Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do mężow, to moj weekendy ma wolne,ale i tak większość czasu spędza w garażu.
Dzisiaj wpada do domu na chwilę zobaczyć czy żyje i dalej leci coś majsterkowac.
Dopadł mnie jakiś wirus zoladkowy, większość dnia spedzilam w łazience, przytulajac porcelane (jak to Aga mowi). -
Bocianiątko wrote:Izape, chodzi o to, że każda maszyna ma swój zakres pomiarowy poniżej i powyżej którego nie jest w stanie zmierzyć dokładnie. Jeśli podaje wynik <1,2 to znaczy ze minimalna wartość jaką jest w stanie wykryć to 1,2 a wszystko co poniżej podaje właśnie jako <1,2. Czyli ze zbadany przez nią poziom był na pewno niższy od 1,2 ale precyzyjnie nie jest w stanie podać jaki. Jasne?
Bocianiątko lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
91Ewela09 wrote:Malka, watpie, połowa rodziny M ma jakaś jelitowke czy coś takiego. Najpewniej się zarazilam.
Jeśli tak to wspolczuję, ale kciuki i tak trzymam!
Ja za to dzisiaj mam totalnego lenia. Pół dnia przespalam. I dalej mi się nic nie chce
-
Też mam dziś lenia. Nic mi się nie chce.
Ale postanowiłam sobie, że jutro zrobię generalne porządki. Akurat mam dzień wolny od pracy. -
Ja dziś znalazłam energię na dwugodzinne zakupy (musiałam kupić buty na zimę, nie miałam ani jednych bo poza traperami i śniegowcami,a w tych ciężko iść do sądu :p) i udało mi się kupić buty w mega promocji, a odkąd wróciłam to najpierw leżałam na kanapie na skokach,a teraz leżę w sypialni
KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziewczyny, przeglądam zakres mojego ubezpieczenia medycznego i widzę, że mam darmowe badanie ANA i ANCA. Te pierwsze widziałam, że wiele z Was robiło, więc i ja zrobię, te drugie chyba też warto, prawda?
Wizytę u immunologa mam dopiero w grudni (i to prywatnie), a znów mam problemy skórne i układowe (bóle mięśni, stawów). Zaczynam podejrzewać jakąś chorobę autoimmunologiczną, zwłaszcza że przy części z nich czynnikiem wyzwalającym może być przejście mononukleozy, a ta dopadła mnie ostro rok temu.
Chciałabym pakiet wykorzystać do maksimum, i tak pewnie czeka mnie jeszcze kupa badań dodatkowo płatnych.
I jeszcze jedno- jeśli jakiś objaw bądź np. dany rodzaj sluzu obserwujemy tylko przez chwilę w ciągu dnia, to i tak zamieszczamy na wykresie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 18:02
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Izape ja tez w tym cyklu pierwszy raz w zyciu miałam nitki krwi w sluzie płodnym, a chyba na koniec owulacji ( tak przypuszczam) kremowy śluz zabarwiony na różowo..
Generalnie bolesną miałam owulację, a dziś od popołudnia cały czas mnie pachwina boli -
Bunia86 wrote:Malwas widzę bladzocha! a co to za test?
Nie wiem jak teraz ale jakiś rok czy 1,5 temu chujowa pani domu miała kubki - jeden z moich najulubieńszych!
Świetnie z niego smakuje kawka, kiedy wokoło walają się brudne gary, czy kurze na szafkach
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7181f0391e19.jpg
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Malwas, ja bym powtórzyła za 2-3 dni. Zagnieżdżenie może być nawet 10 dpo. A na przyszłość - przy PCOS trochę inaczej "przerabiamy" substancje, tkanki mają inną wrażliwość - ovitrelle i inne specyfiki lubią siedzieć w nas dłużej - dlatego nie testujemy przed 13-14 dpo.
W pierwszych cyklach sprawdzałam testami jak się we mnie trzyma pregnyl, potem gonapeptyl - dopiero 13 i 14 dnia były białe. Potem wyczutałam, że przy PCOS (nie PCO) to częste, bo mamy zaburzenia metaboliczne. Gdybym zrobiła test tylko np 12 dnia i wyszedłby mi bladzioch, to pewnie byłby jeszcze większy płacz. Dobrze sobie zrobić taki monitoring, żeby wiedzieć jak to u każdej indywidualnie się rozkłada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 17:52
-
Aksamitna, widzę, że tu jesteś! I to w łaskawym nastroju!
Napisz, co z szyjką!Czrna 81, Bajkaaa, olik321, Emiilka, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Malwas, ja bym powtórzyła za 2-3 dni. Zagnieżdżenie może być nawet 10 dpo. A na przyszłość - przy PCOS trochę inaczej "przerabiamy" substancje, tkanki mają inną wrażliwość - ovitrelle i inne specyfiki lubią siedzieć w nas dłużej - dlatego nie testujemy przed 13-14 dpo.
W pierwszych cyklach sprawdzałam testami jak się we mnie trzyma pregnyl, potem gonapeptyl - dopiero 13 i 14 dnia były białe. Potem wyczutałam, że przy PCOS (nie PCO) to częste, bo mamy zaburzenia metaboliczne. Gdybym zrobiła test tylko np 12 dnia i wyszedłby mi bladzioch, to pewnie byłby jeszcze większy płacz. Dobrze sobie zrobić taki monitoring, żeby wiedzieć jak to u każdej indywidualnie się rozkłada.
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
olik321 wrote:dziś od popołudnia cały czas mnie pachwina boli
Mnie też boli w pachwinie od kilku dni, ale przeciwnej do jajnika, w którym była owulacja (jeśli była, jutro prog prawdę mi powie).
reset wrote:Mnie też boli w pachwinie od kilku dni, ale przeciwnej do jajnika, w którym była owulacja (jeśli była, jutro prog prawdę mi powie).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 18:12