Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • Deneira Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja tez mam chwile załamania. Chyba najgorsze momenty sa jak sie czeka na testowanie i przychodzi @. Bo potem jakos człowiek znowu przybiera barwy wojenne i walczy i znów zyje nadzieja i działa. Najgorsza jest bezradność, czekanie na to co nam los przyniesie. Ja mysle ze każda z nas gdyby miała pewność ze bedzie miała malenstwo to byśmy spokojniej do tego podchodzily. Ta niepewność jutra nas dołuje.

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luciola wrote:
    Coś po coś. za 14 dni teścik :)
    No to mocno trzymam kciuki :*

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari witaj u nas :* Kiedy robisz teścik ?

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deneira wrote:
    Kurcze ja tez mam chwile załamania. Chyba najgorsze momenty sa jak sie czeka na testowanie i przychodzi @. Bo potem jakos człowiek znowu przybiera barwy wojenne i walczy i znów zyje nadzieja i działa. Najgorsza jest bezradność, czekanie na to co nam los przyniesie. Ja mysle ze każda z nas gdyby miała pewność ze bedzie miała malenstwo to byśmy spokojniej do tego podchodzily. Ta niepewność jutra nas dołuje.
    No masz rację...choć deneira u Ciebie jeszcze wszystko możliwe, czekaj kochana, kiedy masz mieć @ która nie przyjdzie ?;)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • luciola Znajoma

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    offca88 a ja za Ciebie będę trzymała :) Powiedz mi jak się robi dzieci. Jedno już masz to może jakieś wskazówki ? Deneira z takim podejściem to my nigdy nie będziemy mamuśkami, bo kto chciałby smutną mamę ?

Offca88 lubi tę wiadomość

• Deneira Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedziele :/ ale popatrz na moj wykres. Mam temperature niższa jak przed czy tez po okresie :/ owszem mam jeszcze nadzieje....nadzieja jest zawsze ale myśląc zdrowo rozsądkowo czy cos moze z tego wykresu wyjsc cos dobrego? Moja głowa mowi "nie" a serce "tak".

• Deneira Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luciola wrote:
    offca88 a ja za Ciebie będę trzymała :) Powiedz mi jak się robi dzieci. Jedno już masz to może jakieś wskazówki ? Deneira z takim podejściem to my nigdy nie będziemy mamuśkami, bo kto chciałby smutną mamę ?
    Ja na co dzien jestem bardzo pogodna...ale ten temat potrafi mnie zasmucic. Ale masz racje. Trzeba głowę zmusić by myślała pozytywnie. Ja myslalam pozytywnie do momentu jak dzis znierzylam temperature :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 17:08

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Mari witaj u nas :* Kiedy robisz teścik ?
    Już robiłam :( i póki co wychodzą z niego dziwne plamy w miejscu drugiej kreski, a po 30min już nic tam nie ma. Wygląda tak, jakby barwnik się zebrał przez te pierwsze 1-3 min a potem się rozszedł, dlatego od razu się zapisałam na majówki;P

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deneira, głowa do góry. Jeszcze jest nadzieja!:)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luciola, sęk w tym, że udało nam się za pierwszym podejściem. W sumie to uznałam, że będziemy się długo starać i mówię, no zacznijmy już. Bo miałam bardzo nieregularne miesiączki. Były to już jakieś końcowe dni śluzu. A jednak zaskoczyło, bo nie myślałam o tym cyklu że się uda. Pewnie dlatego.
    Ale no serduszkowałam tylko 2 dni w całym cyklu, więc to nie do końca ważne aby było codziennie. Myślę, że jak ma zaskoczyć to zaskoczy :) Poza tym ja jestem zdania , że to nie zapłodnienie jest ciężkie. Wydaje mi się, że zapładnia się wiele kobiet. Gorzej już z zagnieżdżeniem zarodka. A na to już nie mamy żadnego wpływu :) To tylko moje zdanie oczywiście z tego co widziałam przy pierwszej ciąży :) Teraz za pierwszym razem nie udało nam się...więc widzisz, psychika na pewno plus sądzę ,że się nie zagnieździło. Czasami komórka może być słaba, albo źle się usadowi, no i się niestety złuszcza. Tak naprawdę to do tego potrzeba jeszcze dużo szczęścia :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deneira wrote:
    W niedziele :/ ale popatrz na moj wykres. Mam temperature niższa jak przed czy tez po okresie :/ owszem mam jeszcze nadzieje....nadzieja jest zawsze ale myśląc zdrowo rozsądkowo czy cos moze z tego wykresu wyjsc cos dobrego? Moja głowa mowi "nie" a serce "tak".
    Ja tak szczerze zupełnie nie znam się na temperaturze, ale powiem Ci tylko tyle, że za bardzo się stresujesz tym :) Czasami złe myślenie przyciąga złe wydarzenia. Mierz sobie temperaturę do owu i przestań, może wtedy będzie Ci lżej i z góry nie założysz że się nie udało :) Ja dlatego właśnie nie chodzę na betę, i nie mierzę, bo bym się załamała już przed okresem, a potrzeba dużo cierpliwości na kolejny cykl...po prostu mam nadzieję do samego końca :) Aż wredziola się nie pojawi :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Deneira Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Deneira, głowa do góry. Jeszcze jest nadzieja!:)
    :* jeszcze troche nadziei mam ale tylko troszkę :/ dzis mam troche złości w sobie. Boje sie zeby ten cykl nie był bezowulacyjny by nie był zapowiedzią problemów większych.

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Już robiłam :( i póki co wychodzą z niego dziwne plamy w miejscu drugiej kreski, a po 30min już nic tam nie ma. Wygląda tak, jakby barwnik się zebrał przez te pierwsze 1-3 min a potem się rozszedł, dlatego od razu się zapisałam na majówki;P
    To jeszcze niczego nie przesądza, czasami dopiero w dniu @ lub po niej pokazuje się krecha :*

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deneira podobno jeden czy 2 w roku mogą być takie cykle. I to wcale nie musi oznaczać coś złego :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • luciola Znajoma

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam myślę, że mi się udało, bo wcale ale to wcale nie myślałam o dniach płodnych przyszłej niedoszłej ciąży. Po prostu zapomniałam się.Byłam tak zajęta sobą i myśleniem tylko o sobie i swoich przyjemnościach, że to powinno być karalne ;d A tak swoją drogą to przez tyle miesięcy starałam się zawsze w owulację i nie wyszło, a tym razem było inaczej, bo przed owulacją. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Deneire spróbuj zapomnieć, że się starasz.

• Deneira Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca tylko sie zastanawiam dlaczego to akurat cykl ktory postanowiłam od poczatku do końca śledzić czyli mierzyc temp. I wszystko notować. Wcześniejszy cykl przy końcówce juz po ow zaczęłam mierzyc temp. I wtedy miałam wysoka temp. A tu jak chciałam pozna kiedy mam dokładnie owulacje to nagle bum. Mam nadzieje ze to bedzie jeden taki cykl i ostatnio w tym roku.

• Deneira Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luciola....zeby to było takie proste szczególnie ze w płodne mnie jajniki potwornie bola haha

• marta95 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deneira, dopiero mi mowilyscie ze nie wolno się załamywać!

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luciola wrote:
    Ja tam myślę, że mi się udało, bo wcale ale to wcale nie myślałam o dniach płodnych przyszłej niedoszłej ciąży. Po prostu zapomniałam się.Byłam tak zajęta sobą i myśleniem tylko o sobie i swoich przyjemnościach, że to powinno być karalne ;d A tak swoją drogą to przez tyle miesięcy starałam się zawsze w owulację i nie wyszło, a tym razem było inaczej, bo przed owulacją. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Deneire spróbuj zapomnieć, że się starasz.
    I tak trzymać !! Brawa za postawę !!

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deneira wrote:
    Offca tylko sie zastanawiam dlaczego to akurat cykl ktory postanowiłam od poczatku do końca śledzić czyli mierzyc temp. I wszystko notować. Wcześniejszy cykl przy końcówce juz po ow zaczęłam mierzyc temp. I wtedy miałam wysoka temp. A tu jak chciałam pozna kiedy mam dokładnie owulacje to nagle bum. Mam nadzieje ze to bedzie jeden taki cykl i ostatnio w tym roku.
    Temp jeszcze niczego nie przesądza, zresztą podobno może Ci jeszcze wyznaczyć owu :) Nie stresuj się tak bo osiwiejesz :) Będzie dobrze, nie ma @ to jest nadzieja :*

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ