Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe testowanie ;)
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie ;)

Oceń ten wątek:
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    No ja mam podobnie. Jiestwty moj czas sie ogranicza do 2-3 miesiecy a potem na dlugo bede musiala sobie dac spokoj... ;(
    Ja mialam lekko kryzys w ten piatek, ze jak mamy w ogole probowac zajsc w ciaze i pogodzic to z sytuacja w pracy prY tak beznadziejnych cyklach, ale okazalo sie, ze to dobry weekend, wiec mi przeszlo.
    Uch, w idealnym swiecie nie musialybysmy w ogole sie martwic praca.

ciri22 lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz i tak jest lepiej ze przeforsowali ustawe o maciezynskim dla uczacych sie i bez umowy ozusowanej oraz bezrobotnch (choc przez to moze sie szerzyc patologia.)

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    witam się serdecznie i od samego początku trzymam mocno kciuki za wszystkie tu piszące, ale też zaglądające po cichu (tak jak ja do tej pory).
    Jestesmy w trakcie pierwszego cyklu starań, ale z racji mojego pco, jest to bardzo długi cykl,bo trwa od 22 lutego. Każda z Was, która ma PCO wie, jakie to frustrujące: ciągle czekać - kiedyś na okres, a teraz na oznaki płodności. Wszystko wskazuje na to (prowadzę samoobserwację), że wreszcie pojawiła się owulacja jakoś w ten weekend (nie monitoruję cyklu, więc opieram się na śluzie i temperaturze). Oczywiście uprawialiśmy seks, temperatura skoczyła, więc teraz pełna nadziei czekam, a raczej czekamy. Moja faza lutealna trwa 11 dni, więc jeśli w 12 dniu nie będę miała okresu i wyższa temepratura będzie się utrzymywać będę testować 24-25 kwietnia. Trzymajcie, proszę, kciuki, żeby tak się stało.
    Prywatnie o mnie: mam 28lat, jestem nauczycielką, 30 maja wychodzę za mąż i niestety do końca czerwca musimy być z narzeczonym w dwóch różnych miastach (co znacznie utrudnia starania, ale jesteśmy dobrej myśli - w końcu ta owulacja wypadła idealnie w weekend).

Buziaki dla tych, które tak jak ja są na początku drogi (obyśmy jak najszybciej ją zakończyły i weszły na nową) i życzenia mnóstwa sił i nadziei dla tych, które wędrują w tych staraniach dłuższy czas.

Witaj Anna! POwodzenia :)

eSeS lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed @ nisko twarda i nie jest tak szczelnie zamknieta tylko czuc ze lekko otwarta...ja mialam podejrzenia, ze sie udalo wlasnie po szyjce na poczatku bo kilka dni przed @ juz mialam nisko i otwarta lekko a teraz bardzo wysoko ze nie mogl;am dobrze wymaca czy otwarta czy zamknieta

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamii ja bym zrobila test za kilka dni na Twoim miejscu bo po impantacji chyba po 48h rosnie hcg. tak mi sie cos wydaje bynajmniej ;)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja swoja moge wymaacac ale wczesniej byla o wiele nozej tak nisko ze czulam dluuuga szyjke.

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri ale pamietasz jak moja tez byla jakos nizej? co pisalam, ze pewnie sie @ zbliza, a chwile pozniej znowu byla bardzo wysoko, wiec to w sumie nie regula, ale wazne, ze zamknieta ;)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • kamiii Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bede musiala uzbroic sie w cierpliwosc i przeczekac te kilka dni i zrobic test lub moze uda mi sie przeczekac do dnia @ ...to czekanie jest okropne jedna nadzieja sa te 'plamienia' . ktore pojawily sie u mnie pierwszy raz ( a z M byly przytulanka codziennie w dni plodne) moze to i to :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    ciri ale pamietasz jak moja tez byla jakos nizej? co pisalam, ze pewnie sie @ zbliza, a chwile pozniej znowu byla bardzo wysoko, wiec to w sumie nie regula, ale wazne, ze zamknieta ;)

Zobaczymy jak zatestuje :p

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamii a kiedy masz termin @?

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • kamiii Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu 18.04

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to masz jeszcze troche czasu, albo konce,m tygodnia isc na bete;)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Juz i tak jest lepiej ze przeforsowali ustawe o maciezynskim dla uczacych sie i bez umowy ozusowanej oraz bezrobotnch (choc przez to moze sie szerzyc patologia.)
    Można dostać macierzyńskie (płatne) jeśli posiada sie umowe nieozusowana ? Jeszcze o tym nie słyszałam :P ale chetnie dowiem się wiecej bo jestem własnie w takiej sytuacji :P

alicjaaaa lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie dziś temu po przebudzeniu 36.93. Termin @mam na 17/18 kwietnia. Tylko dziś ciągle czuje brzuch jak na okres...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

Przyłączam się do testujących w kwietniu. Jako, że w zeszłym m-cu byłam w ciąży biochemicznej w tym cyklu wszystko mi się przesunęło. Jeśli doszło do owu a tempka i testy na to wskazywały to @ powinnam mieć 22-23 kwiecień.

a.png
    a.png
  • eSeS Debiutantka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor. Dolaczam do testujacych w Kwietniu :). Nie wiem kiedy mialam owulacje. I nie wiem, kiedy moglabym zrobic test. To nasze "drugie podejscie":). 19.04 powinna przyjsc @. Chcialabym juz sparwdzic ;). Musze czekac do 18.04.? Jak uwazacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 22:20

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musisz czekać jeśli owu była 14 dni przed terminie spodziewanej @ to dzień wcześniej test mógłby być pozytywy. Ale Ty tego nie wiesz ponieważ nie znasz dnia owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 22:19

a.png
    a.png
  • kamisiakass Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    przed @ nisko twarda i nie jest tak szczelnie zamknieta tylko czuc ze lekko otwarta...ja mialam podejrzenia, ze sie udalo wlasnie po szyjce na poczatku bo kilka dni przed @ juz mialam nisko i otwarta lekko a teraz bardzo wysoko ze nie mogl;am dobrze wymaca czy otwarta czy zamknieta
    ja tez wlasnie mam wysoko ze ledwo siegam i jest rozpulchniona to na bank

• kamisiakass Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Hej, u mnie dziś temu po przebudzeniu 36.93. Termin @mam na 17/18 kwietnia. Tylko dziś ciągle czuje brzuch jak na okres...
    caly dzien tak czujesz?

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz boli, potem przechodzi, teraz wieczorem znów czuje

w4sqyx8dc6bykj5r.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ