Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Ale że jak, że majtki pod piżamkę? W życiu bym tak nie założyła :) zanim się córa pojawiła to spaliśmy całkiem na golasa, o ile szybciej można się było dobrać do męża :p

Ja np. w lecie sypiam w majtkach - bokserkach i koszulce. Pewnie lepsze byłyby jakieś luźne gatki piżamowe, ale coś się nie umiem przestawić.
    Na golasa śpi M., ja się nie umiem przyzwyczaić - tak samo jak nie umiem zasnąć nieprzykryta kołdrą po szyję! I to kołdrą! Jak ja cierpię na wakacjach we Włoszech czy Hiszpanii, gdzie latem dają np. koc ubrany w poszewkę.

Czrna 81 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jako młode (tylko stażem, a nie metryka ;)) i bezdzietne jeszcze niestety małżeństwo, bielizny w łóżku nie uznajemy ;)

nenusia, Karolina90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Ja spie całkiem nago :D eMek zresztą też:D
    No wiesz jakby nie dzieci w domu.. lepiej niech nie oglądają nagich rodziców w łóżku :P

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Reset niestety się pomyliłaś ☺ Mój mąż to wędkarz który nie je ryb haha! On i koledzy łapią tylko takie naprawdę duże, robią zdjęcia i wypuszczają. Tak, wiem że to dziwne ;-) Nie mam w telefonie żadnego zdjęcia,dlatego wrzucę Wam na chwilę zdjęcie kubka mojego męża

Ten środkowy hipcio to mój M. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 11:51

nenusia, frezyjciada, StaraczkaNika, Lunaris, blue00, lamka, KateHawke lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Ale że jak, że majtki pod piżamkę? W życiu bym tak nie założyła :) zanim się córa pojawiła to spaliśmy całkiem na golasa, o ile szybciej można się było dobrać do męża :p
    Ja kiedyś spałam nago to mnie ginekolog zbeształ, że tak nie wolno, więc spałam w koszulce i majtasach, a teraz moja gin mnie pyta w czym śpię, no to ja oczy w pięć złotych i węsze o co kobiecie chodzi, co znowu za historię opowie, a ona zwyczajnie mówi mi, że lepiej dla zdrowia jak będę spać bez! Nooo szooook, ale skoro mówicie, że tak jest zdrowiej to ok! Mąż się ucieszy a i Grażka będzie szczęśliwa :D

• reset Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna! My tu łykamy na potęgę Omega 3 czy inne DHA, a Ty masz je tam w ilościach hurtowych i to w formie nieprzetworzonej! Zazdro!

Czrna 81 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • StaraczkaNika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Sam gotuje jakieś pęczaki, do tego kukurydza i kupuje też takie specjalne kulki zanętowe w różnych kolorach i zapachach, a jak obłędnie pachną... Mnie tak nie rozpieszcza :-P
    Szczena mi opadła. Toż ja o kota tak nie dbam!

reset, Luna1993, nenusia, Czrna 81 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Szczena mi opadła. Toż ja o kota tak nie dbam!

Gorzej, że ja tak nie dbam nawet o M. :P

Luna1993, StaraczkaNika, nenusia, Karolina90, Czrna 81, Morusek lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset Ty moze zatrzymaj ta ciazowa forme, bo jak przesadzisz z polotem to wpedzisz nas w kompleksy. No chyba, ze liczysz na znizke za polot, ale to malo realne ;)

Nenusia nueustajaco trzymam kciuki za szczesliwe zakonczenie.

Achia nie wiem czy juz pogratulowalam dzidka, jak mi to umklo to nadrabiam.

Ja dzis chyba opatule sie koldra i kocem po same uszy byle tylko utrzymac temperature na poziomir min 36.8.
    A my pojechalismy odrbrac dedki na balkon i zaczely sie schody.. najpuerw nie xmiescily sie do auta (ale to jakos udalo sie rozwiazac, bo trafil sie pan z fostawczakiem na parkingu), ale prawdziwa logistyka to bedzie te deski jakos wtaszczyc na 4 pietro bo ani do windy nie wchodza, ani schodami tez ich sie nie wniesie. Czeka nas wiec noszenie deska po desce do stolarza zeby po pol metra upitolil. No i cale szczescie maz jedt tak samo przekonany o mojej ciazy jak ja wiec dzwiganie mnie ominelo ;)

reset, nenusia, Czrna 81 lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ja np. w lecie sypiam w majtkach - bokserkach i koszulce. Pewnie lepsze byłyby jakieś luźne gatki piżamowe, ale coś się nie umiem przestawić.
    Na golasa śpi M., ja się nie umiem przyzwyczaić - tak samo jak nie umiem zasnąć nieprzykryta kołdrą po szyję! I to kołdrą! Jak ja cierpię na wakacjach we Włoszech czy Hiszpanii, gdzie latem dają np. koc ubrany w poszewkę.
    O matko!! I nie ma Ci gorąco?! Ja latem przykrywam się tylko poszewka z kołdry bo mi tak gorąco
    PS. A mam nadzieję, że w zimie nie śpisz w golfie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Tak, to prawda! Mało tego - jak ma się możliwość, to w ogóle warto wietrzyć strefy intymne i np. latem łazić bez majtek...Poza tym odpada wtedy szeroko dyskutowany problem na ex testerkach co do bielizny seksownej vs. barchanowej, acz bosko wygodnej :D także wypuszczajcie Grażyny na spacer ;)
    Hajs odłożony, więc tylko sprawcie, żebym zdała, a ja się zatroszczę o resztę <3
    Reseciku uwielbiam Twoje teksty! Marzy mi się aby znaleźć się kiedyś w Twoich podsumowaniach. Na razie u mnie nudą ale to dopiero 9dc.
    Zawsze poprawiasz mi humor.
    Dziewczyny uwielbiam Was!

• reset Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    O matko!! I nie ma Ci gorąco?! Ja latem przykrywam się tylko poszewka z kołdry bo mi tak gorąco
    PS. A mam nadzieję, że w zimie nie śpisz w golfie :P

Zimą śpię baaaardzo ubrana. Aha, i zawsze śpię w skarpetkach! M. już nawet mi w czasie <3 nie zawsze je ściąga :P
    Zawsze tak miałam... Ale jak teraz mierzę swoje tempki, to moja podstawowa temperatura ciała wynosi jakieś 36,15 więc może to się stąd bierze?

P.S. Może i spałabym w golfie, ale skraca mi optycznie szyję i robi twarz a la księżyc w pełni. Więc wrodzona próżność każe szukać innych rozwiązań ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 21:19

nenusia, Malgonia, Daniela lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia nie szkoda ich ciąć? :( może lepiej wciągnąć balkonem! My tak robilismy z braciakiem, jak odnawialiśmy balkon, wizaliśmy linkę na desce i linka była rzucana na balkony do sasiadow z dołu i każdy podawał do gory do nas na 4pietro i tam braciak z kumplem wciagli w górę....

ANkaG lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    Reseciku uwielbiam Twoje teksty! Marzy mi się aby znaleźć się kiedyś w Twoich podsumowaniach. Na razie u mnie nudą ale to dopiero 9dc.
    Zawsze poprawiasz mi humor.
    Dziewczyny uwielbiam Was!

Klamka, z dziś to zapamiętałam tylko post o koleżance, ale szczerze- nie miałam siły się irytować i opisywać lekarza - konowała. Także zawalcz o medal z ziemniaka w kategorii urojonej ciąży i wtedy masz murowane miejsce w podsumowaniach ;)

Malgonia lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset czy Ty aby na bank nie jesteś moją siostrą??? Ona nawet latem śpi w skarach i przykrywa się pieżyną!!!!! Umarłabym z upału a ta jeszcze potrafi koc położyć na to! Satyny nie tknie do spania, bo mówi, że to za zimne mimo, że na koldrze co to dla eskimosa by się nadała na Grenlandii

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Hajs odłożony, więc tylko sprawcie, żebym zdała, a ja się zatroszczę o resztę <3
    Pamiętaj, że część dziewczyn ciężarnych to je za dwoje :D nadgodziny weź lepiej na te losy :D

reset lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Zimą śpię baaaardzo ubrana. Aha, i zawsze śpię w skarpetkach! M. już nawet mi w czasie <3 nie zawsze je ściąga :P
    Zawsze tak miałam... Ale jak teraz mierzę swoje tempki, to moja podstawowa temperatura ciała wynosi jakieś 36,15 więc może to się stąd bierze?
    Możliwe i przez to Ci cały czas zimno.
    Chociaż ja też miałam ostatnio takie etapy jak spanie w skarpetach (jak miałam te wyniki słabe) to też było mi zimno, ale żelazo troszkę mi się podniosło, bez szału , ale już nie marznę tak

• reset Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Pamiętaj, że część dziewczyn ciężarnych to je za dwoje :D nadgodziny weź lepiej na te losy :D

Ja ostatnio ciągle mam nadgodziny, bo odkąd przesiaduję na forum to się z robotą nie wyrabiam :P
    M. zaczął chodzić do pracy wcześniej, ja wstaję razem z nim i skoro i tak zaczynam dzień o nieprzyzwoitej porze to przynajmniej w pracy jestem pierwsza i mam rano ciszę i spokój...

Ej, tylko jeśli się okaże, że macie taką moc sprawczą, że jednak te lody będę stawiać to weźcie przyjeżdżajcie jakoś grupowo, co? Bo jak będę z każdą z osobna jeść te lody to może się okazać, że hajs za nadgodziny wydam na garderobę w coraz to większym rozmiarze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 21:23

nenusia, Minie Black, Malgonia, Morusek lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset wreszcie ktoś mnie rozumie! Ja ZAWSZE śpię cała przykryta kołdrą i w skarpetkach <3 i też eMek nie ściąga... :>

Minie Black, reset lubią tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezylcjada na szczescie potrzebujemy te 3,5 tylko nie bylo takiego rozmiaru. W lerou na targowku nie chcieli nam ich uciac bo nie od nich, a stolarz kolo nas tylko do 18.
    A juz nahstraszniejsze jest to, ze nie zdazylam odebrac wynikow :(

Klamka, spokojnie. Wejdziesz w etap ameby to spokojnie sie znajdziesz na liscie ;)

reset, Klamka82 lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ