LIPCÓWKI :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jedna_z_Wielu wrote:Kochane wiem, że pytanie głupie, ale jednak można ?
Jedna_z_wielu bez PCOS też można stosować Ovarin. Ja bałam go od września zeszłego roku, wydłużył mi ładnie fazę lutealną i zlikwidował plamienia przed @. Od wczotaj znów biorę pod kątem powrotu do statań jesienią.Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
moja babcia miała pułpasiec. Wczesniej nie chorowała na ospę. Ja smarowałam jej te krostki takim białym żelem. chyba 3 tygodnie to leczyła. Nie zaraziła nikogo
-
Yoselyn82 wrote:Dziewczyny czy te badania musze robic na czczo
VDRL
HCV
HIV
chyba nie z tego co pamietam -
nick nieaktualnySarna84 wrote:Byłam, dokładnie 2 tygodnie, teraz postanowiłam wrócić do końca wakacji, dzięki temu łatwiej będzie moim współpracownikom zorganizować urlopy, a ja zostawię po sobie względny porządek, od września idę na l4, choć pewnie we wrześniu będę się już czuła dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 20:03
Sarna84 lubi tę wiadomość
-
Lena21 wrote:Ja sobie walnęłam lampkę czerwonego wina na endo oczywiście, szefowa mnie wkurwila... Czepiła się ze czegoś nie zrobiłam wieczorem po pracy i rzuciła tekstem: No przecież nie masz dzieci to co Ty robisz po pracy? Przecież chyba Cię mąż tak bardzo nie absorbuje ? Wrrr...
staraczka1111, malinowaemi, Czrna 81, Flowwer lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Lunaris wrote:
Przepraszam, że dopiero dziś odpisuję ale pracowałam- tak piłam mieszankę nr 3 o.Sroki odstawiam bo mi się wszystko wymknęło spod kontroli. Jeśli nie bedzie efektów przez kilka cykli to może jeszcze raz spróbuję.
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
malinowaemi wrote:Rozumiem Twoje postępowanie, też tak bym zrobiła. Ale proszę pamiętaj Sarenko, zdrowie najważniejsze! I myślę, że w pracy zrozumieją jak będziesz musiała odpocząć
Oczywiście, wiem, że nic na siłę, spróbuję, a jeśli będzie naprawdę źle, to pójdę na zwolnienie wcześniej.
-
Dzieki dziewczyny za info o polpaścu...
Jestescie nie ocenioneWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 20:29
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Izape_91 wrote:A co Ci sie wymknęło spod kontroli jeśli można wiedzieć? Bo ja właśnie ruszyłam z tymi ziołami razem z mężem pijemy, dzisiaj 6dc a mnie już drze w prawym jajniku i to dość mocno
Bocianiątko lubi tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
Czrna 81 wrote:Piłam te zioła przed braniem clo. U mnie nie było żadnych efektów ubocznych. Teraz niestety nie będę mogła brać leków więc na ten cykl wracam do ziółek Podziwiam twojego męża że też je pipija. Mój by na to nie poszedł... Chyba że może piwa bym mu dolała hahaha!
Hehe, mój też był dzielny i pił Tylko musiałam mu trochę posłodzić ale odpuściliśmy picie bo u mnie problemów z owu nie ma Podejrzewam że to prolaktyna działała tak na moje endometrium że maluch nie mógł się zagnieździć, bo było baaardzo cieniutkie... Zobaczymy czy moje przypuszczenia okażą się słuszne
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Agniechaaaa wrote:Flo a co mogła byśmy jeszcze z takich badan zaproponować?? Ide jutro do diagnostyki powtórzyć tą feralną bete to moze bym cos machał odrazu
A co masz zrobione ?
Ann89 wrote:Zrobilam morfologie z glupoty. Wynik plytek krwi (plt) 80 przy normie 150-400, wynik PCT 0.09% przy normie 0.17-0.35.
Notka na wyniku: prosze o kontrole PLT z krwi pobranej na cytrynian.
Bylam u lekarza rodzinnego. Powiedzial ze nie bedzie ze mna rozmawial o tym wyniku dopoki drugie badanie go nie potwierdzi. Dodal ze gdyby bylo zle to mialabym pelno siniakow i krwawiace dziasla..
Problem w tym ze w sobote dzwonilam do dentystki i umowilam sie na piatek bo bola mnie dziasla i krwawia...
No i siniakow tez mam pelno. Ledwo sie dotkne to sa
..
Zrob badanie na ANA 1,2,3 panel 15 antygenów ( czy już robiłaś ?),
a mówiłaś że bierzesz letrizol ? bo niestety to chemia na nowotwór i lepiej w czasie brania nie robić morfologi
Moje są opłakane też teraz
summer86 wrote:To ja wyręczę Flo, bo widzę, że dziś seria pytań do niej Można mrozić bób, nawet w sklepach się kupuje mrożony. Tylko przed mrożeniem trzeba go dobrze osuszyć, jeśli jest mokry
sylwia198808
co do helicobakter niestety ale ponoć immunologia szaleje przy nim i trzeba leczyć w/g guru Paśnika. Najlepiej powtórzyć badanie z kału choć ja powtórzę wpierw z krwi. A dalej bierzesz IPP ?
Jedna_z_Wielu wrote:Kochane wiem, że pytanie głupie, ale jednak można ?
Można brać myo-inozytol
Badania potwierdzają również, że myo-inozytol wchodzi w skład budowy błon komórkowych oraz bierze udział w rozwoju komórek. Jest prekursorem w syntezie drugorzędowych przekaźników hormonów (GnRH, TSH i insuliny)oraz odgrywa istotną rolę w morfo i cytogenezie. Jest więc przeznaczony dla wszystkich kobiet, które starają się o dziecku. Jego działanie nie tylko pomaga w regulacji gospodarki hormonalnej, ale również wpływa na dobrą jakość oocytów czy pęcherzyków. Zapewnia więc przekazanie jak najlepszego materiału genetycznego przez matkę.
Ale ile w tym prawdy ? Choć dużo badań klinicznych potwieradza że brany z selenem poprawia prace tarczycy i przy chorobach autoimmunologicznych a z melatoniną na poprawę jajeczek. Moja immunolog zaleciła 1 sasz. dziennie choć PCOS nie mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 21:27
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dziewczyny mogę brać normalnie dalej Acard?? Zapomniałam zapytać a teraz kolej tabletki
-
nick nieaktualnyStrączka co do ananasa to podobno tes twardy środek jest najważniejszy, ale ja po tym transferze jadłam co drugi dzien bo podobno noże powodować mikro skurcze macicy i nie chciałam przesadzić
Flo robibilam Ana 1 i 2 , gen V, co tam przeciwzakrzepowe nawet nazwy nie pamietam i jeszcze jakieś jedno ale tez nazwy nie pamietam nie ma mnie teraz w domu bo robię sobie długo spacer z moją psinką bo wizycie u psiego fryzjerastaraczka1111 lubi tę wiadomość
-
staraczka1111 wrote:Dziewczyny mogę brać normalnie dalej Acard?? Zapomniałam zapytać a teraz kolej tabletki
staraczka1111 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny