Listopadowe testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej ja dzisiaj mam 24dc robiłam test i wyszła jedna krecha, wiem że może wcześnie ale już się z deka niecierpliwie:) powtorze pewnie w środę lub czwartek...jakieś konkretne testy polecacie?czy jest to zupełnie obojętne?Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Justya85 wrote:hej ja dzisiaj mam 24dc robiłam test i wyszła jedna krecha, wiem że może wcześnie ale już się z deka niecierpliwie:) powtorze pewnie w środę lub czwartek...jakieś konkretne testy polecacie?czy jest to zupełnie obojętne?
Mi Pani w aptece dała pre-test i +novatest. Jak to powiedziała, jak ma wyjść, to wyjdzie Dodała, że ten drugi z jej doświadczania "Zawsze wychodzi" -
nick nieaktualnyemi2016 wrote:Hej, ja już po kontroli. Szału nie ma. Edno urosło z 4,5 na 7 mm, więc wino coś tam daje. Ale pęcherzyki: lewy z 11 urósł na 12, a prawy z 12 na 16x12. Jeśli jutro pęcherzyki nei będą lepsze - zaliczamy cykl do bezowulacyjnych.
No to dzis kochana dieta:
Wino+ryby+migdaly !!!
I jutro bd pieknie nie ma innej opcji -
Hejka,
od wczoraj za wiele się nie zmieniło, @ nie przyszła - chociaż brzuch mnie pobolewał i przez chwilkę miałam zaróżowiony śluz, który szybko zniknął.
Powtórzyłam rano test i jest minimalnie ciemniejsza kreseczka
https://zapodaj.net/ce81f37cdcb25.jpg.htmlEwi28 lubi tę wiadomość
-
MrsKiss wrote:Dziewczyny, potrzebuhę Waszej pomocy - bo postanowiłam sobie już wcześniej, że jeśli mi przyjdzie się mierzyć z kolejnymi staraniami to wprowadzam suple czytałam, że facetowo dobrze zrobi cynk i kwas foliowy, dla kobiet wiesiołek? Jakie ilości? Może coś jeszcze? Jakie są Wasze doświadczenia?
Ja biorę wiesiołek Oeparol 3 x dziennie 2 kapsułki. Poprawa śluzu jest niezaprzeczalna. Biorę też castagnus, ale to dopoero poerwszy cykl więc ciężko coś powoedzieć czy pomaga... Biorę też femibion classic i wit. D 4000 j.m.
Oby pomogło...MrsKiss lubi tę wiadomość
Piotr 29.08.2015r.
Dominika 31.08.2017r.
Mam Was- mam wszystko.
-
Katja, ja - poniewaz jestem po poronieniu - zrobilabym od razu betę po pozytywnym tescie i od razu do gina, a potem co tydzien bede chodzila az do konca pierwszego trymestru.
Takze widzisz, ile ludzi, tyle opinii
Biochemiczna, to wg mnie sztucznie wymyslona nazwa na ciążę ktora porania sie na bardzo wczesnym etapie, na ktorym jeszcze na usg nie bedzie widoczna, a beta po prostu zle od poczatku przyrasta.
Inna, kciuki!
MrsKiss, dla faceta sa suplementy gotowe pod plodnosc, bo Profertil, Fertilman, Androvit itp.
Moj bierze Profertil.
Dla kobiety - ja biore:
- Pregna Plus (jest tu juz kwas foliowy i kwas foliowy w aktywnej formie, wit D, jod, zelazo chyba)
- kompleks wit. w postaciach aktywnych = metylowych B6+B9(kwas foliowy)+B12 (na obnizenie homocysteiny, bo mam mutacje MTHFR, czyli nie przyswajam dobrze zwyklych witamin B, czyli rowniez kwasu foliowego)
- wiesiolek od 1dc do owu (na lepszy sluz)
- Colostrum (a tak wyczytalam, ze pomaga, ze jakby sie mialo za wysoką aktywnosc komorek NK - czyli atakujacych zarodek jak intruza - to je obniza)
- Acard (na lepsze ukrwienie endometrium, co pomaga w zagniezdzaniu)
Jesli ktos bierze Femibion, to polecam nie ten Classic, tylko Natal 1, tam jest tez kwas foliowy w aktywnej formie.
MrsKiss, elinkagd, Katja11 lubią tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Ptysia wrote:Witamine D bierzesz aż 4000? A można tyle? Ja biorę 1000 i juz mi sie wydawało duzo
Tak, biorę konkretnie d-vitum forte 4000j.m. ale dlatego taka dawka bo mam niedobory:-)Piotr 29.08.2015r.
Dominika 31.08.2017r.
Mam Was- mam wszystko.
-
nick nieaktualny