Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
olik321 wrote:Izape ja tez w tym cyklu pierwszy raz w zyciu miałam nitki krwi w sluzie płodnym, a chyba na koniec owulacji ( tak przypuszczam) kremowy śluz zabarwiony na różowo..
Generalnie bolesną miałam owulację, a dziś od popołudnia cały czas mnie pachwina boli
ja w zasadzie nie wiem czy dzisiaj owulka, może być bo nie mierze tempki w tym cyklu, zbyt mocno mnie to stresowało, więc odpuściłam, i dni mi lecą spokojniej : ) ale przytulanki były, bo to niedziela : D
We wtorek mam ważny egzamin, a nie chce mi się uczyć... Trzymajcie więc za mnie kciuki mocno ! Gorąca herbata i jadę z koksem.pilik, Emiilka, KateKum lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape_91 wrote:ja w zasadzie nie wiem czy dzisiaj owulka, może być bo nie mierze tempki w tym cyklu, zbyt mocno mnie to stresowało, więc odpuściłam, i dni mi lecą spokojniej : ) ale przytulanki były, bo to niedziela : D
We wtorek mam ważny egzamin, a nie chce mi się uczyć... Trzymajcie więc za mnie kciuki mocno ! Gorąca herbata i jadę z koksem.
zdajesz moze uprawnienia ;p? -
Izape_91 wrote:We wtorek mam ważny egzamin, a nie chce mi się uczyć... Trzymajcie więc za mnie kciuki mocno ! Gorąca herbata i jadę z koksem.
Który rok aplikacji? Trzymam kciuki, mnie już tylko został marzec... tylkoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 18:54
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
olik321 wrote:reset a Ty masz teraz teraz koło 7dpo, to jaki porg musi byc by potwierdzić ovu?
Wynik ma być dwucyfrowy.W poprzednim cyklu miałam 10.70, ale nie wiem, ile dni po owulacji robiłam badanie (nie miałam monitoringu).olik321 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Flowwer wrote:Bunia jak samopoczucie ? A kubek mega !!!
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Iza powodzenia w nauce. Ja miałam myśli jakksnczad temu o studiach podyplomowych jednak myśl że miała bym poświęcać weekendy na zajęcia a wieczory na naukę skutecznie mnie odstraszyla
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Kiyka 123 wrote:Kurczę, miałam odpoczywać, a grzebię na Allegro wyszukując rzeczy absolutnie niezbędne mi do życia...
Powiedzcie mi proszę o co chodzi z tym allegro i darmową przesyłką? Na stronie nie widzę informacji o tym, a może bym sonie poprawiła humor No i psiakowi szeleczki musze kupić
Bunia86 wrote:samopoczucie takie sobie. Dziś coś mnie boli cała lewa stroną brzucha i oczywiście panikuje bo tak jakby jajnik, czy nie wiem co i tak promieniuje. Byłam wczoraj na wizycie u mojego doktora, powiedział że on nie sądzi by to mogła być cp, powiedział że bardzo niska ta beta ale nie ma pomysłu dlaczego urosła. kazał powtórzyć bete Ale w szpitalu u niego, bo on twierdzi że w diagnostyce są non stop pomyłki. Cały czas jestem zdenerwowana, i dziś w akcie paniki nasikalam na ciążowy bo mam ich kilka jeszcze z nadzieją ze kreska jasnieje a ona mega grbasna dalej
Nie wiem, czego Ci życzyć, ale też znam ginekologa w Krakowie, który jedyne wyniki jakie akceptuje to te z jego szpitala, a zdanie o diagnostyce ma kiepskie. Przykład lamki też to zaczyna potwierdzać.
reset wrote:Nie wiem, czego Ci życzyć, ale też znam ginekologa w Krakowie, który jedyne wyniki jakie akceptuje to te z jego szpitala, a zdanie o diagnostyce ma kiepskie. Przykład lamki też to zaczyna potwierdzać.
Ja chodzę do Milewicza, też jestem z Krakowa Specyficzny, ale wiem że ma pojęcie i pomógł nie jednej kobiecie. Wczoraj dowiedziałam sie, że zjmuje się też męskimi sprawami, zlecił wczoraj emkowi masę badań bo ma bardzo złe wyniki nasienia, wytłumaczył sporo, zobaczymy co dalej.
Ps, ogarnęłam to allegro
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Aksamitna, widzę, że tu jesteś! I to w łaskawym nastroju!
Napisz, co z szyjką!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 19:24
-
Bunia86 wrote:Ja chodzę do Milewicza, też jestem z Krakowa Specyficzny, ale wiem że ma pojęcie i pomógł nie jednej kobiecie. Wczoraj dowiedziałam sie, że zjmuje się też męskimi sprawami, zlecił wczoraj emkowi masę badań bo ma bardzo złe wyniki nasienia, wytłumaczył sporo, zobaczymy co dalej.
Ps, ogarnęłam to allegro
Ja właśnie jego miałam na myśli:) jakoś umknęło mi, że Ty też z Krakowa (i jeszcze mój rocznik:)). Ogólnie jesteś z niego zadowolona?
Aksamitna wrote:bez zmian, nic nie badają, ja sie nie zgadzam. Niech sie trochę zagoi, zeby nie macali jej co chwila
Czrna 81 lubi tę wiadomość
-
Aksamitna myślę o Tobie za każdym razem kiedy tutaj zaglądam i mocno trzymam kciuki.
Ja jeszcze dopytam o ten progesteron, ponieważ to mój pierwszy cykl z suplementacją. Jeżeli nie jestem pewna czy owu była wczoraj czy dzisiaj, to lepiej będzie wziąć lutke we wtorek czy środę. Czy w razie czego lepiej żeby to był 2dpo czy 4. -
reset wrote:Ja właśnie jego miałam na myśli:) jakoś umknęło mi, że Ty też z Krakowa (i jeszcze mój rocznik:)). Ogólnie jesteś z niego zadowolona?
Jestem zadowolona aczkolwiek nie jestem u niego długo. Widać że zna się na rzeczy. I to jedyny lekarz do tej pory, który nie zbagatelizował żadnego z wyników z którymi przyszłam.
Ja do niego trafiłam między innymi z kompletem badań immunologicznych plus z mutacjami. On sprawdzał dodatkowo u mnie tylko hormony, bo naprawde przyszłam z pokaźną teczką z
Emkowi kazał pwtórzyć badanie nasienia, bo miał z przed 2 lat. I teraz skupiamy się na nim. Jako człowiek jest mocno specyficzny, pewnie nie każdemu poejdzie, ja go w sumie lubię Można porozmawiać o wszystkim, na każde pytane odpowie (czasem również w swój specyficzny sposób) i wyzyty trwają tyle ile potrzeba. Wczoraj kobieta przede mną siedzała ponad godzinę
Dziewczyny, czy też dziś pod wykresem macie walentynkową poradę?
olik321, lamka, KateHawke, Paulina.G lubią tę wiadomość
-
Aksamitna, ale krwawienia już nie ma?
Dobrze, że stawiasz na swoim, intuicja pewnie Ci podpowiada co teraz najlepsze.
Też codziennie o Was myślę