Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • Bonda Autorytet
    Postów: 299 360

    Wysłany: 4 lipca 2018, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv15 wrote:
    A ja dzisiaj urodzinki :) 26 skończyłam
    Wszystkiego, co najlepsze!A najcudowniejszy prezent urodzinowy już masz :-)

    Ulv15 lubi tę wiadomość

    f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 4 lipca 2018, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia dzisiaj 5+6 wychodzi.

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lipca 2018, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Achia dzisiaj 5+6 wychodzi.
    Spokojnej ciąży życzę :)

    Nadzieja22, Ulv15 lubią tę wiadomość

  • misiak17 Ekspertka
    Postów: 229 219

    Wysłany: 4 lipca 2018, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv wszystkiego najlepszego.

    Ulv15 lubi tę wiadomość


    Usunięcie mięśniaka
    3 aniołki + 1cp
    Jeszcze będzie dobrze, musi być :)
    30.08 - 1 IUI ☹
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lipca 2018, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja super wieści ❤️ Daj znać po wizycie u Pasnika

    Misiak super beta rośnie :)

    A co do usg Aminy to nie wiem jak to możliwe żeby coś zobaczyć na tak wczesnym etapie. Nawet gdyby ta beta super przyrastała i osiągnęła wartość 200-300 to raczej niemożliwe by był już pęcherzyk ciążowy. Chociaż moze się nie znamy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 14:40

    Nadzieja22 lubi tę wiadomość

  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1735 749

    Wysłany: 4 lipca 2018, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiak, spokojnej, nudnej ciąży, żebyś się już nie musiała stresować do samego końca :)

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • misiak17 Ekspertka
    Postów: 229 219

    Wysłany: 4 lipca 2018, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny.
    Nie nastawiam się na nic. Będę chciała jechać w sobotę do gina.


    Usunięcie mięśniaka
    3 aniołki + 1cp
    Jeszcze będzie dobrze, musi być :)
    30.08 - 1 IUI ☹
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 4 lipca 2018, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiak17 wrote:
    Dzięki Dziewczyny.
    Nie nastawiam się na nic. Będę chciała jechać w sobotę do gina.

    chyba trochę za wcześnie, no chyba że leki potrzebujesz :)

    Aga9090 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • misiak17 Ekspertka
    Postów: 229 219

    Wysłany: 4 lipca 2018, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    chyba trochę za wcześnie, no chyba że leki potrzebujesz :)
    No po leki.

    Siwulec, Aga9090 lubią tę wiadomość


    Usunięcie mięśniaka
    3 aniołki + 1cp
    Jeszcze będzie dobrze, musi być :)
    30.08 - 1 IUI ☹
  • Ola_445 Ekspertka
    Postów: 262 54

    Wysłany: 4 lipca 2018, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv - 100Lat ! I duzo zdrowia :* ;)

    Ulv15 lubi tę wiadomość

    03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 4 lipca 2018, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv - wszystkiego najlepszego :) zdrowia, szczęścia i mnóstwa dzieci :)

    Misiak no to była już tym razem formalność. piękna kreska to i beta piękna :)

    Nadzieja gratuluję :) pewnie gdybyś poszła za parę dni to już byś się załapała na serduszko :) Ale za to rozłożysz sobie te emocje w czasie :P

    Siwulcu, sikasz już ze strachu?

    Nadzieja22 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 4 lipca 2018, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3

    Malgonia, mój gino kazał iść w tym tygodniu, więc poszłam. Poza tym leki się kończą na weekend i l4 musiałam przedłużyć, bo rodzinna powiedziała, że tylko na parę dni może dać.

    Siwulec wizyta na 17? Trzymam kciuki :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 15:30

    Malgonia lubi tę wiadomość

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Acilya Autorytet
    Postów: 342 227

    Wysłany: 4 lipca 2018, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Chciałam się tu już nie udzielać po tym małym shitstormie, ale zbyt cenną wiedzę macie i brakowało mi dopingowania sikających :)
    Serdecznie przepraszam wszystkie z was, które moja słowa (notabene zgodne z prawdą) uraziły. Nie miałam tego na celu. Przykro mi, że nie znając mnie, już uznałyście mnie za złą matkę, która nie chce dziecka. Ale jeszcze raz powtarzam, że nic złego nie miałam na myśli, moje dziecko będzie upragnione, kochane, a ja całą ciążę będę pewnie drżeć ze strachu czy wszystko ok - jak drżę już teraz. Wczoraj nasikałam na test, wyszła kreska tak samo blada, przestraszyłam się, poleciałam po inny test, wyszła trochę lepsza, w międzyczasie poleciałam na progesteron, dzisiaj na betę. Trzymajcie kciuki (chyba że nadal uważacie że nie zasługuję na to dziecko) ;)
    Poza tym dziękuję serdecznie tym, które zrozumiały co chciałam powiedzieć.
    Melduję też, że to małe ziarenko nazywam nie tylko zlepkiem, ale też np. dzidzią ;)

    Ogromne gratulacje dla Misiaka, mówiłam ze tak będzie :)
    No i Ulv, pięknego przyrostu i spokojnej ciąży!

    Dori1811, Reniferra lubią tę wiadomość

    9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
    uwo93e3kvtyzyw16.png
    1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2
  • golonat Ekspertka
    Postów: 227 150

    Wysłany: 4 lipca 2018, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam, jak to jest z tym usg - bo w sumie skoro lekarz coś orzekł, mało tego, dał na piśmie, to chyba nie ma sensu tego podważać. U mnie z kolei zawsze było odwrotnie - mimo wielkich bet nic nie było długo widać, bo jestem gruba i są fatalne "warunki badania", zawsze były kombinacje alpejskie - przy przezpowłokowym to mnie nie dziwiło specjalnie, ale przy tv owszem ;).
    Ja jestem zdziwiona moim wynikiem - przy mojej częstotliwości seksów to jest cud. No i w sobotę miałam proga niecałe 10. Może rośnie. Ale nie będę badać. Jem duphaston 3x1, więc i tak nic więcej się nie wymyśli. Na betę może jutro pójdę, ale właśnie się zastanawiam, czy w ogóle iść. Mimo że się strasznie cieszę i mam wielką nadzieję, to chyba tak naprawdę zacznę wierzyć, że to się może udać dopiero jak urodzę...

  • Acilya Autorytet
    Postów: 342 227

    Wysłany: 4 lipca 2018, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do USG to specjalistą nie jestem, ale też mi się wydaje że lekarz by nie powiedział jeśli by czegoś nie widział. Żadna z nas oprócz Reniferry chyba lekarzem nie jest? ;) Nie ma co dziewczyny stresować, widać czy nie widać, na kolejnej wizycie już na pewno będzie :)

    golonat, kubekkawy lubią tę wiadomość

    9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
    uwo93e3kvtyzyw16.png
    1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 4 lipca 2018, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acilya, brakowało Ci dopingowania sikających? Ty drwisz?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Acilya Autorytet
    Postów: 342 227

    Wysłany: 4 lipca 2018, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, czemu miałabym drwić? Nie tylko moje 2 kreski mnie cieszą, każdej z was także.

    9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
    uwo93e3kvtyzyw16.png
    1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 4 lipca 2018, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I uwazasz, ze niedostatecznie ktos tu kogos dopingowal?
    Jak wg Ciebie to dopingowanie powinno wygladac?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 4 lipca 2018, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilowy powrót do hotelu, to i wifi jest :-) Wprawdzie nieoficjalnie podczytywalam forum, zapłacę krocie za Internet poza PL :-D

    Siwulec - kciuki cały czas trzymam :-)
    Ulv-życzyłabym Ci drugiej kreski, ale już ja masz :-D Więc zdrowej i nudnej ciąży :-)

    Misiak - przecież pisałyśmy Ci, że wykrylas bardzo wczesna ciążę i pobiłaś rekord siwulca :-) Gratulacje!!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 16:08

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Acilya Autorytet
    Postów: 342 227

    Wysłany: 4 lipca 2018, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    I uwazasz, ze niedostatecznie ktos tu kogos dopingowal?
    Jak wg Ciebie to dopingowanie powinno wygladac?
    Widzę wrogość nadal żywa, nie mam pojęci dlaczego. Chyba (znowu) nie zrozumiałaś co chciałam napisać.

    Własnie dostałam wyniki :) Szybkie pytanie, może ktoś odpowie:
    Beta 19, za 48h 69 - przyrost dobry, ale czy nie za niska przy 4/5 tygodniu?
    Normy:
    4 tydz: 9,5 – 750
    5 tydz: 217 – 7138

    9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
    uwo93e3kvtyzyw16.png
    1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego