Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zbieram sie na uczelnie :p brzuch napierdziela wiec niechce mi sie podwójnie... coz do 16.10 muszę wysiedzieć. Jeszcze muszę przedstawić beznadziejna prezentacje na socjologi :/

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Emi, a w którym dniu powinnaś mieć owu? Polecam wino, ryby i migdały :) jak podrośnie do 8 mm to będzie już ok :) Bierzesz clo, prawda?

Tak, biorę clo. W poprzednim cyklu Endo bylo ladne... Owu powinnam miec 18 dc, no nic. Zobaczymy. W powiedział kontrola. Wiem o winie, orzechach, mogdalach i rybach... Jem ile mogę, ale jestem sceptyczna... Wiesiolek podobno tez dobrze działa.

summer86 lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Katja11 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego weekendu staraczkom i niecierpliwym. A moze by... kasia jak tam ??!! Ja zrobilam z rana pink test zwykly 25mlu, jest jasniutka kreska. Czy to koze byc dopiero implantacja ?

zubii lubi tę wiadomość

f2w33e3k0yyvbxsq.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę metformine 500

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja11 wrote:
    Milego weekendu staraczkom i niecierpliwym. A moze by... kasia jak tam ??!! Ja zrobilam z rana pink test zwykly 25mlu, jest jasniutka kreska. Czy to koze byc dopiero implantacja ?

Może jak najbardziej.

Katja11 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że nie bardzo implantacja, skoro tyle testów Ci wychodzi pozytywnie :) Bierz luteinę, jak lekarz przykazał.
    Z doświadczenia wiem, że Pink 25 jest jednym z najmniej czułych testów. Kiedy Quixx miał już mocną kreskę, na Pinku wciąż była cienka i blada.

Powiem Ci tak, szczerze, bez owijania w bawełnę: u mnie ponad 1,5 roku temu takie plamienie zapowiedziało najgorsze (ALE, ALE test nie wyszedł tak szybko, jak u Ciebie, tylko dopiero 18dpo, więc tamta ciąża rozwijała się źle od samego początku), natomiast u dwóch psiapsiółek z naszego Fasolkowego wątku poniżej plamienia ciągnęły się dość długo i absolutnie na rozwój ciąży nie wpływały :)
    Jeśli masz możliwość - leż dupą do góry, za przeproszeniem, i odpoczywaj ;) To może być krwiak, może być coś na/przy szyjce i tylko lekarz jest w stanie to stwierdzić.

Uff, się rozpisałam :) Nie panikuj na zapas, bo stres też niewiele pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 08:07

Katja11, summer86 lubią tę wiadomość

• Katja11 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn dziekuje ze sie tak rozpisalas !!!! Wlasnie leze dupa do gory ogladamy z moim 3latkiem peppe. Ale i tak wstac trzeba ubrac najesc itp :) ale planuje na spokojnie. Wczoraj przelecialam mu pol miasta za zabawka ktora sobie wymarzyl, chyba tez teoche przegielam z bieganiem doslownie. Ja w pierwszej ciazy dopiero tydzien po terminie @ mialam test wlasnie wuixx pozytywny. Te pinki tez mi sie wydaja koepskie. Niewiem wlasciwie czy jechac do alteki po kolejne czy co. Biore lutke dwa razy dziennie i ogolnie troche wyluzowalam. Dziekuje za wypowiedzi, wczoraj wieczorem zeszly ze mnie emocje /pozytywnego testu i plamienia ze az sobie poplakalam. Dzis juz spokojniej. Czuje lekki bol w brzuchu. Z lekarzem umowilam sie na kontakt w polowie tygodnia ,po terminie @ na spokojnie. Nie ma co sie wczesniej badac w tym przypadku. Czekam
    Na kolejne testowania , kto dzis dziewczyny??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 08:12

f2w33e3k0yyvbxsq.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Jest weekend w końcu!!!
    graphics-weekend-050368.gif

Katja odpoczywaj, nie dźwigać proszę i bierz leki. Trzymaj się ;)

summer86 lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Tak, biorę clo. W poprzednim cyklu Endo bylo ladne... Owu powinnam miec 18 dc, no nic. Zobaczymy. W powiedział kontrola. Wiem o winie, orzechach, mogdalach i rybach... Jem ile mogę, ale jestem sceptyczna... Wiesiolek podobno tez dobrze działa.

Emi no to jeszcze 8 dni masz, myślę, że Twoje endo ładnie podrośnie ;) Powodzenia!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • zubii Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    Wydaje mi się, że nie bardzo implantacja, skoro tyle testów Ci wychodzi pozytywnie :) Bierz luteinę, jak lekarz przykazał.
    Z doświadczenia wiem, że Pink 25 jest jednym z najmniej czułych testów. Kiedy Quixx miał już mocną kreskę, na Pinku wciąż była cienka i blada.

Powiem Ci tak, szczerze, bez owijania w bawełnę: u mnie ponad 1,5 roku temu takie plamienie zapowiedziało najgorsze (ALE, ALE test nie wyszedł tak szybko, jak u Ciebie, tylko dopiero 18dpo, więc tamta ciąża rozwijała się źle od samego początku), natomiast u dwóch psiapsiółek z naszego Fasolkowego wątku poniżej plamienia ciągnęły się dość długo i absolutnie na rozwój ciąży nie wpływały :)
    Jeśli masz możliwość - leż dupą do góry, za przeproszeniem, i odpoczywaj ;) To może być krwiak, może być coś na/przy szyjce i tylko lekarz jest w stanie to stwierdzić.

Uff, się rozpisałam :) Nie panikuj na zapas, bo stres też niewiele pomaga.

Implantacja nie trwa jeden dzień i już, może sie zagniezdzac kilka dni ją czułam ból przy zagniezdzanie przez 3 dni w 2 dniu bólu wyszedł mi taki test. Koleżanka teraz też miała zaraz po teście pozytywnym plamienia poszła do giną i mówi że to to.

Masz rację że to może być co kolwiek teraz tam wszystko mocno ukrwione moglo pęknąć naczynko itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 08:33

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis zrobilam test i wyszly 2 grube krechy. Jestem w ciazy. Dzis 26 DC :)

A może by..., Katja11, Anga1989, bulkaasia, zubii, Dooti, i-feel-you, bertha, karm3lka, emi2016 lubią tę wiadomość

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja11 wrote:

Niestety :( u mnie jedna kreska... ech tak trzymałam ten test w ręce wpatrując się w niego ale nic tam nie ma. Bielą vizira go nie nazwę bo się rozlała górna kreseczka, ale jeśli chodzi o drugą to na pewno jej tam nie ma. Dziś mi temp. poszła w górę. Wczoraj 36,9 dziś 37,1 więc nie bardzo wiem o co chodzi, no ale test nie pozostawia złudzeń.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek87 wrote:
    Dziewczyny dzis zrobilam test i wyszly 2 grube krechy. Jestem w ciazy. Dzis 26 DC :)

Gratuluję :) w moim nieszczęściu cieszę się Waszymi krechami :) Fajnie, że przynajmniej są jakieś dobre wieści :)

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Katja11 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek87 wrote:
    Kotek grauluje !!! Mam wielka nadzieje ze zobaczymy sie na lipcówkach !!!!!!!! A moze ny... czekaj do wyorku, pojutrze nastepny test :* na spokojnie. Tempka tez ci to mowi :) dziekuje za rady. Staram sie odpoczywac ale w domu samo sie nie zrobi jedzenie ubieranie dziecka itp :)) kotek jaki test robilas ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 08:49

f2w33e3k0yyvbxsq.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek87 wrote:
    gratulacje :)

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek87 wrote:
    Gratulacje!!!!

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :)

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• kotek87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test nordest z doz.pl czułość 10

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałaś jakieś objawy ?

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• beatka_c Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich pozytywnych kistopadowych testów zamierzam do Was dołączyć

Katja11, martek88 lubią tę wiadomość

35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ