Forum W oczekiwaniu na testowanie Lipcowe kreseczki ♡
Odpowiedz

Lipcowe kreseczki ♡

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lipca 2019, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Magdullina miałam identycznie poprzednim razem. Okres przyszedł po 50 długich dniach i to w dniu wizyty u gina... wtedy czułam ze dwa dni ze @ sie zbliża a dziś kompletnie z nienacka. Jeszcze wczoraj się zastanawiałam ile będę musiała czekać bo cycki bolą nadal a po brzuchu nic a nic nie było widać że rano sie obudzę z krwawieniem... Dla mnie to była ulga że w końcu się to wariactwo skończyło i nie muszę wywoływać. Oby ten cykl był już normalny i szczęśliwy dla Ciebie🤗

    Agge kciukasy mocne i czekamy na fotki❤

    Malgonia wcale bym się nie zdziwiła bo życie jest przekorne. A ja też nie chce kombinować jak nie ma potrzeby bo może to będzie to jajko i ten żołnierz.

    MonikA życzę Ci cudu już w tym cyklu a jeżeli nie tym razem to niech się @ zlituje i nie odstawia maniany ze spóźnianiem!
    Kochana mam nadzieje ze dla nas !!! Heh mnie rowniez ulzylo ze jednak sama przylazla ta cholera ale mam nadzieje ze skonczy sie do przyszlego wtorku

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 15 lipca 2019, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko GRATULACJE❤

    Szona, też potrzebowałam chwili oddechu od forum, doskonale Cię rozumiem. Niemniej, widzimy się 3go Słońce! 😀

    Ochmanko i Magdulinko przykro mi z powodu @ oby to była ostatnia!

    Ja jestem 7dc i zaczęłam brać dong quai bo robiłam porządki i okazało się że mam prawie pełną buteleczkę donga i stoi już jakiś czas to wybiorę. W ogóle mam jakiś dziwny stosunek do starań ostatnio. Obiecałam sobie że dalszą diagnostykę ruszę dopiero jak schudnę 10kg, więc w tym temacie nic się nie dzieje, ale mam wrażenie że bez redukcji u mnie nic się nie ruszy, więc nawet nie mam ochoty pilnować owu itd. Biorę leki bo muszę a suple bo lepiej się czuję jak walnę sobie 4000j. wit D 😉

    A z drugiej strony, oddałam ostatnio mocz na morfologię i posiew i zapomniałam jakie to uczucie czekać na wyniki😂 co bym nie robiła to staraczka we mnie fika koziołki z radości na każde badania 😂
    Ps. Wiecie co może oznaczać że mam obecne w moczu azotyny? Bakterie mam liczne (zapalenie pęcherza, więc to logiczne, jakie to bakterie dowiem się z posiewu), szczawiany wapnia są nieliczne - czy to może wynikać z suplementacji magnezu?

    Ochmanka, szona lubią tę wiadomość

    28lat 🍍 38cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lipca 2019, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Dopiero na 18:20. Dam znać. Ale skoro w sobotę wieczorem był tylko pęcherzyk 5.5 mm to tera raczej nie będzie nic więcej.
    Oj rzeczywiście dużo bierzesz ale skoro to dla dobra dziecka. Długo się staraliście? Od 2012 o pierwszego bąbla?
    Ja nie zdążyłam aż tak zagłębić tematu mutacji i detalicznych badań. Zaczęliśmy się badać po 6-7 cyklu i ten ostatni totalnie odpuściliśmy i pyk udało się :)

    Ale to wszystko jest pokręcone. Człowiek się martwi że nie może zajść a teraz zamiast się cieszyć martwi się czy wszystko będzie dobrze.
    Dokładnie tak właśnie w sobotę myślałam że cholera był płacz że sie nie udaje w tetwz płacz że się coś stanie... Te dwie wcześniejsze ciążę to były radosne wpadki generalnie nigdy się nie zabezpieczalismy nie uważalismy, zawsze chcieliśmy mieć dziecko. Dwa rasy miałam podejście do lekarzy zaczynali leczenie a potem rezyggnowalam że samo się uda aż do stycznia jak poszłam do lekarza bo już stwierdziłam że za długo się nie udaje. Zrobił wszystkie badania, diagnozy no i Laparoskopia i po laparoskopi musiałam odpocząć psychicznie bo to mierzenie temp, monitoringu itd mnie męczyły i nie myślałam w ogóle o ciąży, obrona, dostałam awans od września w pracy dla którego poszłam na studia, planowałam wakacje, remont a tu dwie kreski 😍

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 15 lipca 2019, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu milion lat temu robilam takie badania moczu i niewiele juz pamietam. U mnie bylo za duzo magnezu i wapnia, a ze one jakos tam sie wytracaja ze soba dostalam liste produktow zakazanych. W sumie to moglam jesc ryz i ogorki zielone.. dramat.
    W kazdym razie po dwoch miesiacach wyniki mislam jeszcze gorsze. Poki nie ma kamicy to bym z dystansem do tego podchodzila, chyba ze baaaaardzo masz te notmy przekroczone, wtedy lekarz pewnie bedzie szukal przyczyny.

    moyeu lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10400

    Wysłany: 15 lipca 2019, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Ochmankp no szkoda :( ale moze to bedzie ten szczesliwy cykl. Ja w kwietniu tez mialam nie zachodzic, bo wyjazd i tadam ;)moze tu jest klucz, taka kontrolowana wpadka.

    Agge kciuki. To bedzie mily dzien. Obejrzysz dzidziusia z kazdej strony i bedzie super fajowo.

    Monika a dlugo mialas tej skok?

    Dzilka jesli jest tylko ciut ponad norme to bym chyba brala nadal, chyba, ze rzeczywiscie jest tego kwasu 800, a nie 400, wtedy bym wybrala opakowanie fo konca a nastepne kupila tylko z 400 metylowanego.
    Małgonia, tak to wygląda, a raczej nie wygląda :P
    5d6d2eb336e4.png

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10400

    Wysłany: 15 lipca 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy, ten cykl jest bez wspomagaczy. Biorę tylko witaminki i Acard. Prog chyba w ogóle nie urósł, ale może to skutek tego, że poprzedni transfer był na cyklu sztucznym i brałam sporo estrogenów 🤔
    Mam nadzieję, że wizyta u immunologa będzie owocna, włączy leki i lada moment też będziesz miała taki brzuszek 😘

    Ochmanka, na cud nie na co liczyć. Owu pewnie nie było, a nawet jak cichaczem coś pękło, to przy ♥️ raz na tydzień są baaaardzo małe szanse na skuteczny podbój komórkowej twierdzy.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lipca 2019, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Na bank Was nie nadrobię... ale będę próbować. Pochłonęły mnie przygotowania do urlopu, właśnie jesteśmy w drodze do Zakopanego. To będzie pierwszy cykl z duphastonem. Zobaczymy jak to będzie ;)

    Ania_85_, Malgonia, Malinaa90, Ochmanka, Maria87, Kittinka83, MonikA_89!, Arashe lubią tę wiadomość

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 15 lipca 2019, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, kciuki za mamę! ✊🏻✊🏻

    Agge, haha! Kciuki mocne za badanie 😘 na pewno wszystko będzie dobrze. Wrzuć potem śliczne zdjęcie synka ✊🏻✊🏻

    Ochmanka, kciuki żeby to był pierwszy dzień ciąży 😘✊🏻✊🏻

    W ogóle za wszystkie trzymam kciuki ❤️
    Nadrobiłam pobieżnie, bo przez weekend średnio. Dzisiaj tez zreszta. Migrena 😕 tzn niezbyt typowa, bo oczy i szczękościsk straszny mnie złapał od wczoraj. Wiec w sumie nie wiem. Ale pojawiło się trzy dni temu razem z potworna zgaga - mam ja nawet po wodzie 😂😱

    Ania_85_, Ochmanka lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Ania_85_ Autorytet
    Postów: 300 1019

    Wysłany: 15 lipca 2019, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanko- tak jak napisała Małgonia- to bywa czasem bardzo przekorne i wtedy kiedy za bardzo się nie chce- to się udaje 😉 Ja pamiętam, że to miał być ostatni cykl starań, a później chciałam zrobić przerwę, żeby poszukać jakiejś pracy na etat, żeby można było wziąć jakieś L4 w ciąży i żeby na macierzyńskim dostać coś więcej niż 1000zł- no ale dzidziuś nas akurat wtedy zaskoczył 😊

    Aeiouy- na 15 tam jedziemy- to jest taka klinika, że zwykle nie trzymają dłużej niż jeden dzień, więc pewnie zaraz po przyjęciu będą robić.
    A Ty się doczekasz swojego bobaska- wierzę w to- on po prostu wybiera sobie najlepszy możliwy termin na pojawienie się na tym świecie- dlatego to tak długo trwa 😘

    Magduullina- cieszę się, że ta wredna @ wreszcie przyszła, ale oby to była ostatnia na najbliższe długie miesiące ☺️

    Madziana- super urlopu Ci życzę 😀 My nasze maleństwo przywieźliśmy z dużym prawdopodobieństwem z Podhala 😄 I Tobie życzę, żebyście wrócili już w trójkę 😘.

    Bardzo Wam wszystkim dziękuję za kciuki 😘😘😘

    moni05, Malgonia, Ochmanka, Magduullina lubią tę wiadomość

    uwo9skjob07enzxz.png
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 15 lipca 2019, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu. Usg nie miałam, bo lekarz stwierdził że bez sensu 2 razy w ciągu dnia robić :D więc czekamy na połówkowe.
    Na ureaplasmę dostałam następny antybiotyk.

    moni05, syllwia91, Magduullina, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lipca 2019, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 03:46

    moni05 lubi tę wiadomość

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 15 lipca 2019, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, łeee. Co on tam wie 😁 mam nadzieje, ze antybiotyk pomoże.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 15 lipca 2019, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam wysłać Wam wiruski. Tak szybko lecą te tygodnie...
    29tc, III trymestr, ostatnia prosta... ❤️
    MamaZuzia ja pamietam, ze Ty dosłownie przed chwila miałaś to na suwaczku! 😱

    &@€¥¥$^+==¥£$$#*+•”@&€&@)€ 🤰🏼🤱🏻👶🏻😘❤️❤️✊🏻✊🏻
    Marzenia się spełniają. Naprawdę nieoczekiwanie, jak piszecie.
    U mnie tez by nie było tej ciąży, gdybym nie złamała o cztery dni 5 tygodni szlabanu od seksu po operacji... 😋 „przecież owulacje miałam mieć później, po około 6 tygodniach...” a tu się „przestawiło”.
    Będę wyć. 😭 to już niedługo, tak szybko. Wreszcie, po 4 latach ❤️

    Ochmanka, Pati96, Niercierpliwa v2.0, Kittinka83, Irvine90, Ania_85_, Malinaa90, MonikA_89!, Angelika1313, szona, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3848 6283

    Wysłany: 15 lipca 2019, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy, dziękuję ze pytasz. Jestem trochę w psychicznym dołku.

    W sobotę wieczorem postanowiłam ze jeśli ból nie przejdzie to w niedzielę pojadę na ip. Zrobiłam sobie ciepły oklad na brzuch i lezalam, najgorszy ból przeszedł.
    W niedzielę odstawiłam estrogeny i wybrałam sie na wycieczkę z mężem, wszystko było ok. Dzisiaj już nic nie boli, ale estrogenow dalej nie biorę. Dzwoniłam do kliku lekarzy dzisiaj, ale albo brak terminów albo urlopy...

    Mąż ma jutro badanie towaru w naszej klinice , jak on to mowi ostatnie 💕 były w sobotę wieczorem, więc myślę ze wyniki będą dość miarodajne skoro zazwyczaj serduszkujemy codziennie lub co 2-3 dni maksymalnie.

    Ja mam dzisiaj usg, czekam na wyniki cytologii i biocenozy,którą mialam w sobotę rano i będę mieć komplet badań do transferu .

    Czuję się jak w jakiejś bańce, cieszę się z waszych dobrych wiadomości, ze wam sie udaje, a jednocześnie czuję sie wykluczona z tego grona, bo u mnie starania naturalne nie mają sensu.

    Przepraszam ze tak przymulam ostatnio, ale chyba słabo z moją psychiką ostatnio

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 15 lipca 2019, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Agge, łeee. Co on tam wie 😁 mam nadzieje, ze antybiotyk pomoże.
    No miałam nadzieję że będę miała 2 razy 😂😂😂 ale już wytrzymam te kilka godzin, zwłaszcza że to będzie dłuższe usg 😍😍

    moni05 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 15 lipca 2019, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia my tutaj po to jesteśmy żeby słuchać i wspierać ❤
    No niestety świat zna różne historie a my nie mamy wpływu na to jaka nam się dostanie do przeżycia. Wiem że jest Ci ciężko ale pomyśl też, że dzięki medycynie masz szansę zostać Mamą i już niedługo Twoje marzenia zaczną się spełniać😊
    Pomimo tego, że można "pogrupować" nas według zbliżonego etapu starań czy podobnych problemów to przecież każda historia jest inna, każda z nas jest inna ale przeciez każda z nas jest TAK SAMO WAŻNA🤗
    Przed Tobą ciężka droga ale jej cel jest taki sam jak nas wszystkich. Jesteś naszym Elfikiem i nic się nie zmieni!😙

    Ania_85_, moni05, szona, Kittinka83 lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 15 lipca 2019, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki potrzebuje rady.
    Chcemy zbadać armię i zastanawiamy się gdzie i jak. Najbliżej mamy do Lublina ale Warszawa i Białystok też jak najbardziej w zasięgu. Gdzie polecacie zrobić te badania i dokładnie za jakie się brać?

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lipca 2019, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 03:46

    agge lubi tę wiadomość

  • talku Autorytet
    Postów: 1679 1678

    Wysłany: 15 lipca 2019, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Kobitki potrzebuje rady.
    Chcemy zbadać armię i zastanawiamy się gdzie i jak. Najbliżej mamy do Lublina ale Warszawa i Białystok też jak najbardziej w zasięgu. Gdzie polecacie zrobić te badania i dokładnie za jakie się brać?

    Ochmanka my robiliśmy w Lublinie w Ab Ovo na Bocianiej 6 i jesteśmy zadowoleni.
    Ale tam tylko M badał nasienie.
    Ja chodziłam prywatnie do ginekologa.

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet
    Postów: 1679 1678

    Wysłany: 15 lipca 2019, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Jak będziesz bardzo cierpiec weź apap, nie zaszkodzi maluchowi a Twoje dobre samopoczucie jest równie ważne. Wiem że poczatki są bardzo stresujące (chociaż nie wiem czy kiedyś jest lepiej:p) ale postaraj się odrobinę zrelaksować dla Waszej dwójki.

    U mnie ogólnie dobrze, ostatni tydzień dał mi trochę w kość z zwrotami głowy, może to przez stres. Staram się dużo wypoczywać. Teraz już leci bardzo szybko, ciagnelo mi się najbardziej do 12 tygodnia a tu już niedługo połówkowe :) przede mną tydzień urlopu więc teraz na pewno będzie lepiej :) :) :)

    Dziękuję za radę :)
    Dzisiaj zapytam jeszcze ginekologa.

    Mam nadzieję że mi szybko zleci. Bo od pozytywnego testu minęło właśnie dwa tygodnie a każdy dzień dłuży się jakby był miesiącem

    relgi09kukfprg92.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego