Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc na mój wykres to jutrzejsze zrywanie się przed pracą na progesteron będzie nieco bez sensu:/ Niedzielę mi ta temperatura zepsuła...

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Powiedzcie mi, widzicie tam coś na tym teście? Mam wrażenie, że jakiś cień cienia tam jest... My po imprezie, bo gości mamy, mój M jeszcze trochę pijany, ja niewyspana, ale wydaje mi się że coś tam widzę... To jest 12dpo Ovitrelle, 10 dpo owulacji

https://zapodaj.net/9c9d5897bc741.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 10:26

summer86, Sarna84, nick nieaktualny, KateHawke, Bocianiątko, malka, Bunia86, Lena21, Czrna 81, Emiilka, Barbarka1984, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Cześć dziewczyny. Powiedzcie mi, widzicie tam coś na tym teście? Mam wrażenie, że jakiś cień cienia tam jest... My po imprezie, bo gości mamy, mój M jeszcze trochę pijany, ja niewyspana, ale wydaje mi się że coś tam widzę... To jest 12dpo Ovitrelle, 10 dpo

Coś majaczy :) powtórz jutro :)

Malwas lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie tam świetnie wpisuje :D. Tzn jestem bałaganiara i cieżko mi utrzymać porządek ale jestem za to domowym MacGyverem ;). Mój M chciał mi nawet kiedyś kupić koszulkę Ch-Wej Pani Domu ;) zgodnie uznaliśmy ze to słodkie :D. Ja jak zwykle zaczynam od ost strony forum a zaraz przy kawce nurkuje do tylu :)

Rucola, Lunaris, Flowwer, Emiilka lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:

Sarna to masz szpital a ty biedula z brzuszkiem zasuwasz :( mój M miał kolano operowanie a przy posiłku powoli trzeba karmić go :P

U mnie to samo, paradoksalnie najwięcej zasuwania jest przy tym najstarszym, a jak zapytałam przed chwila dziecka jaki ma humor bo biedny leży z gorączka, kaszlem i katarem to przez nos powiedział "mam szczęśliwy humor" :-)

Flowwer, KateHawke, mi88 lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas, przebija się tam jakiś bladzioszek ;) powtórz jutro i jeśli też będzie, leć na betę. Trzymam kciuki!

Malwas lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Najbardziej kobieta jest płodna w miesiącu którym się urodziła ;)
    U mnie do zapłodnienia doszło w miesiącu moich urodzin hihi a mrozaki brałam miesiąc później to chyba się liczy :P

Flowwer, KateHawke, Bocianiątko, Lunaris lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Cześć dziewczyny. Powiedzcie mi, widzicie tam coś na tym teście? Mam wrażenie, że jakiś cień cienia tam jest... My po imprezie, bo gości mamy, mój M jeszcze trochę pijany, ja niewyspana, ale wydaje mi się że coś tam widzę... To jest 12dpo Ovitrelle, 10 dpo owulacji

Malwas ja też coś tam widzę, koniecznie do powtórki jutro :-)

Malwas lubi tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ale żeby nie było - jeszcze 2 miesiące temu pani w Lidlu poprosiła mnie o dowód! Dziękowałam jdj z głębi serca :D

Kochana sprowadze Cie na ziemię :) (oczywiscie zartobliwie nie złośliwie) Pani w lidlu moją własną matke przy zakupie wina, poprosila o dowód (mamuska przed 60) ,oczywiscie moja mami sie oburzyła, to Pani zrobiła się czerwona jak burak i tłumaczyła to jakąs ustawą od PIs-u , i ze kierownik kazał sie stosowac, (nie wiem o co chodzi z tą ustawą bo nie mieszkam w polsce)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    U mnie do zapłodnienia doszło w miesiącu moich urodzin hihi a mrozaki brałam miesiąc później to chyba się liczy :P
    a jak samopoczucie?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    A ja z rana zapchałam kibel :D ...odetkałam rurką do ściągania wody z akwarium :P znacie pozycję: "Ch*jowa pani domu?" przeczytałam od deski do deski i idealnie wpisuję się w ten typ kury domowej :] (jest również strona fb)
    Brawo ty a stronkę muszę odwiedzić koniecznie skoro tam takich rzeczy uczą ,mi 37 stuknelo w czerwcu a o dowód to już mnie dawno nikt nie pytał i trochę mi przykro bo do trzydziestki pytali za każdym razem i w tedy to mnie denerwowało a teraz żal że już nie pytają i weź tu dogodzić kobiecie . Mój Wojtek zawsze mówił że jedni są wiecznie młodzi inni wiecznie staży a wiek jest kwestia charakteru a nie kalendarzy i tego się trzymam

cf409fc7e7.png
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:

Kurcze słyszałam o tym, i pierwsze nasze in vitro (zreszta udane) odbyło sie tydzień po moich urodzinach, a tym razem bedzie to daleko po terminie moich urodzin i sie włąsnie tym cholernie zestresowałam:(

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    a jak samopoczucie?
    A bardzo dobrze. - dziękuję <3 nic mi nie dolega oprócz rosnącego brzusia :)
    Za nie długo sama będziesz to wszystko przechodzić z czego życzę Ci z całego serducha :)

summer86, Flowwer lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Kochana sprowadze Cie na ziemię :) (oczywiscie zartobliwie nie złośliwie) Pani w lidlu moją własną matke przy zakupie wina, poprosila o dowód (mamuska przed 60) ,oczywiscie moja mami sie oburzyła, to Pani zrobiła się czerwona jak burak i tłumaczyła to jakąs ustawą od PIs-u , i ze kierownik kazał sie stosowac, (nie wiem o co chodzi z tą ustawą bo nie mieszkam w polsce)

Ostatnio staliśmy w Lidlu po chłopaku który kupował wino. Wyglądał dojrzale- na oko z 27l miał.
    Ekspedientka do niego żeby dowód pokazał a on że pierwszy raz ktoś go o to prosi. Uśmiał się ale pokazał. Pani powiedziała że mają jakieś przepisy które im KAŻĄ to robić. Powiedziała jeszcze że 'tajemniczych klientów' też muszą się spodziewać i pytają o dowód wszystkich co kupują %.
    Więc już mnie chyba to nie zdziwi.

KateHawke, madwitka lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Ale mi się to jeszcze zdarza dość często, jak gdzieś lecę z plecakiem, w trampkach, 0 make-upu. W zimę częściej, bo czapka zakrywa siwiejące odrosty :) A jak byliśmy we wrześniu z młodzieżą w teatrze to się "moich dzieci" pytali czemu bez opiekuna przyjechały i musiałam się legitymować :) Kiedyś mnie takie akcje denerwowały, teraz wzruszają :)
    Tylko, że młodzież żeńska to się teraz bardzo stara starzej wyglądać, swoją drogą. Cała twarz zamalowana! A dopiero jak taka jedna z drugą przyjdą bez mazideł na buźkach to się chłopakom oczka świecą, że hej. Ehh, do wszystkiego trzeba dojrzeć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 11:01

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dzień dobry :-)

Summer no to do dzieła! :-D chyba nie masz żadnych przeciwwskazań?

Mevelis - padłam! Świetny pomysł z tym pismem o okap. :-D

Nadal uważam, że wiek to tylko liczba ;-) znam wiele osób, które zostały mamami po czterdziestce.

UWAGA UWAGA! W nocy dostałam wynik estradiolu z ALABu.
    Około 7dpo - 123,7 pg/ml :-)
    Proga nadal brak, a na nim mi bardziej zależało.

Jak będziesz chciała to prowadziłam tabelki z wynikami. Ja estradiol po ovu miałam ponad 200 nawet. Podrzucę Ci jak usiądę do kompa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 10:55

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• myssss Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:

Kurcze ten cykl jest moim urodzinowym. Zobaczymy czy potwierdzi sie ta regula :P

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas, coś tam majaczy ;) koniecznie jutro powtórka ! I później beta :D

Malwas lubi tę wiadomość

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane.
    Ja od rana mam cos z okiem, piecze mnie i lzawi,że aż soczewke musiałam wyciągnąć, dlatego Malwas wybacz ale ja nic nie widzę na Twoim teście ale skoro reszta widzi to cieszę się :)
    Ja dalej @ nie mam, dzisiaj 40dc. Juto idę na betę bo poszperalam w necie ze testy sie często mylą a tak to będę miała czarno na białym. Chociaż dzisiaj jestem jakaś taka przybita i niewyrazna wiec pewnie @ lada dzień się pojawi...

Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
    Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna albo Innamorata, meldunek z frontu walki o szyjkę byłby mile widziany! Ktoś coś wie?

Bocianiątko lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ