Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCÓWKI :)
Odpowiedz

LIPCÓWKI :)

Oceń ten wątek:
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 27 lipca 2017, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann, doskonale Cię rozumiem. Po prostu przyszedł ten moment, by powiedzieć dość. Każda z nas jest inna, każda miała różne przeżycia, każda ma inną odporność psychiczną. Nie ma co się porównywać!

    A o psychologu warto pomyśleć, zwłaszcza, że przed adopcją i tak nie unikniecie spotkań z psychologami...

    Sama idę jutro do psychiatry i psychoterapeuty, bo sama już nie dam rady. A do walki o dziecko trzeba mieć sporo siły, nie mówiąc już o jego wychowaniu.

    Czrna 81, malinowaemi lubią tę wiadomość

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • staraczka1111 Autorytet
    Postów: 1820 3237

    Wysłany: 27 lipca 2017, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia198808 wrote:
    U mnie pogoda masakryczna, czuję się jakby był wrzesień, a nie końcówka lipca!
    Zamiast wskoczyć na rower, pojechać na plażę - po robocie wskakuję pod kocyk z książką :/
    Jesień jak nic :/

    U Was podobnie??

    Staraczka, jak nastroje? Dziś udało się spać spokojnie?? :) :)


    u nas też brzydka pogoda, zaraz będzie lało, aż nic się nie chce.
    Dziś spałam jak zabita do 8.30. :)

    f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5742 7049

    Wysłany: 27 lipca 2017, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann, życzę Ci bardzo dużo siły. Teraz najważniejsze jest żebyś doszła do równowagi. Zarówno psychicznej jak i fizycznej. Jak dojdziesz do siebie to może spojrzysz na to wszystko inaczej... I staniesz do dalszej walki o Wasze szczęście, nieważne jaką drogą. Trzymam za Was mocno kciuki!

    KateHawke lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021 - długi protokół:🍍🍍🍍24 komórki - 6 blastek! 💚 ❄❄❄❄❄❄ 💚 🍍🍍🍍
    2️⃣ ICSI OviKlinika 2021 - krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka ❌
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1️⃣ ICSI/IVF nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce❌
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    💉 Diphereline: Luty 2020- Sierpień 2020 💉
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    🧪IUI - 19.11.2018 :(
    🧪IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Ptysia Autorytet
    Postów: 1050 465

    Wysłany: 27 lipca 2017, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann trzymaj sie i nie poddawaj:) to Twoje życie i Twoja decyzja i nam nic do tego:) mozemy Ci tylko kibicować, myśle ze Inna nie chciała Cie namawiać do invitro ani przekonywać tylko chciała Ci pokazać, ze nie jest to taki diabeł straszny:) dla pocieszenia powiem Ci, ze ja na antybiotykach rożnych jestem od kwietnia i nie mogę wyleczyć bakterii i chciałabym moc myślec o ruszeniu z miejsca, jakimś hsg czy invitro ale nie mogę, bo to jak walka z wiatrakami, nie wiadomo czym i kiedy ja wyleczę i tez już przez to miałam rożne nastroje, ale odzyskałam jakaś względna równowagę i czekam co przyniesie następny antybiotyk. Trzymaj sie, może faktycznie psycholog by pomógł Ci troche

    staraczka1111, KateHawke, innamorata88 lubią tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5742 7049

    Wysłany: 27 lipca 2017, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem chyba trochę głupio zrobiłam ale tak z ciekawości postanowiłam zmierzyć jak wygląda moja temperatura po luteinie. Mierzyłam od 5 dpo (lutka od 3), temperatury zignorowane zaznaczyłam tylko dla pokazania jak to zwykle u mnie bywa... Spodziewałam się stałej, wysokiej temperatury... U mnie zwykle wykres w fl raczej trzyma się na wysokim i stałym poziomie z lekkimi odchyleniami... a tu takie coś?! Czy to mogą być dwa spadki implantacyjne??? Dzisiaj poza tym czuję się fatalnie - totalna niemoc, nie chciało mi się wstać z łóżka. Chce mi się spać i bolą mnie stawy jak przy grypie. Ech, boje się tej jutrzejszej bety :( zwłaszcza po wczorajszym negatywie i przy tej szyjce która nadal jest nisko i lekko otwarta... :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 11:45

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021 - długi protokół:🍍🍍🍍24 komórki - 6 blastek! 💚 ❄❄❄❄❄❄ 💚 🍍🍍🍍
    2️⃣ ICSI OviKlinika 2021 - krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka ❌
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1️⃣ ICSI/IVF nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce❌
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    💉 Diphereline: Luty 2020- Sierpień 2020 💉
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    🧪IUI - 19.11.2018 :(
    🧪IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lipca 2017, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana moge Ci tylko powiedzieć z mojego doświadczenia, ze u mnie przy Luteinie temp nigdy nie była wysoka jestem wybrykiem natury :D i spokojnie bedzie dobrze <3 kciuki zaciśnięte

    Bocianiątko, innamorata88 lubią tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5742 7049

    Wysłany: 27 lipca 2017, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to bardzo dobrze widzieć dawno nie widziane twarze! <3 Madzia8lenka cieszę się, że wpadłaś :) Zubii, Kaczorka Was też bardzo dobrze widzieć! :) Pamiętam jak razem przeżywałyśmy Wasze testy, a to chyba znaczy że ja już też zaliczam się do weteranek :P Zubi, jesteś chyba pierwszą zapamiętaną przeze mnie forumowiczką która przeskoczyła na fioletową stronę! ;) Majeczko, tęskniłam! <3 i bardzo się cieszę że odpoczęłaś i pomału idziecie do przodu :) Do której kliniki i do kogo idziecie? Będę trzymać mocno kciuki! :*

    zubii, Maja84, madzia8lenka lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021 - długi protokół:🍍🍍🍍24 komórki - 6 blastek! 💚 ❄❄❄❄❄❄ 💚 🍍🍍🍍
    2️⃣ ICSI OviKlinika 2021 - krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka ❌
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1️⃣ ICSI/IVF nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce❌
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    💉 Diphereline: Luty 2020- Sierpień 2020 💉
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    🧪IUI - 19.11.2018 :(
    🧪IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • panan12 Autorytet
    Postów: 3008 546

    Wysłany: 27 lipca 2017, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki badań 3 dc:
    AMh -5,20ng/ml
    Androstendion-1,03ng/ml
    Prolaktyna-14,00 ng/ml
    Estradiol - 32,1pg/ml
    Lh- 5,84 miu/ml
    Fsh - 5,28 miu/ml
    Testosteron -38,29 ng/dl

    Co myślicie?

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • innamorata88 Autorytet
    Postów: 4329 4636

    Wysłany: 27 lipca 2017, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki badań 3 dc:
    AMh -5,20ng/ml
    Androstendion-1,03ng/ml
    Prolaktyna-14,00 ng/ml
    Estradiol - 32,1pg/ml
    Lh- 5,84 miu/ml
    Fsh - 5,28 miu/ml
    Testosteron -38,29 ng/dl

    Co myślicie?
    Wygląda na PCOS

    Mikołaj 25.04.2011

    08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • zubii Autorytet
    Postów: 1736 1645

    Wysłany: 27 lipca 2017, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    A tak poza tym to bardzo dobrze widzieć dawno nie widziane twarze! <3 Madzia8lenka cieszę się, że wpadłaś :) Zubii, Kaczorka Was też bardzo dobrze widzieć! :) Pamiętam jak razem przeżywałyśmy Wasze testy, a to chyba znaczy że ja już też zaliczam się do weteranek :P Zubi, jesteś chyba pierwszą zapamiętaną przeze mnie forumowiczką która przeskoczyła na fioletową stronę! ;) Majeczko, tęskniłam! <3 i bardzo się cieszę że odpoczęłaś i pomału idziecie do przodu :) Do której kliniki i do kogo idziecie? Będę trzymać mocno kciuki! :*

    Strasznie się wzruszyłam :*

    Mam nadzieję, że jutro wyjdzie ci piękna beta ! :*

    Bocianiątko, Maja84 lubią tę wiadomość

    wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • panan12 Autorytet
    Postów: 3008 546

    Wysłany: 27 lipca 2017, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMh normy
    1,83-7,53
    Prolaktyna
    3.90-29.50
    Estradiol
    Faza folikularna 12,4-233
    Faza owulacji 41-398
    Lh
    Faza folikularna 2,4-12,6
    Faza owulacji 14,0-95,6
    Androstendion
    0.30-3.30
    Fsh
    Faza folikularna 3.5-12,5
    Faza owulacji 4,7-21,5
    Testosteron
    8.40-48.10

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 27 lipca 2017, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann nie pamiętam byś pisałaś o łuszczycy wcześniej bo to dużo zmienia. Idź do reumatologa z tym bo wszystkie objawy+ wyniki badan na to wskazują.
    Pij dużo elektrolitów, przejdź na bezglutenową, bezmleczną dietę, bardzo pomaga. Parę miesięcy na takiej diecie i będziesz jak funkiel nówka. Warto to zrobić dla swojego samopoczucia bo niestety nasze samopoczucie fizyczne przenosi się na samopoczucie psychiczne. Zrób sobie CRP, OB, próby wątrobowe, żelazo.
    No z i pewnością przy takich dolegliwośćiach przyda się steryd metypred i Calcenato.
    Wiem o czym piszesz, zmęczenie tym wszystkim plus złe samopoczucie nie sprzyja pozytywnemu nastawieniu.
    Wszystkie szanujemy WASZĄ decyzję, zadbaj o siebie kochana i rozmowa z psychologiem podziała oczyszczająco.

    innamorata88, Maja84, malinowaemi lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2210 1551

    Wysłany: 27 lipca 2017, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nie stety u mnie @ ; (

    wallbash.gifdown.gif

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.


    Starania o drugie- od: Styczeń 2015 r.
    5cb. 😪 Kłopoty ze skaczącym tsh, wysoka prolaktyna.
    Od końca wakacji klinika - zalecone badania, z wyników póki co - obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero
    😪

    Glukoza:
    na czczo 5,10 mmol/l
    godzina po 8,57 mmol/
    dwie godziny po 5,54 mmol/l

    Insulina:
    na czczo 7,87 uU/ml
    godzina po 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 33,6uU/ml

    ???
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 27 lipca 2017, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja aż buźka mi się śmieje jak widzę twój powrót <3

    panan wyniki masz ładne i dużą rezerwę jajnikową lh/fsh też ładne. Powinnaś mieć stymulowane cykle bo czesto jak u mnie hiperprolaktynemia blokuje ovu. kiedy idziesz do gina ?


    Bocianiątko a ja wiem, że u Ciebie w brzuszku jest mała fasolka !!!

    Maja84 lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lipca 2017, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu kochana smutno mi ale walczymy dalej!!! <3

  • panan12 Autorytet
    Postów: 3008 546

    Wysłany: 27 lipca 2017, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Maja aż buźka mi się śmieje jak widzę twój powrót <3

    panan wyniki masz ładne i dużą rezerwę jajnikową lh/fsh też ładne. Powinnaś mieć stymulowane cykle bo czesto jak u mnie hiperprolaktynemia blokuje ovu. kiedy idziesz do gina ?


    Bocianiątko a ja wiem, że u Ciebie w brzuszku jest mała fasolka !!!
    Dzięki kochana :), clostilbegyt na mnie kompletnie nie działa

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 27 lipca 2017, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Dziewczynki nie stety u mnie @ ; (

    Do dupy. :( Trzymaj się. :*

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 27 lipca 2017, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dzięki kochana :), clostilbegyt na mnie kompletnie nie działa

    Na mnie też nie, dopiero letrizol zadziałał.
    A jaki masz poziom d3 ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • staraczka1111 Autorytet
    Postów: 1820 3237

    Wysłany: 27 lipca 2017, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedna z wielu - przytulam mocnoo :*

    f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 27 lipca 2017, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Dziewczynki nie stety u mnie @ ; (


    Walczymy!!!!

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ