LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Acilya wrote:No to powodzenia Iga! Zaczynasz szybciej czy twardo czekasz do 10.07?
U ciebie widziałam przyrost bety, ale niestety nie znam sie na tym, choć widać że przyrost bardzo dobryAcilya lubi tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Przepraszam, zrozumialam, ze ze strony dziewczyn brakowalo Ci dopingowania innych
Malgonia, Dori1811 lubią tę wiadomość
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
nick nieaktualny
-
czytam te forum od roku.nie udzielalam sie ale czerpalam z tego forum duzo, poza tym przyzwyczailam sie do dziewczyn i za kazda trzymalam kciuki:-)az w koncu sama zaLozylam tutaj konto.jak narazie nie udzielam sie bo czekam na zielone swiatlo od lekarza.licze ze dolacze w sierpniu.
Postanowilam napisac bo kolejny raz zabolalao mbie to jak potraktowana zostala Acilya.pomimo tego ze sama poronilam, nie poczulam sie urazona stwierdzeniem "zlepek komorek", tym bardziej ze jak sama pisala nie miala nic zlego na mysli.a dziewczyna zostala juz oceniona jako ta zla co uwazaz za niesprawiedliwie oceniac dziewczyne po paru postach.a dzisiaj ciag dalszy.."dopingowanie sikajacych" i znowu oburzenie.ja tego nie odebralam negatywnie wrecz przeciwnie.acily chodzilo pewnie o trzymanie kciukow za dziewczyny.mowicie ze sa tu gownoburze ale w dwoch przypadkach zostaly wywolane przez starsze "staraczki".nie rozumiem tego najazdu na nowe dziewczyny.przyznam szczerze ze piszac tutaj ok miesiac temu tez mi bylo ciezko sie wbic w towarzystwo..stad chialam podziekowac Siwulcowi i Staraczce Nika sa to osoby ktore zawsze sluza do rada i slowem i dzieki nim dalej czytam te forum. Rozumiem ze niektore pytania sie powtarzaja po raz setny i te doswiadczone staraczki moga byc poirytowane ale dajmy szanse kazdemu, kazdy byl tu kiedys nowy.a czepiane sie slowek na pewno sie sluzy atmosferze na forum.Ola_445, Ulv15 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLara- myślę że nie ma co do tego wracać. Parę osób powiedziało jak się poczuło, wyraziło swoją opinię- wszak mamy do tego prawo.
Ale temat został zamknięty, więc cieszmy się dzisiejszymi dobrymi wiadomosciami
Zwłaszcza że Aciliya też wróciła i też z dobrą wiadomościąWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 16:38
Acilya lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcilya wrote:Widzę wrogość nadal żywa, nie mam pojęci dlaczego. Chyba (znowu) nie zrozumiałaś co chciałam napisać.
Własnie dostałam wyniki Szybkie pytanie, może ktoś odpowie:
Beta 19, za 48h 69 - przyrost dobry, ale czy nie za niska przy 4/5 tygodniu?
Normy:
4 tydz: 9,5 – 750
5 tydz: 217 – 7138
Jak jest w normie to jest wszystko dobrzeAcilya lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOd 3 dni próbuję was nadrobić w czytaniu i dopiero dzisiaj mi się udało
Wszystkim dziewczynom które ujrzały już upragnione dwie kreseczki gratuluję.
I mam takie pytanko pewnie dla Was banalne, ale ja tu czegoś nie czaję otóż najwygodniej zbadać mi hcg w luxmedzie, ale oni tam w swojej ofercie mają HCG + BETA - wynik po upływie 5 dni, i HCG TOTAL ILOŚCIOWO - wynik najpóźniej kolejnego dnia roboczego. Wszyscy piszą że robią bete i wyniki mają od razu, a tutaj aż tyle trzeba czekać, nie wystarczy zrobić tego hcg total ilościowo??? Czym to się od siebie różni?? Które badanie powinnam wykonać w razie dwóch kresek na teście?? -
Lili90 wrote:Od 3 dni próbuję was nadrobić w czytaniu i dopiero dzisiaj mi się udało
Wszystkim dziewczynom które ujrzały już upragnione dwie kreseczki gratuluję.
I mam takie pytanko pewnie dla Was banalne, ale ja tu czegoś nie czaję otóż najwygodniej zbadać mi hcg w luxmedzie, ale oni tam w swojej ofercie mają HCG + BETA - wynik po upływie 5 dni, i HCG TOTAL ILOŚCIOWO - wynik najpóźniej kolejnego dnia roboczego. Wszyscy piszą że robią bete i wyniki mają od razu, a tutaj aż tyle trzeba czekać, nie wystarczy zrobić tego hcg total ilościowo??? Czym to się od siebie różni?? Które badanie powinnam wykonać w razie dwóch kresek na teście??
Hmm, dziwne. Badanie nazywa się po prostu Beta HCG. I jak tak patrzę po różnych labach, to wszędzie czeka się dzień na wynik.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
Ja robilam kiedys kilka razy w LuxMed bo korzystalam z ich uslug(i bardzo dobrze to wspominam. Szkoda ze na moim zadupiu nie mam przychodni LuxMed) i bylo Beta HCG w tym samym dniu wynik na portalu pacjenta, nie wiem jak ma sie temat z odbiorem osobistym, czy od razu ale raczej tak. Chyba ze to kwestia tego ze labo nie dostarcza od razu do przychodni wyniku ale na platformie pacjenta po zalogowaniu jest juz wynik, nie wiem.03.2014 r Aniołek
Syn 2015 ♡
Ponad 2 lata starań -
Dziewczyny, jestem załamana... Progesteron 7dpo tylko 7,85...
Celem przypomnienia:
14 dc - 2 pęcherzyki dominujące 12 i 13 mm;
19 dc - 1 pęcherzyk dominujący 20,5 mm, test owulacyjny POZYTYWNY, piękny śluz, widoczny nawet na USG;
20 dc - prawdopodobny dzień owulacji.
od 22 dc - duphaston 2x1
27 dc - badanie progesteronu - 7,85
Cykle co 34-38 dni.
Co myślicie? Cykl spisany na straty? Czy jest sens brać dalej duphaston?
POMÓŻCIE, proszę... -
Dziekuje za kciuki :* :*
Betunia ma już 1,76 cm, podgonila o dwa dni i teraz wychodzi na równo z OM, ma już zawiazki raczek i nóżek pęcherzyk żółtkowy 4,8mm uffff , trochę mi się kosmowka odkleiła ale doktorek powiedział ze jak biorę dupka to będzie dobrze
Założył mi kartę ciąży i ustalił termin porodu na 12 luty 2019
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/318790e564c6.jpgAchia, Ola_445, Aga9090, patuniek86, Reniferra, blue00, lara88, Malgonia, kubekkawy, MamaStasia, StaraczkaNika, Patrycja20, Nadzieja22, Malinka7, Morelowanowa, Yoselyn82, MamaFabianka, JennyXS, golonat, aannkka, by7mistake, gilmoregirl, Kotowa, Kotowa, Grzechotka2, moyeu, m_d_f, ef36, Vivanillka, Nat90, Angelika83 lubią tę wiadomość