Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W oczekiwaniu na testowanie › Lipcowe staraczki :)
Odpowiedz

Lipcowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • mar_gola Znajoma

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem na etapie, kiedy moja cierpliwość jest mocno nadwyrężona, czyli doszukiwanie się na siłę symptomów, a na testowanie za wcześnie :P
    Solane, czyli testujemy w ten sam dzień :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 8 bede u lekarza i moze cos powie :) zeby tylko pozwolił w tym miesiącu to bede szczęśliwa :D zaczyna Nam sie tu rozkręcać :)

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solane wrote:
    Crisperss staram się byc cierpliwa, no u mnie będzie to prawdopodobnie 13dpo. Dwie ciąże nieudane (pierwsza bichemiczna, druga poronienie zatrzymane, obecnie pierwszy cykl starań po zabiegu). no i jestem pełna nadziei :) :) :) Pewnie 8 lipca pójdę na bętę, żeby mieć większą pewność :)

ja jestem po pięciu poronieniach i sumie mam zakaz robienia testów przed dniem @ ale ze mnie głupek i nigdy nie wytrzymuję :P

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny przeszlam z czerwcowych na lipcowe . Mam juz coreczke prawie 4 letbia i 9 miesiexy temu urodzilam w 35 tyg synka . Niestet martwego . Odklejenie sie lozyka i niekompetencja lekarzy i poloznych. Od 2 cykli zaczelismy starania . dzis był u mnie termin miesiączki. I nawet miesiączkowo się nie czuję. Brzuch boli ale tak po bokach . Dziś testowałam ( 12 dzien po owu wyznaczonym. Mimo że sądzę że owu była wcześniej o 1 góra 2 dni ) ale niestety test negatywny . Kurcze straciłam nadzieję. Mdli mnie ( mimo że ja nie z tych co łatwo wymiotuja) bolą piersi po bokach . Coś tam na dole czasami kluje. Ale to nie to co przed miesiączka. Mam w domu 2 ostatni test i sama nie wiem czy jest sens jutro testować. A jak u was?

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Nie było mnie wczoraj, odpoczywalam po dwóch dniach sprzątania :D
    Po meczu przeżyłam trosze szok, zobaczyłam leciutkie naprawdę tyci tyci plamienie takie jasnorozowe, do tego kłucie jakby mi ktoś wbijal szpilke. Poplakalam się myśląc że to @...ale dzisiaj rano wstaje a tu nic nie ma :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz testowano ;D moze dobre wieści :D

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Nie było mnie wczoraj, odpoczywalam po dwóch dniach sprzątania :D
    Po meczu przeżyłam trosze szok, zobaczyłam leciutkie naprawdę tyci tyci plamienie takie jasnorozowe, do tego kłucie jakby mi ktoś wbijal szpilke. Poplakalam się myśląc że to @...ale dzisiaj rano wstaje a tu nic nie ma :O
    Może coś się tam przykleja ;)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym testowaniem to długo poczekam. Nie chce znowu oglądać jednej tłustej krechy :P
    Pewnie i tak nic z tego no ale :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dobrej myśli kochana :D

• marta95 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha bądź bądź :P

• Kofeina Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test negatywny. A miesiączki nie widać. 32 dzien cyklu przy cyklach 30 dniowych. Wogole nie czuję że ma być okres .A temperatura nie spada ale i nie rośnie. Sama nr wiem co myśleć:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 10:54

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina-powtorz za kilka dni jak @ nie przyjdzie.

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    załamałam się :( na tescie owu kresk brak... kur...

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    Kofeina-powtorz za kilka dni jak @ nie przyjdzie.

Edytowalam post . Nawet nie zauważyłam że wpisałem 40 dni cyklu . A mam 30. W ostatniej ciąży już 5 dni przed wyszedł mi test a teraz cisza . :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 10:56

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajszy i dzisiejszy. Kurde. nie wiem co mam myslec
    DSC_0009_JPG_300x300_q85.jpg

Kofeina-no to albo lekarz na wywolanie @ albo czekaj cierpliwie :(

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    Wczorajszy i dzisiejszy. Kurde. nie wiem co mam myslec
    DSC_0009_JPG_300x300_q85.jpg

Kofeina-no to albo lekarz na wywolanie @ albo czekaj cierpliwie :(
    Kochana mam 30 lat 2 ciwz3 przeszlam a jeszcze nigdy tak nie miałam. Dzwoniłam do lekarza mają o 14 oddzwonić to się zapytam co dalej . Bo miałam badania niedawno i wszystko jest ok . Może uda mi się zapisać na betę jeśli jaśnie pani doktor się zgodzi . A co do ciebie to który test jest z dzisiaj a który z wczoraj?

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki za lekarza. bedzie dobrze. albo owu ci sie przesunela albo zgniezdzenie sie przesunelo. zobaczysz sama.

ten na gorze jest wczorajszy a ten na dole dzisiejszy. nie odnotowałam testu pozytywnego w tym cyklu ale tez ie robilam testu w srode bo mi sie skonczyly. mialam cos z pecherzem i przez wstawanie nawet temp nie moglam wczoraj zmierzyc.

Kofeina lubi tę wiadomość

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • Czincja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo żadnych wieści ciążowych jeszcze nie ma?:) po meczu nie mam sił nadrabiać.

6 CS pierwszy z clo i pregnyl
    30.03.2017 - Aleksander ❤️
    13.01.2015 - Anastazja ♡
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    To trzymam kciuki za lekarza. bedzie dobrze. albo owu ci sie przesunela albo zgniezdzenie sie przesunelo. zobaczysz sama.

ten na gorze jest wczorajszy a ten na dole dzisiejszy. nie odnotowałam testu pozytywnego w tym cyklu ale tez ie robilam testu w srode bo mi sie skonczyly. mialam cos z pecherzem i przez wstawanie nawet temp nie moglam wczoraj zmierzyc.

Channah miałam tak samo w poprzednim cyklu. Testy z allegro. Na USG wyszło, że była owulacja z prawego jajnika, w dniu, w którym była już jaśniejsza kreska na testach (ledwo widoczna) a w lewym był pęcherzyki na granicy pęknięcia. Owulacja była, więc albo ja pregapilam pik LH, albo coś z testami nie tak. Przy kolejnym cyklu z testami, jak będą ciemnieć kreski, będę robić 2 razy dziennie, albo przerzuce się na droższe z Rosmanna.

Awf3p2.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziwi te wczorajsze plamienie. moze wczoraj byla owu. tyle ze przez bolacy pecherz nie myslalam nawet by mierzyc temp

f2w3rjjg58quuhcd.png
‹‹ ‹ 16 17 18 19 20 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ