X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:
    Owulacyjny elektroniczny jest lepszy o tyle, że pokazuje z większą dokładnością temperaturę (dwa miejsca po przecinku, zwykły elektroniczny tylko jedno). Są też chyba jeszcze te bezrtęciowe owulacyjne, ale nie wiem na jakiej zasadzie one działają. Generalnie cena owulacyjnego i zwykłego jest chyba podobna, więc warto kupić. :P

Byłam w trzech aptekach i nie mieli owulacyjnego :/

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Dziewczyny o co chodzi z tym wiesiołkiem? TO się kupuje w tabletach, czy jakiś zwykły olej? Od którego do którego dnia cyklu należy go brać?
    Staramy się z mężem już ponad rok i jak narazie bezskutecznie, dlatego czepiam się wszystkiego co może nam pomóc.

Wiesiołek pomaga poprawić jakość śluzu płodnego. Bierze się go od 1dc do owulacji, potem trzrba odstawić. Można go kupić w aptece, jest w kapsułkach np. GAL, Oeparol.
    Mi pomógł na śluz.

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• Almanah Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Dziewczyny o co chodzi z tym wiesiołkiem? TO się kupuje w tabletach, czy jakiś zwykły olej? Od którego do którego dnia cyklu należy go brać?
    Staramy się z mężem już ponad rok i jak narazie bezskutecznie, dlatego czepiam się wszystkiego co może nam pomóc.

Wiesiołek ma wpływać na produkcję śluzu płodnego. Możesz pić olej, albo przyjmować go w kapsułkach. W kapsułkach oczywiście wygodniej, bo picie oleju może być nieprzyjemne. Olej z wiesiołka powinno się przyjmować od pierwszego dnia cyklu do wystąpienia owulacji. Dokładnego zakresu od dnia cyklu do dnia cyklu nikt ci nie poda, bo cykl cyklowi nie równy. :P Ale możesz sobie założyć, że np. przy 28 dniowym cyklu będziesz brać do 10-12 dc, dla bezpieczeństwa. Wszystko zależy od tego jak długą masz fazę lutealną.

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ wrote:
    Byłam w trzech aptekach i nie mieli owulacyjnego :/

Ja zamawiałam przez internet z odbiorem w aptece. Trzeba kombinować czasami. ;)

Alicja | 24 l | 11 cs
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:
    Ja zamawiałam przez internet z odbiorem w aptece. Trzeba kombinować czasami. ;)
    jeszcze poszukam stacjonarnie :)
    ale za to kupiłam 3 testy ciążowe i już mnie kusi zeby zrobić ale raczej jeszcze za wcześnie...

uwo93e3kvculwunu.png

7 cykli CLO + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ilu dniowe masz cykle, Madzia?

Zobaczyłam u ciebie pod wykresem, że napisałaś, że masz z reguły podwyższoną temperaturę. Mierzenie temperatury wciąż ma sens, bo mimo to i tak powinnaś mieć jeszcze wyższą temperaturę po owulacji. ;)

Alicja | 24 l | 11 cs
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, moze pytaj nie o owulacyjny termometr, tylko o elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku.
    Ale ja swoj kupowałam online.
    Olej z wiesiołka kupuje w formie oleju. Tez online zamawiam.

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • beatka_c Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Jesteś 8 dpo to jak gin może rozwiać Twoje szansę ?
    Niestety moja jutrzejsza wizyta związana jest z tym iż dwa cykle temu pęcherzyk nie pękną w ogóle i miała z tym trochę nieprzyjemności. Wiec jeśli na usg znowu będzie widoczny niepęknięty pęcherzyk pewnie rozpocznie się leczenie, czego wolałabym uniknąć

35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok
  • Madzia_ Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:
    A ilu dniowe masz cykle, Madzia?

Zobaczyłam u ciebie pod wykresem, że napisałaś, że masz z reguły podwyższoną temperaturę. Mierzenie temperatury wciąż ma sens, bo mimo to i tak powinnaś mieć jeszcze wyższą temperaturę po owulacji. ;)

Cykle mam różne :/ tak jak widziałaś jestem po stymulacji i teraz na duphastonie, jak przestaję go brać wtedy mam @. Ostatnio cykle miałam 25 i 21 dni, teraz owulacja myślę, ze była 30.11.
    Z tą temperaturą właśnie chciałabym popróbować bo z pewnością masz rację. Jeśli dzisiaj nigdzie nie znajdę tego termometru to jutro zmierzę zwykłym.

uwo93e3kvculwunu.png

7 cykli CLO + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie strasznie boli lewy jajnik!!! Przy podcieraniu był śluz przezroczysty rozciagliwy, ehhh...

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30.11 to chyba dopiero będzie. :D

Pamiętaj tylko żeby nie zmieniać termometru w trakcie cyklu i już do końca mierz tym zwykłym, bo ci zaburzy wykres.

Ja się jakoś nie mogę zebrać do powrotu do mierzenia. :P A w sumie mogłabym, bo chłop codziennie mnie budzi o 5, jak wstaje do pracy. W dodatku nie wiem gdzie się mój termometr podział po przeprowadzce... :D Miesiąc już minął, wypadałoby się rozpakować do końca. :D

Madzia_ lubi tę wiadomość

Alicja | 24 l | 11 cs
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Jak mnie strasznie boli lewy jajnik!!! Przy podcieraniu był śluz przezroczysty rozciagliwy, ehhh...

A ból jest cały czas, czy przy ruchu, siadaniu, itd?

Alicja | 24 l | 11 cs
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:
    30.11 to chyba dopiero będzie. :D

Pamiętaj tylko żeby nie zmieniać termometru w trakcie cyklu i już do końca mierz tym zwykłym, bo ci zaburzy wykres.

Ja się jakoś nie mogę zebrać do powrotu do mierzenia. :P A w sumie mogłabym, bo chłop codziennie mnie budzi o 5, jak wstaje do pracy. W dodatku nie wiem gdzie się mój termometr podział po przeprowadzce... :D Miesiąc już minął, wypadałoby się rozpakować do końca. :D

Ups, przepraszam :) 30.10 owulka :)

uwo93e3kvculwunu.png

7 cykli CLO + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
  • malka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek87 wrote:
    tak jak obiecałam wrzucam foto testu i przesyłam fluidki :)

https://zapodaj.net/50d2269d7834f.jpg.html

Super dwie krechy. Nie pozostawiają wątpliwości :) ekstra!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj dopiero 5dni po owu, a już się dopatruje różnych dolegliwości, chociaz wiem że nie ma szans żeby już były jakies objawy.
    Ale tak jest że jak już sobie coś wkręce, to nie mogę przestać o tym myśleć...
    Ciężka sprawa to czekanie :/

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Katja11 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przesylam - mam nadzieje - wiruski dla was. U mnie bez zmian testy pozytywne, termin @ zalezy gdzie licze. Ovufriend dzis, jakies inne kalkulatory na srode. Bete chuyba zrobie na dniach a gin w przyszlym tyg.

f2w33e3k0yyvbxsq.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ wrote:
    Cykle mam różne :/ tak jak widziałaś jestem po stymulacji i teraz na duphastonie, jak przestaję go brać wtedy mam @. Ostatnio cykle miałam 25 i 21 dni, teraz owulacja myślę, ze była 30.11.
    Z tą temperaturą właśnie chciałabym popróbować bo z pewnością masz rację. Jeśli dzisiaj nigdzie nie znajdę tego termometru to jutro zmierzę zwykłym.

Ja kupiłam owulacyjny na Allegro za jakieś grosze i bardzo dobrze działa.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak nie będę mierzyć temp i badać śluzu dalej. :D Bez wiedzy kiedy i czy była owu jakoś łatwiej mi się żyje w drugiej połowie cyklu. :D Bez tych "urojonych" objawów. A pamiętam, że miałam ich wiele na początku starań...

Alicja | 24 l | 11 cs
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:
    Chyba jednak nie będę mierzyć temp i badać śluzu dalej. :D Bez wiedzy kiedy i czy była owu jakoś łatwiej mi się żyje w drugiej połowie cyklu. :D Bez tych "urojonych" objawów. A pamiętam, że miałam ich wiele na początku starań...

No właśnie tak to jest. Przed owu nic mi nie jest. A po owulacji nagle dostrzegam objawy których nigdy wcześniej u siebie nie zauważyłam. I nie wiem czy były zawsze tylko tak słabe że je olewalam czy dopiero teraz jak mierze temperaturę i obserwuje cykl to sobie je wkręcam.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Alex7903 Debiutantka

Wysłany: 7 listopada 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam listopadowki
    Mnie dzis skusiło by zrobić test
    Niestety znów jedna kreska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 16:52

60745f2036530078cdb144923dc2a9a1.png
    Starania od października 2015r
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ