LIPCÓWKI :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ufff przynajmniej do 21 nie będziemy czekać jak niektórym się zdarzało. 15 to przyzwoita godzina
OjMaryś lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Dziewczyny za to mi dzis rozerwie plecy bolą jakaś taka zdrętwiała jestem chyba źle spałam
Jeszcze tyle dni do bety !!
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dzięki za odp, idę do tej nowej gin 27.07 wiec chce się przygotować ja brałam Duphaston 1x1 i od 11dpo 3x1, może przepisze od razu większa dawkę albo doda luteinę, zobaczymy . Mam z pracy opiekę z enelmedu i tam mamy większość badań w pakiecie, o jakie powinnam poprosić ?
-
Dzień dobry Wszystkim!
Ja już tupie nóżkami ,budzilam się w nocy więc emocje już są,zaraz zabieram się za śniadanko:)
Później trzeba się ogarnąć i doprowadzic do ładu,pewnie będzie mi się dłużyc.
Miłego dzionka,pewnie przed wizytą coś tu jeszcze naskrobie:)Bocianiątko, Flowwer, innamorata88 lubią tę wiadomość
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
nick nieaktualny
-
Agniechaaaa wrote:Jak zaczełam chodzić to sie okazuje ze to albo brzuch boli i tak promieniuje albo kość ogonowa i promieniuje w brzuch. Ja Zwarjuje, oszaleje i osiwieje :p
Nie zwariujesz tylko urodzisz...a potem osiwiejesz i oszalejesz
P.s. obejrzałam 1odc GOT no masa jużsama nie wiem kto jest moim faworytem w tym serialu, wszystkie postacie są takie plastyczne i ciekawe! Chyba sie wezmę za książki!malinowaemi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris wrote:Nie zwariujesz tylko urodzisz...a potem osiwiejesz i oszalejesz
P.s. obejrzałam 1odc GOT no masa jużsama nie wiem kto jest moim faworytem w tym serialu, wszystkie postacie są takie plastyczne i ciekawe! Chyba sie wezmę za książki!
Kochana a w następnym odcinku ma podobno Nymeria sie pojawić ostatnio właśnie mówiłam mamie, ze w tym serialu nic nie ginie i skoro Aria wypuściła go w 1sezonie to Ona musi powrócićLunaris lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiłego dnia dziewczyny
Ale tu wysyp fasolek w tym miesiącu, aż nadzieja na przyszłość jest jeszcze większa
Też robiłam podejście do GOT, razem z moim mężem, ale za diabła nie mogłam się wkręcić Tyle wątków, tyle postaci, taka złożoność, że w końcu przestałam łapać kto z kim i dlaczego Jednak wolę proste, nieskomplikowane seriale i filmy Bo w tym przypadku trzeba być skupionym na maksa, od pierwszej do ostatniej minuty odcinka
W końcu piękna pogoda się pokazała, co?
Nie wiem jak u Was, ale u nas na Kujawach ostatnie 3tyg to jakaś masakra była, pogoda w kratkę. Dziś można było usiąść na tarasie z ksiażką, w końcu!
A pochwalę się Wam, że po radzie naszego androloga (jeszcze przed laparo, kiedy nie wiedzieliśmy o całkowitej niedrożności jajowodów) sprawiliśmy sobie szczeniaka, buldożek francuski Jest mega absorbujący i koocham go od pierwszego, zezowatego spojrzenia
Mam głęboką nadzieję, że uda się nasze in vitro i już w przyszłym roku będę miała dwie słodkości pod opieką
Pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki za testujące i (jeszcze) niezafasolkowaneWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 09:53
Flowwer lubi tę wiadomość
-
Sylwia tak trochę z ciekawości zapytam-bo również miałam obustronną niedrożność, nie zaproponowano Wam innego rozwiązania niż IVF?
(zaznaczam że nie mam nic do IVF, sama chętnie bym je teraz zrobiła :] ) -
Flowwer ty juz bralas te leki immunosupresyjne?
Jak sie po nich czulas?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Kobiety nie wiecie czy przy ciazy trzeba dentystce mówić o tym bo ja juz nie pamietam jak to jest. A dzis mam wizyte bo po wybielaniu mam straszna nadwrazliwosc...
-
nick nieaktualnyLunaris wrote:Sylwia tak trochę z ciekawości zapytam-bo również miałam obustronną niedrożność, nie zaproponowano Wam innego rozwiązania niż IVF?
(zaznaczam że nie mam nic do IVF, sama chętnie bym je teraz zrobiła :] )
Powiem Ci tak - my przymierzaliśmy się do inseminacji, taką opcję zaproponował nasz ginekolog prowadzący, ale przed inseminacją wysłał mnie na laparoskopię z chromotubacją, żeby sprawdzić drożność jajowodów i tym samym ocenić, czy inseminacja ma w ogóle rację bytu.
Po badaniu okazało się, że mam całkowicie niedrożna oba jajowody, nie wyciekła ani odrobina płynu, a próbowali 2 czy 3 razy..
Okazało się, że mam mnóstwo zrostów i prawdopodobną przyczyną są jakieś stare stany zapalne sprzed 6-7 lat (mogę podziękować swojemu byłemu, najchętniej natrzepałabym mu po mordzie, bo po zakończeniu związku okazało się, że nie byłam jedyną partnerką i nie zdziwiłabym się w ogóle, że przeniósł na mnie jakieś świństwo ).
Lekarz powiedział, że można przeprowadzić kolejną laparoskopię i spróbować uwolnić zrosty w jajowodach, ale w przypadku obustronnej niedrożności taki zabieg nie gwarantuje żadnej skuteczności, powiedziano mi, że jest tylko 15% szansy, że zabieg cokolwiek da.
Usłyszałam też od lekarza, że po takim udrażnianiu jest większe ryzyko ciąży pozamacicznej..
Na chwilę obecną wg mojego lekarza, mamy 1% szansy na naturalną ciążę i będzie to cud boży (choć akurat u mnie z wiarą na bakier więc nie liczę na żaden cud
Stąd decyzja o in vitro, była to diagnoza od dwóch lekarzy, bo skonsultowałam się też z innym fachowcem..
Póki nas stać na to, póki mamy siły to będziemy próbować..
Póżniej zostaje nam adopcja..
Lunaris - a o jakich innych rozwiązaniach mówisz? Wam zaproponowano coś innego? Możesz się podzielić? Zawsze można zagłębić temat i szukać, chociaż raczej jesteśmy zdecydowani
-
Ja miałam udrażniane jajowody w szpitalu- zaproponował mi to jeden lekarz a drugi ochrzanił bo powiedział że tak się już nie robi, że to stara metoda i nieskuteczna...jej skutkiem mam syna i po 4 latach przerwy oba drożne
Też miałam zrosty po stanach zapalnych (źle poprowadzona opieka po poronieniu:/) . Ostatecznie po udrażnianiu miałam-tak jak TY laparoskopie po której od razu zaszłam w ciążę.
Myślałam, że może są jakieś metody obecnie poza tą laparoskopią ale widocznie nie. Może za duże ryzyko pęknięcia jajowodów przy takim mechanicznym udrażnianiu? Nie wiem.
Trzymam kciuki za Wasze IVF uważam że to cudowny medyczny wynalazek i bardzo mi przykro że rządzący podchodzą do tego inaczej popatrzcie ile było by zaoszczędzonych miesięcy/ lat,łez! w czasie których trwały by nasze bezowocne starania i walka po procedurze masz szanse nie tylko na dziecko ale również na jego rodzeństwoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 10:14
never_lose_hope, Flowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
OjMaryś wrote:Kobiety nie wiecie czy przy ciazy trzeba dentystce mówić o tym bo ja juz nie pamietam jak to jest. A dzis mam wizyte bo po wybielaniu mam straszna nadwrazliwosc...
TRZEBA
OjMaryś, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Madżka89 wrote:Dzień dobry Wszystkim!
Ja już tupie nóżkami ,budzilam się w nocy więc emocje już są,zaraz zabieram się za śniadanko:)
Później trzeba się ogarnąć i doprowadzic do ładu,pewnie będzie mi się dłużyc.
Miłego dzionka,pewnie przed wizytą coś tu jeszcze naskrobie:)
OjMaryś mówićOjMaryś, Madżka89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgniechaaaa wrote:Muszę Wam to napisać Hahaha właśnie
PIJE KAKAO
HAHAHAHAHAHAHAHA
Ostatnio ananasy, teraz kakao, ale smakosza nosisz pod serduchem
Niech pije na zdrówko, i nie niepokoi mamusi!
Zobaczymy jakie u mnie będą smaki
Inna - Ty miałaś jakieś zachcianki po transferze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 10:42
-
Agniechaaaa wrote:Muszę Wam to napisać Hahaha właśnie
PIJE KAKAO
HAHAHAHAHAHAHAHA