Kwietniowe staraczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
pisałam już na innym forum ale napiszę i tutaj, jak myślicie czy w moim przypadku branie kwasu foliowego jest potrzebne? jem dużo zielonych warzyw, owoców a gdzieś czytałam, ze jak ktoś ma zdrową dietę to to wystarczy i nie trzeba już brać suplementów, co myślicie? bo nie wiem czy przerywać czy nie... przyznam też że strasznie boje się leków i prawie nigdy niczego nie używam, sama sadzę zioła i preferuje medycynę naturalną nad kwasem się bardzo długo zastanawiałam
-
Rudzielec91 wrote:pisałam już na innym forum ale napiszę i tutaj, jak myślicie czy w moim przypadku branie kwasu foliowego jest potrzebne? jem dużo zielonych warzyw, owoców a gdzieś czytałam, ze jak ktoś ma zdrową dietę to to wystarczy i nie trzeba już brać suplementów, co myślicie? bo nie wiem czy przerywać czy nie... przyznam też że strasznie boje się leków i prawie nigdy niczego nie używam, sama sadzę zioła i preferuje medycynę naturalną nad kwasem się bardzo długo zastanawiałam
Witaminy, suplementy to nie leki;) O tym zawsze trzeba pamiętać- ale.. i mówi Ci to Pani Biolog (poszalałam:P) jeśli w pożywieniu dostarczasz organizmowi odpowiednią ilość mikro- makroelementów i witamin, to nie trzeba się suplementować Nie ma co być nadgorliwym, bo jak mówią gorsze to niż faszyzm;)
Ja np suplementuję się w zimę, gdy warzywa są średnie- a wraz z nadejściem wiosny zaprzestajęPCOS, niedoczynność, problem męski
2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
dzięki dziewczyny No ja też teraz się zdecydowałam głównie dlatego że tych warzywek zimą i wczesną wiosną jest trochę mniej no i sklepowe... ale jak się sezon zacznie i będę miała swoje warzywka, (pochwalę się że mam zawsze duży ogród i szklarnię ), to chyba zaprzestane chociaż mam nadzieję, że do zbiorów to ja już będę miała fasolkę pod serduszkiem
-
Hej kochane :*
Rudzielec, jeśli chodzi o kwas foliowy ja bym absolutnie nie przestawała, może to mieć nieciekawe skutki później, tym bardziej, że w pierwszych tygodniach są bardzo ważne i nawet większa dawka jest w różnych suplementach.
Zrobisz jak uważasz, ale ja jednak bym nie przestawała tego jednego suplementu. Też nie lubię przesadzać, ale uważam że takie coś jak tran, czy też właśnie kwas foliowy to super sprawa
-
Ja też niestety pod koniec kwietnia, już nie mogę się doczekać, wczoraj wieczorem zauważyłam lekko zarozowiony śluz, mysle ze to srodcyklowy. No zobaczymy co z tego wyjdzie...1 iui- 01.2014
2 iui- 02.2014
3 iui- 04.2014
10.2015r.- Naprotechnologia