KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam szybkie mega ważne pytanie, koleżanka właśnie wyszła z usg, beta ponad 66 tys, lekarz mówi że to 6tc ale nie widział serduszka i powiedział że raczej się to już nie zmieni.... Ona załamana, płacze, ale wydaje mi się że lekarz jakiś idiotą bo ma jeszcze czas zarodek na serduszko, jak myślicie????
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:Wygląda na ciążę, ale nie mam wiedzy jak wygląda beta przy guzie, czy też tak rośnie czy tylko ciut. Oby jutro lekarz coś rozjaśnił. Jak się czujesz z tą informacją?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pojechalismy do szpitala na ip bo po poludniu mialam krwawienie ze skrzepami. przepraszam za opis.
W szpitalu usg, zarodek siedzi wysoko w macicyMalgonia, Flowwer lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyJa jakoś bardzo mocno wierzę że ten guz to NIE żaden pieprzony rak tylko inne niegroźne cholerstwo. Usuniesz w II trymestrze i zostanie tylko złym wspomnieniem! Czytam każdy Twój wpis i mocno ci kibicuję!
Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 18 września 2023, 19:22
nenusia, MamaFabianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurczę, niech ktoś szybko co teraz
Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 18 września 2023, 19:17
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualnyteż wierzę, że wszystko będzie ok i dzidziuś się utrzyma, a guz będzie się dało łatwo usunąć.
Karma wiecie skąd krwawienie? Dobrze, że z malenstwem ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 19:00 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 18 września 2023, 19:17
nenusia lubi tę wiadomość
-
Klamka82 wrote:Dziewczyny mam szybkie mega ważne pytanie, koleżanka właśnie wyszła z usg, beta ponad 66 tys, lekarz mówi że to 6tc ale nie widział serduszka i powiedział że raczej się to już nie zmieni.... Ona załamana, płacze, ale wydaje mi się że lekarz jakiś idiotą bo ma jeszcze czas zarodek na serduszko, jak myślicie????
Ciekawsza jest taka beta już w 6 tyg. Ja mam 73tyś dopiero koniec 7/początek 8 tyg i jestem pewna, że u mnie jest w normie a nawet powyzej normy.
Może oni inaczej liczą tygodnie? Bo np. 6 tyg i 1 dzień to 7ty tydzień ciąży, a nie 6ty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 19:13
Klamka82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarma... Wiadomo skąd krew? Martwię się o was!
Mi to wygląda też na ciążowa betę, czekam na Twoja wizytę jutro i informacje od specjalisty!
Klamka, Lekarz niepoważny. W pierwszej ciąży na takim etapie dostałam nawet skierowanie do szpitala na indukcjw poronienia. No nie Uwierzysz, za tydzień było piękne serduszko
Ja juz po wizycie u Pani hematolog, że względu na mutacje zaświadczenie o refundowanej heparynie, receptę na zaś też juz dała mówiła, ze konsultowala na konferencji zasadność brania acardu bez zespołu antyfosfolipidowego i 95% hematologa zgodna, że przy heparyne bez sensu, 5% nie miało podobno zdania w temacie.
Dostałam dawkę 0.4 (przy wadze 56 kg podobno ok?)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 19:18 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 18 września 2023, 19:17
Klamka82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wedlug lekarki na ip przy zestawie acard + clexane to czeste.
Nic oprocz tego niedoklejonego trofoblastu nie widziala.
Jutro i tak jade do mojego gina tego Bockowego tak nawiasem mowiac i on sam powiedzial, ze mimo wszystko chce mnie zobaczyc. Takze jutro i dzis na full odppczywam i czekam do wizyty.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:No co on? W 6tym tygodniu to jeszcze normalka, że nie ma serduszka.
Ciekawsza jest taka beta już w 6 tyg. Ja mam 73tyś dopiero koniec 7/początek 8 tyg i jestem pewna, że u mnie jest w normie a nawet powyzej normy.
Może oni inaczej liczą tygodnie? Bo np. 6 tyg i 1 dzień to 7ty tydzień ciąży, a nie 6ty. -
Nenusia na wiele chorób kobiecych ciąża jest "lekarstwem". Może i w tym przypadku okazę się, że nie będą sobie przeszkadzały i jak trochę podrośniecie to wytną te dziadostwo
nenusia lubi tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
17 dpt - plamienie
18 dpt - 5718
21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤ -
nick nieaktualnyPoszłam na to nadprogramowe USG i.... Widziałam serduszko! Jestem w szoku bo spodziewałam się tylko pęcherzyka żółtkowego a tu niespodzianka najpiękniejsza na świecie. Pan doktor mówi że wszystkie wymiary/rozmiary są ok:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d67121cfe63.jpgBocianiątko, Czrna 81, Nadzieja22, by7mistake, ANkaG, blue00, MamaFabianka, nenusia, Bajkaaa, reset, StaraczkaNika, Luna1993, Cabrera, Malgonia, Jeżowa, KateHawke, Siwulec, lamka, frezyjciada, Minie Black, MamaStasia, Karma88, Barbarka1984, Yoselyn82, Flowwer, wisienka94, gilmoregirl, MaryAnn, Lucia88, Morusek, Nat90 lubią tę wiadomość
-
Karma jejku,ale się musiałaś wystraszyć! Dobrze że z Kropeczkiem wszystko dobrze ☺ Odpoczywaj ile wlezie, nie rób nic niech Cię obsługują, a co!
Nenusia jakie to przykre, normalnie po ogłoszeniu takiego przyrostu, dostałabyś ze 40 lajków... Nie chcemy zapeszać, ani czynić nadzieji, ale ja tak po cichu liczę, a modlić się będę głośno, żeby ta cała sytuacja jeszcze się naprostowała i może uda się uratować także okruszka.nenusia, Karma88 lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs.