X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam napisana wiadomość ze chyba się chwilowo poddaje bo mnie to przerasta, ale poszłam na dwie godziny na zakupy i już się nie poddaje wiec dobrze ze nic nie pisałam ;).

Faceci to maja z nami, babami, masakra. Nie wiem czy bym sama ze sobą wytrzymała z tymi zmianami nastroju czasami

Kingulla, Lunaris, Meśka, Bajkaaa, Czrna 81 lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ważne, że Ty się cieszysz. Teściowa nie musi :P

Zamówiłam donga, ale nie wiem w ogóle jak to się łyka. Jedni piszą, że biorą według zaleceń 1 tabsa dziennie, inne nawet po 3-4. A wy jak bierzecie?

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 ⏳
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔😞
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) ⏳
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia moim pierwszym objawem długo po pierwszym usg było odrzucenie od kawy, a ja kawę kocham. Wcześniej nic, i potem nic, nawet raz nie wymiotowałam, życzę Ci tego samego.
    Wczoraj mój M. powiedział, że boi się in vitro, tego, że się nie uda i się całkiem załamie, w sumie pierwszy raz tak szczerze o tym rozmawialiśmy. Nie sądziłam, że głównie martwi się o mnie.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Jako, ze musze zastapic w czwartek kolezanke na zmianie badania z 3dc wolalabym zrobic jutro lub w piatek. I teraz pytania za milion punktow:
    - lepiej w 2 czy 4 dc?
    - czy w celach porownawczych ma to na tyle duze znaczenie, ze lepiej poswiecic sie i isc do robo w czwartek na 11h ale zrobic badania w 3dc?
    Kochana jesli masz dlugie cykle, to lepszy 4dc. Jesli takie normalne albo krótkie, to 2dc :)

Malgonia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzeresniowaMama wrote:
    Frelcia moim pierwszym objawem długo po pierwszym usg było odrzucenie od kawy, a ja kawę kocham. Wcześniej nic, i potem nic, nawet raz nie wymiotowałam, życzę Ci tego samego.
    Wczoraj mój M. powiedział, że boi się in vitro, tego, że się nie uda i się całkiem załamie, w sumie pierwszy raz tak szczerze o tym rozmawialiśmy. Nie sądziłam, że głównie martwi się o mnie.

Mój Mąż też się martwi zawsze tylko o mnie. Dlatego powiedział że jak teraz się uda to potem adopcja i ja jestem za. Zawsze chciałam drugie dziecko adoptować. No ale to są trudne decyzje..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest absolutnie bezkonkurencyjny. Ten zrobiony teścik gdzieś tam leżał, nagle słyszę:o Jezu ale gruba kreska. On pod nos podsuwa mi test a tam to:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c71102a000c.jpg

Padłam. Przy nim to zmarszczek ze śmiechu dorobię się raz dwa :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 20:13

StaraczkaNika, Kotowa, Bocianiątko, Siwulec, Lunaris, lamka, Anna Stesia, KateHawke, Karma88, Czrna 81, Emiilka, Kaczorka, Kingulla, moyeu, nenusia, gilmoregirl, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, a jaka ciemna. Chyba byś musiała czystym koncentratem hcg sikać ;)

Achia lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trudne, nigdy nie sądziłam, że przyjdzie nam się zmierzyć z takim problemem. My raczej na adopcje się nie zdecydujemy, mamy córkę, boję się, że nie będę w stanie traktować dzieci jednakowo, albo, że będzie mi się wydawało, że je tak traktuje, a tak nie będzie i to drugie będzie nieszczęśliwe, ale gdybym dziecka nie miała to napewno bym się zdecydowała.

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie u dr Wrony, więc w połowie miesiąca idę na 3 dni do szpitala na badania na NFZ. Potem w II fazie cyklu na dwa dni. Dr proponuje mi jeszcze 4 IUI, ale również na NFZ i między czasie laparo. Ogólnie jestem zadowolona :)

frezyjciada, Bocianiątko, Siwulec, summer86, Yoselyn82, Lunaris, Frelcia, Achia, blue00, Koteczka82, Sarna84, Sanka, lamka, Malgonia, Bajkaaa, ANkaG, Rucola, Anna Stesia, KateHawke, Karma88, Angelika83, Morusek, Czrna 81, Emiilka, Kaczorka, KateKum, Meśka, -Mamunia-, Minie Black, Flowwer, Kingulla, moyeu, Jedna_z_Wielu, nenusia, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ju po wizycie u hematologa - swoją drogą bardo fajna kobieta (Olszewska - Szopa - Wrocław).
    Widziałyście moje ostatnie aptt (wysokie). Dr stwierdziła, że biorąc pod uwagę straty, mutacje i wywiad to zostajemy na acardzie, ale 50, a nie 75 i zalecila koniecznie w ciąży heparyne 0.6.
    Zrobiłam dzisiaj w 4 dc wszystkie hormony i morfologie. W morfologii zawyzone pdw, mpv i eozynofile. Dr podsumowała, że na to nie ma wpływu acardu. Co do aptt 50s nie jest źle, ale lepiej zmniejszyć ten acard i mam powtórzyć badanie.

Siwulec lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina i to jest super plan działania!

Karolina90 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, cieszę się, że wizyta udana. Plan brzmi super, widać że szybko działa ten lekarz :) Trzymam kciuki za efekty!

Minie Black, dobrze że trafiłaś w dobre ręce i od razu masz konkretne zalecenia.

Karolina90, Minie Black lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Gratuluję zafasolkowanym :D NIKA TOBIE NIEDOWIARKU :D :*
    nadrobiłam te strony, idziecie jak burza ;D

Ja obecnie 19dc, 2dpo - chyba :D w 16dc piękny owulak więc mam nadzieję że i ta owu była :) coś się się poserduszkowało, zobaczymy jakie będą efekty. :D Cykle 29 dni, ale muszę zatestować wcześniej bo 12.04 lecimy na urodziny i nie wiem czy mogę piwko przyjąć :P MAM NADZIEJĘ ŻE NIE BĘDĘ MOGŁA :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 20:33

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a wie ktoś coś,co u Aksamitnej? Może przegapiłam jej posta...?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w kwestii hormonów, z mojej wiedzy (niezbyt obszernej :) ) wygląda wszystko ok, rzuci ktoś okiem? (dla przypomnienia 4 dc, cykle 31/32 dni)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6cafdc8f8942.png

• summer86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, o Aksamitnej myślę kilka razy w tygodniu. Chyba dawno nic nie pisała.
    W lutym miała wizytę u profesora i z tego co pamiętam w czerwcu ma mieć zakładana taśmę TAC i dopiero po tym będa robic transfer maluszków.

Anna Stesia, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • by7mistake Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini, Karolina- super ze jesteście zadowolone z wizyt, dobry plan to podstawa.
    Ja wychylam tylko nos z jamy, żeby powiedziec ze od rana właściwie plamienie ustalo, ale popoludniowy test razi bielą. Nie wiem po co glupia go w ogóle robiłam. Moj emek skwitowal: Idz sikaj jeszcze raz ale na jakiś porządny test żeby dobrze wyszedł, a nie na jakis badziew z Tesco. Dzis chyba 13 dpo wiec juz powinno byc cos widac, nie?

Karolina90 lubi tę wiadomość

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Minie - no, i to brzmi jak konkret :-) fajnie, że jesteście zadowolone.

By7mistake niestety powinno już być widać.

Mam dowcip - zjadlam dzisiaj przypadkowo luteinę dowcipną, myślicie że przeżyję? :-D

Minie Black, Karolina90, Lunaris, Emiilka, Anna Stesia, blue00, Meśka, Koteczka82, StaraczkaNika, Jeżowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, jak masz bobki jeszcze to weź na zagryche :D

summer86, Luna1993, Anna Stesia, Lunaris, Emiilka, Morusek, blue00, Koteczka82, StaraczkaNika, lamka, Jeżowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    By7mistake, powinno być widać... A chłopa opierdziel, bo hydrex z tesco mi kreche pokazał przy hcg 4!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 20:46

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ