tę wiadomość

• Rudzielec91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Ja mojego tak nie oszukam , bo normalnie mam tak sucho że szok, trzeba się nawilżać , a w płodne aż się ze mnie leje :D
    aaa no to tak :) Ja ciągle mam mokro więc mogę pooszukiwać ;) mam nadzieję, że jak się dowie to nie będzie miał mi za złe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 12:57

ckai9n73i3etzh5b.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zgłodniałam przez Was, a jedyne co mam ze słodkości to wiórki czekoladowe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 12:58

dam23, marta95 lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:

Tak było na początku starań przez jakieś 3 pierwsze cykle, teraz jest już dobrze, sam pyta kiedy maraton serduszkowania, jak tam temp i co dziś ciekawego pisały dziewczyny z ovu ;-) :-D Na samym początku go nic nie interesowało a teraz pyta o wszystko i zaangażował się na maksa :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Dziewczyny, zgłodniałam przez Was, a jedyne co mam ze słodkości to wiórki czekoladowe :p

Mi też narobiły smaka na słodkości ;-) :-P

• marta95 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierzcie ze sama nie mogę się doczekać tego ciasta....ehhhh :P :P

dam23 lubi tę wiadomość

• Almanah Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    ... no to fest, musisz go następnym razem przywiązać do łóżka :P i niech czeka do owulki :D

U mnie doczekać do owu to jak czekać na koniec reklamy na Polsacie...

reddie137 lubi tę wiadomość

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Offca88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna , no własnie nie ma dzieci idealnych :D
    ja mam chłopca Oskarka , ale chciałabym teraz drugiego chłopca, po prostu kocham chłopaków, aczkolwiek jak będzie dziewczynka to uciesze się tak samo. Niemniej jakbym miała wybrać to byłby to chłopiec :D

A różnica wieku, to tak, najlepiej mała , taka z rok jest super, ale ja sobie nie wyobrażam ogarnąć roczne dziecko i niemowlę :D
    Teraz jakbym zaszła to była by różnica 3 lat, no i to rozumiem :P
    Bo 2 latka to chyba najcięższy okres w życiu dziecka. Trzeba mieć cierpliwości gar, trzeba być konsekwentnym itd. Jak był malutki to chciałam aby był już większy, teraz oczywiście super, bo już mówi i można się z nim dogadać ale to istna szarańcza :D Czasami fajnie jakby sobie grzecznie poleżał :D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Ashka89 Znajoma

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:

Ja zrobiłam podobnie, ciągle powtarzałam że jeszcze ovulki nie mam i przytulanko było na pełnym luzie a zaraz po ostatnim <3 pojawiła się ovu i od tamtej pory boli mnie podbrzusze - jest takie jakby napięte i krzyż. Tylko nie wiem czy sobie nie wmawiam :(

jnlp73pfdnyt3jof.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    aaa no to tak :) Ja ciągle mam mokro więc mogę pooszukiwać ;) mam nadzieję, że jak się dowie to nie będzie miał mi za złe :D
    haha w takim wypadku też bym oszukiwała a co niech się chłopak nie stresuje :D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ