X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Reseciku probowalas tych ciemnych moreli? Ja za tymi zwyklymi tez nie przepadam, a te bym kilogramami jadla :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1071 669

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę na wyniki sprzed 3 lat
    Tam FSH 4,79. Teraz 6,76
    LH. 8.56. Teraz 4.6
    Tak jakby w drugą stronę. Wtedy gin twierdził że bylo ok.
    Prolaktyna też wcześniej 11 a teraz 16

    TSH wcześniej 1.56 a teraz 2.350

    Dobrze mi się wydaje że gorsze są te wyniki niż były ?

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    A i Reseciku probowalas tych ciemnych moreli? Ja za tymi zwyklymi tez nie przepadam, a te bym kilogramami jadla :)

    Ja w ogóle z suszonymi owocami i wszelkimi bakaliami mam problem i smakowy, i często alergiczny. Ale morele to jeszcze jakoś, za to migdały to dla mnie mają smak tektury.
    Nawet wino czerwone, które kochałam, mnie wsteętem napawa.

    I powinnam być mega happy, że mogliśmy w tym cyklu się starać i jest szansa, a ja narzekam. Chyba na tą ciążę nie zasługuję, skoro nie chce mi się nawet postarać.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ja w ogóle z suszonymi owocami i wszelkimi bakaliami mam problem i smakowy, i często alergiczny. Ale morele to jeszcze jakoś, za to migdały to dla mnie mają smak tektury.
    Nawet wino czerwone, które kochałam, mnie wsteętem napawa.

    I powinnam być mega happy, że mogliśmy w tym cyklu się starać i jest szansa, a ja narzekam. Chyba na tą ciążę nie zasługuję, skoro nie chce mi się nawet postarać.

    nawet tak nie mów/ nie pisz/ nie myśl! czapka z głowy przed tą której ZAWSZE sie chce i ZAWSZE się stara na 100%. jestesmy tyko ludźmi, mozemy mieć zwyczajnie czasem dosyć, chcemy przerwy,jakiejś pauzy. starania i walka z niepłodnoscią jest szalenie wyczerpująca psychicznie. nawet nie sądziłam że aż tak.i każda z nas zasługuje na ciąże i zdrowe dziecko.
    głowa do góry :) będzie dobrze :) -wiem,wiem-czasami myśli się zupełnie odwrotnie.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset sorry, że to powiem, ale weź lek z tej śmiesznej reklamy zwany niepie***l i czekaj, bo nic więcej nie możesz zrobić. Zasługujesz i kropka. Każdy narzeka, ja jestem w ciąży i narzekam, więc już idąc tym tokiem w ogóle powinnam zostać wykleta :-P
    Masz tu wirusy %&%&%&%&%&%&

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ja w ogóle z suszonymi owocami i wszelkimi bakaliami mam problem i smakowy, i często alergiczny. Ale morele to jeszcze jakoś, za to migdały to dla mnie mają smak tektury.
    Nawet wino czerwone, które kochałam, mnie wsteętem napawa.

    I powinnam być mega happy, że mogliśmy w tym cyklu się starać i jest szansa, a ja narzekam. Chyba na tą ciążę nie zasługuję, skoro nie chce mi się nawet postarać.
    Nawet tak nie myśl, każda z Was zasługuje!!!

  • MOJE Autorytet
    Postów: 1071 669

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiałam się czy dać sobie spokój trochę.juz wyrzuciłam termometr. Ostatnia temperatura była meeega niska i na niej skończyłam.
    Zastanawiam się czy te wyniki nie zwiastują może żeby dać sobie spokój ze stymulacją? Że i tak się nie uda tak jak ostatnio. Od poniedziałku musiałabym włączyć clo. Kurde ciężka sprawa jest w moim przypadku odpuścić skoro wiem że pęcherzyki mi same nie pękają :( i tak muszę łazić na te monitoringi i się nakręcać. Przepraszam że wam truje dzisiaj .

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ale przecież wyniki nie są złe, już bez przesady. Musisz walczyć dalej, przecież się nie poddasz, a jak nie masz własnych owulacji no to musisz mieć stymulacje.

  • MOJE Autorytet
    Postów: 1071 669

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ci lamko. Kiedyś endokrynolog przy emka słabych wynikach mówiła mi żeby nie stymulować się i nie wykończyć sobie rezerwy jajnikowej, przy tak słabych wynikach. Teraz wyniki są zdecydowanie lepsze. Nie idealne ale lepsze. Ale już się przestraszylam że zaś moje teraz dają kolejna barierę. Wizytę mam dopiero w czwartek. Już pod koniec stymulacji, więc dziękuję za pomoc

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek- brzmi dobrze! Ja coś czuję, że się uda, wizyty u Paśnika są ciążotwórcze!

    MOJE to, że wyniki nie są idealne to nie powód do porzucenia starań. Z idealnymi wynikami to się na to forum nie trafia (albo trafia się tylko po to by napisać jeden post i zniknąć).

    Przepraszam Was za chwilowe smęcenie. Chyba stres egzaminacyjny i hormony robią swoje. Sama ze sobą nie daję rady. Ale powiem Wam, że przynajmniej <3 odczarowaliśmy, leżę w łóżku i chwilowo jest mi lepiej...

    lamka, Cabrera, nenusia, MOJE, Anna Stesia, Jeżowa, Bocianiątko, Emiilka lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet
    Postów: 9476 12465

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociuś Kochanie!!!! wszystko teraz się ułoży, zobaczysz :*

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3939 5280

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociusiu, najważniejsze, że jest plan i że coś się zaczyna krystalizowac. Czytałam o Twojej endomendzie i nie wiedziałam, co powiedzieć. Z drugiej strony myślałam o naszej Kaczorce, której z endomenda udało się zajść w ciąże i urodzić śliczna Lusie. Wierzę, że te plany lekarzy przyniosą Ci w końcu upragniony efekt!

    Reseciku, czy migdały blanszujesz? Wtedy są chyba nieco mniej papierowe. Ja radziłam sobie też tak, że piekłam tarty na migdałowym spodzie - wiem, że jesteś specem od kulinariow, ale jeśli chciałabyś jakieś przepisy to daj znać.

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    PVkxp2.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Reseciku, czy migdały blanszujesz? Wtedy są chyba nieco mniej papierowe. Ja radziłam sobie też tak, że piekłam tarty na migdałowym spodzie - wiem, że jesteś specem od kulinariow, ale jeśli chciałabyś jakieś przepisy to daj znać.

    Nie mam do nich serca, więc jem je jak lekarstwo, bo muszę. Blanszowałam i prażyłam, ale ogólnie to nie moja bajka. Kilka dni w cyklu jakoś się przemęczę ;) Ale dzięki Kochana za myślenie o mnie <3

    Za to ananasy uwielbiam i zamierzam dziś zakupić! Tylko trzeba by wreszcie z łóżka wyjść ;)

    Anna Stesia lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku taki piękny dzień, słoneczko świeci, wyjdź na spacer! Nie zaprzątaj sobie głowy niepotrzebnie zmartwieniami! Będzie dobrze, zobaczysz! ❤
    Zobacz jak jest pięknie zielono! Niech w Teoim życiu też zagości wiosna! https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2ee94fb4ef5.jpg

    nowa na dzielni, reset, Bocianiątko, KateHawke, nenusia, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3037 3840

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś się pytał o alergiczny kaszel, Malgonia? Kurde, reset, zazdroszczę pamięci :D. Tak, kaszel może być alergiczny :), na 100%

    Ja się rozkoskoszuje ostatnimi dniami ciąży ;). Dzisiaj według t-time zagnieżdżenie ;). Tak się porozkoszuje aż do testu z jedna kreska jakoś po weekendzie.

    Malgonia lubi tę wiadomość

    2019 początek - strata, 10 tc

    Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3037 3840

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją droga sikam jak głupia! Nie ważne, ze mam tak chyba co cykl jakos przed okresem ;), na ten moment jest to ewidentny dowód na ciąże ;)

    2019 początek - strata, 10 tc

    Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4403 1194

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam w ten piękny dzionek. Sorki, że ja tak ni z gruszki nie z pietruszki i trochę egoostycznie wieczorem was nadrobię. Mam szybkie, krótkie pytanie czy 7 dpo progesteron 30 a prolaktyna 16 to dobrze? Czy to oznacza, że była treściwa owulacja?Cykl był na clo jeśli to ma znaczenie. Dziękuje bardzo

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Ktoś się pytał o alergiczny kaszel, Malgonia? Kurde, reset, zazdroszczę pamięci :D. Tak, kaszel może być alergiczny :), na 100%

    Tak, Malgonia pytała :)

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1071 669

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Hej witam w ten piękny dzionek. Sorki, że ja tak ni z gruszki nie z pietruszki i trochę egoostycznie wieczorem was nadrobię. Mam szybkie, krótkie pytanie czy 7 dpo progesteron 30 a prolaktyna 16 to dobrze? Czy to oznacza, że była treściwa owulacja?Cykl był na clo jeśli to ma znaczenie. Dziękuje bardzo
    Prog super a na prolaktynie się nie znam. Nasze super mózgi pewnie ci podpowiedza ;)

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna też spoko.

‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ