Listopadowe testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Almanah wrote:Owulacyjny elektroniczny jest lepszy o tyle, że pokazuje z większą dokładnością temperaturę (dwa miejsca po przecinku, zwykły elektroniczny tylko jedno). Są też chyba jeszcze te bezrtęciowe owulacyjne, ale nie wiem na jakiej zasadzie one działają. Generalnie cena owulacyjnego i zwykłego jest chyba podobna, więc warto kupić.
Byłam w trzech aptekach i nie mieli owulacyjnego
Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
Cykl starań.... wolę nie liczyć
7 cykli CLO + pregnyl
2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
styczeń-luty hiperstymulacja
-
Karolina90 wrote:Dziewczyny o co chodzi z tym wiesiołkiem? TO się kupuje w tabletach, czy jakiś zwykły olej? Od którego do którego dnia cyklu należy go brać?
Staramy się z mężem już ponad rok i jak narazie bezskutecznie, dlatego czepiam się wszystkiego co może nam pomóc.
Wiesiołek pomaga poprawić jakość śluzu płodnego. Bierze się go od 1dc do owulacji, potem trzrba odstawić. Można go kupić w aptece, jest w kapsułkach np. GAL, Oeparol.
Mi pomógł na śluz.Piotr 29.08.2015r.
Dominika 31.08.2017r.
Mam Was- mam wszystko.
-
Karolina90 wrote:Dziewczyny o co chodzi z tym wiesiołkiem? TO się kupuje w tabletach, czy jakiś zwykły olej? Od którego do którego dnia cyklu należy go brać?
Staramy się z mężem już ponad rok i jak narazie bezskutecznie, dlatego czepiam się wszystkiego co może nam pomóc.
Wiesiołek ma wpływać na produkcję śluzu płodnego. Możesz pić olej, albo przyjmować go w kapsułkach. W kapsułkach oczywiście wygodniej, bo picie oleju może być nieprzyjemne. Olej z wiesiołka powinno się przyjmować od pierwszego dnia cyklu do wystąpienia owulacji. Dokładnego zakresu od dnia cyklu do dnia cyklu nikt ci nie poda, bo cykl cyklowi nie równy. Ale możesz sobie założyć, że np. przy 28 dniowym cyklu będziesz brać do 10-12 dc, dla bezpieczeństwa. Wszystko zależy od tego jak długą masz fazę lutealną. -
Almanah wrote:Ja zamawiałam przez internet z odbiorem w aptece. Trzeba kombinować czasami.
ale za to kupiłam 3 testy ciążowe i już mnie kusi zeby zrobić ale raczej jeszcze za wcześnie...
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
-
A ilu dniowe masz cykle, Madzia?
Zobaczyłam u ciebie pod wykresem, że napisałaś, że masz z reguły podwyższoną temperaturę. Mierzenie temperatury wciąż ma sens, bo mimo to i tak powinnaś mieć jeszcze wyższą temperaturę po owulacji. -
Madzia, moze pytaj nie o owulacyjny termometr, tylko o elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku.
Ale ja swoj kupowałam online.
Olej z wiesiołka kupuje w formie oleju. Tez online zamawiam.https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
zubii wrote:Jesteś 8 dpo to jak gin może rozwiać Twoje szansę ?35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok
-
Almanah wrote:A ilu dniowe masz cykle, Madzia?
Zobaczyłam u ciebie pod wykresem, że napisałaś, że masz z reguły podwyższoną temperaturę. Mierzenie temperatury wciąż ma sens, bo mimo to i tak powinnaś mieć jeszcze wyższą temperaturę po owulacji.
Cykle mam różne tak jak widziałaś jestem po stymulacji i teraz na duphastonie, jak przestaję go brać wtedy mam @. Ostatnio cykle miałam 25 i 21 dni, teraz owulacja myślę, ze była 30.11.
Z tą temperaturą właśnie chciałabym popróbować bo z pewnością masz rację. Jeśli dzisiaj nigdzie nie znajdę tego termometru to jutro zmierzę zwykłym.
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
-
30.11 to chyba dopiero będzie.
Pamiętaj tylko żeby nie zmieniać termometru w trakcie cyklu i już do końca mierz tym zwykłym, bo ci zaburzy wykres.
Ja się jakoś nie mogę zebrać do powrotu do mierzenia. A w sumie mogłabym, bo chłop codziennie mnie budzi o 5, jak wstaje do pracy. W dodatku nie wiem gdzie się mój termometr podział po przeprowadzce... Miesiąc już minął, wypadałoby się rozpakować do końca.Madzia_ lubi tę wiadomość
-
bulkaasia wrote:Jak mnie strasznie boli lewy jajnik!!! Przy podcieraniu był śluz przezroczysty rozciagliwy, ehhh...
A ból jest cały czas, czy przy ruchu, siadaniu, itd? -
Almanah wrote:30.11 to chyba dopiero będzie.
Pamiętaj tylko żeby nie zmieniać termometru w trakcie cyklu i już do końca mierz tym zwykłym, bo ci zaburzy wykres.
Ja się jakoś nie mogę zebrać do powrotu do mierzenia. A w sumie mogłabym, bo chłop codziennie mnie budzi o 5, jak wstaje do pracy. W dodatku nie wiem gdzie się mój termometr podział po przeprowadzce... Miesiąc już minął, wypadałoby się rozpakować do końca.
Ups, przepraszam 30.10 owulka
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
-
Madzia_ wrote:Cykle mam różne tak jak widziałaś jestem po stymulacji i teraz na duphastonie, jak przestaję go brać wtedy mam @. Ostatnio cykle miałam 25 i 21 dni, teraz owulacja myślę, ze była 30.11.
Z tą temperaturą właśnie chciałabym popróbować bo z pewnością masz rację. Jeśli dzisiaj nigdzie nie znajdę tego termometru to jutro zmierzę zwykłym.
Ja kupiłam owulacyjny na Allegro za jakieś grosze i bardzo dobrze działa.
-
Chyba jednak nie będę mierzyć temp i badać śluzu dalej. Bez wiedzy kiedy i czy była owu jakoś łatwiej mi się żyje w drugiej połowie cyklu. Bez tych "urojonych" objawów. A pamiętam, że miałam ich wiele na początku starań...
-
Almanah wrote:Chyba jednak nie będę mierzyć temp i badać śluzu dalej. Bez wiedzy kiedy i czy była owu jakoś łatwiej mi się żyje w drugiej połowie cyklu. Bez tych "urojonych" objawów. A pamiętam, że miałam ich wiele na początku starań...
No właśnie tak to jest. Przed owu nic mi nie jest. A po owulacji nagle dostrzegam objawy których nigdy wcześniej u siebie nie zauważyłam. I nie wiem czy były zawsze tylko tak słabe że je olewalam czy dopiero teraz jak mierze temperaturę i obserwuje cykl to sobie je wkręcam.