X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lipcowe staraczki :)
Odpowiedz

Lipcowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • M&Ms Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    U mnie jeszcze z 13 dni do testowania ;) to jest dopiero oczekiwanie ;)
    A 6 testów mam w domu :)

Czekanie jest najgorsze. Nigdy nie należałam do cierpliwych, może dlatego od dwóch lat nie zaszłam w ciąże - matka natura postanowiła nauczyć mnie cierpliwości ;)

f2w343r82gqzimgw.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M&Ms wrote:
    Czekanie jest najgorsze. Nigdy nie należałam do cierpliwych, może dlatego od dwóch lat nie zaszłam w ciąże - matka natura postanowiła nauczyć mnie cierpliwości ;)
    Diagnozowałaś się już z partnerem?

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • M&Ms Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Diagnozowałaś się już z partnerem?

Tak - ogólne badania ok, hormony w normie. Mąż też zrobił badanie, wyszło wszystko dobrze. Nie wiadomo o co chodzi. Wiem na pewno, że czasem mam cykle bezowulacyjne dlatego od 4 miesięcy biorę Clostilbegyt. No i śluzu płodnego mam bardzo mało.

Jak teraz się nie uda, to w następnym cyklu będę robiła badanie na wrogość śluzu.

Dopiero w tym cyklu zaczęłam mierzyć temp i zapisywać wszystko, więc ciągle mam nadzieję, że najlepsze dopiero przed nami :)

f2w343r82gqzimgw.png
  • Tita92 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przez jaki czas trzeba mierzyć temperaturę, żeby można było wiarygodnie interpretować wyniki? Zaczęłam dzisiaj, bo czas oczekiwania na testowanie tak wkręca, że nie da się myśleć o niczym innym. Szuka się objawów na każdym kroku, a przecież na nie jeszcze za wcześnie...

2nn33e3k1si9i3gh.png
  • M&Ms Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tita92 wrote:
    Dziewczyny, przez jaki czas trzeba mierzyć temperaturę, żeby można było wiarygodnie interpretować wyniki? Zaczęłam dzisiaj, bo czas oczekiwania na testowanie tak wkręca, że nie da się myśleć o niczym innym. Szuka się objawów na każdym kroku, a przecież na nie jeszcze za wcześnie...

Moim zdaniem cały cykl, tak żeby widzieć jak się zmienia i odróżnić dwie fazy (przed i po owulacji). Jeśli jesteś przy końcówce cyklu to możesz mierzyć temp i patrzeć czy utrzymuje się na wyższym poziomie niż zazwyczaj masz czy zaczyna spadać - spadek zwykle oznacza @

f2w343r82gqzimgw.png
  • Tita92 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź :) wejdę przynajmniej już w rytm mierzenia. Przyda się w przyszłym cyklu, jeżeli z tego nic nie wyjdzie.

2nn33e3k1si9i3gh.png
  • mar_gola Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M&Ms wrote:
    No i śluzu płodnego mam bardzo mało.

Podobno dobrze jest brać olej z wiesiołka w pierwszej połowie cyklu, żeby śluz płodny się poprawił. Ja biorę od dwóch cykli i faktycznie w tym miesiącu bez testów wiedziałam, że mam owu. Może to od tego :)

• Tita92 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    hej! testuje w podobnym terminie, ja 10, może wytrzymam do 11 jak @ szybciej nie przyjdzie. powodzenia! :)

Marta95, to testujemy razem. Mam nadzieję że obie zobaczymy 2 kreseczki :D

2nn33e3k1si9i3gh.png
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pojawił sie biały śluz, którego normalnie nie mam (a miałam przy poprzednich ciążach). Aaaa to czekanie mnie wykończy, jeszcze 7 dni do testowania, chyba że jak będę dziś w sklepie to znajdę jakieś tańsze testy i spróbuję wcześniej :) bo normalnie płacę za test ok 12 zł a beta 15 zł dlatego wolę chodzić na betę.

w57v9n73n742fstj.png
  • mar_gola Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta 30 zł

• Tita92 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam betę po 35zł, więc faktycznie 15zł to świetna cena.

2nn33e3k1si9i3gh.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tita92 wrote:
    Marta95, to testujemy razem. Mam nadzieję że obie zobaczymy 2 kreseczki :D
    Ciekawe czy zdążę haha :D nie mam żadnych testów kupionych i narazie na pewno nie kupię :)
    Życzę ci dwóch kreseczek! :*

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solane wrote:
    U mnie też pojawił sie biały śluz, którego normalnie nie mam (a miałam przy poprzednich ciążach). Aaaa to czekanie mnie wykończy, jeszcze 7 dni do testowania, chyba że jak będę dziś w sklepie to znajdę jakieś tańsze testy i spróbuję wcześniej :) bo normalnie płacę za test ok 12 zł a beta 15 zł dlatego wolę chodzić na betę.
    Jeśli masz u siebie w mieście to zobacz w Tesco, tam test pepino o czułości 10 jest za 4,50 zł ;)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • M&Ms Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tita92 wrote:
    Dzięki za odpowiedź :) wejdę przynajmniej już w rytm mierzenia. Przyda się w przyszłym cyklu, jeżeli z tego nic nie wyjdzie.

No zaczęłam brać olej z wiesiołka (oeparol) ale dopiero od tego cyklu, więc jeszcze efektów nie było. W tym miesiącu niesytety śluzu było bardzo mało... a to chyba też utrudnia zajście w ciąże..

f2w343r82gqzimgw.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagladam czasem do Was dziewczyny i moge sie wypowiedziec co do wiesiolka :)
    Ogolnie nie wiem czy pomogl mi zajsc w ciaze bo udalo nam sie w pierwszym cyklu ale ze z moim sluzem roznie to bralam w tym cyklu od 1dc do owulki 3x2 tabletki dziennie. Jakiegos mega szalu nie zauwazylam po nim w sluzie, moze bylo go odrobine wiecej ale w ciaze zaszlam wiec moze mial w tym swoj udzial :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Was kochane pozdrawiam z Zakopanego HEJ !!

misia_, marta95, Taśka22 lubią tę wiadomość

• misia_ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A ja Was kochane pozdrawiam z Zakopanego HEJ !!
    Oo ale Ci dobrze, wakacjeeee :D
    Podeślij nam oscypka :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym pojechała do Zakopanego ale niestety niema czasu :) od poniedziałku do soboty pracujemy. Zresztą wydaliśmy kasę na naprawę samochodu i na inne rzeczy i lipa :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tita92 wrote:
    Ja widziałam betę po 35zł, więc faktycznie 15zł to świetna cena.
    U mnie beta 50 zł ;/

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M&Ms wrote:
    Tobie też powodzenia! :) a z tą cierpliwością u mnie najgorzej... ;)
    HEHE, u mnie tez nie jest najlepiej i jednego dnia mysle sobie, mam cierpliwosc zyciowa a czasami wogole ;)

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ