Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • Kendra Balwanera Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    haha no widzisz przynajmniej masz motywacje żeby przedwcześnie nie testować :D :P
    Ale pokusa jest

PCO, cykle stymulowane Clo i Pregnylem, u meza oligo - astheno - teratozoospermia i ponizej 1% plemnikow prawidlowych. Walczymy o drugie dziecko.

aa9617d94ff4d135c8cc62fdcb7ed554.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo ja za to z tych, co bez makijażu do sklepu po bułki nie wyjdą :P
    Dużo się nas uzbierało, na czwartek :D W kupie siła (jakby to nie brzmiało) więc damy radę ! :D

Seraya lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendra Balwanera wrote:
    Czyli w czwartek?
    tak ;)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Dużo się nas uzbierało, na czwartek :D W kupie siła (jakby to nie brzmiało) więc damy radę ! :D
    Piateczka! To tak jak ja bez makijażu nigdzie :P

justyna1220 lubi tę wiadomość

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    heh duzo zalezy od tego gdzie się mieszka :) jakbym mieszkała w dużym mieście to pewnie bym się szykowała a tak w małej wioseczce gdzie każdy zna się od lat to czasem do sklepu z rana w dresach , niepoczesana i bez makijażu :P raz zdarzyło się nawet w pantoflach ;D ale śpieszyło mi się :P hahaha

ckai9n73i3etzh5b.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna wasza dzidzia ma poł roku i już się staracie o drugie??

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja korektor kupiłam i pieluchy w rossmanie bo tez w promocji :P

Rudzielec91 lubi tę wiadomość

ckai3e3kdf77majo.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż ciekawa jestem jak wyglądacie dziewczyny :) niby buzia pasuje do charakteru więc mniej więcej Was sobie wyobrażam :) ciekawe na ile by się moje przeczucia sprawdziły ;D

ckai9n73i3etzh5b.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    justyna wasza dzidzia ma poł roku i już się staracie o drugie??

Tak :) Zawsze chciałam, żeby była mała różnica wieku. Mam nadzieję, że ogarnę dwójkę dzieci :) Ale z drugiej strony nie nastawiam się na powodzenie od razu ;) U Ciebie z tego co widzę, będzie większa różnica ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam od ginekologa :-) Sama nie wiem co mam myśleć, wszystko jest dobrze i w tym cyklu mamy się starać tak jak się staraliśmy do tej pory a jeśli się nie uda to od przyszłego cyklu zaczynamy stymulować owulację, czyli zaczynam brać Clostilbegyt i Duphaston :-) Lekarz od razu mi powiedział że w pierwszych dwóch cyklach brania tych leków mam sobie nie robić zbyt dużych nadziei ponieważ z reguły zachodzi się w ciążę podczas 3 cyklu z tymi lekami więc na nic się nie nastawiam :-) Nie wiem dlaczego się tak bałam, teraz już jestem spokojna i mogę spokojnie normalnie i bez stresu serduszkować :-)

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    ja korektor kupiłam i pieluchy w rossmanie bo tez w promocji :P

Haha, ja miałam 2 opakowania mleka, płyn do kąpieli i jeszcze patyczki dla małej czyli jak zwykle 50 % rzeczy nie dla mnie :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem troche nie dobrze dla organizmu jak nie ma tego roku przerwy. No ale cóż ja też chciałam małą różnice wieku ( synek niecały rok miał jak zaczeliśmy się starać) no ale nie udało się jeszcze. Teraz ma taki etap że masakra poprostu go ogarnąc bunt się zaczyna totalny

ckai3e3kdf77majo.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam super :) To teraz do dzieła :D A dlaczego po duphastobnie dopiero po 3 cyklu? Tez brałam, ale mi nic takiego ginek nie wspominał.. ;)

dam23 lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam23 wrote:
    Ja właśnie wróciłam od ginekologa :-) Sama nie wiem co mam myśleć, wszystko jest dobrze i w tym cyklu mamy się starać tak jak się staraliśmy do tej pory a jeśli się nie uda to od przyszłego cyklu zaczynamy stymulować owulację, czyli zaczynam brać Clostilbegyt i Duphaston :-) Lekarz od razu mi powiedział że w pierwszych dwóch cyklach brania tych leków mam sobie nie robić zbyt dużych nadziei ponieważ z reguły zachodzi się w ciążę podczas 3 cyklu z tymi lekami więc na nic się nie nastawiam :-) Nie wiem dlaczego się tak bałam, teraz już jestem spokojna i mogę spokojnie normalnie i bez stresu serduszkować :-)

No to super oby wam się udało w tym cyklu zaciążyć ^^

dam23 lubi tę wiadomość

ckai3e3kdf77majo.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka mam zielone światło od ginka, więc dziłamy :D Ale tak jak pisałam nie zakładam, że uda sie od razu, aczkolwiek nadzieja jakaś zawsze jest ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do 7mca karmiłam tylko tyle sie udało wiec nie było szans bo mi ani owu ani @ nie przyszła wcześniej hehe ;) ale ja też miałam niestety cesarke wiec tym bardziej nie mogłabym się starać. Moj gin to nawwet mi mowil ze najlepiej dwa lata czekac (o zgrozo!)

ckai3e3kdf77majo.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam23 wrote:
    no i super :) a może do przyszłego cs nie dojdzie i obejdzie się bez tych leków ;)

dam23 lubi tę wiadomość

ckai9n73i3etzh5b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Dam super :) To teraz do dzieła :D A dlaczego po duphastobnie dopiero po 3 cyklu? Tez brałam, ale mi nic takiego ginek nie wspominał.. ;)

Będziemy działać ;-) Nie wiem dlaczego, może nie tyle chodziło mu o duphaston co o clostilbegyt :-) Ważne żeby pomogło :-)

• justyna1220 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    Ja do 7mca karmiłam tylko tyle sie udało wiec nie było szans bo mi ani owu ani @ nie przyszła wcześniej hehe ;) ale ja też miałam niestety cesarke wiec tym bardziej nie mogłabym się starać. Moj gin to nawwet mi mowil ze najlepiej dwa lata czekac (o zgrozo!)

No to u mnie poród SN, a i karmiłam mało co, więc była i @ i owulka ;)
    Testujesz z nami w czwartek, czy planowo ? :> :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do dziewczyn które już mają dzidzie :) ile starałyście się o dziecko?:)

ckai9n73i3etzh5b.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ