Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja chylę czoła za Twoją wiedzę! Chapeau bas!

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6731

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja chcę mieć chociaż pół Twojego mózgu!!! WOW!!!!

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Nie, nie ma matylowanej - te zwyczajne są dobre. Najlepsze jest połączenie myo-inozytolu z d-chiro-inozytolem, ale to jest dostępne w Pl tylko jako Fertilova Plus i jest potwornie drogie i ma niematylowany kwas foliowy. Najlepiej to jeść osobno metyle i osobno inozytol (jak kupisz ze sklepu dla koksów taki w kilogramowej paczce to wyjdzie najkorzystniej. To jest czysty myo-inozytol. D-chiro-inozytolu nie da się u nas kupic, ale jego nie potrzeba nam dużo - wystarczy jeść cytrusy, uzywać karob zamiast kakao i inne rzeczy z d-pinitolem, który się rozkłada do d-chiro-inozytolu
    Yyyyyyy zrozumiałam tylko, że coś jest w sklepie dla koksów... :)
    Szacun!

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika podziwiam Twoją ogromną wiedzę!!!

    Brzuch mnie zaczął boleć z tych nerwów..

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Nika podziwiam Twoją ogromną wiedzę!!!

    Brzuch mnie zaczął boleć z tych nerwów..
    Też byłam pewna w niedzielę i poniedziałek że brzuch boli ze strachu - a tu lipa, nie przeszło - okazało się że boli macica ;) myślę że u Ciebie to też może być to

    nenusia lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Nika, matko chrzestna mojego progesteronu :*

    Siwulec lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie stawiam na stres, zaczął mnie boleć nie w podbrzuszu tylko bliżej pępka jakby żołądek mi skręcało. U mnie to nawet nie wiadomo w jakim stanie są jajniki i macica, bo guz przykrywa wszystko

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nenusia. Oby to cholerstwo zaczelo sie wchlaniac w koncu..

    Ja bety nie zrobilam bo juz za pozno :/
    No zobaczymy jak do poniedzialku nie dostane to wtedy zrobie. Kupilam tylko dwa testy na wypadek braku @ w weekend

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 10:52


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam od rodzinnego, chyba jedyny lekarz który myśli optymistycznie.
    Powiedział mi, że mam się nie martwić i będzie dobrze.
    Nawet wybiegł z przychodni za mną aby powiedzieć, że ten Tardyferon-Fol mam dalej brać i póki co żadnych innych leków i pocieszał, że onkolog coś napewno wymyśli

    Lunaris, Bocianiątko, Siwulec, Morusek, KateHawke, Daniela, Flowwer, gilmoregirl, Kargo31, Czrna 81, Yoselyn82, MaryAnn lubią tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    (jak kupisz ze sklepu dla koksów taki w kilogramowej paczce to wyjdzie najkorzystniej.

    Wczoraj się dowiedziałam ze już się nie mówi KOKSY tylko ABSy - Absolutny Brak Szyi :D

    nenusia, Lunaris lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Oj nenusia. Oby to cholerstwo zaczelo sie wchlaniac w koncu..

    Ja bety nie zrobilam bo juz za pozno :/
    No zobaczymy jak do poniedzialku nie dostane to wtedy zrobie. Kupilam tylko dwa testy na wypadek braku @ w weekend

    Co za paranoja z tym "za późno"?!

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, a nie chdoziło Ci o witaminę B6? Bo inozytol, zwany jest czasem witaminą B8 ale on witaminą nie jest... :P

    a ja jeszcze tylko uzupełnię to co powiedziała Nika ;) już kiedyś o tym pisałam :) Inozytol w naszym organizmie występuje w dwóch formach mio-inotytolu (mio) i d-chiroinozytolu (dci). DCI powstaje z MIO. W osoczu stosunek mio do dci jest 40:1 ale jest on tkankowo specyficzny. U osób z pcos konwersja mio do dci jest zaburzona i nie powstaje odpowiednio dużo DCI, a zachwianie równowagi między nimi jest niekorzystne (szczególnie w jajniku). Niektóre preparaty inozytolowe zawierają dwie formy inoztyolu (MIOiDCI). I u osób z pcos właśni te łączone preparaty są najbardziej polecane. Nie ma wyraźnych wskazań co do stosunku bo jeszcze nie ma wyników badań potwierdzających najlepszy stosunek mio do dci (są w Hiszpanii ale albo jeszcze trwają albo się niedawno skończyły). Wiadomo natomiast, ze w preparacie łączonym nie ma potrzeby stosowania aż tak wysokich dawek jak przy samym MIO i że preparaty łączone dają najlepsze rezultaty :) I pod żadnym pozorem nie brać samego DCI! To akurat robi więcej szkody niż pożytku...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 10:58

    Karolina90, reset, lamka, Malgonia, KateHawke lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Wracam od rodzinnego, chyba jedyny lekarz który myśli optymistycznie.
    Powiedział mi, że mam się nie martwić i będzie dobrze.
    Nawet wybiegł z przychodni za mną aby powiedzieć, że ten Tardyferon-Fol mam dalej brać i póki co żadnych innych leków i pocieszał, że onkolog coś napewno wymyśli
    I tego się trzymamy:)

    nenusia lubi tę wiadomość

  • summer86 Autorytet
    Postów: 8507 7898

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, Bociuś - szacun za Waszą wiedzę, też jestem pod wrażeniem :)

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam taki lab kolo pracy. Mila pani i w ogole, wszystko robia na miejscu, ale to maly biznes. Powiedziala, ze moze mi pobrac, ale zrobi w poniedzialek, a wynik na srode... bylam pewna, ze w sobote maja otwarte a tu dupa.

    I chodzo mi o B8, bo zaczelam.szukac tego inozytolu bez kwasu foliowego i wyskoczylo mi, ze to B8 wiec zaczelam sie zastanawiac czy to moge brac czy nie.

    No dobra, zrobie liste supli na wypadek gdyby jednak w dalszym ciagu moje testy byly oporne na moje siki, uwzgledniajaca, ze nie wszystkie lubia slonce i skonsultuje ;)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam z pobrania (byłam z sunią przy okazji na spacerze).

    I chciałam Wam zdradzić tajemnicę - wiecie, że ja przez jakieś 2-3 lata też byłam koksem? :-D

    Nenusia i tak właśnie powinien postępować porządny lekarz ;-)

    nenusia, Bajkaaa lubią tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    No ja mam taki lab kolo pracy. Mila pani i w ogole, wszystko robia na miejscu, ale to maly biznes. Powiedziala, ze moze mi pobrac, ale zrobi w poniedzialek, a wynik na srode... bylam pewna, ze w sobote maja otwarte a tu dupa.

    I chodzo mi o B8, bo zaczelam.szukac tego inozytolu bez kwasu foliowego i wyskoczylo mi, ze to B8 wiec zaczelam sie zastanawiac czy to moge brac czy nie.

    No dobra, zrobie liste supli na wypadek gdyby jednak w dalszym ciagu moje testy byly oporne na moje siki, uwzgledniajaca, ze nie wszystkie lubia slonce i skonsultuje ;)
    MIO + dci bez kwasu foliowego nie znajdziesz bo takie połączenie jest najbardziej korzystne ;) sam inozytol jest od swansona, tyle wiem ;) i moim zdaniem jeśli nie ma pcos czy problemów z IO/HI to wystarczy sam inozytol bo organizm sobie dalej poradzi ;)

    Malgonia lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8507 7898

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka, w jakim sensie byłaś koksem? :D Wkręciłaś się w siłownię i suple?

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jako dietetyk podjęłam współpracę z jednym z dość ogarniętych trenerów personalnych i przy okazji zaczęłam też trenować, 3x w tygodniu (czasami 4) treningi siłowe (z elementami trójboju) + około 25km/tyg bieganie i trochę supli popróbowałam w tym czasie z czystej dietetycznej ciekawości. ;-) Nie miałam jakichś specjalnych osiagnięć, ale fakt, w pewnym momencie swojego życia byłam dość silna i wydolna :-D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 11:29

    Meśka, Malgonia, Siwulec, nenusia, Karma88, nowa na dzielni, Czrna 81 lubią tę wiadomość

  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, dopóki nie musiałaś kupować większych niż standardowe rozmiarów łańcuszka na szyję to z Ciebie żaden koks ;)

    Autentyk z życia: stoję kiedyś w Aparcie i przychodzi dziewczyna, która pyta, czy może wymienić złoty łańcuszek, bo ten co dostała w prezencie to jej się na szyi nie dopina... Sprzedawczyni mówi, że to standardowa długość w tym modelu, a laska na nią złym okiem: "ale ja mam niestandardowe mięśnie :D

    Karolina90, Morusek, summer86, nenusia, lamka, Lunaris, Karma88, Achia, Bajkaaa, Bocianiątko, Czrna 81, Mala90, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego