X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Napisałam 300 posta, czy jakaś nagroda jest za to? :P
    Mówisz i masz:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db0e62f08912.jpg
    Plakat mówi, że za 300 post czeka Cię noc z bardzo męskim facetem, która przyniesie mu chwałę - prawdopodobnie więc spisze się pięknie na polu erotyki i prokreacji.

Teraz fujka, ale zauwazyłyście jaka ma dzidę? Nie mniej nie więcej, tylko wspaniały symbol falliczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 18:02

nenusia, summer86, Morusek, Lunaris, blue00, Emiilka, KateHawke lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Mówisz i masz:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db0e62f08912.jpg
    :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Nadzieja, a jak się czuje Twoja córka? :) Mam nadzieję, że wszystko w porządku.
    Dziękuję kochana .Hormony szaleją raz się złości raz do rany przyłóż. Mimo przyrostu 47 % bety hcg i proga 9 maluch trzyma się dzielnie ,Nawet serduszko już bilo na usg :)

summer86, MOJE, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za dobre słowa ❤❤❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    32, także tego - zegar zaczął tykać
    Ej to znaczy że moja intuicja mnie nie zawiodła :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, nadrabiam. I nic nie pamiętam po słowach Hani.
    Ja zachodząc w 1 ciaze ważyłam 45 kg. Przy wzroście 168. Na porodówce 70 kg.
    Teraz trzymam się 58 i waga niżej zejść nie chce. I wiecie co? Wtedy wpadka przy pigułkach. Z facetem, którego znałam od 12 roku życia, a spotykaliśmy się pół roku! I co teraz jest ze mną nie tak? (to jest sarkazm)
    Niestety, to nie zależy od nas, a ciąża w większości przypadków nie zależy od wagi.

Temat jest mi dzisiaj bliski, bo szanowny mężu wczoraj mi doje.... Szukałam w co się ubrać na imprezę i owszem, nie wyglądam już jak kiedyś, po tym poronieniu nie mogę zgubić brzucha i jest on ciągle widoczny zwłaszcza dla mnie, a najbliższą osoba rzuca hasłem, że "może pora zrzucić sadło. Cały wieczór mnie prześladowaly te słowa, a teraz jeszcze Hania. No szlag by ich trafił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 18:37

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, właśnie dlatego ja nie chcę sprawdzać bety - jest mnóstwo przykładów dziewczym, które rodziły idealnie zdrowe dzieci po kiepskich przyrostach i drugie tyle kobiet, u których źle się skończyło mimo pięknyvh przyrostów. Nigdy nie wiadomo, do której grupy się trafi.
    Duzo bardziej przemawia do mnie kontrolowanie proga

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Amal Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam kobitki z miasta.. Pierwszy raz się zapuscilam do sklepów z wózkami i wiecie co.. Tyle tego że mnie glowa rozbolala I wiem jeszcze mniej niż wcześniej.. :) Dobrze ze mam jeszcze sporo czasu :)

Co do wieku i wagi.. Można być super modelką i mieć pusto w głowie a można być "grubą pomarszczoną" przy 50 o złotym sercu.. Czym się przejmujecie :) moja babcia i mama zawsze powtarzają - i co, zabierzesz że sobą ten wygląd po śmierci? W trumnie ci ten wygląd zostanie.. Liczy się to jakim się jest człowiekiem a jak ktoś kogoś ocenia przez pryzmat wyglądu, nie jest wart naszego czasu, zwykły pustak.. Nie przejmujecie się.. Takie typy zawsze znajdą powód żeby gadać.. :*

Czrna 81 lubi tę wiadomość

km5smg7yt99xz96j.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Reset, Izape - na ile Waszym zdaniem możliwe jest urządzenie domku przez neta? Wygląda na to, że będę trochę uziemiona i jeżdżenie po sklepach z płytkami, panelami i meblami nie wchodzi w grę. Muszę zdecydować czy przesuwamy urządzanie czy będziemy próbowali ogarnąć to w inny sposób.

Summer, po doświadczeniach budowlanych z restauracją oraz z mieszkaniem powiem tak: z jednej strony net jest super (na wiele rzeczy masz lepsze ceny niż w sklepach plus dostawa do domu, a nie wożenie płytek własnym autem), ale są minusy. Ekran przekłamuje kolory, wielkość też czasem sobie ciężko wyobrazić.

Biorąc pod uwagę, że podłogi czy inne trwałe elementy warto zobaczyć (ja np. w pewnym momencie woziłam w aucie po jednej klepce parkietu czy płytek by sprawdzać, czy to do siebie pasuje - nawet głupia biel ma pięć milionów odcieni) to bym zaczęła teraz, póki dobrze się czujesz, wybierać albo spisywać, co Ci się podoba w sklepach. Inne rzeczy jesteś w stanie ogarnąć przez net zwłaszcza jak masz trochę wyobraźni przestrzennej. Np. takie baterie czy nie wiem - przycisk do geberitu - to można spokojnie kupować przez net. Nawet z kolorem farb nie ma dramatu - to w razie czego łatwo odmienić za kilka lat, parkietu raczej nie zerwiesz:/

Mimo wszystko uważam, że chodzenie po sklepach budowlano - wnętrzarskich z dzieckiem w nosidełku jest równie ciężkie jak w ciąży, więc chyba bym próbowała teraz jeszcze wszystko ogarnąć.

Poza tym - będziesz mieć problem, będziemy robić burzę mózgów :D Ja do dziś chodzę rekreacyjnie po max flizach i castoramach, mimo że płytek już nie mam gdzie kłaść, a do domu to kupuję co najwyżej jakieś drobne elementy :)

Minie Black wrote:
    Teraz trzymam się 58 i waga niżej zejść nie chce. I wiecie co? Wtedy wpadka przy pigułkach.

Temat jest mi dzisiaj bliski, bo szanowny mężu wczoraj mi doje.... Szukałam w co się ubrać na imprezę i owszem, nie wyglądam już jak kiedyś, po tym poronieniu nie mogę zgubić brzucha i jest on ciągle widoczny zwłaszcza dla mnie, a najbliższą osoba rzuca hasłem, że "może pora zrzucić sadło. Cały wieczór mnie prześladowaly te słowa, a teraz jeszcze Hania. No szlag by ich trafił.

Minie, masz idealnie wymiary jak ja obecnie. Wiadomo, że waga wadze nierówna, ale uważam, że przy tym wzroście niższa waga nie wygląda dobrze u dorosłej kobiety. Mimo, że chętnie bym wróciła czasem do wagi z liceum, to chyba jednak mając 30+ lepiej wyglądać jak kobieta z odpowiednimi wcięciami itp. niż wychudzona nastolatka (a w LO ważyłam 50- 51 kg przy tym wzroście).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 18:13

summer86 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, ja nie napisałam tego żeby się "zalic" (nie twierdzę też że dokaladnie tak to odebrałas, ale mam mega kaca i nie mogę znaleźć odpowiedniego slowa), bo to czy będę ważyła teraz 45, 60 czy 70 nie ma dla mnie większego znaczenia. Waga i wygląd szczęścia mi nie dadzą, ja nie z tych :)
    Napisałam to dla przykładu, że to wszystko kwestia losu w jakich warunkach zajdziemy w ciążę (no i trochę medycyny, ale to inny temat).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 18:17

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black przecież 58kg to jest w sam raz! Ja już miałam różne etapy w życiu i nadwagę i niedowagę, wiem jak to łatwo popaść w skrajności w skrajność. Moja najniższa waga gdy popadłam w depresję to była 42kg przy 170cm - czy byłam szczęśliwa? ANI TROCHĘ. Miałam wrażenie że depresja się pogłębia. Dzięki mojemu chłopakowi (teraz już mężowi!:) ) Udało mi się z tego wyjść. I wiecie czego bałam się najbardziej jako chudzielec..? że zrobiłam sobie krzywdę, że nie będę mogła mieć dzieci! Zatrzymała mi się miesiączka, miałam zawirowania hormonalne.. Dlatego NIE MOGĘ słuchać jak ktoś krytykuje czyjąś wagę! Musimy uważać na słowa, bo nawet te najdrobniejsze uwagi, dla nas być może zabawne, kogoś mogą bardzo skrzywdzić. Nigdy nie wiemy, jak ta osoba zareaguje, jak odbierze i jaką ma psychikę. Widzicie, ja miałam słabą i byłam naprawdę blisko nieszczęścia... Teraz wagę trzymam, mam 60kg! Tak, 60 :D ktoś może powiedzieć że dużo. Ja jestem naprawdę szczęśliwa i doceniam to, że te kilogramy mam, bo właśnie dzięki nim mogę teraz starać się o dziecko! Także Haniu, GRUBE BABY po 40 też mogą mieć dzieci..

Czrna 81 lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Reset, ja nie napisałam tego żeby się "zalic" (nie twierdzę też że dokaladnie tak to odebrałas, ale mam mega kaca i nie mogę znaleźć odpowiedniego slowa), bo to czy będę ważyła teraz 45, 60 czy 70 nie ma dla mnie większego znaczenia. Waga i wygląd szczęścia mi nie dadzą, ja nie z tych :)
    Napisałam to dla przykładu, że to wszystko kwestia losu w jakich warunkach zajdziemy w ciążę (no i trochę medycyny, ale to inny temat).

Minie, mnie oburzył tekst Twojego M. i tyle :) Zwłaszcza że mam przed oczami Twój tyłek i nadal czuję zazdrość ;) On sobie może mówić, że masz sadło, ale słuchaj nas- wiadomo, że to forum ma zawsze rację :)

Minie Black lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu, te grubsze od Ciebie przed 30, wydające patologicznie młodo dzieci na świat też nie mogą się doczekać kolejnych

nenusia lubi tę wiadomość

• Kargo31 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Ilość postów wskazywała albo jakaś dobra informacje albo kolejna burzę. Hania - przegielaś. I niestety musisz sobie dać na wstrzymanie, bo w miejscowości,w której mieszkasz każda mijana kobieta pcha wózek z małym dzieckiem albo jest w ciąży. (O ile mnie pamięć nie zawodzi co do miejscowości ;) )

Ja dalej chora... zapalenie spojówek. Jeeeee!!! :/

Urządzanie domu - lepiej zobaczyć w sklepie,ale zamawiać w necie. Na panelach zaoszczedziliśmy 15zl na metrze, na płytkach 30zl.. przy urządzaniu całego domu zrobiła się całkiem ładna suma. Farby zamawiane przez neta na oficjalnej stronie śnieżki, też były najtańsze. Panel prysznicowy, odpływ liniowy też. Większość rzeczy z Ikei, ja bardzo lubię ten sklep. Meble idealnie się składa, nie narzekalam nigdy na jakość. Da się urządzić dom za trochę mniejsze pieniądze. Jak coś to piszcie priv, dam namiary gdzie zamawialam :p

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Minie, mnie oburzył tekst Twojego M. i tyle :) Zwłaszcza że mam przed oczami Twój tyłek i nadal czuję zazdrość ;) On sobie może mówić, że masz sadło, ale słuchaj nas- wiadomo, że to forum ma zawsze rację :)
    I o to mi chodziło właśnie, że nawet najbliżsi mogą czasem "dowalic" do pieca. Każda z nas zdaje sobie sprawę ze swoich niedoskonałości, ale patrzy na siebie trochę poblazliwie.
    A Hania mnie jeszcze dziś rozjuszyła dodatkowo w gorącym temacie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję Hania, że po tym wspaniałym przykładzie swojej jadowitości i obłudy, dasz sobie spokój z dalszym pogrążaniem się i przeniesiesz się łaskawie na inny wątek.

Mówię to ja, dietetyczka ważąca 63kg ;-)

Minie Black, nenusia, Luna1993, nadzieja73, KateKum, MaryAnn, Bajkaaa, Mala90, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wracam do łóżka, nie dość, że przesadziłam wczoraj z alkoholem to wróciłam do domu o 11 - rano. Już nie te lata co kiedyś na takie wojaże

Edit. U Nas burza z gradem, Lamka jak Wrocław?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 18:33

• reset Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - jeszcze co do urządzania. Dobry fachowiec, który podpowie co i jak oraz który część zakupów weźmie na siebie (wszystkie kleje, hydroizolacje czy mniej istotne rzeczy jak kratki odpływowe). To zajmuje sporo czasu i jest upierdliwe (przy budowie restauracji nawoziłam się wszystkiego sama i wiem, co mówię. Choć z drugiej strony nauczyłam się wtedy fugować i montować syfony, regulować ilość wody w gebericie itp.).

I serio - pytaj doświadczonych, którzy akurat budowę/ urządzanie mają za sobą. Dowiesz się o ciekawych rozwiązaniach, adresach w realu i w sieci i dasz radę :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed kuracją do IVF miałam 62 kg. Prawie PO mam 70. Super nie? Hipopotam. Powinnam się zakopać pod ziemię, bo taki tłuścioch nie powinien się pokazywać publicznie. ; ) Mój Mąż natomiast kocha i całuje każdy cm, więc chyba to jest najważniejsze. A żebym ja siebie zaczęła akceptować wykupiłam karnet i wracam na fitness za tydzień.. Żeby za kilka miesięcy moje ciało było gotowe i zdrowe na kolejną walkę.

Hania jesteś po prostu pusta. Ten tekst pokazał to w całej okazałości.

• reset Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, przynajmniej do 40 Ci daleko :P

relgmg7ymfbmxgyl.png

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ