X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednataka wrote:
    hej Dziewczyny :) dołaczam do grona staraczek. Moja historia jest taka- 2 lata temu urodziłam córę, w styczniu zaszłamw ciąże, ale puste jajeczko... nie miałam łyżeczkowania, wiec nie czekam ze staraniami. Ten miesiąc był pierwszy :) W 12 dniu na usg był piękny pecherzyk, wd gina miał peknąc za dwa dni. No i zobaczymy czy coś z tego się ujawni :) dołączam do Was :)

Witaj! :D Kiedy testujesz? :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednataka wrote:
    hej Dziewczyny :) dołaczam do grona staraczek. Moja historia jest taka- 2 lata temu urodziłam córę, w styczniu zaszłamw ciąże, ale puste jajeczko... nie miałam łyżeczkowania, wiec nie czekam ze staraniami. Ten miesiąc był pierwszy :) W 12 dniu na usg był piękny pecherzyk, wd gina miał peknąc za dwa dni. No i zobaczymy czy coś z tego się ujawni :) dołączam do Was :)
    kiedy testujesz? :D

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane moje :-) <3 Ja już raczej po ovu, pojawił się skok :-) Od wczoraj boli mnie prawa pierś, wczoraj ciągła aż pod węzły chłonne.Dziś już węzły nie bolą ale ból piersi się nasila.Nie wiem co mam o tym myśleć.

• Kozisina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem... że to nic nie oznacza...
    Tak samo Rudzielcu jak plamienie @ nie czyni;-)

No ja jutro wyczekuję rozpoczęcia plamienia- jak się nie pojawi, to może coś tam sobie pomyślę;)

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Kozisina, i póki co mam tylko tyle na wkładce co wcześniej, nic więcej nie poleciało ale mierzyłam temp i 36,7 także raczej nie ciążowo :) wiem, że taka mierzona tylko w jednym dniu się nie liczy no ale chyba byłaby wyższa jakby się udało:)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    Wiem Kozisina, i póki co mam tylko tyle na wkładce co wcześniej, nic więcej nie poleciało ale mierzyłam temp i 36,7 także raczej nie ciążowo :) wiem, że taka mierzona tylko w jednym dniu się nie liczy no ale chyba byłaby wyższa jakby się udało:)

Czy ja wiem... Ja nigdy w trakcie cyklu nie miewam wyższej jak 36,6 :-)

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi we wcześniejszym cyklu po owulacji dochodziło do 37... nie wiem jak w tym cyklu bo nie mierzyłam... nic no czekam do jutra, jak dalej będę tylko plamić to zrobię test ale nie liczę na pozytyw :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 09:52

ckai9n73i3etzh5b.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja dołączam się do testowania kwietniowego :) W styczniu poroniłam - 5tydzień, łyżeczkowanie, podejrzewali infekcję. Miesiąc później badania, wyszła pozytywna ureoplasma. Wraz z mężem lecieliśmy się, jednak kiedy przyszłam po tabletki (14.04) pani doktor po usg stwierdziła, że jest to czas na starania - owulacja. tak więc wzięliśmy się do roboty :)tydzień później miałam bardzo bolesne kłucia jajnika a przed tym ogromny ból pleców jakby mnie przewiało. Nie czuje jakoś piersi jak we wcześniejszej ciąży, ale tam za to nie czułam nic oprócz piersi :) Oczywiście nie wytrzymałam i w 10dpo zrobiłam test, który wyszedł negatywny, natepnego dnia rano również zrobiłam i też nic :( dopiero od dwóch dni mierze temperaturę: wczoraj miałam 36.6 dzisiaj 36,9 ale to i tak za mało informacji :) teraz to już nie mam żadnych objawów :D w piątek powinnam dostać @, jeśli nie przyjdzie idę rano na betę i wtedy będzie wszystko jasne :)

czytałam w wolnych chwilach prawie 2dni te 210 Waszych stron :) także jestem na bieżąco :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Witam i ja dołączam się do testowania kwietniowego :) W styczniu poroniłam - 5tydzień, łyżeczkowanie, podejrzewali infekcję. Miesiąc później badania, wyszła pozytywna ureoplasma. Wraz z mężem lecieliśmy się, jednak kiedy przyszłam po tabletki (14.04) pani doktor po usg stwierdziła, że jest to czas na starania - owulacja. tak więc wzięliśmy się do roboty :)tydzień później miałam bardzo bolesne kłucia jajnika a przed tym ogromny ból pleców jakby mnie przewiało. Nie czuje jakoś piersi jak we wcześniejszej ciąży, ale tam za to nie czułam nic oprócz piersi :) Oczywiście nie wytrzymałam i w 10dpo zrobiłam test, który wyszedł negatywny, natepnego dnia rano również zrobiłam i też nic :( dopiero od dwóch dni mierze temperaturę: wczoraj miałam 36.6 dzisiaj 36,9 ale to i tak za mało informacji :) teraz to już nie mam żadnych objawów :D w piątek powinnam dostać @, jeśli nie przyjdzie idę rano na betę i wtedy będzie wszystko jasne :)

czytałam w wolnych chwilach prawie 2dni te 210 Waszych stron :) także jestem na bieżąco :)
    hej:)podziwiam, że wszystko przeczytałaś :) wydaję mi się, że zrobiłaś test o wiele za wcześnie ;) także nic nie jest przesądzone :) temp rośnie, więc jest dobrze :) trzymam kciuki :)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, gratulacje z okazji 800 postów. :D

Lis, że ci się chciało. :D Ja jak siadam koło 9-10 do komputera i zaczynam nadrabiać, to mam wrażenie, że co przeczytam stronę, to one kolejną naprodukują. :D

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Deneira Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam przed gabinetem. Oczywiście jest opóźnienie. Ale mam nerwa

dam23 lubi tę wiadomość

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deneira wrote:
    jesteśmy z Tobą :) :* nie stresuj się :*

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:

Lis, że ci się chciało. :D Ja jak siadam koło 9-10 do komputera i zaczynam nadrabiać, to mam wrażenie, że co przeczytam stronę, to one kolejną naprodukują. :D
    haha dzięki :) matko ale ja dużo piszę :P

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Almanah Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deneira wrote:

Trzymamy kciuki, dawaj od razu znać co i jak. <3 Transmisję na żywo najlepiej. :P

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Deneira Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    jesteśmy z Tobą :) :* nie stresuj się :*
    Nie da sie nie stresowac :/ dziekuje :*

• lis87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam wiedzieć jak u każdej z Was wyglądają objawy i kiedy najlepiej zrobić test bo jak widać ja troszkę przesadziłam z prędkością :) teraz muszę czekać do piątku, ale jakoś po tych testach straciłam nadzieję :(
    Co gorsza niezbyt umiem sobie poradzić - moja siostra teraz jest w 8tygodniu. Kiedy ja byłam w ciąży w ten dzień bardzo się zdenerwowałam, właśnie przez nią i zaraz po tym poszłam do łazienki i była już krew. Nie chcę nikogo obwiniać, tak miało być ale jej ciąża bardzo mnie przybiła. Nie umiem sobie poradzić, ani nawet z nią normalnie rozmawiać bo od razu płaczę.

atdc2n0anx2cx72s.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam!

Ruda, jak to ? Przecież to nie tak miało być...ehh :( przytulam :*:*

A ja znowu dzisiaj czarny humor :/ nie mam już chyba na to wszystko siły. Praktycznie w ogóle nie mam ochoty na <3...jakaś blokada, jak nigdy..chyba po prostu mam dośc, więc pewnie znowu nic z tego, chociaż owulacji pewnie znowu nie będzie...wczoraj mąż chciał to jakoś dziwnie musiałam się zmuszać...:( :( poza tym brzuch boli jak na @, dlatego wydaje mi się że znowu mój cykl będzie 19dniowy :/ bez sensu.

• Deneira Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:
    Trzymamy kciuki, dawaj od razu znać co i jak. <3 Transmisję na żywo najlepiej. :P
    Hahahahahaha ok. Jeszcze z nerwów @ dostanę i bedzie cudowne ozdrowienie hahaha

• lis87 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:

było troche pracy, ale teraz lepiej Was "znam" ;)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Deneira Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielcu ale wiesz ze jak masz takie plamienie to wcale nie oznacza ze ten cykl jest w plecy? :)

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ