X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopad należy do nas
Odpowiedz

Listopad należy do nas

Oceń ten wątek:
  • believe Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Madlene, trzymam kciuki, żeby nie było nic poważnego!

Nusia, kiedyś czytałam że zioła krwawnika na przyspieszenie, ale nie wiem czy to bezpieczne :)
    Ale podpisuję się pod tym co napisała She - za 8 mcy ;D

Mnie też kłuje w dole podbrzusza dość mocno, ale w tym cyklu kompletnie się nie nastawiam, cycki też jak cegły, czyli jak widać takie same objawy na @ i na ciążę niestety :/

Chica, trzymam kciuki żeby @ nie przyszła!

Zetka, a czy ja dobrze kojarzę, że Wy sobie odpuściliście w tym miesiącu? Bo taka temperatura też często dosyć wysoka. Zawsze tak miałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Kochane, kurcze nie przeczytałam jeszcze co napisałyście przez te kilka godzin, bo dopiero wrocilam do domku...

Believe Kochana u mnie po terminie, ale przez to że brałam tą luteinę to teraz muszę czekać na @. W sobotę wzięłam ostatnią taabletkę, mam nadzieję, że jutro już @ się zjawi, bo się już niecierpliwię, także to niestety nie jest dzidzia :(

• believe Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Hey Kochane, kurcze nie przeczytałam jeszcze co napisałyście przez te kilka godzin, bo dopiero wrocilam do domku...

Believe Kochana u mnie po terminie, ale przez to że brałam tą luteinę to teraz muszę czekać na @. W sobotę wzięłam ostatnią taabletkę, mam nadzieję, że jutro już @ się zjawi, bo się już niecierpliwię, także to niestety nie jest dzidzia :(

A to @ nie powinna przyjść do 3 dni? Wybacz, nie znam się na tym, dlatego dopytuję :)

• Zetka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Zetka, a czy ja dobrze kojarzę, że Wy sobie odpuściliście w tym miesiącu? Bo taka temperatura też często dosyć wysoka. Zawsze tak miałaś?

Tak odpuścilismy przez antybiotyk.
    A tempki aż tak wysokiej nie miałam, ale to pierwszy cykl gdzie mierze dowcipnie więc raczej dlatego :)
    Z reguły mam różnice między linia pozioma a najwyższą temp w fazie lutealnej ok. 0,8st więc i tym razem wszystko w normie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 21:47

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martika wrote:

Co do inofolicu, to u mnie w aptece 36zl

Martika a co to za apteka??

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    A to @ nie powinna przyjść do 3 dni? Wybacz, nie znam się na tym, dlatego dopytuję :)

Nie wiem do ilu dni. Wiem, że niektóre laski dostawały nawet do tygodnia.
    Ja przeważnie na 3 dzień już miałam @, na dodatek to były 3 razy większe dawki, bo po in vitro. Jak ju8tro się nie zjawi to się wkurzę! :)

• Zetka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Nie wiem do ilu dni. Wiem, że niektóre laski dostawały nawet do tygodnia.
    Ja przeważnie na 3 dzień już miałam @, na dodatek to były 3 razy większe dawki, bo po in vitro. Jak ju8tro się nie zjawi to się wkurzę! :)

A może jutro teścik? Czy mocno czujesz się jak na @?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka raczej czuję się okresowo, teraz doszedł jeszcze ból pleców, więc testu nie ma już po co robić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martika wrote:
    Zanim odpiszę na wszystko i przeczytam pozostałą resztę, to muszę to zacytować i się nie zgodzić. Mam regularne cykle, ładną cerę (odkąd się leczę to w okresie owulacji czasami mi coś wyskoczy) i dobrą wagę, zrobiłam sobie badania i się przeraziłam mam niedoczynność tarczycy, w zasadzie hashimoto, jak zobaczyłam moje wyniki to byłam w szoku. A naprawdę jestem szczupła, moja cera była idealna a cykle 30-31 dni, dwa razy w roku zdarzał się jakiś 33-35, ale to nadal zalicza się do regularnych.

Już komuś odpisałam, że wycofuję się z tych słów :-) bo któraś miała podobnie z hashimoto :-( No nic. W każdym razie oby dziewczynom nic nie wyszło złego :-)

Dzięki. Mam nadzieję, że krecha ściemnieje :-)

• Zetka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, to w takim razie mam nadzieję że szybko @ przyjdzie, czego i sobie życzę bo już chcą zacząć nowy cykl :)

Cigaretta, Nusia lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chce w tym cyklu owulke w końcu :D

• martika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Martika a co to za apteka??

Apteka całodobowa Eskulap, polecam jeśli macie. Za testy ciążowe płacę od 2,60 zł:D A najdroższy coś ok 7zł (Amil). Za testy owulacyjne (5 sztuk) 10 zł :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 22:07

Nusia, Morwa lubią tę wiadomość

• firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    A ja chce w tym cyklu owulke w końcu :D
    Dobrze pamiętam, że też jesteś na CLO?
    w którym dc jesteś? kiedy masz monitoring?
    ja wczoraj miałam tyle śluzu, że byłam święcie przekonana, że owu za rogiem, a test negatywny.

uwo93e3kxvexoenv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martika wrote:
    Apteka całodobowa Eskulap, polecam jeśli macie. Za testy ciążowe płacę od 2,60 zł:D A najdroższy coś ok 7zł (Amil). Za testy owulacyjne (5 sztuk) 10 zł :D

dzięki Kochana, u mnie w mieście jest, więc jutro sobie podjadę zapytać o ten inofolic, chyba że zadzwonie wcześniej i zapytam o cene

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Dobrze pamiętam, że też jesteś na CLO?
    w którym dc jesteś? kiedy masz monitoring?
    ja wczoraj miałam tyle śluzu, że byłam święcie przekonana, że owu za rogiem, a test negatywny.

To moj 6 cykl z clo, dopiero 8 dc. Mam nadzieje, że w końcu będzie owulacja, a ze sluzem ciężko. .. hmm szczerze mówiąc jeszcze nigdy nie miałam przezroczystego rozciagliwego :D jak narazie biały wodnisty od wczoraj :( a monitoring mam miec w 12 dc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 22:22

• Morwa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 23:16

• firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    To moj 6 cykl z clo, dopiero 8 dc. Mam nadzieje, że w końcu będzie owulacja, a ze sluzem ciężko. .. hmm szczerze mówiąc jeszcze nigdy nie miałam przezroczystego rozciagliwego :D jak narazie biały wodnisty od wczoraj :( a monitoring mam miec w 12 dc ;)
    A przez pozostałe cykle nie miałaś owulacji???????
    I co Twój gin na to?

uwo93e3kxvexoenv.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka dziekuje :* w sumie to na oko bedzie 2 dni przed @, ale na pewno bede wiedziala jak przyjdzie owulka. Dobrze, ze w razie czego nie ma przeciwskazan :)

Cigaretta, czy to ostatni cykl z CLO?

Nusia, jak do jutra nie bedzie @ to obsikaj testa ;)

Firanki, pewnie owulka sie zbliza, wiec dzialaj :D

firanki na duszę, Zetka lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    "jeśli wartość szczytowa hormonu LH (wartość rozpoznawana przez testy owulacyjne) w twoim ciele trwa krócej niż 10 godzin, test może pokazać wynik negatywny, a pomimo tego owulacja może wystąpić.  " a to ciekawe tak łatwo można to przegapić wiedziałyscie? Chyba zacznę testy owu robić co 8 h wtedy nie przegapie hehe nie no żarcik ☺

Ja juz kiedys wspominalam, ze powinno sie robic 2x dziennie, zeby nie przegapic peaku :)

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    A przez pozostałe cykle nie miałaś owulacji???????
    I co Twój gin na to?
    Mam monitoring praktycznie co miesiąc, raz owulka jest raz nie ma, jak jej się podoba, gin przepisał mi clo i brałam 5 cykli owulka byla może 3 razy, teraz mialam pół roku przerwy od clo i w tym cyklu znowu, no i zobaczymy co będzie dalej :> jak w tym cyklu znowu nie będzie owulki to nie wiem co jeszcze można poradzić ?

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ