Forum W oczekiwaniu na testowanie Lipcowe kreseczki ♡
Odpowiedz

Lipcowe kreseczki ♡

Oceń ten wątek:
  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 14 lipca 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka no są kreseczki dość wyraźne.. Jeszcze jest wcześnie.. Albo leć jutro na betę rozwieje Twoje wątpliwości..

    Magduullina lubi tę wiadomość

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • Salome Autorytet
    Postów: 2265 3356

    Wysłany: 14 lipca 2019, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania trzymam kciuki za mamę!

    Ania_85_, Magduullina lubią tę wiadomość

    W oczekiwaniu na transfer.
    2 x ❄️
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 14 lipca 2019, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    MamaStasia jak się czujesz?
    Dziękuję że pytasz . Ogólnie dobrze . Ale już jest ciężko się poruszać . Toczę się normalnie i mam przy tym zadyszkę . Odliczam dni do porodu . A ty jak się czujesz ?

    JaSzczurek, Magduullina lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lipca 2019, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 03:46

    Magduullina, talku lubią tę wiadomość

  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 15 lipca 2019, 05:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanko na śniadanko 😊

    Przyjmuję femibion 0, zrobiłam sobie badanie kwasu foliowego i mój wynik jest trochę powyżej normy tzn. wynik 18,40 ng/ml , a normą jest do 17,56. Mam się czym martwić? Przestać na jakiś czas brać kwas?

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 15 lipca 2019, 05:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka a jaką masz dawkę w tym femibionie?

    Ja się witam w 1dc😒

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 15 lipca 2019, 05:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Dzulka a jaką masz dawkę w tym femibionie?

    Ja się witam w 1dc😒
    400µg 😊 kwas foliowy

    Ochmanko Może to 1 dzień ciąży 🤔?

    Ja dzisiaj też powinnam mieć 1dc i bardzo bym chciała, a tu cisza...proszę przyjdź wredna małpo!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 05:52

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 15 lipca 2019, 06:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Dzulka a jaką masz dawkę w tym femibionie?

    Ja się witam w 1dc😒
    :( tulę

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 15 lipca 2019, 06:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może bierz co drugi dzień. Masz bardzo niewiele ponad normę no ale jednak.
    Nie wiem czy jestem dobrym doradcą bo ja jeżeli nie muszę bezwzględnie czegoś brać to nie biorę...

    Dzulka oby. Chociaż w sierpniu miałam nie zachodzić bo brat się żeni w maju i tp wypadałby na maj ale już ustaliliśmy że nie odpuszczamy 💪

    DzulkaJ, Kittinka83 lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 15 lipca 2019, 06:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 4 nie śpię, bo jestem przejęta tym, że dziś wizyta, a potem połówkowe o 14 😂😂
    Zaraz idę się szykować i za godzinę będę już w przychodni, chociaż lekarz przyjmuje dopiero od 9 :P ale może będę jedną z pierwszych.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 06:37

    MonikA_89!, Ochmanka, DzulkaJ, Tele...79, aeiouy, Magduullina, Ewelina29, Pati96, Kittinka83, Ania_85_, moni05, Malinaa90, szona, Olga_89 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7360 10440

    Wysłany: 15 lipca 2019, 06:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Ponawiam pytanko na śniadanko 😊

    Przyjmuję femibion 0, zrobiłam sobie badanie kwasu foliowego i mój wynik jest trochę powyżej normy tzn. wynik 18,40 ng/ml , a normą jest do 17,56. Mam się czym martwić? Przestać na jakiś czas brać kwas?
    Z tego co kojarzę femibion zawiera zwykły kwas foliowy + metylowany. Ja, na twoim miejscu, bym się przestawiła na sam metylowany :)

    DzulkaJ lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7360 10440

    Wysłany: 15 lipca 2019, 06:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, kciuki za połówkowe. Liczę na piękne zdjęcie z USG 😍

    Ania, za twoją mamę również ✊✊

    Ochmanka, tulę mocno!

    Mój cykl jest jakiś dziwny, temperatura cały czasem na poziomie 36.1-36.2, za dwa dni powinnam dostać@. Był niby jakiś mały skok, ale na max 36.6. Potwierdza mi się cykl bezowulacyjny. Na USG 2tyg temu nie było pęcherzyka dominującego, ale jeśli byłoby iż po owulacji, to chyba temperatura nie wyglądałaby tak jak u trupa... Oby chociaż @ przyszła w terminie, to wtedy dni płodne mi wypadną podczas urlopu 😸

    Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 15 lipca 2019, 07:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewuszki za rady, macie jakiś preparat gdzie jest sam ten kwas metylowany? 😊

    Agge kciukasy 😘 daj znać nam ją po wizytach 😊

    Ochmanko ja za rok w sierpniu mam ślub, ale stwierdziliśmy, że też nie przerywamy starań, ważniejsze bobo dla nas 😊 a w razie czego to chociaż goście na weselu się pobawia a ja na porodówce haha

    Monia faktycznie jakby bezowulacyjny, u mnie też w 16dc brak pęcherzyka dominującego i okres nie chce przyjść, a bardzo bym chciała już stymulację zacząć i mieć to za sobą.
    Trzymam kciuki, aby się pojawiła na czas @ u Ciebie, a później już wcale 😍

    Ochmanka, syllwia91, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 15 lipca 2019, 07:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmankp no szkoda :( ale moze to bedzie ten szczesliwy cykl. Ja w kwietniu tez mialam nie zachodzic, bo wyjazd i tadam ;)moze tu jest klucz, taka kontrolowana wpadka.

    Agge kciuki. To bedzie mily dzien. Obejrzysz dzidziusia z kazdej strony i bedzie super fajowo.

    Monika a dlugo mialas tej skok?

    Dzilka jesli jest tylko ciut ponad norme to bym chyba brala nadal, chyba, ze rzeczywiscie jest tego kwasu 800, a nie 400, wtedy bym wybrala opakowanie fo konca a nastepne kupila tylko z 400 metylowanego.

    Ochmanka, DzulkaJ, Ania_85_ lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet
    Postów: 1073 2117

    Wysłany: 15 lipca 2019, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja, 21:37

    DzulkaJ lubi tę wiadomość

    12.03.2020 II ♡ - synek 🧒
    towKp2.png
  • talku Autorytet
    Postów: 1679 1678

    Wysłany: 15 lipca 2019, 07:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Ja biorę heparyne w brzuch i acard że Względu na moje mutacje, prenatal dha i uno, luteine 3x2 duphaston 3x1 i glucophage także trochę tego jest. To daj mi koniecznie znać co widać i co Ci mówił 😘😘😘😘 na którą godzinę masz wizytę?

    Dopiero na 18:20. Dam znać. Ale skoro w sobotę wieczorem był tylko pęcherzyk 5.5 mm to tera raczej nie będzie nic więcej.
    Oj rzeczywiście dużo bierzesz ale skoro to dla dobra dziecka. Długo się staraliście? Od 2012 o pierwszego bąbla?
    Ja nie zdążyłam aż tak zagłębić tematu mutacji i detalicznych badań. Zaczęliśmy się badać po 6-7 cyklu i ten ostatni totalnie odpuściliśmy i pyk udało się :)

    Ale to wszystko jest pokręcone. Człowiek się martwi że nie może zajść a teraz zamiast się cieszyć martwi się czy wszystko będzie dobrze.

    relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet
    Postów: 1679 1678

    Wysłany: 15 lipca 2019, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Dziękuję:) :) :) złapałam się jeszcze na marzec ;)
    Gratuluje i trzymam za Was kciuki :) :) :) :) mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie po wypadku! Przykro mi bardzo, że na tym etapie coś takiego Cię spotkało.

    Malina, Dziękuję 💕
    Stres ogromny. Staram się wyluzować ale ciężko mi to wychodzi. Do tego mam bardzo silny ból szyi i barku, a nie chce brać p.bolowych żeby maluchowi nie zaszkodzić :(

    A Ty jak się czujesz?
    Ale ten czas leci. Dopiero zobaczyłaś II kreski a już taki duży człowiek u Ciebie mieszka :):)

    relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lipca 2019, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge kciuki zq wizyte!!! :*
    Ochmanko no to dolaczam do Ciebie!!! Zaczelam 1 dc po 50 dniowym cyklu!
    Cycki tak mnie bola ze zaraz mi chyba odpadna.... Dziwne ze brzucha ani nie czuje ... :-O
    Zaluje ze test zrobilam ...
    Po za tym mam nadzieje ze do 23 krwawienie minie zeby lekarz mogl mnie zbadac normalnie i bede go prosic o badania ...

    Ochmanka lubi tę wiadomość

  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 15 lipca 2019, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge - kciuki za wizyte. Pewnie juz w przychodni? Oczywiscie czekamy na focie maluszka :)

    Ania - kciuki i za mame! O ktorej mama ma ta operacje?

    Ochmanko - przykro mi bardzo :( Przynajmniej ten cykl trwal krocej niz poprzedni (ale i tak dlugo)! I co wymysliliscie z lekarzem? Do jakiego uderzacie?

    Monika - na tempkach sie nie znam niestety... A bralas proga w tym cyklu? Nie powinien podwyzszyc tempki? Czy jak nie ma owulacji, to progesteron i tak nie podwyzsza tempki?

    Elfia - a Ty jak sie czujesz?


    Wczoraj bylismy u siotsry meza - strasznie balam sie tej wizyty, i slusznie bo nie dosc ze mam kaca (wypilam cala butelke wina po powrocie) to mam mega dola i pochlipuje sobie.... Brzuszki ciazowe sa takie piekne!!! Bycie w ciazy i narodziny dziecka to jednak ogromny cud!!
    Nie wiem w czym jestem gorsza i czego mi brakuje, ze nie potrafie utrzymac ciazy...

    Pociesza mnie jedynie fakt, ze pierwsza wizyte u jednego z moich 3 immunologow mamy jednak juz w ten czwartek! Cos sie pozmienialo i dostalam info, ze wolny termin znalazl sie wczesniej - wiec idziemy!

    Milego dnia :*

    DzulkaJ, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 15 lipca 2019, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdullina miałam identycznie poprzednim razem. Okres przyszedł po 50 długich dniach i to w dniu wizyty u gina... wtedy czułam ze dwa dni ze @ sie zbliża a dziś kompletnie z nienacka. Jeszcze wczoraj się zastanawiałam ile będę musiała czekać bo cycki bolą nadal a po brzuchu nic a nic nie było widać że rano sie obudzę z krwawieniem... Dla mnie to była ulga że w końcu się to wariactwo skończyło i nie muszę wywoływać. Oby ten cykl był już normalny i szczęśliwy dla Ciebie🤗

    Agge kciukasy mocne i czekamy na fotki❤

    Malgonia wcale bym się nie zdziwiła bo życie jest przekorne. A ja też nie chce kombinować jak nie ma potrzeby bo może to będzie to jajko i ten żołnierz.

    MonikA życzę Ci cudu już w tym cyklu a jeżeli nie tym razem to niech się @ zlituje i nie odstawia maniany ze spóźnianiem!

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego