Listopad należy do nas
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja chyba zwariuję. Wykresik książkowy, ale poprzedni też był ładny. Czasem zaglądam, bo może zielona kropka sama się pojawi Pierwszy cykl w którym nic nie czuję. Żadnych objawów- piersi bez zmian, bóli prawie nie ma. Trochę ciągnie macica, ale nie jest bolesna tylko wyczuwalna. Postanowiłam w piątek zrobić betę- trochę wcześnie bo to będzie 9dpo. Jak myślicie? Trzymajcie kciuki!
-
nick nieaktualny
-
Juwelka zrob jak uwazasz, ja tylko mowie ze warto poczekac kilka dni dluzej. Ale jesli sie masz denerwowac to idz, pogadaj z gin.
Soweczka, moze byc za wczesnie i bedziesz sie denerwowac jesli wyjdzie negatywna.
Nusia znam - za jakies 8 miesiecy do Ciebie przyjdzie, po porodzieZetka lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyTak serio to mnie piersi dzisiaj zaczely bolec ale tak ze nawet stanik mi przeszkadza.
soweczka 9dpo to wg mnie za wczesnie, implantacja jest pomiedzy 7-12dniem. Moze Ci wyjsc wynik falszywie negatywny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 16:43
-
Kurde dziewczyny masakra po prostu! Pojechałam na zakupy, wrocilam i zaczął mnie rwac brzuch! Podbrzusze bardzo nisko na dole na srodku, prawie przy kosci.lonowej i cala prawa strona i az promieniowalo na plecy! Nie wiedzialam co ze soba zrobic, czolgalam sie po lozku w te i we wte zadna pozycja nie byla dobra. Ciepła kapiel pomogla na chwile. Poszlam do przychodni (moj maz na popoludnie do pracy a ja zostalabym tylko z dzieci a ona w pracy nie ma zasiegu). Lekarz mnie zbadal i stwierdzil ze opcje sa 2. Albo pecherzyk urosl dosc duzy i po.peknieciu cos sie przyblokowalo i dlatego boli. Albo druga opcja - bardziej prawdopodobna - zapalenie wyrostka. Jednak nie na tyle powazne zeby go od razu wycinac! Jak sie nie pogorszy w ciagu 12h to powinno samo minac! Ehhhh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 16:57
-
nick nieaktualny
-
Madlene, oby to nie wyrostek. Biedna, odpoczywaj, oby przeszlo25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Matleena wrote:Aaj nie wiem czy wytrzymam do piątku, tak bym chciała już wiedzieć a tak się boję negatywa
Może w 13dpo już wyjdzie coś? Czemu mi nie mogą jakieś mega żyły na piersiach wyjsc albo zalać mnie śluz? Brzuch nie boli, cycki tylko trochę, czasem zakluje jeden albo drugi jajnik. Aaaaaaaa! Oszaleje do piatku!
A mnie rozklada przeziębienie. Nie ma jak tak. Eh
-
Madlene jeśli wyrostek to powinien bardzo boleć przy puszczaniu- delikatnie naciśnij brzuch na wysokości wyrostka- po twojej prawej stronie tuż obok talerza biodrowego- i nagle puść. Tak się sprawdza zapalenie wyrostka- możesz też nacisnąć po przeciwnej stronie i puścić tak samo- w przypadku zapalenia wyrostka ból się pogłębia w takim badaniu. Jestem ratownikiem medycznym i fizjoterapeutką, więc coś tam wiem... Taki ból jak w Twoim opisie występuje też w zapaleniu macicy- boli trochę jakby przy zatwardzeniu- ciągły ból, który powoli narasta. W takim przypadku badanie ginekologiczne wyjaśnia sprawę.
Chica Mala lubi tę wiadomość
-
Witam, przeglądałam dziś wyniki różnych badań z tego roku, bo lekarz będzie chciał zobaczyć przy kolejnej wizycie. I patrzę, a ja w kwietniu badałam TSH i miałam 2,6. Dlaczego tego wcześniej nie zauważyłam. Pewnie dlatego tyle miesięcy nic nie wychodziło.
-
nick nieaktualny
-
Morwa wrote:Ja właśnie tak samo bo gdyby jeszcze posprzatal po sobie to nie wiadomo czy nie zrobił by w rezultacie więcej bałaganu, a ja więcej zastawy stołowej nie chciałam tracić:p
-
sóweczka wrote:Madlene jeśli wyrostek to powinien bardzo boleć przy puszczaniu- delikatnie naciśnij brzuch na wysokości wyrostka- po twojej prawej stronie tuż obok talerza biodrowego- i nagle puść. Tak się sprawdza zapalenie wyrostka- możesz też nacisnąć po przeciwnej stronie i puścić tak samo- w przypadku zapalenia wyrostka ból się pogłębia w takim badaniu. Jestem ratownikiem medycznym i fizjoterapeutką, więc coś tam wiem... Taki ból jak w Twoim opisie występuje też w zapaleniu macicy- boli trochę jakby przy zatwardzeniu- ciągły ból, który powoli narasta. W takim przypadku badanie ginekologiczne wyjaśnia sprawę.
ja tez mysle ze to nie wyrostek bo juz pewnie lezalabym na stole operacyjnym. Owulacyjny.bol tak silny to chyba tez nie bardzo. Szczegol je ze jestem po owulce (o.ile w ogole byla). Sluz dzis juz calkowicie nieplodny. Test pozytywny tez byl pare dni temu. Teraz bol troche zelzal (a nic nie bralam). Boli tylko bardzo nisko ( tak prawie pod koscia lonowa), jak chodze. I mdlosci tez mi przeszly. Mam nadzieje ze wszystko minie a ja sie nie bede zastanawiac co to było